FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FunTrivia Television Mix Vol 24
Quiz about FunTrivia Television Mix Vol 24

FunTrivia Television Mix: Vol 24 Quiz


A mix of 10 Television questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Grab Bag

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
417,033
Updated
Jul 08 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
471
Last 3 plays: DizWiz (10/10), Guest 172 (7/10), Southendboy (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In a much-beloved episode of television's "I Love Lucy" show, Lucille Ball appeared in an Italian peasant costume and stomped around barefoot in a giant wooden vat. What was she doing? Hint


Question 2 of 10
2. In the FOX series "Gotham", who is the young, soon-to-be superhero the story is following? Hint


Question 3 of 10
3. Hugh Laurie plays a diagnostician on what show? Hint


Question 4 of 10
4. Which TV show aired from September 1966 to August 1968, featured rock and roll band members Micky, Mike, Dave and Peter and its theme song began with the following lyrics: "Here we come, walking down the street..."? Hint


Question 5 of 10
5. Which TV show used a "Cone of Silence" to great comic effect? Hint


Question 6 of 10
6. Who were the creators of the television show "H.R. Pufnstuf"? Hint


Question 7 of 10
7. Who plays the character Raymond "Red" Reddington on NBC's show "The Blacklist"? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the 1980s British TV comedy about four students named Mike, Rick, Neil and Vyvyan? Hint


Question 9 of 10
9. Which actor plays the tenth incarnation of the Doctor in the BBC Television series "Doctor Who"? Hint


Question 10 of 10
10. This regal 60's black and white cartoon was one of the first popular examples of "Japanimation." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : DizWiz: 10/10
Jul 21 2024 : Guest 172: 7/10
Jul 21 2024 : Southendboy: 7/10
Jul 20 2024 : Guest 64: 7/10
Jul 20 2024 : mspurple54: 10/10
Jul 20 2024 : Guest 100: 10/10
Jul 20 2024 : Guest 65: 9/10
Jul 20 2024 : Guest 107: 6/10
Jul 20 2024 : daveguth: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In a much-beloved episode of television's "I Love Lucy" show, Lucille Ball appeared in an Italian peasant costume and stomped around barefoot in a giant wooden vat. What was she doing?

Answer: crushing grapes for wine

In order to release their juices for fermentation, grapes must be crushed (and sometimes pressed). Foot-stomping is the oldest method of breaking the skins causing the juice to flow. Crushing also allows the juice to mix with the bits of stem, the grape skins and the seeds before these are separated.

In some wines, the crushed grapes are then pressed to extract all of the liquid, leaving the skins behind. Sometimes crushing and pressing are done at once; sometimes they are separated in time. Modern mechanical methods have largely replaced the ancient method which Lucy was learning in an effort to earn a part in an Italian movie.

Question by player FatherSteve
2. In the FOX series "Gotham", who is the young, soon-to-be superhero the story is following?

Answer: Bruce Wayne / Batman

The character of Bruce Wayne (aka Batman) is developed in FOX's "Gotham" series (2014-2019). Many of Batman's classic enemies are also introduced with special attention in the early episodes given to the Penguin.

Question by player mike32768
3. Hugh Laurie plays a diagnostician on what show?

Answer: House

"House", a FOX show, stars British actor Hugh Laurie as a straight-up Head of Diagnostic Medicine at Princeton-Plainsboro Teaching Hospital. Consistently a top-rated show, "House" has become one of the more critically-acclaimed shows of its time. Hugh Laurie, also known for his comedic British roles (ie. "A Bit of Fry and Laurie"), was nominated for the 'Best Actor in a Dramatic Role' Primetime Emmy on many occasions based on his role on the show. "House" won Emmys in its first and fourth seasons.

Question by player kyleisalive
4. Which TV show aired from September 1966 to August 1968, featured rock and roll band members Micky, Mike, Dave and Peter and its theme song began with the following lyrics: "Here we come, walking down the street..."?

Answer: The Monkees

"The Monkees" ran 58 episodes from September 12, 1966 to August 19, 1968. Davy Jones, Michael Nesmith, Mickey Dolenz and Peter Tork were the band members and characters on the show. "The Monkees" never ranked within the Top 25 shows watched by US audiences.

Question by player milliesmall
5. Which TV show used a "Cone of Silence" to great comic effect?

Answer: Get Smart

Don Adam's 1960s television series "Get Smart" featured a device called a "Cone of Silence". It looked like a pair of linked clear plastic bubbles and it never worked. A running joke, it malfunctioned differently each time it was used.

Question by player uscgx2
6. Who were the creators of the television show "H.R. Pufnstuf"?

Answer: Sid & Marty Krofft

The kids' show ran from 1969 - 1972. In 1980 the Kroffts brought the Mandrell sisters to television.

Question by player kevro03
7. Who plays the character Raymond "Red" Reddington on NBC's show "The Blacklist"?

Answer: James Spader

James Spader attended Phillips Academy in Andover, Massachusetts, where one of his friends was John F. Kennedy, Jr. James' previous television series were "The Practice" (last 22 episodes); "Boston Legal" (101 episodes) and 25 episodes of "The Office". "The Blacklist" has more than 150 episodes.

Question by player Bimmed
8. What was the name of the 1980s British TV comedy about four students named Mike, Rick, Neil and Vyvyan?

Answer: The Young Ones

The anarchic sit-com starred the late Rik Mayall as the anarchist Rick, Christopher Ryan as Mike the self-proclaimed "cool person", Adrian Edmondson as the punk Vyvyan, and Nigel Planer as Neil the hippy. It took its name from the Cliff Richard song of the same name, which was also used as its theme song.

Question by player stedman
9. Which actor plays the tenth incarnation of the Doctor in the BBC Television series "Doctor Who"?

Answer: David Tennant

David Tennant took over from Christopher Eccleston and following the announcement that David was leaving the series, it was announced that Matt Smith would take over the role. Time Lords can regenerate thirteen times so after Matt there are only two more incarnations left although it is widely speculated that a plot device will extend this if the series continues to be popular.

Question by player Daddy19
10. This regal 60's black and white cartoon was one of the first popular examples of "Japanimation."

Answer: Prince Planet

"Prince Planet" featured fairly crude animation, seemingly pencil-sketched, but still captivated this young mind in my youth.

Question by player tripperdave
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us