FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
DiCaprio Leonardo Quizzes, Trivia and Puzzles
DiCaprio Leonardo Quizzes, Trivia

Leonardo DiCaprio Trivia

Leonardo DiCaprio Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D

Fun Trivia
3 Leonardo DiCaprio quizzes and 30 Leonardo DiCaprio trivia questions.
1.
  The Movies of Leonardo DiCaprio    
Multiple Choice
 10 Qns
Leonardo DiCaprio is an amazing actor, who my sister and I have admired for years. Here is a quiz on some of his movies and acting moments.
Average, 10 Qns, johnny_depp001, Feb 03 07
Average
johnny_depp001
6452 plays
2.
  The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio    
Multiple Choice
 10 Qns
This guy is one of my favorite actors. This quiz will mostly cover his acting career, with a couple personal questions. Enjoy!
Average, 10 Qns, Pejikr, Oct 29 11
Average
Pejikr
1148 plays
3.
  Leonardo DiCaprio    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about the gorgeous Leonardo DiCaprio. It contains questions about him and the movies he has starred in!
Tough, 10 Qns, hayley.the.great, Mar 10 09
Tough
hayley.the.great
7131 plays
Related Topics
  DiCaprio, Leonardo [Movies] (4 quizzes)

  Titanic [Movies] (24 quizzes)


Leonardo DiCaprio Trivia Questions

1. What Martin Scorsese-directed historical film did DiCaprio star in that was released in 2002?

From Quiz
The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: Gangs of New York

"Gangs of New York" (2002) is set in the middle of the 1800s in New York. DiCaprio plays Amsterdam Vallon, a man seeking revenge on the man who killed his father. The film was nominated for ten Academy Awards including Best Picture, Best Director, and Best Lead Actor for Daniel Day-Lewis.

2. Leonardo DiCaprio appeared in a lot of television advertisements, and 2 television series before his first feature film appearance. What is the name of Leo's first film?

From Quiz The Movies of Leonardo DiCaprio

Answer: Critters 3

In 'Critters 3' (1991) Leonardo DiCaprio plays a boy named Josh. The film has the same basic storyline as the original 'Critters', and 'Critters 2', where teenagers are trapped in an apartment when hairy creatures begin to attack them. He starred next to John Calvin, Aimee Brooks, Christian and Joseph Cousins. Before this film, he appeared in 'Parenthood' and 'Santa Barbara' which were both TV series.

3. When was Leo born?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: November 11th, 1974

4. What film was the second collaboration between Scorsese and DiCaprio, and starred DiCaprio as American film director Howard Hughes?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: The Aviator

"The Aviator" (2004) is a biographical drama film. DiCaprio was nominated for the Academy Award Best Lead Actor for his role, his second Academy Award nomination, and first in that category. "The Aviator" (2004) is written by John Logan, who received an Academy Award nomination for Best Original Screenplay for his work on the film.

5. 'Romeo + Juliet' was a movie based on the play by William Shakespeare. Leonardo played Romeo, but who starred as his Juliet?

From Quiz The Movies of Leonardo DiCaprio

Answer: Claire Danes

'Romeo + Juliet' was released in 1996 and was directed by Baz Luhrmann. Claire Danes starred as Juliet, a young girl who was ruled by the rich and powerful family she came from (Capulets). She fell in love with Romeo (Leo) who was a man who spoke from his heart about everything and was the perfect match for Juliet. The only problem was, he was from the Montague family, the one family she was not permitted to love.

6. What 2006 crime thriller film did DiCaprio star in as William "Billy" Costigan Jr?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: The Departed

"The Departed" (2006) is directed by Martin Scorsese. "The Departed" is a remake of the 2002 Hong Kong film "Infernal Affairs." The plot involves an undercover cop planted as an informant within the mob, and one of the mob's members planted as an informant in the police. When they both realize the situation, they each try to find out who the other mole is before they're exposed. "The Departed" (2006) won four Academy Awards, including Best Picture and Best Director for Martin Scorsese.

7. In what film did Leonardo play a character called Frank Abagnale Junior?

From Quiz The Movies of Leonardo DiCaprio

Answer: Catch Me If You Can

'Catch Me If You Can' was released in 2002 and was based upon the true story of Frank Abagnale Jr., who Leo played in the film. Frank was a master of copying cheques and was constantly on the run from the police for many years. Leo starred next to Tom Hanks in this movie. In 2002, Leo released both 'Catch Me If You Can' and 'Gangs of New York' to help him make a come-back into the acting world as he had some down time before that.

8. What are his parents' names?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: Irmelin and George

Sadly, they divorced the year following Leo's birth.

9. What was the name of DiCaprio's character in the film "Blood Diamond" (2006)?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: Danny Archer

Danny Archer is a white Rhodesian gunrunner who is arrested for trying to smuggle diamonds into Liberia. He tries to find a valuable diamond with the help of Solomon Vandy, a Mende fisherman. DiCaprio was nominated for the Academy Award Best Lead Actor for this role. "Blood Diamond" (2008) is directed by Edward Zwick.

10. He has a stepbrother, what is his name?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: Adam Farrar

Adam has been in a movie called 'Pups'.

11. What 2008 spy film did DiCaprio star in that is directed by Ridley Scott?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: Body of Lies

DiCaprio's character is named Roger Ferris, who tries to track and catch a fictional terrorist in the Middle East. The critical reception to "Body of Lies" (2008) was mixed. The screenplay is based on the book "Body of Lies" by David Ignatius. Russell Crowe and Mark Strong also starred in the film.

12. In which film is Leo a member of an allegedly unbeatable high school basketball team?

From Quiz The Movies of Leonardo DiCaprio

Answer: The Basketball Diaries

In 'The Basketball Diaries' (1995), Leo plays Jim Carrol. He stars next to Lorraine Bracco, Marilyn Sokol, Patrick Mcgraw, Mark Wahlberg and many others. The movie is directed by Scott Kalvert, and is based on the real life of Jim Carrol, and his experiences as a teenager who was brought up around the world of drugs.

13. In which movie did he play the character Jim Carroll?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: The Basketball Diaries

14. What 2008 drama film did DiCaprio star in with Kate Winslet?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: Revolutionary Road

Revolutionary Road (2008) is directed by Sam Mendes. It was nominated for the Academy Awards Best Art Direction, Best Costume Design, and Best Supporting Actor for Michael Shannon. It is based on Richard Yates 1961 novel with the same name.

15. What was the name of DiCaprio's character in the psychological thriller film Shutter Island (2010)?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: Edward "Teddy" Daniels

Shutter Island (2010) involves two US marshals going to an asylum for the criminally insane to investigate the disappearance of a patient. "Teddy" is the main character who discovers that (spoiler warning) he is not who he thinks he is. "Shutter Island" is directed by Martin Scorsese. DiCaprio won the Teen Choice Award for Choice Movie Actor in a Horror/Thriller film for his role.

16. What year was 'This Boy's Life' released?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: 1993

He starred alongside Robert De Niro.

17. What Israeli model did DiCaprio begin dating in November 2005?

From Quiz The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

Answer: Bar Refaeli

He met her at a party thrown for members of U2 in Las Vegas. They traveled to Israel together in March 2007 and met with Israeli president Shimon Peres. They also visited Hod HaSharon, Refaeli's hometown, on the trip. From June 2009 to early 2010, their relationship was on hold until it started up again in early 2010. Refaeli and DiCaprio ended their relationship in May 2011, but were still friends.

18. What was his character's name in 'What's Eating Gilbert Grape'?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: Arnie Grape

19. What character and film of Leo's is this quote from? "I'm sorry, you're not gonna see your mom again for a long time, 'cause we're going to America. Full house boys! Woohoo!"

From Quiz The Movies of Leonardo DiCaprio

Answer: Jack Dawson in 'Titanic'

This quote is from the beginning of the film, when Jack and Fabrizio win 2 tickets on to the Titanic. Jack says this to confuse Fabrizio about whether they won or lost the game. 'Titanic' (1997) earned a total of 14 Academy Award Nominations, and won the Oscar for 11 of these, even though Leo didn't take one for Best Actor. 'Titanic' received some of the best critical reviews. In 'Titanic' Leo plays Jack Dawson, who is poor and only wins a ticket on the boat from a lucky hand in a game of poker. On the journey that follows the real-life story of the Titanic ship, he falls in love with a elegant 1st class girl, and will always hold onto her.

20. Who was director of 'The Beach'?

From Quiz Leonardo DiCaprio

Answer: Danny Boyle

The Beach, movie starring Leo, Robert Carlyle and Virginie Ledoyen.

This is category 16070
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.