FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Clark Gable Movies
Quiz about Clark Gable Movies

Clark Gable Movies Trivia Quiz


The 'King' was more than Rhett Butler.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G
  8. »
  9. Clark Gable

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,672
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2943
Last 3 plays: Guest 73 (9/10), Guest 98 (10/10), Guest 68 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Gable made a classic World War II Movie. Which one was it? Hint


Question 2 of 10
2. 'Mutiny on the Bounty' was one of Gable's best movies. Charles Laughton was brilliant as Captain Bligh to Gable's Fletcher Christian; who else co-starred in the movie? Hint


Question 3 of 10
3. Who co-starred with Gable in 'Red Dust'? Hint


Question 4 of 10
4. Gable starred with Spencer Tracy in 'Boom Town'. What was the story about? Hint


Question 5 of 10
5. Who sang 'You made me love you' to Gable? Hint


Question 6 of 10
6. Gable also made some westerns. Which one co-starred Jane Russell? Hint


Question 7 of 10
7. Gable's last picture was 'The Misfits'. Who wrote it? Hint


Question 8 of 10
8. Who was Gable's co-star in 'Call of the Wild'? Hint


Question 9 of 10
9. In what movie does Gable give a lecture on the art of hitchhiking? Hint


Question 10 of 10
10. In 'San Francisco', what role does Gable play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 73: 9/10
Jul 06 2024 : Guest 98: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 68: 5/10
Jun 02 2024 : Guest 73: 10/10
May 30 2024 : Guest 67: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Gable made a classic World War II Movie. Which one was it?

Answer: Command Decision

'Kwai' was Alec Guinness and William {Holden;} '30' was Spencer Tracy and Van Johnson. 'Day' was just about everyone.
2. 'Mutiny on the Bounty' was one of Gable's best movies. Charles Laughton was brilliant as Captain Bligh to Gable's Fletcher {Christian;} who else co-starred in the movie?

Answer: Franchot Tone

Highlight of Tone's career, I suspect.
3. Who co-starred with Gable in 'Red Dust'?

Answer: Jean Harlow

Lombard was his wife - but she wasn't in this movie. Kelly was in {'Mogambo';} 'Turner was in 'Honky Tonk'.
4. Gable starred with Spencer Tracy in 'Boom Town'. What was the story about?

Answer: Oil

Good movie. With Claudette Colbert, too.
5. Who sang 'You made me love you' to Gable?

Answer: Judy Garland

Classic movie moment, they say.
6. Gable also made some westerns. Which one co-starred Jane Russell?

Answer: The Tall Men

Honky Tonk' featured Lana Turner. 'Queens' had several co-stars. Mogambo wasn't a western: it was an African safari (and Russell wasn't in it.)
7. Gable's last picture was 'The Misfits'. Who wrote it?

Answer: Arthur Miller

With Marilyn Monroe, who was married to Miller at the time. Her last completed picture, too.
8. Who was Gable's co-star in 'Call of the Wild'?

Answer: Loretta Young

He did many movies with Crawford - but this wasn't one of them. Gardner was in {'Mogambo';} Astor was in 'Red Dust'.
9. In what movie does Gable give a lecture on the art of hitchhiking?

Answer: It Happened One Night

Cute bit.
10. In 'San Francisco', what role does Gable play?

Answer: Saloon Owner

Spencer Tracy was the priest; Jeannette Macdonald was the singer.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us