FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cher Quizzes, Trivia and Puzzles
Cher Quizzes, Trivia

Cher Trivia

Cher Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D

Fun Trivia
5 Cher quizzes and 55 Cher trivia questions.
1.
  Cher's Albums   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Cher has an enormous catalogue of albums. Think you know just about everything about them? Well, "Turn Back Time" and prove that you know Cher's albums as well as you say you do.
Tough, 15 Qns, BauerCher, May 05 24
Tough
BauerCher
May 05 24
1060 plays
2.
  Cher Film Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a movie that Cher starred in and you have to select the name of her character from that movie. Good Luck!
Tough, 10 Qns, ashalia, Feb 03 07
Tough
ashalia
2791 plays
3.
  All About Cher    
Multiple Choice
 15 Qns
For all you Cher fans. A little trivia. Some easy, some hard, but all Cher.
Difficult, 15 Qns, dougcher, Feb 03 07
Difficult
dougcher
4402 plays
4.
  Do You Really Know Cher?    
Multiple Choice
 10 Qns
You might think you know Cher. But do you?
Tough, 10 Qns, mrs_hat, Nov 09 23
Tough
mrs_hat
Nov 09 23
3404 plays
5.
  Cher The Greatest Singer Alive    
Multiple Choice
 5 Qns
Cher is my favorite singer. I love her, she is a great role model for everyone. So enjoy this very easy quiz.
Very Difficult, 5 Qns, reekosuave, Feb 03 07
Very Difficult
reekosuave
2764 plays
trivia question Quick Question
What song of Cher's went Number 1 on the Billboard charts in 1971?

From Quiz "All About Cher"




Related Topics
  Cher [Music] (5 quizzes)


Cher Trivia Questions

1. What was the name of Cher's first album that was released in the year of 1965?

From Quiz
Cher's Albums

Answer: All I Really Want To Do

"All I Really Want To Do", Cher's first solo album, was released in 1965. The album even featured the hit single, "All I Really Want To Do", Cher's first hit single. When Cher went out on her last world tour, which was appropriately titled, "Living Proof-The Farewell Tour", Cher performed this song in a four-song medley. The other three songs in this medley were "Half-Breed, "Gypsies, Tramps & Thieves" and "Dark Lady".

2. Cher has a learning disorder. What is it?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: dyslexia

Cher's daughter, Chastity, has dyslexia also.

3. What was the name of Cher's character in the 1999 movie, 'Tea With Mussolini'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Elsa

Arabella was played by Judi Dench, Mary was played by Joan Plowright, and Connie was played by Tessa Pritchard.

4. What did the kids in the neighborhood call Cher when she was young?

From Quiz Cher The Greatest Singer Alive

Answer: JPC

JPC stands for Just Plain Cher.

5. For what movie did Cher win her Best Actress Oscar?

From Quiz All About Cher

Answer: Moonstruck

And what a beautiful acceptance speech, I might add!

6. Cher released 11 albums in the 1970s. How many of them are not considered to have been commercially successful?

From Quiz Cher's Albums

Answer: 6

The 1971 album, "Gypsies, Tramps & Thieves", which was Cher's first album of the '70s; obviously it sold big, featuring the singles, "The Way Of Love", and the number one title track, "Gypsies, Tramps & Thieves". The hit title single was Cher's first number one hit in the USA. The 1973 album, "Half-Breed", also sold extremely well; it featured Cher's second U.S. number one hit, "Half-Breed". The first '70s album that flopped for Cher was the 1972 album, "Foxy Lady", although the hit single, "Living In A House Divided", was a major success from that album. In 1974, Cher released two albums; one was "Bittersweet White Light", the second album of the '70s to flop for Cher. The second in 1974 was "Dark Lady", Cher's third album of the '70s to sell hugely. The album's title track entitled, "Dark Lady", was Cher's last number one hit single in the U.S. The single, "Dark Lady", was included on the 1973 album, "Half-Breed", but Cher did not release it as a single until she made it the title track of her 1974 album of the same name. From 1975 to early 1979, Cher released four more flopped albums to make it six. They were: "Stars" (1975), "I'd Rather Believe In You" (1976), "Cherished" (1977), and "Prisoner" (1979). In mid-1979, after the release of "Prisoner", Cher released her last album of the '70s entitled, "Take Me Home". The album, which did exceptionally well on the charts, released its title track, "Take Me Home", as a single. The single would be Cher's last major hit until that of 1987.

7. What is Cher's nationality?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: Native American and Armenian

Cher's mom is Native American and her dad is Armenian.

8. What was the name of Cher's character in the 1996 movie, 'Faithful'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Margaret

Maria was played by Elisa Leonetti, Debbie was played by Amber Smith, and Tony's Mother was played by Olinda Turturro.

9. What was Cher's dream car?

From Quiz Cher The Greatest Singer Alive

Answer: Red MG

She got her dream car. A six year old red MG convertible.

10. Cher starred in two movies prior to her return to the silver screen in Come Back To The Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean? What were the two movies?

From Quiz All About Cher

Answer: Chastity and Good Times

A little tricky because she appeared in all of these movies but only Chastity and Good Times were pre-1980s.

11. In 1980, besides starring in the Broadway production of "Come Back To The Five And Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean", Cher fronted a short-lived rock band named Black Rose. What was the name of their, now rare, only album release?

From Quiz Cher's Albums

Answer: Black Rose

The band decided to have their album self-titled. The album did not sell well at all. It was a major flop.

12. What is the name of Cher's father?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: John Sarkisian

Cher's father left before she was born. She finally got to meet him when she was 11 years old.

13. What was the name of Cher's character in the 1990 movie, 'Mermaids'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Mrs. Flax

Kate Flax was played by Christina Ricci, Charlotte Flax was played by Winona Ryder, and Carrie was played by Caroline McWilliams.

14. 'The grocery store the supermart uh huh' Little girls still _____ ______ ______ uh huh' What are the the words that Cher sings in this song?

From Quiz Cher The Greatest Singer Alive

Answer: break their hearts

From the Sonny and Cher song 'The Beat Goes On'.

15. 1982 was the year for Cher to continue with her solo career. She released her first album of the '80s in June of 1982. Of course, the album flopped badly, despite in releasing four singles. What is the name of the album.

From Quiz Cher's Albums

Answer: I Paralyze

"I Paralyze" was Cher's first album of the '80s, as well as the first album to feature Cher in her '80s rock image, complete with the big hair. The album was released in June of 1982. The album released four singles: "Rudy", "I Paralyze", "Walk With Me" and "Do I Ever Cross Your Mind". Those four singles, just like the album, flopped. But it is said that Cher's favorite single is "I Paralyze". There was even talk of Cher re-recording the song. In 1983, a year after this album was released, Cher decided to put the music on hold, while she focused more heavily on her acting skills. She first starred in the film version of "Come Back To The Five And Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean", after already starring in the play version. In the same year of 1983, Cher starred, along side Meryl Streep and Kurt Russell, in the thriller film, "Silkwood". In 1985, Cher starred in the drama film, "Mask". Cher gives a great performance in that film as Florence "Rusty" Dennis, the mother of a fourteen-year-old boy, who just happens to have a misshapen face.

16. What were the first names of Cher's grandparents on her mother's side?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: Lynda and Charlie

17. What was the name of Cher's character in the 1987 movie, 'Moonstruck'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Loretta Castorini

Rita Cappomaggi was played by Julie Bovasso, Rose Castorini was played by Olympia Dukakis, and Mona was played by Anita Gillette.

18. What is Cher's character name in 'The Witches of Eastwick'?

From Quiz All About Cher

Answer: Alexandra

This role is now being played on the London stage by Lucie Arnaz in the musical version of the movie.

19. In 1987, Cher decided music was to be back in her blood. She released her first album in five years. What is the name of Cher's 1987 album release?

From Quiz Cher's Albums

Answer: Cher

The 1987 album, "Cher", released four singles, but only three of those four singles were hits. The first single is entitled, "I Found Someone", a song that was originally recorded by Laura Branigan, but it was not a huge hit for Laura. The album's second single was entitled "We All Sleep Alone". The third single was entitled "Main Man". The fourth and final single to be released from the album was entitled "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)". This Sonny Bono penned song was originally recorded by Cher herself back in 1966 for her second album, "The Sonny Side Of Cher". The song was a huge hit back then. But for this 1987 album, Cher decided to re-record the song, musically and vocally, in order to include it on this album. This re-recorded version features an all-out rock/heavy metal sound. This 1987 album, "Cher", is not Cher's first self-titled album. In 1966, after releasing her second album, "The Sonny Side Of Cher", Cher had released her third album, "Cher", the first album to have been self-titled. The 1987 album is the second album to be self-titled. 1987, as it turns out, was an extraordinary successful year for Cher. The first part of that hugely successful year was Cher's first album release since 1982's "I Paralyze". But the success didn't stop with the music department. Cher had even starred in three films back to back to back. First, she starred, alongside Dennis Quaid and Liam Neeson in the suspense/thriller film, "Suspect" as Kathleen Riley. The second Cher film of 1987 is "The Witches Of Eastwick". The film starred Cher as Alexandra "Alex" Medford, Susan Sarandon as Jane Spofford, and Michelle Pfeiffer as Sukie Ridgemont, three girlfriends, who describe the things they look for in a man, which conjures up Daryl Van Horne (played by Jack Nicholson), who turns out to be The Devil himself. Through Daryl, Cher, Susan Sarandon, and Michelle Pfeiffer realize that they turn out to be...witches. The third and final Cher film of 1987 is "Moonstruck", where Cher plays the Italian-American widow, Loretta Casterini. Her role in "Moonstruck" helped Cher win the Academy Award for best actress in 1988.

20. What is the name of Cher's first boyfriend?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: Fred Smith

Cher met Fred in high school. She thought he was cool because he was a rich surfer. One night after a beach party he threw up in the car and after that she broke it off.

21. What was the name of Cher's character in the 1987 movie, 'Suspect'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Kathleen Riley

Lisbeth Bartlett played Marilyn, Katie O'Hare played Elizabeth Quinn, and Myra Taylor played April.

22. How much were the beaded dresses that Cher wore on the Sonny and Cher Show?

From Quiz Cher The Greatest Singer Alive

Answer: $5,000

The beaded dresses were a little too expensive for the first season of the Sonny and Cher show, but they were 'affordable' after the first season.

23. What is Cher's real first name?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: Cherilyn

24. What was the name of Cher's character in the 1987 movie, 'The Witches of Eastwick'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Alexandra Medford

Jane Spofford was played by Susan Sarandon, Sukie Ridgemont was played by Michelle Pfeiffer, and Felicia Alden was played by Veronica Cartwright.

25. What song does Cher sing with her son Elijah Blue on the soundtrack for the film 'A Walk on the Moon'?

From Quiz All About Cher

Answer: Crimson and Clover

26. Who was the first guy Cher dated after she and Sonny broke up?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: David Geffen

When Cher first met David Geffen he was living with recording artist Joni Mitchell.

27. What was the name of Cher's character in the 1985 movie, 'Mask'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Rusty Dennis

Diana was played by Laura Dern, Evelyn was played by Estelle Getty, and Lisa was played by Alexandra Powers.

28. What is the duet Cher sang with Meat Loaf?

From Quiz All About Cher

Answer: Dead Ringer for Love

What a rocking song!

29. Cher has only one sibling. What is that sibling's name?

From Quiz Do You Really Know Cher?

Answer: Georganne

30. What was the name of Cher's character in the 1983 movie, 'Silkwood'?

From Quiz Cher Film Characters

Answer: Dolly Pelliker

Karen Silkwood was played by Meryl Streep, Angela was played by Diana Scarwid, and Thelma Rice was played by Sudie Bond.

This is category 16035
Last Updated Jun 22 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.