FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Kellerman Jonathan and Faye Quizzes, Trivia and Puzzles
Kellerman Jonathan and Faye Quizzes, Trivia

Jonathan and Faye Kellerman Trivia

Jonathan and Faye Kellerman Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K

Fun Trivia
4 quizzes and 40 trivia questions.
1.
  Jonathan Kellerman : "The Murder Book"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The Murder Book" is Jonathan Kellerman's 17th novel to feature clinical psychologist Alex Delaware. If you have read it you should find this easy. If you haven't read it, it will give away some of the plot.
Tough, 10 Qns, essjaynz, Dec 25 08
Tough
essjaynz
319 plays
2.
  Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Peter Decker/Rina Lazarus series of books by Faye Kellerman. If you've read these books, this quiz should be pretty easy. Have fun!
Average, 10 Qns, miss_chris, Dec 25 08
Average
miss_chris
472 plays
3.
  Which Kellerman Wrote this Book?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Husband/wife pair Jonathan and Faye Kellerman are best-selling mystery authors. Their son Jesse is following in his parents' footsteps. This quiz looks at a selection from their combined oeuvre and asks you to identify who wrote each book.
Average, 10 Qns, hammerdjh, Dec 25 08
Average
hammerdjh
467 plays
4.
  Alex Delaware Novels by Kellerman    
Multiple Choice
 10 Qns
Didn't see too many games centered on books from the recent past, so I made this one up. Jonathan Kellerman fans should have no problems with this one. And for those of you who have no clue, Kellerman is a great read!
Average, 10 Qns, shiznikk, Jul 20 09
Average
shiznikk
1050 plays
trivia question Quick Question
What type of work does Alex's on again off again girlfriend do?

From Quiz "Alex Delaware Novels by Kellerman"




Related Topics
  Mystery & Detective Fiction [Literature] (100 quizzes)


Jonathan and Faye Kellerman Trivia Questions

1. Which Kellerman(s) wrote "Butcher's Theater" (1988)?

From Quiz
Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jonathan

This was Jonathan Kellerman's first novel that took place outside of Los Angeles and didn't feature Alex Delaware. It's a murder mystery (of course) in Jerusalem.

2. The story centres around a murder that happened 20 years earlier and has never been solved. What was the name of the murdered girl?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Janie Ingalls

This was Detective Milo Sturgis's first unsolved case; shortly after he started investigating it he had been reassigned. Twenty years later Alex receives the book in the mail that has a crime scene photo in it. This bought back unpleasant memories for Milo and a new resolve to find out who did it.

3. How many years younger is Rina than Peter?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: 12

Peter Decker and Rina Lazarus met when he was investigating a rape at the Jewish yeshiva where Rina lived. She was a witness to the crime.

4. Name the child molester who first brought Alex and Milo together.

From Quiz Alex Delaware Novels by Kellerman

Answer: Stuart Hickle

First referenced in 'When the Bough Breaks'

5. Which Kellerman(s) wrote "Therapy" (2004)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jonathan

This is an installment in Jonathan Kellerman's Alex Delaware series. It includes much of the usual supporting cast, although Alex is on a break from his long-time girlfriend, Robin.

6. What colour was "The Murder Book" that was sent to Alex?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Blue

The book was a three ring binder in blue leather. The words "The Murder Book" were centred on the front cover in gold letters; it contained photographs of 43 victims taken at crime scenes.

7. What are Rina's sons' names?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: Sammy and Jake

Sammy and Jake are Rina's sons from her first marriage. She is a widow. The boys' Hebrew names are Shmueli and Yonkeleh.

8. Which Kellerman(s) wrote "Double Homicide" (2004)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jonathan and Faye

This book is actually a pair of novellas co-written by the husband and wife pair. They are called (not so creatively) "Boston" and "Santa Fe". One nice element is that the book is printed so that the reader can flip the book over to start reading the other novella (and then the two meet in the middle).

9. Janie had gone to a party the night she was murdered with a friend called Melinda Waters, who hadn't been heard of since. After much sleuthing Alex and Milo track her down and fly off to interview her. Where was Melinda living?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Sante Fe

Melinda had been with Janie at the party, but lost sight of her and ended up hitching a lift to another party at a beach. She never went back home and drifted around for ten years before getting it together. She had always wondered what had happened to Janie and hadn't known she was dead until Milo told her.

10. Which Kellerman(s) wrote "Straight Into Darkness" (2005)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Faye

While the themes and issues are not too dissimilar from the rest of her works, the characters are very different. This murder mystery takes place in Munich in 1929.

11. What is the name of Peter's ex-wife?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: Jan

Peter and Jan met when he was a young officer and she was protesting the Vietnam War. He arrested her and asked her to go out on a date with him. When Jan got pregnant, they decided to get married.

12. Milo's first car of mention was a:

From Quiz Alex Delaware Novels by Kellerman

Answer: Fiat

Old old old Fiat, it dies, then he gets the Matador loaner

13. Which Kellerman(s) wrote "Capital Crimes" (2006)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jonathan and Faye

This book features a pair of novellas. "My Sister's Keeper" takes place in Sacramento and features Faye Kellerman's hero, Peter Decker. "Music City Breakdown" takes place in Nashville and features Jonathan Kellerman's hero, Alex Delaware.

14. Where was Pierce and Marge Schwinn's horse farm?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Ojai

Beverly Glen is where Alex and his partner Robin Castagna have custom built their new home, complete with a large fishpond and Japanese garden. Alex is finding it very lonely living there while Robin is on tour.

15. What is the name of Peter's daughter from his first marriage?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: Cindy & Cynthia

Cindy is the only child from Peter's marriage to Jan.

16. Which Kellerman(s) wrote "Sunstroke" (2006)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jesse

This is Jesse Kellerman's novelistic premier. The action shifts between Mexico and California.

17. As the story starts Alex and Robin have flown to Europe for a short break. Alex had planned it as a surprise trip to make up to her for some silly things he had done in his previous case. What European city did they stay in?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Paris

They had only been in Paris a couple of days when Robin announced she was going on the "Kill Famine" music tour for three months. This ruined their stay and Robin flew back alone to get ready for the tour.

18. What college does Peter's daughter attend?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: Columbia

Cindy goes to college at Columbia in New York. Both Peter and Jan are worried about her being so far away from Los Angeles.

19. What type of doctor is Alex?

From Quiz Alex Delaware Novels by Kellerman

Answer: Psychologist

20. Which Kellerman(s) wrote "Trouble" (2007)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jesse

Unlike what readers have come to expect from Jesse Kellerman's parents, his second book included no recurring characters from his first one. This thriller takes place in Manhattan and features a hero who saves a woman he sees being attacked. Is it a mistake to get involved?

21. Robin was invited on the music tour for her skills. What was she skilled at?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Luthiery

Robin is a luthier who makes and repairs guitars and other stringed instruments. She was needed on the tour to oversee and repair the band's equipment.

22. What was the name of Decker's female partner?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: Marge

Peter and Marge were partners for many years. After he is promoted, Marge then partners with Scott Oliver. Marge always has trouble with relationships with men. She adopts a daughter who lived in a cult for years.

23. What is the name of Alex's on again off again girlfriend?

From Quiz Alex Delaware Novels by Kellerman

Answer: Robin

24. Which Kellerman(s) wrote "The Burnt House" (2007)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Faye

This novel starts with the crash of a commuter plane into an apartment building in suburban Los Angeles. Like most of Faye Kellerman's novels, it features Peter Decker and Rina Lazarus.

25. Alex's 1979 Cadillac Seville plays a large part in this book, what colour is the car?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Green

Alex uses the car as a means of getting to talk to Vance Coury, the owner of Concourse Auto Restorers and murder suspect. Alex suggests that Vance turn it into a convertible; Vance laughs at him and refuses to take it on. Later on the car has a homing device planted on it and that leads the bad guys to Alex.

26. What is the name of Peter and Rina's daughter?

From Quiz Faye Kellerman's Decker/Lazarus Series

Answer: Hannah

Her full name is Hannah Rose Decker. After Hannah's birth, Rina had to have an emergency hysterectomy.

27. What type of work does Alex's on again off again girlfriend do?

From Quiz Alex Delaware Novels by Kellerman

Answer: Guitar Builder

28. Which Kellerman(s) wrote "Obsession" (2007)?

From Quiz Which Kellerman Wrote this Book?

Answer: Jonathan

This is another Alex Delaware thriller. Our hero is back with Robin Castagna and all is well on that front. Has anyone else noticed that all of the Alex Delaware books since 2004 have had a one-word title ("Therapy", "Rage", "Gone", "Obsession", "Compulsion", "Bones")?

29. While they were at college, the main suspects in this case were in a group called "The King's Men". One of the members was Nicholas Hansen who became reasonably famous. What was he famous for?

From Quiz Jonathan Kellerman : "The Murder Book"

Answer: Oil Painting

Nicholas had been away from Los Angeles for most of the last twenty years; he returned three years ago to nurse his sick mother. Alex and Milo's interview with him was a major part in solving the case. His paintings sell for around $40,000.

30. In what city do the characters in this series all live?

From Quiz Alex Delaware Novels by Kellerman

Answer: LA

This is category 18671
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.