FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
TV By Year Quizzes, Trivia and Puzzles
TV By Year Quizzes, Trivia

TV By Year Trivia

TV By Year Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »

Fun Trivia
Pick a decade, any decade! In this section of the Television category, time is of the essence! Choose a timespan and all of the quizzes inside will set that 'when' as the focal point.
243 quizzes and 3,402 trivia questions.
Sub-Categories:
1950s TV 1950s TV (44 quizzes)
1960s TV 1960s TV (49)
1970s TV 1970s TV (35)
1980s TV 1980s TV (45)
1990s TV 1990s TV (32)
2000s TV 2000s TV (15)
2010s TV 2010s TV (6)
2020s TV 2020s TV (4)
1.
  Timing Is Everything    
Match Quiz
 10 Qns
Match the decade to when each TV show aired.
Easier, 10 Qns, nyirene330, Jan 03 20
Easier
nyirene330
Jan 03 20
1321 plays
2.
  TV Shows in the '40's and '50's (Part 3)   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you some facts and you fill in your answer. I hope this brings back some great memories of some oldies but goodies.
Very Easy, 10 Qns, suzi_greer, Apr 06 17
Very Easy
suzi_greer
2670 plays
3.
  Older T.V. Shows Still Rock!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you are over 35 and under 135, you might remember some of these classic television shows! I know; I'm older than dust, but if you are ALMOST that old, you'll have a great time with this quiz! Have a great old (no pun intended) time!
Average, 10 Qns, logcrawler, Jun 05 21
Average
logcrawler gold member
Jun 05 21
2775 plays
4.
  TV Shows in the '40's and '50's (Part 2)   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you some facts and you fill in your answer. I hope this brings back some great memories of some oldies but goodies.
Easier, 10 Qns, suzi_greer, Dec 28 10
Easier
suzi_greer
1989 plays
5.
  Older T.V. Shows For Older People (Like Me)!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's go back in time to the early days of television. No, maybe not ALL the way back to the first set ever sold, but at least the era of black-and-white, with maybe a LITTLE color thrown in later.
Average, 10 Qns, logcrawler, Jun 05 21
Average
logcrawler gold member
Jun 05 21
1857 plays
6.
  TV Shows in the '40s and '50s Part 1   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you some facts and you choose the title. But be careful, they're all real shows. Hopefully just reading them will bring back some great memories of some oldies but goodies.
Easier, 10 Qns, suzi_greer, Dec 11 21
Easier
suzi_greer
Dec 11 21
1777 plays
7.
  Vintage TV Trivia: 50s and 60s    
Multiple Choice
 15 Qns
A bit of television nostalgia for all you Baby Boomers out there. Hope you enjoy your trip down tv's memory lane!
Average, 15 Qns, MWG, Jun 05 21
Average
MWG
Jun 05 21
3613 plays
8.
  Who, What, or Where on Classic TV?    
Multiple Choice
 10 Qns
For the TV fanatics, the habitual couch potatoes, and keepers or useless TV trivial facts, here is a quiz to challenge your memories and knowledge about the who, what, and where of old time television.
Tough, 10 Qns, MaceoMack, Dec 18 22
Tough
MaceoMack
Dec 18 22
1387 plays
9.
  Trivial Television    
Multiple Choice
 10 Qns
TV 1950s to 1990s
Here are some questions about TV shows from the 1950s to the 1990s. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, betben, Dec 09 22
Average
betben
Dec 09 22
5942 plays
10.
  Who, What, or Where on Classic TV - Part III    
Multiple Choice
 10 Qns
The third quiz in the series might be easier ... but maybe not. How well do you remember some of really trivial facts about TV shows of the past?
Tough, 10 Qns, MaceoMack, Jun 05 21
Tough
MaceoMack
Jun 05 21
1052 plays
trivia question Quick Question
In the opening of this show you saw an animated shoe tapping in time with the theme song.

From Quiz "Classic TV shows from 1960 through 1969"




11.
  TV Trivia For Boomers    
Multiple Choice
 15 Qns
No questions about insipid shows like "Gilligan's Island" or "The Brady Bunch". This is a quiz about quality shows from the 50s, 60s, and maybe even the 70s and 80s, and obscure?! Holy Moley!
Tough, 15 Qns, Photoscribe, Jun 05 21
Tough
Photoscribe
Jun 05 21
1685 plays
12.
  Who, What, or Where on Classic TV-Part II    
Multiple Choice
 10 Qns
Here we go again. If you have a ton of obscure TV trivia knowledge and a good memory, this quiz is for you.
Difficult, 10 Qns, MaceoMack, Jun 05 21
Difficult
MaceoMack
Jun 05 21
891 plays
13.
  TV Oldies For Baby Boomers    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some old tv series that Baby Boomers (who watched a lot) might remember.
Tough, 10 Qns, robert362, Jan 19 22
Tough
robert362
Jan 19 22
2067 plays

TV By Year Trivia Questions

1. Can you name the T.V. show that aired from 1958-1966 and featured the following characters? 1- Dr. Alex Stone 2- Nurse Donna Stone 3- Their children, Mary and Jeff 4- Their adopted daughter, Trisha

From Quiz
Older T.V. Shows For Older People (Like Me)!

Answer: The Donna Reed Show

"The Donna Reed Show" was a once-popular television show during the late '50s and early '60s. It was briefly considered to call the program "Mother Knows Better", according to David Tucker. This was a reference to yet another family program that was popular at the time, "Father Knows Best". "The Donna Reed Show" was unique in that it focused on the woman of the house, as opposed to most other '50s/'60s television programs that aired family-oriented episodes which focused on the father figure. This '50s-style family, of course, had the same upper-middle class background that most other programs of that era enjoyed, but with a few differences; a woman was at the helm, and often, the children were seen "talking back" to their parents, also something quite unusual in that era on T.V. Shelley Fabares, the young lady who played the role of daughter Mary, had a hit song with "Johnny Angel" right in the middle of the program's run in 1962. The episode was entitled, "Donna's Prima Donna". This was followed 8 months later by "My Dad", a song by Paul Peterson, who was son, Jeff. "Johnny Angel" became a number-one hit, and "My Dad" peaked at number six on the charts.

2. Who portrayed the "Branded" soldier, Jason McCord from 1965-66?

From Quiz Older T.V. Shows Still Rock!

Answer: Chuck Connors

The opening intro to this short-lived television program went this way: "All but one man died...There at Bitter Creek...and they say he ran away. Branded! Marked with a coward's shame. What do you do when you're branded, will you fight for your name? He was innocent... not a charge was true... but the world would never know. Branded! Scorned as the one who ran. What do you do when you're branded, and you know you're a man? Wherever you go for the rest of your life you must prove... you're a man." "Branded" aired on NBC on Sunday nights at 8:30, during the 1965-66 season. The premise of the show was that an Army Captain, Jason McCord, had acted in a cowardly manner and was thus "drummed out" of the Army. While the charges were false, the branding remained, and for the duration of the program, he was required to prove himself as he traveled in the West.

3. In a 1963 action/drama series, Gary Lockwood starred in "The Lieutenant", which aired 29 episodes during its only season on NBC. In what organization did Lockwood hold this rank?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV - Part III

Answer: United States Marine Corps.

In the series, Lockwood starred as Second Lieutenant William Tiberius Rice, a newly commissioned officer in the United States Marine Corps. Rice served as both a Rifle Team leader and training instructor for new Marine recruits at Camp Pendleton, California. Stories on the series follow the daily activities of both the enlisted men and officers assigned to the military installation. Starring with Lockwood were Robert Vaughn as Captain William Rambridge, Henry Beckman as Major Al Barker, and Richard Anderson as Lt. Col. Steve Hiland. The series was the first to be created by Gene Roddenberry, who would gain greater fame as the creator of the series "Star Trek" (1966).

4. Through past television series, the characters Colleen McMurphy, Dixie McCall, Gloria Brancusi, and Jackie Payton have shared the same occupation. WHERE could you find them as the practiced their chosen trade?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV-Part II

Answer: hospital

All were registered nurses and could be found in a hospital or medical environment. Dana Delany played nurse Colleen McMurphy on the 1988 series "China Beach". McMurphy was the lead nurse for a Vietnam era army field base. Dixie McCall was the head emergency room nurse at Rampart General Hospital on the 1972 action series, "Emergency!". Nurse McCall was played by songstress Julie London. Blonde actress Christopher Norris played the role of nurse Gloria "Ripples" Brancusi for seven seasons on the 1979 medical drama series "Trapper John, M.D." and could be found in the halls of San Francisco Memorial Hospital. Veteran actor Pernell Roberts starred in the title role. Edie Falco starred in the title role on the Showtime Network 2009 series "Nurse Jackie". The series revolves around the slightly flawed working and personal life of Jackie Peyton, an experienced, dedicated emergency room nurse at All Saints Hospital in New York City. Jackie is challenged by balancing her personal addiction with her family and extramarital relationships and her group of interesting co workers. Trivia Note Before her television career, Julie London (nurse Dixie McCall on "Emergency!" was an established movie actress and popular jazz songstress with over recorded 32 albums to her credit. She starred on "Emergency!" alongside her real life husband, Bobby Troupe, who played emergency room doctor Joe Early. The couple were hired for their roles by series creator and executive producer Jack Webb, who was married to London from 1947 until 1952. London and Troupe were man and wife from 1959 until his death in 1999.

5. Viewers of a 1967 popular police drama series watched as Detective Sergeant Ed Brown assisted his boss in solving crimes in a major city. Which police department were Sgt. Brown and his boss a part of?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV?

Answer: San Francisco Police Department

For eight seasons (1967-1975), Don Galloway was featured as Detective Sergeant Ed Brown, assisting his boss, former Chief of Detectives Robert T. Ironside, serving as members of the San Francisco Police Department. Chief Ironside, who was forced into retirement after being wounded by a sniper, worked as a "special consultant" to the police department, appointed by his friend, Police Commissioner Dennis Randall (Gene Lyons). "Ironside" starred Raymond Burr in the title role. Completing Ironside's staff were his assistant and body guard, Mark Sanger (Don Mitchell) and Officer Eve Whitfield (Barbara Anderson) who was later replaced by Office Fran Belding (Elizabeth Baur). TV Trivia Fanatic Note: During the final years of his acting career, Don Galloway became an actual sworn California peace officer. Galloway became a reserve deputy on the San Bernardino Sheriff's Department. Galloway's assignments included uniform patrol duties, crime suppression activities. and the apprehension of criminal suspects. As a sworn peace officer, Galloway carried a firearm and was granted the full "powers of arrest" afforded to all peace officers.

6. Talent scouts from this show find pop or country singers, comedians, etc. to perform. The audience applause registered on a meter and determined the winner. What show was it?

From Quiz TV Shows in the '40's and '50's (Part 3)

Answer: Arthur Godfrey's Talent Scouts

"The Arthur Godfrey's Talent Scouts" started in 1948. It was the "American Idol" of that era. Some of the talent on that show included Pat Boone, Tony Bennett, Lenny Bruce, Roy Clark, Patsy Cline, Rosemary Clooney, Wally Cox, Vic Damone, Eddie Fisher, Connie Francis, Don Knotts, Steve Lawrence, and Leslie Uggams. Both Elvis Presley and Buddy Holly were turned down!

7. This was a children's show with live actors and marionettes. There were a couple of cowboys, an Indian princess, a clown and a live studio audience. Have I said too much?

From Quiz TV Shows in the '40s and '50s Part 1

Answer: The Howdy Doody Show

Buffalo Bob (played by Bob Smith) and Howdy Doody (one of the marionnettes) were cowboys. There was an Indian princess named Summerfall Winterspring. Bob Keeshan was Clarabell the Clown. Bob later became the beloved Captain Kangaroo.

8. The TV series "How To Marry A Millionaire" was (loosely) based on the movie of the same name. Who played the Marilyn Monroe "dumb blonde" role in the TV series?

From Quiz TV Oldies For Baby Boomers

Answer: Barbara Eden

This was prior to her hit in "I Dream of Jeannie". Merry Anders and Lori Nelson starred as the other two money-hungry friends (played in the movie by Lauren Bacall and Betty Grable). Henry had an early role in a tv series "I'm Dickens, He's Fenster" which starred John Astin and Marty Ingels. Langdon starred with Herschel Bernardi in a short-lived sitcom called "Arnie".

9. What was the name of the family featured in "Father Knows Best"?

From Quiz Trivial Television

Answer: Anderson

Robert Young originated the role of Jim Anderson on radio in 1949. He reprised his role in the TV series which ran from 1954 to 1963.

10. A Confederate veteran and bounty hunter known as Josh Randall, was a role played by which actor, from 1958-1961?

From Quiz Older T.V. Shows For Older People (Like Me)!

Answer: Steve McQueen

"Wanted: Dead Or Alive" was actually a spin-off from a similar Western program that featured Robert Culp, "Trackdown". This program itself had been a spin-off of "Dick Powell's Zane Grey Theater". The main premise of "Wanted: Dead Or Alive" was that of a soft-hearted bounty hunter who was just as likely to assist those wrongly accused of crimes as to collect bounties on actual criminals. His weapon of choice was a shortened Winchester rifle, that he called "Mare's Laig" (leg). Peter Bart, the editor of Daily Variety, once noted that Steve McQueen was the first TV star that managed to crossover from television to comparable success in the movies.

11. In 1984, "The Cosby Show" premiered, and went on to become one of the most popular series in the history of television. In what state did the Huxtable family reside?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV - Part III

Answer: New York

The Huxtable family lived in a fashionable up-scaled brownstone, located at 10 Stigwood, in the Brooklyn Heights section New York City, in the state of New York. The stories covered the family activities and exploits of Heathcliff "Cliff" Huxtable (Bill Cosby), a successful physician, his wife Clair (Phylicia Rashad), a prominent attorney, and their kids and family members. "The Cosby Show" covered storyline ranging from the comedic side of a family life to many of the serious and controversial issues of the day. The series was almost an immediate hit, achieving the rare accomplishment of ending the season as the number one rated television series for five consecutive seasons (1985-1999). Over it successful eight season run, "The Cosby Show" aired a total of 197 original episodes on the NBC network.

12. In a 1966 Western series, Benjamin Calhoun, a dapper gambler, won a poker game that changes his life. WHAT did Calhoun win in that high stakes game?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV-Part II

Answer: a railroad

A winning poker hand, and Benjamin Calhoun became the new owner of the fledgling, nearly completed Buffalo Pass, Scalplock and Defiance (BPS&D)railroad line. Calhoun's attentions shifted to the successful operation of his new acquisition. Assisting Calhoun in building his railroad were Dave Tarrant (Gary Collins), Barnabas Rogers (Bob Random), and Roger Torrey (Nils Torvash) who served as members of his crew. Veteran TV actor Dale Robertson played the starring role. The 1880's era Western series "The Iron Horse" (1966) aired for two seasons and broadcast 47 hour long episodes.

13. Porter Ricks was featured in a 1967 series that also featured the adventures of his two sons, Bud and Sandy, and the family pet. What was the job that was performed by Porter Ricks?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV?

Answer: Game Preserve Warden

For the 1964 series "Flipper", Brian Kelly starred as Porter Ricks, the chief warden of the Coral Key Park and Marine Reserve in Florida. The series centered around Ricks, his sons, Sandy (Luke Halpin) and Bud (Tommy Norden), and the family pet, a Bottlenose Dolphin who served as the title character, and had a knack for assisting his human friends in solving crimes and tracking down the bad guys in the everglades. "Flipper" ran for three seasons, from 1964-1967. TV Trivia Fanatic Note: In the pilot film for the series, Porter Ricks was played by TV veteran Chuck Connors of "The Rifleman" (1958) fame. In a 1996 remake movie, Porter Ricks was played by Paul Hogan, known better for his role as Crocodile Dundee in three movies released in 1986, 1988, and 2001.

14. Have you ever had one of those days were everything you did just made matters worse? Well, if you're a blue collar worker on a 30 minute comedy in the '40's, your show would be called ___.

From Quiz TV Shows in the '40's and '50's (Part 3)

Answer: The Life Of Riley

Chester A. Riley was played by Jackie Gleason (and later, William Bendix) and his wife Peg was played by Rosemary DeCamp. This was Jackie Gleason's first TV part and this show was the first comedy to win an Emmy.

15. This was a vaudevillian type comedy, variety show. It debuted in 1948 and the last episode aired in 1967. It had a few name changes along the way. I'm looking for the first name. It was named for their chief advertiser, as were many at the time.

From Quiz TV Shows in the '40s and '50s Part 1

Answer: The Texaco Star Theater

This show was on NBC. The first year was hosted by a number of actors/comedians but Milton Berle took over as permanent host in the second season.

16. What was the name of Dobie Gillis' rival on the TV show "The Many Loves of Dobie Gillis"?

From Quiz TV Trivia For Boomers

Answer: Chatsworth Osborne Jr.

Chatsworth Osborne Jr. was Dobie's snotty, rich, high born rival for the affections of one Thalia Meninger, played by Tuesday Weld. "Dobie" was one of the cleverest shows about teens ever on TV, and had a ton of taglines and innovations associated with it. "Lenny & Squiggy" from "Laverne & Shirley" owe a lot to this show, as did "Parker Lewis Can't Lose".

17. Robert Cummings starred in a tv series called "Love That Bob". Who co-starred with him?

From Quiz TV Oldies For Baby Boomers

Answer: Dwayne Hickman

Hickman (in his pre-Dobie Gillis days) was always dazzled by the beautiful women surrounding Cummings (usually played by Lisa Gaye and Joi Lansing). Rosemary DeCamp also starred. Ingels and Astin starred together in a different show - see the note to the preceding question. Lawford starred in "The Thin Man" tv series.

18. What does the initial "R" stand for in J.R. Ewing from the show "Dallas"?

From Quiz Trivial Television

Answer: Ross

Larry Hagman played J.R. Ewing on this hit prime-time soap opera which ran from 1978 to 1991.

19. Think Western television shows. I say, "Wishbone". To correctly identify this Western program, you say what?

From Quiz Older T.V. Shows Still Rock!

Answer: Rawhide

"Rawhide" it is! Paul Brinegar played the part of Wishbone, the cook on the popular Western series. I got into an argument with a friend of mine (a MUCH older friend, mind you) and he insisted that "Rawhide" was the correct answer. I looked it up, and guess what? I was wrong. (See, I'm not really old enough to remember all these things. I just guessed.) Right... Well in case you, like me, also thought it was "Wagon Train", you can depend on my research. Frank McGrath played the role of Charlie Wooster, the cook, on that program. (Surprise me!)

20. In the pilot episode of the 1985 action series "Knight Rider", undercover police detective lieutenant Michael Long was shot and critically wounded while in the line of duty. Which police agency was Michael Long a member of?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV - Part III

Answer: Los Angeles Police Department

Det. Lt. Michael Long (Larry Anderson) was a member of the Los Angeles Police Department. While on a "special loan" undercover assignment to the Las Vegas Metropolitan Police Department, Long was double-crossed by one of his informants, resulting in him being shot point-blank in the face, and left for dead in the desert. Long's life was saved when a metal plate implanted in his head (as the result of injury previously sustained in the military) deflected the bullet. Near death and with his face destroyed, long was rescued by Wilton Knight (Richard Basehart), a reclusive billionaire philanthropist.who tended to Long's injuries and financed the costly reconstructive surgeries that gave long a new face. When recovered, Long with a new face, was offered a position with Knight's "special" project, The Foundation for Law and Government (FLAG) as an independent operative with the full resources of the Foundation behind him. After some consideration, Long accepted the offer of his mystery benefactor, who himself was dying. With Michael Long officially listed as being dead, Long took on the last name of Wilton Knight, assuming the new identity of Michael Knight (David Hasselhoff) and started his duties for FLAG. To assist him in his efforts, Knight was presented with a highly sophisticated prototype vehicle, a 1982 Pontiac Firebird known as the Knight Industry Two Thousand, or "KITT" for short. The car possessed a computer, was able to drive itself, was armed with hidden weapons, was equipped with a turbo-thrust feature which could rapidly accelerate the speed of the vehicle, and could talk and hold conversations with its driver. The voice of KITT was supplied by William Daniels. Working as a team, Michael and KITT traveled the confronting and eliminating the criminal activities throughout the country. In close support of KITT was a mysterious black 18 wheeler truck, contained equipment and technicians to tend to the needs of the futuristic automobile. "Knight Rider" aired 90 episodes during its four season run (1982-1982), and was reprised with most of the original cast for the TV movie "Knight Rider 2000" in 1991. An updated version of the series with a new cast and new vehicles, "Team Knight Rider" was released in 1997.

21. Despite the fact that Roy Hinckley, Jonas Grumby, and Eunice Howell came from different backgrounds, they all shared a common bond. WHAT term best describes how they could be described?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV-Part II

Answer: stranded castaways

The group represented three of the seven stranded castaways on "Gilligan's Island" (1963). Roy Hinckley (Russell Johnson) was a high school science teacher who throughout the series was known as "the professor". The fearless captain of the ill-fated SS Minnow was an experienced seaman named Jonas Grumby (Alan Hale, Jr.), who was known to all as "Skipper". Socialite Eunice Wentworth Howell (Natalie Schafer) took the voyage with her husband, millionaire Thurston Howell II (Jim Backus). Mrs. Howell was referred to as "Lovey" by her doting husband, The full names of the castaways was given during the first episode of the series as the castaways listened to a radio report of their disappearance at sea. Trivia Note: Throughout the series, it was never mentioned whether the name or the first mate, Gilligan (Bob Denver), was a first or last name. In an interview with the series creator, Sherwood Schwartz following the three season run of the series, Schwartz revealed that the never used first name of the character was Willy.

22. Montgomery Scott performed numerous critical function while performing his job. What was Montgomery Scott's primary job?

From Quiz Who, What, or Where on Classic TV?

Answer: Spacecraft Chief Engineer

James Doohan brought the character Montgomery "Scotty" Scott to life as the very knowledgeable Chief Engineer aboard the Starship USS Enterprise on the series "Star Trek" for three seasons. Mr. Scott, or "Scotty" as he was often referred to my the ship's captain, James T. Kirk (William Shatner) held the rank of Lieutenant Commander in Star Fleet Command, and in the absence of Captain Kirk and the ships first officer, Mr. Spock (Leonard Nimoy) was in command of the Enterprise. Scotty was often seen behind the controls of the ships "Energisers", beaming personnel to and from the Starship Enterprise. Doohan recreated his role as the sometimes stubborn and arrogant Star Fleet officer in 7 full length "Star Trek" motion pictures, on one episode of the series, "Star Trek: The Next Generation" (1987), and on an animated cartoon series on 1985. The original series "Star Trek" was part of the primetime television schedule on NBC from 1965-1968, and then became one of the most popular series to be broadcast in syndication. TV Trivia Fanatic Note: According to the official biography of Mr. Scott, in the year 2265, Scotty served as the Chief Engineer aboard the Enterprise. In 2269, Mr. Scott was promoted from the rank of Lieutenant Commander to Commander, and in 2285, was promoted to the rank of Captain and served as Captain of Engineering aboard the USS Starship "Excelsior."

23. This show was on radio as well as TV. Some thought this type of show played better on radio. The opening narrative was "Well calculated tales to keep you in _____________."

From Quiz TV Shows in the '40's and '50's (Part 3)

Answer: Suspense

The show first aired on TV in 1949 and remained until 1954. Most of the TV shows were done live. There were big stars like Basil Rathbone, Boris Karloff, John Carradine, Grace Kelly, and Cloris Leachman that showed up for the radio version.

24. When I was small, I remember putting a green plastic sheet over the TV screen and drawing along with the characters.

From Quiz TV Shows in the '40s and '50s Part 1

Answer: Winky Dink and You

I think "Winky Dink" was the first interactive video. You had to go buy the static plastic and special crayons. Of course, if you couldn't find the special screen, you just drew directly on the TV. Apparently I wasn't the only one who almost ruined the family TV.

25. Which puppeteer operated Kukla and Ollie on the 50/60s kiddie show "Kukla, Fran & Ollie"?

From Quiz TV Trivia For Boomers

Answer: Burr Tilstrom

The characters were used a number of times on NBC and CBS, in the 50s, 60s and 70s. Though initially an NBC property, in the 70s they were used as hosts of the "CBS Childrens' Film Festival". Burr Tilstrom also was part of a satirical show of the sixties that was a clone of a British show.

26. "Peter Gunn" was one of the first tv detective series. Who played Gunn''s police friend, Lt. Jacobi?

From Quiz TV Oldies For Baby Boomers

Answer: Herschel Bernardi

In the days before Bernardi became a star, he had an early role as the friend of Craig Stevens and Lola Albright. (Bernardi also starred in another tv show, "Arnie".) Carroll starred as "Topper", Maharis starred (with Martin Milner) in" Route 66" and Buchanan starred as "Judge Roy Bean".

27. What was the name of the newspaper Oscar Madison wrote for on "The Odd Couple"?

From Quiz Trivial Television

Answer: The New York Herald

Jack Klugman played Oscar Madison along with Tony Randall who played Felix Unger on "The Odd Couple". The show was adapted from the Neil Simon play (1965) which was turned into a movie (1968) and then the TV show which ran from 1970-1975.

This is category 2264
Last Updated Feb 24 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.