FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Skyscrapers  of the World
Quiz about Skyscrapers  of the World

Skyscrapers of the World Trivia Quiz


This is my first quiz, enjoy it.

A multiple-choice quiz by Ardicrocks. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Author
Ardicrocks
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,509
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1442
Last 3 plays: GoodwinPD (10/10), Kat1982 (6/10), angostura (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is Rialto Towers? Hint


Question 2 of 10
2. Where is Westend Tower? Hint


Question 3 of 10
3. Where is the Leaning Tower of Pisa? Hint


Question 4 of 10
4. Where is the Library Tower? Hint


Question 5 of 10
5. Where is the Gherkin (Swiss RE tower)? Hint


Question 6 of 10
6. Where is 21st Century Tower? Hint


Question 7 of 10
7. Where is the John Hancock centre? Hint


Question 8 of 10
8. Where is Petronas Twin Towers? Hint


Question 9 of 10
9. Where is Taipei 101? Hint


Question 10 of 10
10. Where is Kingdom Centre? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jun 30 2024 : Kat1982: 6/10
Jun 17 2024 : angostura: 10/10
May 26 2024 : bernie73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Rialto Towers?

Answer: Melbourne

It is in Melbourne's business district. Every year there is a race up the 1,450 steps it has. It is 251 meters high and has 63 floors.
2. Where is Westend Tower?

Answer: Germany

The Westend Tower was awarded "Best Building of the Year" in 1995 by the American Chamber of Architects. The steel crown at the top of the building has to be heated in winter to stop it freezing over. It is 208 metres high and has 53 floors.
3. Where is the Leaning Tower of Pisa?

Answer: Italy

This famous landmark is in the town of Pisa. It took nearly 200 years to build beacause the construction was halted several times due to its leaning. It is 55 metres high and has 8 floors.
4. Where is the Library Tower?

Answer: Los Angeles

This library is 310 meters in height, with 73 floors. The library also went bankrupt at one time. The developers had to purchase air rights for the library.
5. Where is the Gherkin (Swiss RE tower)?

Answer: England

The shape of this building caused it to be nicknamed it the Gherkin. It is one of the most environmentally aware buildings in the city. It is 180 metres high and has 41 floors.
6. Where is 21st Century Tower?

Answer: Dubai

When it was built in 2003 it was the tallest residential building in the world. It has 55 floors and is 269 meters high. There is a gym and a roof top swimming pool.
7. Where is the John Hancock centre?

Answer: USA

The centre is popular with tourists; it has an observation deck, restaurants, health clubs and a full size ice rink. It is 344 meters high and has 100 floors.
8. Where is Petronas Twin Towers?

Answer: Malaysia

Having an office in Petronas Twin Towers is a symbol of Malaysian business success. The towers have 32,000 windows. There is skybridge at the 41st and 42nd floor. It is 452 metres tall and has 88 floors.
9. Where is Taipei 101?

Answer: Taiwan

This skyscraper is 509 metres high and has 101 floors. When it was officially opened in 2003 it was the tallest building in the world. It is built in an active earthquake zone, which caused some problems during its construction.
10. Where is Kingdom Centre?

Answer: Saudi Arabia

This building shines like a mirror, drawing people to the offices, appartments, hotels and shopping mall. It has become a popular venue for weddings. It is 302 metres high and has 41 floors.
Source: Author Ardicrocks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us