FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trivial Television
Quiz about Trivial Television

Trivial Television Trivia Quiz

TV 1950s to 1990s

Here are some questions about TV shows from the 1950s to the 1990s. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by betben. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year

Author
betben
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,050
Updated
Dec 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5995
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), Guest 63 (6/10), Guest 99 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the family featured in "Father Knows Best"?
Hint


Question 2 of 10
2. What does the initial "R" stand for in J.R. Ewing from the show "Dallas"? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the newspaper Oscar Madison wrote for on "The Odd Couple"?
Hint


Question 4 of 10
4. What was Richie Petrie's middle name on "The Dick Van Dyke Show"?
Hint


Question 5 of 10
5. Finish the lyrics to the "Laverne and Shirley" theme song. "Never heard the word..." Hint


Question 6 of 10
6. Howard Cunningham owned an auto repair shop on "Happy Days".


Question 7 of 10
7. In what city did "Car 54, Where Are You?" take place?
Hint


Question 8 of 10
8. Who was Mr. Woodman's replacement as vice-principal at Buchanan High on "Welcome Back Kotter"?
Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the restaurant on "Alice"? Hint


Question 10 of 10
10. In what state did the show "The Andy Griffith Show" take place? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 24: 7/10
Apr 13 2024 : Guest 63: 6/10
Apr 13 2024 : Guest 99: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 73: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 104: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 207: 9/10
Apr 08 2024 : Guest 96: 8/10
Apr 05 2024 : Guest 76: 5/10
Apr 02 2024 : Guest 107: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the family featured in "Father Knows Best"?

Answer: Anderson

Robert Young originated the role of Jim Anderson on radio in 1949. He reprised his role in the TV series which ran from 1954 to 1963.
2. What does the initial "R" stand for in J.R. Ewing from the show "Dallas"?

Answer: Ross

Larry Hagman played J.R. Ewing on this hit prime-time soap opera which ran from 1978 to 1991.
3. What was the name of the newspaper Oscar Madison wrote for on "The Odd Couple"?

Answer: The New York Herald

Jack Klugman played Oscar Madison along with Tony Randall who played Felix Unger on "The Odd Couple". The show was adapted from the Neil Simon play (1965) which was turned into a movie (1968) and then the TV show which ran from 1970-1975.
4. What was Richie Petrie's middle name on "The Dick Van Dyke Show"?

Answer: Rosebud

Rosebud was an acronym for Robert, Oscar, Samuel, Edward, Benjamin, Ulysses, and David. The show which starred Dick Van Dyke and Mary Tyler Moore, ran from 1961-1966.
5. Finish the lyrics to the "Laverne and Shirley" theme song. "Never heard the word..."

Answer: Impossible

"Laverne and Shirley" starred Penny Marshall and Cindy Williams. It was a spin off of "Happy Days" and aired from 1976-1983.
6. Howard Cunningham owned an auto repair shop on "Happy Days".

Answer: False

Tom Bosley played Howard Cunningham who worked at and then later owned a hardware store. The show ran from 1974-1984.
7. In what city did "Car 54, Where Are You?" take place?

Answer: New York

"Car 54, Where Are You?" aired for only two seasons (1961-1963) and starred Fred Gwynne, who would later be known to TV viewers as Herman Munster on "The Munsters".
8. Who was Mr. Woodman's replacement as vice-principal at Buchanan High on "Welcome Back Kotter"?

Answer: Gabe Kotter

"Welcome Back Kotter" aired from 1975-1979 and starred Gabe Kaplan as Mr. Kotter and John Travolta as Vinnie Barbarino.
9. What was the name of the restaurant on "Alice"?

Answer: Mel's Diner

Linda Lavin played the title role in "Alice" where she portrayed a single mother working as a waitress. Adapted from the movie "Alice Doesn't Live Here Anymore." Vic Tayback played Mel in the movie as well as the TV show which aired from 1976-1985.
10. In what state did the show "The Andy Griffith Show" take place?

Answer: North Carolina

The show was a spin off from "The Danny Thomas Show" and ran from 1960-1968. It continued it's run as "Mayberry,R.F.D." from 1968-1971. It starred Andy Griffith and Ron Howard who would later be known to TV viewers as Richie Cunningham on "Happy Days".
Source: Author betben

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us