FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about India at the Asian Games 2010
Quiz about India at the Asian Games 2010

India at the Asian Games 2010 Trivia Quiz


The 2010 Asian Games in China was an amazing contest, and China as usual became victorious. Let's see how much you know about medals won by India in these spectacular Asian Games.

A multiple-choice quiz by hithesh111. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. India

Author
hithesh111
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,760
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
256
- -
Question 1 of 10
1. In which event did India win their first medal? Hint


Question 2 of 10
2. India's first gold medal in these Asian Games was won by Pankaj Advani. In which event did he bag the gold? Hint


Question 3 of 10
3. How many medals did India win total in shooting? Hint


Question 4 of 10
4. Who were the couples that won a gold medal in the men's tennis doubles? Hint


Question 5 of 10
5. Which woman athlete won the gold medal in 10,000 meters, and silver in the 5000 meters? Hint


Question 6 of 10
6. Which 2008 Olympic gold medalist in 10 meter air-rifle, was able to manage only one silver, that too in the men's team event? Hint


Question 7 of 10
7. How many medals did India win in swimming? Hint


Question 8 of 10
8. Which 2008 Olympic bronze medalist in boxing won a gold medal in the 2010 Asian Games? Hint


Question 9 of 10
9. Two boxers won gold medal for India in the 2010 Asian Games. One was Vijender Singh. Who was the other? Hint


Question 10 of 10
10. India ended their gold medal hunt by winning which event in both men's and women's category? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which event did India win their first medal?

Answer: 10 meter air-rifle men's team

India's men's 10 meter air-rifle team members were Gagan Narang, Sanjeev Rajput and Abhinav Bindra. Gagan Narang also won an individual silver in 10 meter air-rifle.
2. India's first gold medal in these Asian Games was won by Pankaj Advani. In which event did he bag the gold?

Answer: Billiards

Pankaj Advani is a world champion in snooker and billiards. He beat Aung San Oo to win the gold.
3. How many medals did India win total in shooting?

Answer: Eight

India won a gold by Ronjan Sodhi, silver by Gagan Narang, men's 10m air-rifle team, women's 10m air-pistol team, and bronze twice by Vijay Kumar. The men's team won in trap and double trap events.
4. Who were the couples that won a gold medal in the men's tennis doubles?

Answer: Somdev and Sanam Singh

Somdev Devvarman also won a gold medal in men's singles event. His 2010 Commonwealth Games Gold Medal gave him confidence to earn more.
5. Which woman athlete won the gold medal in 10,000 meters, and silver in the 5000 meters?

Answer: Prija Sridharan

Prija Sridharan is a woman athlete from the 'God's Own Country', Kerala.
She was the first medal winner in athletics for India in these Asian Games.
6. Which 2008 Olympic gold medalist in 10 meter air-rifle, was able to manage only one silver, that too in the men's team event?

Answer: Abhinav Bindra

Abhinav Bindra won the first-ever individual gold medal for India in 2008 Beijing Olympics. India won 8 other gold medals at the Olympic Games in hockey.
7. How many medals did India win in swimming?

Answer: One

India unfortunately had only one bronze medal in swimming won by Virdhawal Khade(50m butterfly).
8. Which 2008 Olympic bronze medalist in boxing won a gold medal in the 2010 Asian Games?

Answer: Vijender Singh

Vijender Singh was very disappointed after the Commonwealth Games in which he secured only a silver medal. He won the gold medal in the men's 75kg middleweight boxing.
9. Two boxers won gold medal for India in the 2010 Asian Games. One was Vijender Singh. Who was the other?

Answer: Vikas Krishnan

Vikas Krishnan secured gold medal in men's 60kg. It was the first gold for India in Asian Games history in boxing since 1998.
10. India ended their gold medal hunt by winning which event in both men's and women's category?

Answer: Kabaddi

The India men's team, after winning kabaddi in these Asian Games, became six-time gold medalists.
Source: Author hithesh111

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us