FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dakota Fanning
Quiz about Dakota Fanning

Dakota Fanning Trivia Quiz


Welcome to my quiz about the wonderful young actress, Dakota Fanning, who first captured our hearts opposite Sean Penn in "I Am Sam". My quiz covers her career, appearances, and other personal info, which I'm sure you'll find interesting. Enjoy!

A multiple-choice quiz by true7hfan. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Author
true7hfan
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,431
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
12 / 25
Plays
1482
- -
Question 1 of 25
1. Where was Dakota born? Hint


Question 2 of 25
2. What is Dakota's first name? Hint


Question 3 of 25
3. What did Dakota dress up as for the 9th Annual Dream Halloween Benefit? Hint


Question 4 of 25
4. In Steven Spielberg's TV miniseries, "Taken", Dakota did not physically appear in it until which episode? (Note: not counting the opening credits.) Hint


Question 5 of 25
5. During a talk show interview, what did Dakota say she wanted to name her stuffed squirrel? Hint


Question 6 of 25
6. Which of the following celebrities did Dakota express wanting to work with as a child? Hint


Question 7 of 25
7. During the production of "I Am Sam," Sean Penn took Dakota to Santa Monica Pier.


Question 8 of 25
8. Which of the following movie premieres did Dakota NOT attend with her sister? Hint


Question 9 of 25
9. Which of the following is NOT true regarding Dakota? Hint


Question 10 of 25
10. Dakota has been in some of the same movies as her sister.


Question 11 of 25
11. What is the name of Dakota's sister?

Answer: (One word, First name only)
Question 12 of 25
12. Which TV show has Dakota NOT been on before age 10? Hint


Question 13 of 25
13. Dakota got her first kiss from a boy while filming "Sweet Home Alabama."


Question 14 of 25
14. What was the name of Dakota's goldfish who died?

Answer: (One Word)
Question 15 of 25
15. Recall the "Friends" episode that aired the week of Dakota's 10th birthday. What was the name of her guest role character?

Answer: (One Word)
Question 16 of 25
16. Dakota's sister once said Dakota was her favorite actress.


Question 17 of 25
17. Dakota went to New York to shoot which movie with Robert DeNiro? Hint


Question 18 of 25
18. What was the name of Dakota's character in "Uptown Girls"? Hint


Question 19 of 25
19. From which Dakota movie did the line, "Act your age, not your shoe size" come from? Hint


Question 20 of 25
20. How many Dakota movies had to do with 'cats' in the title? Hint


Question 21 of 25
21. Dakota has done abduction roles before, but her first was "Trapped." What was this movie originally titled? Hint


Question 22 of 25
22. For which of the following has Dakota NOT done a voice over for before age 10? Hint


Question 23 of 25
23. Dakota was nominated for an SAG Award, but lost to which actress? Hint


Question 24 of 25
24. In "I Am Sam", what was Lucy's last name?

Answer: (One Word)
Question 25 of 25
25. Which of the following is true about Dakota? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Dakota born?

Answer: Conyers, Georgia

Dakota was born on February 23, 1994 in Conyers, Georgia to Steve and Joy Fanning.
2. What is Dakota's first name?

Answer: Hannah

Dakota is actually her middle name, just like Elle is her sister's middle name. (Elle's first name is Mary.)
3. What did Dakota dress up as for the 9th Annual Dream Halloween Benefit?

Answer: Alice in Wonderland

Dakota and Elle both attended this event and posed for the camera. It took place in Los Angeles on October 26, 2002.
4. In Steven Spielberg's TV miniseries, "Taken", Dakota did not physically appear in it until which episode? (Note: not counting the opening credits.)

Answer: 7th

Although she is the narrator, we don't physically see her until the 7th episode (out of 10), with the exception of the opening credits. Elle plays her younger character.
5. During a talk show interview, what did Dakota say she wanted to name her stuffed squirrel?

Answer: Chloe

Dakota also wanted a dog.
6. Which of the following celebrities did Dakota express wanting to work with as a child?

Answer: Julia Roberts

While Dakota listens to Britney, she has expressed wanting to work with Julia Roberts, Cameron Diaz, Julie Andrews, and Angelina Jolie.
7. During the production of "I Am Sam," Sean Penn took Dakota to Santa Monica Pier.

Answer: True

For bonding purposes, Sean took her to the Santa Monica Pier and a restaurant called The Ivy.
8. Which of the following movie premieres did Dakota NOT attend with her sister?

Answer: Toy Story 2

Other premieres Dakota and Elle have gone to are "Sinbad" and two of Dakota's own movies: "Uptown Girls" and "The Cat in the Hat".
9. Which of the following is NOT true regarding Dakota?

Answer: She went to a Montessori school until age seven.

While Dakota went to a Montessori school as a child, she is now homeschooled when not filming, and has a tutor on set.
10. Dakota has been in some of the same movies as her sister.

Answer: True

Dakota and Elle have both appeared in "I Am Sam" and "Taken". Elle plays Dakota's younger character.
11. What is the name of Dakota's sister?

Answer: Elle

Mary Elle Fanning can seen as Jamie (the girl with the cell phone) in the Eddie Murphy hit "Daddy Day Care."
12. Which TV show has Dakota NOT been on before age 10?

Answer: Judging Amy

Elle has appeared on "Judging Amy" (as well as "CSI: Miami") but not Dakota.
13. Dakota got her first kiss from a boy while filming "Sweet Home Alabama."

Answer: True

Dakota got to kiss a boy named Thomas Curtis, who, at 10, was three years older than her.
14. What was the name of Dakota's goldfish who died?

Answer: Flounder

Dakota and Elle woke up once to find Flounder out of the bowl. It helped her accomplish some of the sad scenes in "I Am Sam".
15. Recall the "Friends" episode that aired the week of Dakota's 10th birthday. What was the name of her guest role character?

Answer: Mackenzie

Mackenzie enlisted Joey's help to stop her parents from selling their house.
16. Dakota's sister once said Dakota was her favorite actress.

Answer: True

During an interview, Elle said her favorite actress was Dakota. Dakota also commented how Elle wanted to grow up to be a Barbie doll.
17. Dakota went to New York to shoot which movie with Robert DeNiro?

Answer: Hide and Seek

DeNiro plays a widower, and Dakota plays his daughter, who has a mysterious imaginary friend.
18. What was the name of Dakota's character in "Uptown Girls"?

Answer: Ray

Ray's full name is Lorraine Schleine. Lucy is her character in "I Am Sam".
19. From which Dakota movie did the line, "Act your age, not your shoe size" come from?

Answer: Uptown Girls

Her character Ray says this to Brittany Murphy.
20. How many Dakota movies had to do with 'cats' in the title?

Answer: 2

Hope this didn't fool you: it was 2. "The Cat in the Hat" and "Tomcats."
21. Dakota has done abduction roles before, but her first was "Trapped." What was this movie originally titled?

Answer: 24 Hours

To avoid being mistaken with the TV show, the title was changed to "Trapped." It also opened with some controversy, because it was released in the U.S. amongst a wave of child abductions.
22. For which of the following has Dakota NOT done a voice over for before age 10?

Answer: Even Stevens

Dakota also sometimes narrates her films, like "Uptown Girls" and "Taken".
23. Dakota was nominated for an SAG Award, but lost to which actress?

Answer: Helen Mirren

Helen Mirren took home the award for her role in "Gosford Park".
24. In "I Am Sam", what was Lucy's last name?

Answer: Dawson

Her name was actually Lucy Diamond Dawson, Diamond coming from the Beatles song "Lucy in the Sky with Diamonds".
25. Which of the following is true about Dakota?

Answer: She worked with two pigs during the filming of "Uptown Girls."

Dakota enjoyed working with pigs during the "Uptown Girls" shoot. It's actually Elle's side of the room that is usually messy, and also Elle who got a bracelet from Kim Basinger.
Source: Author true7hfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us