FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BrainTwisting Anagrams Are You Ready
Quiz about BrainTwisting Anagrams Are You Ready

Brain-Twisting Anagrams: Are You Ready? Quiz


Test yourself against this challenging game. Have fun!

A classification quiz by Trufflesss. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Word Play
  8. »
  9. Anagrams

Author
Trufflesss
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
419,838
Updated
Sep 20 25
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
401
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Serpenthia (10/15), Geoff565 (11/15), piet (15/15).
Identify whether the answers to these clues are anagrams of 'Spread', 'Pastel', or 'Mister', and put them in the correct column. Pay attention to tense and plurals.
Spread
Pastel
Mister

Had a rough sounding voice Sends They keep the hour The main source of food in a diet These are hung on windows Analyzed a sentence A type of saw. (US sp, pl) Dishes from which you eat He is worthy so he ______ an award The lightest in colour Refused to kill Chaplains or priests, in Spanish Coloured leaves on a plant Many vertical folds on a skirt Joints formed by bevelling (UK sp, pl)

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Oct 06 2025 : Serpenthia: 10/15
Oct 03 2025 : Geoff565: 11/15
Sep 29 2025 : piet: 15/15
Sep 21 2025 : snhha: 15/15
Sep 14 2025 : spaismunky: 15/15
Sep 03 2025 : stephedm: 15/15
Aug 30 2025 : grompit: 15/15
Aug 29 2025 : Strike121: 6/15
Aug 26 2025 : Guest 12: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. These are hung on windows

Answer: Spread

Drapes. Drapes are similar to curtains, but are usually thicker and heavier, providing better insulation and light protection.
2. Chaplains or priests, in Spanish

Answer: Spread

Padres. Padre comes from Latin, 'pater' meaning 'father'.
3. Analyzed a sentence

Answer: Spread

Parsed. Parse means to analyze a sentence into its parts and describe their syntactic roles.
4. Had a rough sounding voice

Answer: Spread

Rasped. Rasp means to make a harsh grating noise either from a machine or from a person's voice, usually from illness.
5. Refused to kill

Answer: Spread

Spared. To spare can also mean extra e.g., spare clothes or spare change.
6. The lightest in colour

Answer: Pastel

Palest. Pale comes from Latin "pallidus", meaning 'pale, pallid'.
7. Coloured leaves on a plant

Answer: Pastel

Petals. The petals on a plant are modified leaves that surround the reproductive part of the flower.
8. Dishes from which you eat

Answer: Pastel

Plates. Clay and stone were first used to make the first dinner plates approximately 3,000 years ago.
9. Many vertical folds on a skirt

Answer: Pastel

Pleats. Pleats were first used around 2,000 years ago in ancient Egypt. They were seen as a status symbol due to the amount of time in creating them.
10. The main source of food in a diet

Answer: Pastel

Staple. Rice is a staple food in many Asian countries.
11. He is worthy so he ______ an award

Answer: Mister

Merits. To merit is to deserve some sort of accolade, like to merit an award. This is another word coming from Latin.
12. A type of saw. (US sp, pl)

Answer: Mister

Miters. A miter saw is used to make accurate crosscuts by putting a mounted blade onto a board.
13. Joints formed by bevelling (UK sp, pl)

Answer: Mister

Mitres. Mitre refers to a specific type of joint or tool used in woodworking and construction.
14. Sends

Answer: Mister

Remits. Remit means to send some sort of payment.
15. They keep the hour

Answer: Mister

Timers. Timers can be set to go off at a specific time or after a certain amount of time has gone by.
Source: Author Trufflesss

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/7/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us