FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American TV Shows Vol 63
Quiz about American TV Shows Vol 63

American TV Shows Vol. 63 Trivia Quiz


Match the characters/clues to the American television series that first aired in 2005.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 2000s TV

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,662
Updated
Jul 07 26
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
27
Last 3 plays: Changeling_de (15/15), Guest 104 (15/15), miner8265 (8/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Anthony Bourdain  
  Bones
2. Quiz show in a taxi  
  Criminal Minds
3. Valerie Cherish  
  Dancing With The Stars
4. Howie Mandel  
  Deadliest Catch
5. Brennan and Booth  
  No Reservations
6. Sig Hansen  
  Commander In Chief
7. Annabeth Chase  
  Blind Justice
8. Clue: Women and nerds  
  Deal or No Deal
9. Mackenzie Allen  
  Cash Cab
10. Celebrities and Tango  
  The Closer
11. Aaron Hotchner and Emily Prentiss  
  Close To Home
12. Brenda Leigh Johnson  
  Beauty and The Geek
13. Criss Angel  
  The Colbert Report
14. Detective Jim Dunbar  
  The Comeback
15. Actor took over from Letterman  
  Mindfreak





Select each answer

1. Anthony Bourdain
2. Quiz show in a taxi
3. Valerie Cherish
4. Howie Mandel
5. Brennan and Booth
6. Sig Hansen
7. Annabeth Chase
8. Clue: Women and nerds
9. Mackenzie Allen
10. Celebrities and Tango
11. Aaron Hotchner and Emily Prentiss
12. Brenda Leigh Johnson
13. Criss Angel
14. Detective Jim Dunbar
15. Actor took over from Letterman

Most Recent Scores
Today : Changeling_de: 15/15
Today : Guest 104: 15/15
Today : miner8265: 8/15
Today : griller: 15/15
Today : Guest 174: 15/15
Today : emodius: 10/15
Today : grompit: 15/15
Today : Morrigan716: 7/15
Today : Ampelos: 14/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Anthony Bourdain

Answer: No Reservations

"Anthony Bourdain: No Reservations" aired for nine seasons from 2005 to 2012 on The Travel Channel.

Anthony Bourdain died on June 8th 2018, at the age of 61.
2. Quiz show in a taxi

Answer: Cash Cab

"Cash Cab" aired for nine seasons on The Discovery Channel (2005-2012 and 2017-2018) and Bravo (2019-2020).

"Cash Cab" was based on the British version that first aired in 2005 on ITV.

"Cash Cab" won three Emmy Awards for Outstanding Game Show in 2008, 2009, and 2010.
3. Valerie Cherish

Answer: The Comeback

"The Comeback" aired for three seasons between 2005 and 2026 on HBO.

"The Comeback" cast included:
Lisa Kudrow
Damian Young
Robert Michael Morris
Laura Silverman
Malin Akerman
Kellan Lutz
Vanessa Marano.
4. Howie Mandel

Answer: Deal or No Deal

"Deal or No Deal" aired for eight seasons on NBC (2005-2009), syndication (2008-2010), and CNBC (2018-2019).

"Deal or No Deal" was based on the original Dutch series "Miljoenenjacht" which first aired in 2000.
5. Brennan and Booth

Answer: Bones

"Bones" aired for 12 seasons from 2005 to 2017 on Fox.

"Bones" cast included:
Emily Deschanel
David Boreanaz
Michaela Conlin
Eric Millegan
T.J. Thyne
Tamara Taylor
John Francis Daley
John Boyd
Billy Gibbons
Ryan O'Neal
Sara Rue.
6. Sig Hansen

Answer: Deadliest Catch

"Deadliest Catch" first aired in 2005 on the Discovery Channel.

The series followed crab fishermen in the Bering Sea during Alaskan king crab and snow crab fishing seasons.

In 2011, the series won the Primetime Creative Arts Emmy Award for Outstanding Reality Program.
7. Annabeth Chase

Answer: Close To Home

"Close To Home" aired for two seasons from 2005 to 2007 on CBS.

"Close To Home" cast included:
Jennifer Finnigan
Kimberly Elise
Christian Kane
John Carroll Lynch
Jon Seda
Cress Williams
David James Elliott
Jessica Chastain.
8. Clue: Women and nerds

Answer: Beauty and The Geek

"Beauty and the Geek" aired for five seasons from 2005 to 2008 on The WB/The CW.

"Beauty and the Geek" was created by Ashton Kutcher and Jason Goldberg. The two also created "Punk'd".
9. Mackenzie Allen

Answer: Commander In Chief

"Commander In Chief" aired for one season in 2005/2006 on ABC.

"Commander In Chief" cast included:
Geena Davis
Donald Sutherland
Harry Lennix
Kyle Secor
Ever Carradine
Mark-Paul Gosselaar.

In 2006, "Commander In Chief" was nominated for the Golden Globe Award for Best Television Series - Drama.
10. Celebrities and Tango

Answer: Dancing With The Stars

"Dancing With The Stars" first aired in 2005 on ABC.

"Dancing With The Stars" was nominated for 11 Emmy Awards for Outstanding Reality Competition Program between 2006 and 2016.

The series was based on the British version "Strictly Come Dancing," which first aired in 2004 on BBC One.
11. Aaron Hotchner and Emily Prentiss

Answer: Criminal Minds

"Criminal Minds" first aired in 2005 on CBS (2005-2020) and then Paramount+.

"Criminal Minds" cast included:
Mandy Patinkin
Thomas Gibson
Paget Brewster
Lola Glaudini
Shemar Moore
Matthew Gray Gubler
A.J. Cook
Kirsten Vangsness
Joe Mantegna
Rachel Nichols
Jeanne Tripplehorn
Jennifer Love Hewitt
Aisha Tyler
Adam Rodriguez
Meredith Monroe
Jane Lynch.
12. Brenda Leigh Johnson

Answer: The Closer

"The Closer" aired for seven seasons from 2005 to 2012 on TNT.

"The Closer" cast included:
Kyra Sedgwick
J.K. Simmons
Corey Reynolds
Robert Gossett
G.W. Bailey
Mary McDonnell.
13. Criss Angel

Answer: Mindfreak

"Criss Angel Mindfreak" aired for six seasons from 2005 to 2010 on A&E.

The series followed magician Criss Angel as he performed magic and stunts at The Aladdin Hotel in Las Vegas, Nevada.
14. Detective Jim Dunbar

Answer: Blind Justice

"Blind Justice" aired for one season in 2005 on ABC.

"Blind Justice" cast included:
Ron Eldard
Marisol Nicholas
Rena Sofer
Reno Wilson
Saul Rubinek.
15. Actor took over from Letterman

Answer: The Colbert Report

"The Colbert Report" aired for nine seasons from 2005 to 2014 on Comedy Central.

"The Colbert Report" was a spin-off of "The Daily Show," where Stephen Colbert was a correspondent from 1997 to 2005.

"The Colbert Report" won two Emmy Awards for Outstanding Variety Series in 2013 and 2014.

In 2015, Stephen Colbert replaced a retiring David Letterman on the late-night talk show "The Late Show".
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/7/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us