FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio
Quiz about The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio

The Distinguished Career of Leonardo DiCaprio Quiz


This guy is one of my favorite actors. This quiz will mostly cover his acting career, with a couple personal questions. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Pejikr. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D
  8. »
  9. Leonardo DiCaprio

Author
Pejikr
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,454
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1152
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), Guest 78 (8/10), Guest 4 (8/10).
-
Question 1 of 10
1. What Martin Scorsese-directed historical film did DiCaprio star in that was released in 2002? Hint


Question 2 of 10
2. What film was the second collaboration between Scorsese and DiCaprio, and starred DiCaprio as American film director Howard Hughes? Hint


Question 3 of 10
3. What 2006 crime thriller film did DiCaprio star in as William "Billy" Costigan Jr? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of DiCaprio's character in the film "Blood Diamond" (2006)? Hint


Question 5 of 10
5. What 2008 spy film did DiCaprio star in that is directed by Ridley Scott? Hint


Question 6 of 10
6. What 2008 drama film did DiCaprio star in with Kate Winslet? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of DiCaprio's character in the psychological thriller film Shutter Island (2010)? Hint


Question 8 of 10
8. What Israeli model did DiCaprio begin dating in November 2005? Hint


Question 9 of 10
9. Is DiCaprio an environmentalist?


Question 10 of 10
10. DiCaprio's middle name is Wilhelm.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 174: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 78: 8/10
Apr 05 2024 : Guest 4: 8/10
Mar 06 2024 : pfryguy: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Martin Scorsese-directed historical film did DiCaprio star in that was released in 2002?

Answer: Gangs of New York

"Gangs of New York" (2002) is set in the middle of the 1800s in New York. DiCaprio plays Amsterdam Vallon, a man seeking revenge on the man who killed his father. The film was nominated for ten Academy Awards including Best Picture, Best Director, and Best Lead Actor for Daniel Day-Lewis.
2. What film was the second collaboration between Scorsese and DiCaprio, and starred DiCaprio as American film director Howard Hughes?

Answer: The Aviator

"The Aviator" (2004) is a biographical drama film. DiCaprio was nominated for the Academy Award Best Lead Actor for his role, his second Academy Award nomination, and first in that category. "The Aviator" (2004) is written by John Logan, who received an Academy Award nomination for Best Original Screenplay for his work on the film.
3. What 2006 crime thriller film did DiCaprio star in as William "Billy" Costigan Jr?

Answer: The Departed

"The Departed" (2006) is directed by Martin Scorsese. "The Departed" is a remake of the 2002 Hong Kong film "Infernal Affairs." The plot involves an undercover cop planted as an informant within the mob, and one of the mob's members planted as an informant in the police.

When they both realize the situation, they each try to find out who the other mole is before they're exposed. "The Departed" (2006) won four Academy Awards, including Best Picture and Best Director for Martin Scorsese.
4. What was the name of DiCaprio's character in the film "Blood Diamond" (2006)?

Answer: Danny Archer

Danny Archer is a white Rhodesian gunrunner who is arrested for trying to smuggle diamonds into Liberia. He tries to find a valuable diamond with the help of Solomon Vandy, a Mende fisherman. DiCaprio was nominated for the Academy Award Best Lead Actor for this role. "Blood Diamond" (2008) is directed by Edward Zwick.
5. What 2008 spy film did DiCaprio star in that is directed by Ridley Scott?

Answer: Body of Lies

DiCaprio's character is named Roger Ferris, who tries to track and catch a fictional terrorist in the Middle East. The critical reception to "Body of Lies" (2008) was mixed. The screenplay is based on the book "Body of Lies" by David Ignatius. Russell Crowe and Mark Strong also starred in the film.
6. What 2008 drama film did DiCaprio star in with Kate Winslet?

Answer: Revolutionary Road

Revolutionary Road (2008) is directed by Sam Mendes. It was nominated for the Academy Awards Best Art Direction, Best Costume Design, and Best Supporting Actor for Michael Shannon. It is based on Richard Yates 1961 novel with the same name.
7. What was the name of DiCaprio's character in the psychological thriller film Shutter Island (2010)?

Answer: Edward "Teddy" Daniels

Shutter Island (2010) involves two US marshals going to an asylum for the criminally insane to investigate the disappearance of a patient. "Teddy" is the main character who discovers that (spoiler warning) he is not who he thinks he is. "Shutter Island" is directed by Martin Scorsese. DiCaprio won the Teen Choice Award for Choice Movie Actor in a Horror/Thriller film for his role.
8. What Israeli model did DiCaprio begin dating in November 2005?

Answer: Bar Refaeli

He met her at a party thrown for members of U2 in Las Vegas. They traveled to Israel together in March 2007 and met with Israeli president Shimon Peres. They also visited Hod HaSharon, Refaeli's hometown, on the trip. From June 2009 to early 2010, their relationship was on hold until it started up again in early 2010. Refaeli and DiCaprio ended their relationship in May 2011, but were still friends.
9. Is DiCaprio an environmentalist?

Answer: Yes

He has gotten a lot of acclaim from environmental groups for his activism. His car is a hybrid, and on the roof of his house solar panels are installed. He donated a million dollars in November 2010 to the Wildlife Conservation Society.
10. DiCaprio's middle name is Wilhelm.

Answer: True

He was born Leonardo Wilhelm DiCaprio. He was born on November 11th, 1974. He was born in Los Angeles, California.
Source: Author Pejikr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us