FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Not Fare
Quiz about Its Not Fare

It's Not Fare Trivia Quiz


Did you catch the typo in the quiz title? A fare is a cost for service, but the title should have been "It's Not Fair". Given ten clues, match them up to a homonym that is the wrong spelling of the correct answer.

A matching quiz by GBfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Words for Kids
  8. »
  9. Homonyms and Homophones for Kids

Author
GBfan
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,094
Updated
Aug 02 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
10 / 10
Plays
21
Last 3 plays: RodS1 (10/10), Guest 99 (10/10), Guest 168 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Without clothing  
  Scent
2. Writing paper  
  Principle
3. Head of a school  
  Prey
4. Something you must have  
  Knead
5. To praise someone  
  Soul
6. Top of a room  
  Flea
7. Penny coin  
  Sealing
8. To run away  
  Bear
9. Single entity  
  Stationary
10. To speak to God  
  Complement





Select each answer

1. Without clothing
2. Writing paper
3. Head of a school
4. Something you must have
5. To praise someone
6. Top of a room
7. Penny coin
8. To run away
9. Single entity
10. To speak to God

Most Recent Scores
Today : RodS1: 10/10
Today : Guest 99: 10/10
Today : Guest 168: 10/10
Today : Guest 67: 10/10
Today : Guest 173: 10/10
Today : ertrum: 10/10
Today : Guest 45: 10/10
Today : Guest 99: 6/10
Today : maryhouse: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Without clothing

Answer: Bear

The word "bare" means naked and uncovered. For example, you are likely walking on the beach with bare feet in the sand. The word "bear" could stand for a large furry animal in the forest or to endure a hard situation.
2. Writing paper

Answer: Stationary

something which is stationary is not moving, unchanging, and fixed in a position. For example, your gym may have a stationary bike. The word "stationery" refers to writing materials such as the paper you use to write a letter. These two words are often misspelled by adults too!
3. Head of a school

Answer: Principle

The principal of your school will likely pass along his teaching principles. Now that looks confusing! The principal is the person in charge of a school, while principles are the rules of good behavior that we use to live our lives. A principle has been described as a fundamental truth.
4. Something you must have

Answer: Knead

The word "need" has a number of definitions but the most common is something essential in your life or something you can't lack. For example, we need oxygen to live. The homonym of "need" is the word "knead". This means to fold, massage, and spread out. If you're working with bread dough or clay, you would need to knead it first to stretch and smooth it out.
5. To praise someone

Answer: Complement

When you tell your mom she looks nice TODAY, that could be called a backhanded compliment. It's a nice thing to tell her but adding in "today" sounds like it's only true today. Compliments are a nice way to say something positive about someone. On the other hand, a complement is a matching pair.

For example, a nice white shirt would complement a pair of black jeans as in they would look good together.
6. Top of a room

Answer: Sealing

The ceiling is the highest point in a room. Typically ceilings are at least eight feet high (2.5 meters) so even very tall individuals can move around freely without bending awkwardly. But the word "sealing" means to close something very tightly or wrap it so its waterproof.

For example, when you're done with your ketchup bottle, you're sealing up the bottle by tightening the cap. Or if you had a hole in a tent, you'd tape it up, sealing the tent to keep rain from getting inside.
7. Penny coin

Answer: Scent

The word "percent" is broken up into the word "per" meaning "out of" and "cent" meaning "the hundred". It takes one hundred cents to make up a dollar. A cent is often called a penny in the United States. The word "scent" is the odor or fragrance of a object. You may say that the orchid has a beautiful scent.
8. To run away

Answer: Flea

When they noticed the dog was covered in fleas, they began to flee. The word "flee" means to escape from a bad situation. If you saw a tornado coming your way while driving, you'd turn around and flee the area. On the other hand, a flea is a small biting insect. Fleas are typically wingless, tiny, and can be a major nuisance if they are found in your house or on your pet.
9. Single entity

Answer: Soul

While the word "sole" can refer to the bottom of a shoe, it also means being single and alone. You may hear someone described as the sole survivor as they're the last one alive. The word "soul" refers to the spiritual or emotional essence of a person. An expression like "deep down in their soul" or someone singing soulfully denotes the passion of the person.
10. To speak to God

Answer: Prey

To pray is a verb meaning to talk to God. Prayer is the noun describing what you prayed. A prayer could be imploring God for help or a way to praise and express your gratitude. The word "prey" means the hunted or the victim. When a wolf goes after a rabbit, the wolf is the hunter and the rabbit is the prey.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/2/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us