FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Kellerman Wrote this Book
Quiz about Which Kellerman Wrote this Book

Which Kellerman Wrote this Book? Quiz


Husband/wife pair Jonathan and Faye Kellerman are best-selling mystery authors. Their son Jesse is following in his parents' footsteps. This quiz looks at a selection from their combined oeuvre and asks you to identify who wrote each book.

A multiple-choice quiz by hammerdjh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Jonathan and Faye Kellerman

Author
hammerdjh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,302
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
467
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which Kellerman(s) wrote "Butcher's Theater" (1988)? Hint


Question 2 of 10
2. Which Kellerman(s) wrote "Therapy" (2004)? Hint


Question 3 of 10
3. Which Kellerman(s) wrote "Double Homicide" (2004)? Hint


Question 4 of 10
4. Which Kellerman(s) wrote "Straight Into Darkness" (2005)? Hint


Question 5 of 10
5. Which Kellerman(s) wrote "Capital Crimes" (2006)? Hint


Question 6 of 10
6. Which Kellerman(s) wrote "Sunstroke" (2006)? Hint


Question 7 of 10
7. Which Kellerman(s) wrote "Trouble" (2007)? Hint


Question 8 of 10
8. Which Kellerman(s) wrote "The Burnt House" (2007)? Hint


Question 9 of 10
9. Which Kellerman(s) wrote "Obsession" (2007)? Hint


Question 10 of 10
10. Which Kellerman(s) wrote "The Mercedes Coffin" (2008)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Kellerman(s) wrote "Butcher's Theater" (1988)?

Answer: Jonathan

This was Jonathan Kellerman's first novel that took place outside of Los Angeles and didn't feature Alex Delaware. It's a murder mystery (of course) in Jerusalem.
2. Which Kellerman(s) wrote "Therapy" (2004)?

Answer: Jonathan

This is an installment in Jonathan Kellerman's Alex Delaware series. It includes much of the usual supporting cast, although Alex is on a break from his long-time girlfriend, Robin.
3. Which Kellerman(s) wrote "Double Homicide" (2004)?

Answer: Jonathan and Faye

This book is actually a pair of novellas co-written by the husband and wife pair. They are called (not so creatively) "Boston" and "Santa Fe". One nice element is that the book is printed so that the reader can flip the book over to start reading the other novella (and then the two meet in the middle).
4. Which Kellerman(s) wrote "Straight Into Darkness" (2005)?

Answer: Faye

While the themes and issues are not too dissimilar from the rest of her works, the characters are very different. This murder mystery takes place in Munich in 1929.
5. Which Kellerman(s) wrote "Capital Crimes" (2006)?

Answer: Jonathan and Faye

This book features a pair of novellas. "My Sister's Keeper" takes place in Sacramento and features Faye Kellerman's hero, Peter Decker. "Music City Breakdown" takes place in Nashville and features Jonathan Kellerman's hero, Alex Delaware.
6. Which Kellerman(s) wrote "Sunstroke" (2006)?

Answer: Jesse

This is Jesse Kellerman's novelistic premier. The action shifts between Mexico and California.
7. Which Kellerman(s) wrote "Trouble" (2007)?

Answer: Jesse

Unlike what readers have come to expect from Jesse Kellerman's parents, his second book included no recurring characters from his first one. This thriller takes place in Manhattan and features a hero who saves a woman he sees being attacked. Is it a mistake to get involved?
8. Which Kellerman(s) wrote "The Burnt House" (2007)?

Answer: Faye

This novel starts with the crash of a commuter plane into an apartment building in suburban Los Angeles. Like most of Faye Kellerman's novels, it features Peter Decker and Rina Lazarus.
9. Which Kellerman(s) wrote "Obsession" (2007)?

Answer: Jonathan

This is another Alex Delaware thriller. Our hero is back with Robin Castagna and all is well on that front. Has anyone else noticed that all of the Alex Delaware books since 2004 have had a one-word title ("Therapy", "Rage", "Gone", "Obsession", "Compulsion", "Bones")?
10. Which Kellerman(s) wrote "The Mercedes Coffin" (2008)?

Answer: Faye

It's another Decker-Lazarus novel. As you might guess from the title, the murder victims are found in the trunk of a Mercedes.
Source: Author hammerdjh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us