Quiz about Travelers French
Quiz about Travelers French

Traveler's French Trivia Quiz


Take this quiz before venturing to a French-speaking country! I'll give you a phrase, you give me what that phrase is in the opposite language.

A multiple-choice quiz by ladymacb29. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. French

Author
ladymacb29
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,581
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9404
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (9/10), Guest 24 (8/10), Guest 204 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Do you speak English? Hint

Parlez-vous anglais?
J'ai parle francais.
Avez-vous anglais?
Aimes-tu anglais?

2. Where is the restroom? Hint

Comment on peut parler?
Ou est le bathroom?
Ou sont les W.C.?
Je prend une douche.

3. Ou est la banque? Hint

Where is the bank?
Where is the dog?
Who is that blond?
I have money.

4. Bonne nuit. Hint

Good night.
Good afternoon.
Good morning.
Good food.

5. Speak slowly. Hint

Parlez avec vitesse
Parlez lentement.
Je ne parle pas francais.
Ou est la bibliotheque?

6. We're lost. Hint

Nous sommes gentilles.
Nous sommes perdus.
Avez-vous une voiture?
Je n'aime pas les francais.

7. Puis-je vous aider? Hint

Do you need a nurse?
Can I help you?
Can you help me?
How old are you?

8. What day is this? Hint

C'est demain?
J'ai faim?
Quel age as-tu?
Quel jour est-ce?

9. I'm hungry. Hint

J'ai faim.
Je suis gentille.
J'ai soif.
Je suis une fenetre.

10. I'm American. Hint

J'ai une fille americaine.
Je suis americaine.
Je suis canadienne.
J'ai une fenetre.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Do you speak English?

Answer: Parlez-vous anglais?

Only use this if your French-English dictionary fails you!
2. Where is the restroom?

Answer: Ou sont les W.C.?

In France (and most of Europe), the restroom is the WC (water closet). To say 'WC' in French, it's pronounced 'doobleh vay say', although most French people shorten it to 'vay say'.
3. Ou est la banque?

Answer: Where is the bank?

4. Bonne nuit.

Answer: Good night.

5. Speak slowly.

Answer: Parlez lentement.

Lentement means 'slowly'.
6. We're lost.

Answer: Nous sommes perdus.

7. Puis-je vous aider?

Answer: Can I help you?

8. What day is this?

Answer: Quel jour est-ce?

Although the correct answer is what most learn in school as it's the formal version, many French people say "Quel jour sommes-nous?" now. This has the meaning of asking where in time we are. Another variation is "Quel jour est-il?"
9. I'm hungry.

Answer: J'ai faim.

In French, we say 'I have hunger' or 'I have thirst'. Therefore, 'I'm hungry' uses avoir - the verb 'to have'.
10. I'm American.

Answer: Je suis americaine.

And it would be "Je suis americain" for the men.
Source: Author ladymacb29

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 69: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 204: 8/10
Jan 21 2023 : Samoyed7: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 200: 10/10
Jan 17 2023 : maryhouse: 10/10
Jan 17 2023 : turtle52: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 212: 9/10
Jan 13 2023 : Guest 84: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. French Family Members Very Easy
2. Colors in French Very Easy
3. Time in French Easier
4. French Verbs Easier
5. Combien Font? Easier
6. French Numbers Easier
7. French Verbs Easier
8. Jeff's French Colours Easier
9. It's A Baguette! Easier
10. Test Your French Easier
11. What's the Correct Answer Easier
12. French Vocabulary Easier

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us