Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 102 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between July 21st and August 11th 1986.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
»
1984 - 1986
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
418,599
Updated
Jan 05 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
99
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"The Edge Of Heaven"
Wham!
2
.
"Yankee Rose"
Lionel Richie
3
.
"Who's Johnny"
I'm Talking
4
.
"Nasty"
The Bangles
5
.
"Danger Zone"
David Lee Roth
6
.
"Dancing On The Ceiling"
Joe Cocker
7
.
"Boys Don't Cry (New Voice - New Mix)"
El DeBarge
8
.
"Hands Up In The Air"
Boom Crash Opera
9
.
"Holy Word"
The Cure
10
.
"Don't You Love Me Anymore"
Owen Paul
11
.
"Glory Of Love"
Janet Jackson
12
.
"If She Knew What She Wants"
Midnight Oil
13
.
"The Dead Heart"
Steve Winwood
14
.
"My Favourite Waste Of Time"
Peter Cetera
15
.
"Higher Love"
Kenny Loggins
Select each answer
1. "The Edge Of Heaven"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
2. "Yankee Rose"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
3. "Who's Johnny"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
4. "Nasty"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
5. "Danger Zone"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
6. "Dancing On The Ceiling"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
7. "Boys Don't Cry (New Voice - New Mix)"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
8. "Hands Up In The Air"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
9. "Holy Word"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
10. "Don't You Love Me Anymore"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
11. "Glory Of Love"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
12. "If She Knew What She Wants"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
13. "The Dead Heart"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
14. "My Favourite Waste Of Time"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
15. "Higher Love"
---
Wham!
Lionel Richie
I'm Talking
The Bangles
David Lee Roth
Joe Cocker
El DeBarge
Boom Crash Opera
The Cure
Owen Paul
Janet Jackson
Midnight Oil
Steve Winwood
Peter Cetera
Kenny Loggins
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Edge Of Heaven"
Answer:
Wham!
"The Edge Of Heaven" from Wham! debuted in the Australian Singles Chart on July 21st 1986.
The highest chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Belgium.
Greece.
Ireland.
The Netherlands.
United Kingdom.
Album: "Music From The Edge Of Heaven" (1986).
2. "Yankee Rose"
Answer:
David Lee Roth
"Yankee Rose" from David Lee Roth debuted in the Australian Singles Chart on July 28th 1986.
The highest chart peak was 33.
Highest worldwide peak was 16 (United States).
Album: "Eat 'Em and Smile" (1986).
3. "Who's Johnny"
Answer:
El DeBarge
"Who's Johnny" from El DeBarge debuted in the Australian Singles Chart on July 28th 1986.
The highest chart peak was 33.
Highest worldwide peak was one (Canada).
Album: "El DeBarge" (1986).
4. "Nasty"
Answer:
Janet Jackson
"Nasty" from Janet Jackson debuted in the Australian Singles Chart on July 28th 1986.
The highest chart peak was 17.
Highest worldwide peak was three (United States).
Album: "Control" (1986).
5. "Danger Zone"
Answer:
Kenny Loggins
"Danger Zone" from Kenny Loggins debuted in the Australian Singles Chart on July 28th 1986.
The highest chart peak was 14.
Highest worldwide peak was two (United States).
Grammy nomination:
Best Male Pop Vocal Performance - 1987.
Album: "Top Gun Soundtrack" (1986).
6. "Dancing On The Ceiling"
Answer:
Lionel Richie
"Dancing On The Ceiling" from Lionel Richie debuted in the Australian Singles Chart on July 28th 1986.
The highest chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Norway.
South Africa.
Album: "Dancing On The Ceiling" (1986).
7. "Boys Don't Cry (New Voice - New Mix)"
Answer:
The Cure
"Boys Don't Cry (New Voice - New Mix)" from The Cure debuted in the Australian Singles Chart on July 28th 1986.
The highest chart peak was 26.
Highest worldwide peak was 19 (West Germany).
8. "Hands Up In The Air"
Answer:
Boom Crash Opera
"Hands Up In The Air" from Boom Crash Opera debuted in the Australian Singles Chart on August 4th 1986.
The highest chart peak was 16.
ARIA Award nomination:
Best Video - 1987.
Album: "Boom Crash Opera" (1987).
9. "Holy Word"
Answer:
I'm Talking
"Holy Word" from I'm Talking debuted in the Australian Singles Chart on August 4th 1986.
The highest chart peak was nine.
Album: "Bear Witness" (1986).
10. "Don't You Love Me Anymore"
Answer:
Joe Cocker
"Don't You Love Me Anymore" from Joe Cocker debuted in the Australian Singles Chart on August 4th 1986.
The highest chart peak was 11.
Album: "Cocker" (1986).
11. "Glory Of Love"
Answer:
Peter Cetera
"Glory Of Love" from Peter Cetera debuted in the Australian Singles Chart on August 4th 1986.
The highest chart peak was nine.
The song peaked at number one in:
Canada.
Panama.
Sweden.
United States.
"Glory Of Love" was the theme song for the 1986 film "The Karate Kid Part II".
The song was nominated for Best Original Song at the 1987 Golden Globe Awards and 1987 Academy Awards.
Grammy nomination:
Best Male Pop Vocal Performance - 1987.
12. "If She Knew What She Wants"
Answer:
The Bangles
"If She Knew What She Wants" from The Bangles debuted in the Australian Singles Chart on August 11th 1986.
The highest chart peak was 31.
Highest worldwide peak was 17 (West Germany).
Cover version of: Jules Shear - "If She Knew What She Wants" (1985).
Album: "Different Light" (1986).
13. "The Dead Heart"
Answer:
Midnight Oil
"The Dead Heart" from Midnight Oil debuted in the Australian Singles Chart on August 11th 1986.
The highest chart peak was four.
Album: "Diesel and Dust" (1987).
14. "My Favourite Waste Of Time"
Answer:
Owen Paul
"My Favourite Waste Of Time" from Owen Paul debuted in the Australian Singles Chart on August 11th 1986.
The highest chart peak was 32.
Highest worldwide peak was three (United Kingdom).
Cover version of: Marshall Crenshaw - "You're My Favourite Waste Of Time" (1982).
Album: "As It Is" (1986).
15. "Higher Love"
Answer:
Steve Winwood
"Higher Love" from Steve Winwood debuted in the Australian Singles Chart on August 11th 1986.
The highest chart peak was eight.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Grammy wins and nominations:
(Won):
*Record Of The Year - 1987.
*Best Male Pop Vocal Performance - 1987.
(Nominated):
*Song Of The Year - 1987.
Album: "Back In The High Life" (1986).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1980s Australian Top 50 Songs 5
:
Volumes 101-120
1.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 101
Average
2.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 102
Easier
3.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 103
Average
4.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 104
Easier
5.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 105
Average
6.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 106
Average
7.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 107
Average
8.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 108
Easier
9.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 109
Average
10.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 110
Easier
11.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 111
Easier
12.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 112
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
Vocabulary
1980s Music
African Geography
Opera
Australians: Famous & Historical
Netherlands
Janet Jackson
1980s Country Music
Midnight Oil
The Bangles
Lionel Richie
Joe Cocker
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
Quizzes
More
1984 - 1986
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/17/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us