FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Gable Clark Quizzes, Trivia and Puzzles
Gable Clark Quizzes, Trivia

Clark Gable Trivia

Clark Gable Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Fun Trivia
2 Clark Gable quizzes and 20 Clark Gable trivia questions.
1.
  Clark Gable Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
The 'King' was more than Rhett Butler.
Average, 10 Qns, robert362, Sep 11 06
Average
robert362
2934 plays
2.
  A Screen Legend, Clark Gable    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the life and career of one of Hollywood's greatest leading men, Mr. Clark Gable. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, NalaMarie, Sep 11 06
Difficult
NalaMarie gold member
1219 plays

Clark Gable Trivia Questions

1. What is Mr. Gable's astrological sign?

From Quiz
A Screen Legend, Clark Gable

Answer: Aquarius

William Clark Gable was born on February 1, 1901 in Cadiz, Ohio.

2. Gable made a classic World War II Movie. Which one was it?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Command Decision

'Kwai' was Alec Guinness and William {Holden;} '30' was Spencer Tracy and Van Johnson. 'Day' was just about everyone.

3. What disease took the life of his mother in 1901?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: Epilepsy

When he was just seven months old, his mother, Adeline, died from epilepsy. He was raised by his father, William Gable and his stepmother, Jennie.

4. 'Mutiny on the Bounty' was one of Gable's best movies. Charles Laughton was brilliant as Captain Bligh to Gable's Fletcher {Christian;} who else co-starred in the movie?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Franchot Tone

Highlight of Tone's career, I suspect.

5. What movie was he in the middle of filming when he got the news his wife was killed in a plane crash?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: "Somewhere I'll Find You" (1942)

She died on January 16, 1942. Production on the film temporarily stopped, and receommenced on February 23rd. Ironically, the role he played in this film, Jonathan Davis, has a brother who is killed and the script contained painful lines about death. On his first day back, he announced that he would enlist in the Army Air Corps and when the filming was over, in August 1942, he enlisted. He went to England to make a motion picture of aerial gunners in action. He flew missions over Europe in B-17s to obtain combat film footage. He received the Distinguished Flying Cross and the Air Medal and was relieved from active duty as a Major on June 12, 1944.

6. Who co-starred with Gable in 'Red Dust'?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Jean Harlow

Lombard was his wife - but she wasn't in this movie. Kelly was in {'Mogambo';} 'Turner was in 'Honky Tonk'.

7. How long did his marriage to actress Carole Lombard last?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: Just under 3 years

He co-starred with Carole in 1932 in their only movie together, "No Man of Her Own". In January 1936, he met up with her again at a society party. Soon they became the most popular couple in Hollywood. On March 29, 1939 they exchanged vows only to have the marriage tragically end just under their 3rd anniversary on January 16, 1942 when Carole was killed in a plane crash.

8. Gable starred with Spencer Tracy in 'Boom Town'. What was the story about?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Oil

Good movie. With Claudette Colbert, too.

9. Who sang 'You made me love you' to Gable?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Judy Garland

Classic movie moment, they say.

10. Gable also made some westerns. Which one co-starred Jane Russell?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: The Tall Men

Honky Tonk' featured Lana Turner. 'Queens' had several co-stars. Mogambo wasn't a western: it was an African safari (and Russell wasn't in it.)

11. In AFI's '100 Years ... 100 Stars', at what number did Mr. Gable rank?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: 7

The American Film Institute announced the 50 greatest American screen legends on June 16, 1999. The top three men were James Stewart (#3), Cary Grant (#2) and Humphrey Bogart ranked in at #1. The top three women were Audrey Hepburn (#3), Betty Davis (#2) and Katharine Hepburn ranked in at #1.

12. Gable's last picture was 'The Misfits'. Who wrote it?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Arthur Miller

With Marilyn Monroe, who was married to Miller at the time. Her last completed picture, too.

13. Where is Mr. Gable's star on the Hollywood Walk of Fame located?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: 1608 Vine Street

Judy Garland's star is located at 1715 Vine Street. Cary Grant's star is located at 1610 Vine Street and Ava Gardner's star is located at 1560 Vine Street.

14. Who was Gable's co-star in 'Call of the Wild'?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Loretta Young

He did many movies with Crawford - but this wasn't one of them. Gardner was in {'Mogambo';} Astor was in 'Red Dust'.

15. On the former 'Legends of Hollywood' mural, what were the order of paintings, from left to right?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: Marilyn Monroe, Humphrey Bogart, Fred Astaire, Bette Davis, James Dean, Clark Gable

This mural once covered the entire western side of a building at the southeast corner of Hollywood Boulevard and Hudson Avenue. It portrayed the likenesses of film legends Marilyn Monroe, Humphrey Bogart, Fred Astaire, Bette Davis, James Dean and Clark Gable. A major earthquake destroyed this mural years ago but a smaller mural, ('The Muralists'), is directly across the street from this one.

16. In what movie does Gable give a lecture on the art of hitchhiking?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: It Happened One Night

17. How many of Mr. Gable's movies were listed in AFI's 'Top 100 American Films of the 20th Century' (1998)?

From Quiz A Screen Legend, Clark Gable

Answer: 3

"Mutiny on the Bounty" (1935) ranked at #86. "It Happened One Night" (1934) ranked at #35 and "Gone with the Wind" (1939) ranked at #4. "The Godfather" (1934) ranked at #3, "Casablanca" (1942) ranked at #2 and "Citizen Kane" (1941) ranked at #1.

18. In 'San Francisco', what role does Gable play?

From Quiz Clark Gable Movies

Answer: Saloon Owner

Spencer Tracy was the priest; Jeannette Macdonald was the singer.

This is category 15599
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.