FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1 2Freddys Coming for You
Quiz about 1 2Freddys Coming for You

1, 2..Freddy's Coming for You... Quiz


Okay, okay, maybe it's not Freddy. But it is the guy who plays him, Robert Englund. Let's see how much you know about his life and career. Good luck!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Author
NalaMarie
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,303
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
718
- -
Question 1 of 10
1. What is Robert's astrological sign? Hint


Question 2 of 10
2. Robert's third wife's name is Nancy.


Question 3 of 10
3. How long did Robert attend UCLA? Hint


Question 4 of 10
4. One of Robert's influences for Freddy Krueger came from the vampire in the 1979 remake of 'Nosferatu: Phantom der Nacht'.


Question 5 of 10
5. Which of Robert's performances impressed Wes Craven so much that he decided to cast him as Freddy Krueger? Hint


Question 6 of 10
6. In which "Simpsons" episode did Robert provide a voice as a character? Hint


Question 7 of 10
7. What 1989 movie did Robert direct?

Answer: (think phone number)
Question 8 of 10
8. In what year was the album, "Freddy's Greatest Hits" released in the US? Hint


Question 9 of 10
9. In AFI's countdown of 'Top 100 Thrills', (2001), 'A Nightmare on Elm Street' ranked in at number 33.


Question 10 of 10
10. Robert was once a gymnast.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Robert's astrological sign?

Answer: Gemini

Robert Barton Englund was born on June 6, 1949 in Glendale, California.
2. Robert's third wife's name is Nancy.

Answer: True

Robert was married for the first time while he was still in college. That marriage didn't last. He married his second wife, actress Roxanne Rogers, in 1986 but soon divorced in 1988. He got married a third time to Nancy Booth in 1989.
3. How long did Robert attend UCLA?

Answer: 3 years

Robert attended California State University, in Northridge, California, and his major was acting. He then went to UCLA in Los Angeles, California, again, his major was acting. He then attended the Royal Academy of Dramatic Art in Rochester, Michigan. When he first started acting, he did a lot of theater work before making his film debut in the 1974 film 'Slashed Dreams,' although we all know his claim to fame was in 1984 as Freddy Krueger in 'A Nightmare on Elm Street'.
4. One of Robert's influences for Freddy Krueger came from the vampire in the 1979 remake of 'Nosferatu: Phantom der Nacht'.

Answer: True

Count Dracula, (Klaus Kinski), in Werner Herzog's 1979 remake of 'Nosferatu', (novel by Bram Stoker), is one of the influences of Freddy Krueger. "He had very long fingernails, and that is where I got the idea how to act with the glove and the long blades on it."
5. Which of Robert's performances impressed Wes Craven so much that he decided to cast him as Freddy Krueger?

Answer: Willie ("V")

In 1983, Robert was cast as Willie in the sci-fi TV miniseries 'V'. Wes Craven was so impressed by his performance, he cast him as Freddy Krueger in 'A Nightmare on Elm Street'.
6. In which "Simpsons" episode did Robert provide a voice as a character?

Answer: Treehouse of Horror IX

This was the fourth episode of the tenth season. Robert provides the voice of Freddy Krueger and Jason Voorhees. Kathy Lee Gifford, Regis Philbin, Ed McMahon and Jerry Springer make a special appearance in this episode too.
7. What 1989 movie did Robert direct?

Answer: 976-EVIL

This movie was released in the US on March 22, 1989. It starred Robert Ricardo, Stephen Geoffreys and Patrick O'Bryan. Robert's wife, Nancy, also has a small role as a waitress in this film.
8. In what year was the album, "Freddy's Greatest Hits" released in the US?

Answer: 1987

This is an extremely rare and hard to find LP. The Elm Street Group was just a one time collaboration created in the 80's to capitalize on the Freddy Krueger rage. The Elm Street Group released the album, "Freddy's Greatest Hits" on the label Ric Records in 1987.

This album featured songs such as "Do the Freddy", "Obsession", "Wooly Bully", "Don't Sleep", "In the Midnight Hour", "Dance or Else", "All I Have To Do Is Dream", "Down In The Boiler Room", and "Elm Street Dreams".
9. In AFI's countdown of 'Top 100 Thrills', (2001), 'A Nightmare on Elm Street' ranked in at number 33.

Answer: False

Sadly, this movie didn't make this list that year. The top 3 horror films were 'The Exorcist' (1973), 'Jaws' (1975) amd 'Psycho' (1960). However, in 'AFI 100 Years...100 Heroes and Villians', the character Freddy Krueger ranked in at number 40. The top three villians were Darth Vader, ('The Empire Strikes Back'), Norman Bates, (Psycho'), and coming in at number 1 was Dr. Hannibal Lecter, (The Silence of the Lambs').
10. Robert was once a gymnast.

Answer: True

In an interview with the Onion A.V. Club, (August 2003), Robert was asked if he still sang. Robert's response was, "I actually sing horribly, but I used to dance pretty good. I was a gymnast, and you can usually use those gymnastic tricks with dance. Plus, they're so much fun to do. That wasn't really a big part of my career. It was just a phase."
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Linda1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us