FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All about Jake Gyllenhaal
Quiz about All about Jake Gyllenhaal

All about Jake Gyllenhaal Trivia Quiz


Jake Gyllenhaal... those eyes.. that smile... see what you know about this incredible young actor.

A multiple-choice quiz by tdakoo. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Author
tdakoo
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,214
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1547
Last 3 plays: Guest 98 (6/10), Guest 120 (5/10), Guest 69 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Gyllenhaal family are all involved in show business, Jake and Maggie are actors, father Stephen is a director and mother Naomi is a producer and screenwriter. Jake also has a famous godfather, who is it? Hint


Question 2 of 10
2. In which movie did Jake NOT co-star with his sister Maggie? Hint


Question 3 of 10
3. In 2007 Jake starred in the film "Zodiac". However, if the film was named after Jake's Zodiac sign what would the movie have been called? Hint


Question 4 of 10
4. For what movie was Jake nominated for an Independent Spirit Award? Hint


Question 5 of 10
5. At which Ivy League College did Jake complete two years? Hint


Question 6 of 10
6. When Jake was looking to name two dogs, he named them after characters from which famous book? Hint


Question 7 of 10
7. Jake made his film debut in what film?

Answer: (Two Words, co-starring Billy Crystal)
Question 8 of 10
8. Jake is the godfather of the child of one of his co-stars. Whose baby calls Jake "godfather"? Hint


Question 9 of 10
9. When Jake hosted "Saturday Night Live" in January 2007, he not only acted, he sang! From what musical did Jake sing a song complete with a wig and blue sparkly gown?

Answer: (One Word, it was made into a movie in 2006)
Question 10 of 10
10. In 2002 Jake starred in the film "Moonlight Mile" and played love interest to what future star of "Grey's Anatomy?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 98: 6/10
Jun 11 2024 : Guest 120: 5/10
Jun 04 2024 : Guest 69: 6/10
Jun 03 2024 : Guest 74: 7/10
May 30 2024 : Hffrfcv: 2/10
May 21 2024 : Guest 172: 7/10
May 21 2024 : Guest 195: 4/10
May 18 2024 : Guest 172: 4/10
Apr 26 2024 : Guest 212: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Gyllenhaal family are all involved in show business, Jake and Maggie are actors, father Stephen is a director and mother Naomi is a producer and screenwriter. Jake also has a famous godfather, who is it?

Answer: Paul Newman

Not only is his godfather Paul Newman, Jake received his first driving lesson from the legendary actor. Not to be forgotten, his godmother is Jamie Lee Curtis.
2. In which movie did Jake NOT co-star with his sister Maggie?

Answer: October Sky

Jake and Maggie starred together in "Donnie Darko" (2001), "A Dangerous Woman" (1993) and "Homegrown" (1998). The last two films were directed by their father.
3. In 2007 Jake starred in the film "Zodiac". However, if the film was named after Jake's Zodiac sign what would the movie have been called?

Answer: Sagittarius

Jacob Benjamin Gyllenhaal was born on December 19, 1980 making him a Sagittarius. He was born in Los Angeles, California.
4. For what movie was Jake nominated for an Independent Spirit Award?

Answer: Donnie Darko

Jake was nominated for an Independent Spirit Award for his portrayal of the title character in "Donnie Darko". In this film Jake played a disturbed young man who narrowly escaped a bizarre accident, and then became plagued by visions of a large bunny rabbit that manipulated him to commit a series of crimes.
He was nominated for an Oscar, and a SAG award (among others) for his performance in 2005's "Brokeback Mountain" and won both the BAFTA Award and the MTV Movie Award for this role.
5. At which Ivy League College did Jake complete two years?

Answer: Columbia

Jake completed two years at Columbia University where both his mother and sister attended college. He studied Eastern religions and philosophy and one of his professors was Robert Thurman, the father of actress Uma Thurman.
6. When Jake was looking to name two dogs, he named them after characters from which famous book?

Answer: To Kill A Mockingbird

Jake named a German Shepherd, Atticus and a Puggle, Boo Radley after the characters of his favorite book, "To Kill A Mockingbird" by Harper Lee.
7. Jake made his film debut in what film?

Answer: City Slickers

When he was ten years old Jake played Billy Crystal's son Danny Robbins in 1991's "City Slickers". "City Slickers" told the story of three men (Billy Crystal, Daniel Stern and Bruno Kirby) who were all going through a mid-life crisis. They decided to take a two week trip to the Wild West to fulfill a childhood dream of driving cattle and ended up having the experience of a lifetime.

It would be eight years before Jake would appear in his next big studio film, 1999's "October Sky." During the interim Jake was cast in many movies including "The Mighty Ducks" (1992) however his parents were very strict about what film projects he took and didn't want him to spend too much time away from school and from home.
8. Jake is the godfather of the child of one of his co-stars. Whose baby calls Jake "godfather"?

Answer: Michelle Williams

Jake is the godfather of Matilda Rose Ledger, the daughter of his "Brokeback Mountain" co-stars Michelle Williams and Heath Ledger. Peter Sarsgaard is involved with Jake's sister Maggie; the two have a daughter named Ramona, but Jake is not the godfather.
9. When Jake hosted "Saturday Night Live" in January 2007, he not only acted, he sang! From what musical did Jake sing a song complete with a wig and blue sparkly gown?

Answer: Dreamgirls

Jake sang the song "And I Am Telling You I'm Not Going" from the movie and musical "Dreamgirls". "Dreamgirls" was made into a film in 2006 starring Jamie Foxx, Beyonce and Jennifer Hudson who as Effie White, sang the same song in the film and picked up a Golden Globe, SAG Award and an Academy Award for her portrayal.
10. In 2002 Jake starred in the film "Moonlight Mile" and played love interest to what future star of "Grey's Anatomy?"

Answer: Ellen Pompeo

Set in the 1970s, Jake's fiancée was killed and when he went to the post office to retrieve the wedding invitations he began to fall for the postal worker played by Ellen. "Moonlight Mile" was really a break out role for both Jake and Ellen.
Source: Author tdakoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us