FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about REally REmarkable Quiz
Quiz about REally REmarkable Quiz

RE-ally RE-markable Quiz


Are you RE-ady for a RE-markable Quiz? Want to increase your RE-putation? Given a few clues can you match these up to words beginning with the letters "Re". To keep you on your toes, a couple of the words are proper nouns.

A matching quiz by GBfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Words Within Words
  8. »
  9. Starting With..

Author
GBfan
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,280
Updated
Sep 01 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
10 / 10
Plays
17
Last 3 plays: Cactus22 (10/10), Guest 97 (10/10), Guest 184 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A multiplicative inverse  
  Reminiscing
2. Shelter from danger  
  Rebus
3. A signal to get up in the morning  
  Refuge
4. One who flees a country to escape danger  
  Refugee
5. A riddle made up of symbols  
  Reciprocal
6. To return to a fresh, younger, or enthusiastic time  
  Renal
7. An electronic echo effect in music  
  Reprise
8. Relating to the kidneys  
  Rejuvenate
9. Thinking about happy memories  
  Reverb
10. A repeated musical performance  
  Reveille





Select each answer

1. A multiplicative inverse
2. Shelter from danger
3. A signal to get up in the morning
4. One who flees a country to escape danger
5. A riddle made up of symbols
6. To return to a fresh, younger, or enthusiastic time
7. An electronic echo effect in music
8. Relating to the kidneys
9. Thinking about happy memories
10. A repeated musical performance

Most Recent Scores
Today : Cactus22: 10/10
Today : Guest 97: 10/10
Today : Guest 184: 10/10
Today : briarwoodrose: 10/10
Today : Guest 172: 10/10
Today : jazh2: 10/10
Today : lunamoth54: 10/10
Today : wyambezi: 10/10
Today : Reamar42: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A multiplicative inverse

Answer: Reciprocal

In math, a reciprocal is a number you'd multiply your original number by to get an answer of one. For example 2 times 1/2 equals 1, so each number is a multiplicative inverse. Typically to find a reciprocal you switch the places of the numerator and denominator.
2. Shelter from danger

Answer: Refuge

One definition of "refuge" is a safe place from danger. That refuge could be an active physical structure like a basement in the time of a tornado or a psychological safe place like being around friends and family when times are rough in your life.
3. A signal to get up in the morning

Answer: Reveille

In French, the term "le reveil" translates to "the wake up". The word "reveille" is usually associated with a military bugle call first thing in the morning to wake up the soldiers. Military protocol has the active military showing respect by either looking at the flag, saluting, or putting their hand over their heart while reveille is played.
4. One who flees a country to escape danger

Answer: Refugee

People who are seeking asylum in a different area are usually considered refugees. They acknowledge the danger of their current living situation and seek to find a place of refuge and support. This danger could come from a political situation, violent uprisings, or even persecution in their homeland. Tom Petty and the Heartbreakers even had a major radio hit with "Refugee".
5. A riddle made up of symbols

Answer: Rebus

A rebus is a picture puzzle that can be translated to find a word or phrase. For example, a picture of a smiling face and a picture of a cake with candles on it could signify "happy birthday". The term "rebus" comes from a Latin phrase, "non verbis, sed rebus", which translates to "not with words but by things".
6. To return to a fresh, younger, or enthusiastic time

Answer: Rejuvenate

To rejuvenate something is to inject new energy or enthusiasm returning something back to a newer stage. It comes from two Latin words, "re" meaning again and "juvenis" meaning young. If someone got a fresh haircut and finished a new exercise program they may feel rejuvenated about their younger attitude and appearance.
7. An electronic echo effect in music

Answer: Reverb

Music producers know how make listeners get lost in the music and surrounded by the sound. One studio technique is the use of reverb where sound waves collide off the physical environment to build a figurative wall of sound from the echoes of the beats. You may also hear the term "reverberation" described as resonance where the tones and acoustics change based on the source of the sound location.
8. Relating to the kidneys

Answer: Renal

Renal is the scientific term for anything involving the kidneys. The Latin word "renes" translates to "of the kidneys". If someone has renal failure or is checking on their renal function, they are doing studies on the efficiency of the kidney and taking appropriate medical tests or procedures to save the vital organ.
9. Thinking about happy memories

Answer: Reminiscing

Reminiscing means remembering moments from the past with a warm fondness. Perhaps looking at a family photo album makes the person reminisce about the happy holidays. In 1978, the Australian rock group Little River Band released the single "Reminiscing".

The sentimental song contained lyrics like, "I said to myself when we're old, we'll go dancing in the dark, walking through the park and reminiscing."
10. A repeated musical performance

Answer: Reprise

It's common in stage productions or on some albums to hear a reprise of a major song heard earlier. Typically, a reprise is a shorter instrumental version of the song or a brief lyrical reminder to take the listener back in time. Hearing the reprise may also alert the listener that their thoughts of the song may have changed deeper into the story or album.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/1/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us