Last 3 plays: sam388 (10/10), reedy (8/10), spaismunky (8/10).
Identify whether the answers to these clues are anagrams of 'Baste' or 'Crate' and put them in the correct column.
Crate
Baste
Plural for part of the bowelsA scary animalHelps a bad guyAn insertion markTo have a response Emaciation Provide food and drinkWeak, submissive peopleTo copy by drawing lines overWins a game
* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.
Most Recent Scores
Oct 30 2025
:
sam388: 10/10
Oct 29 2025
:
reedy: 8/10
Oct 28 2025
:
spaismunky: 8/10
Oct 08 2025
:
violet71: 6/10
Oct 07 2025
:
WesleyCrusher: 8/10
Sep 30 2025
:
DizWiz: 8/10
Sep 29 2025
:
Flukey: 8/10
Sep 29 2025
:
piet: 10/10
Sep 29 2025
:
Bobby Gray: 8/10
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An insertion mark
Answer: Crate
The answer is 'caret'. A caret is a mark that looks like a small, upside down 'v' used to indicate where something needs to to be inserted into a text. The symbol also has a number of uses in mathematics and programming.
2. Provide food and drink
Answer: Crate
The answer is 'cater'. To cater is to provide sustenance in a professional capacity such as at a wedding. The word comes from Old French 'acater' meaning 'to buy'.
3. To have a response
Answer: Crate
The answer is 'react'. It means to behave in a way that is in response to something. My girlfriend reacted by screaming when she saw the big spider.
4. Plural for part of the bowels
Answer: Crate
The answer is 'recta'. 'Recta' is plural for 'rectum' and is the final straight part of the large intestine. It comes from Latin, meaning 'straight intestine'.
5. To copy by drawing lines over
Answer: Crate
The answer is 'trace'. The meaning is to draw on a thin, transparent paper often using a pencil. It comes from the late 14c 'traces' meaning to draw or make an outline of something.
6. Helps a bad guy
Answer: Baste
The answer is 'abets'. To abet is to help or encourage someone to commit a crime. The word comes from the 14th century Old French 'abeter' meaning to bait, or harass with dogs.
7. A scary animal
Answer: Baste
The answer is 'beast'. The word refers to a large or dangerous animal. It comes from c. 1200 'beste' meaning 'one of the lower animals'. Interestingly, it was used in Middle English as the translation of the Latin for 'animal'.
8. Wins a game
Answer: Baste
The answer is 'beats'. The word has different senses such as 'to flap wings', 'to win a game', 'to hit a drum', 'the rhythm of music', 'to overcome by effort', and 'to inflict blows'.
9. Weak, submissive people
Answer: Baste
The answer is 'betas'. The word can refer to the second letter of the Greek alphabet and in other contexts where it refers to the second of many things. Betas are the following opposite of dominant alpha types.
10. Emaciation
Answer: Baste
The answer is 'tabes'. It is pronounced with two syllables, both vowels are long. Tabes comes from 1650's Latin, and is a medical term in pathology meaning 'progressive emaciation'. It refers to a gradual, progressive wasting in any chronic disease.
This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.