FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Facts of Joseph Fiennes
Quiz about Facts of Joseph Fiennes

Facts of Joseph Fiennes Trivia Quiz


A quiz dedicated to the 'Fiennest' actor, Joseph Fiennes, whose performances leave the screen silver!

A multiple-choice quiz by viktorya. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Author
viktorya
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,042
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
299
- -
Question 1 of 10
1. Where was Joseph Fiennes born? Hint


Question 2 of 10
2. What is Joseph's middle name? Hint


Question 3 of 10
3. Which is NOT one of Joseph Fiennes' relatives? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Joseph begin his professional acting training? Hint


Question 5 of 10
5. In the movie 'Elizabeth', which character did Joseph play? Hint


Question 6 of 10
6. Joseph's mother, Jini, was a novelist and writer, which 'pen name' did she use? Hint


Question 7 of 10
7. Joseph's unique voice starred alongside that of Brad Pitt and Catherine Zeta-Jones in which animated children's movie? Hint


Question 8 of 10
8. What was Joseph's first movie? Hint


Question 9 of 10
9. In 1999, Joseph Fiennes won the MTV Movie Award for Best Kiss. With which actress did he share this award-winning smooch? Hint


Question 10 of 10
10. In which movie did Joseph Fiennes play the character Bassanio? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Joseph Fiennes born?

Answer: Salisbury, Wiltshire, UK

He was born on May 27, 1970 to Mark and Jini Fiennes.
2. What is Joseph's middle name?

Answer: Alberic

Alberic is of Teutonic origin meaning 'skilful ruler'. His nickname is Joe and he is the youngest of six children. One of them is his fraternal twin named, Jacob Mark Fiennes.
3. Which is NOT one of Joseph Fiennes' relatives?

Answer: Gerald Fiennes - restaurateur

Sir Ranulph Fiennes is his uncle. Ralph is his older brother (star of 'Maid in Manhattan' and 'The English Patient'), his sister Martha, directed Ralph Fiennes in the screenplay of 'Onegin'.
4. Where did Joseph begin his professional acting training?

Answer: Guildhall School of Music and Drama in London

He attended the Guildhall School of Music and Drama for three years on a scholarship. Prior to that, he attended art school and also worked with the Young Vic Youth Theatre. His first professional stage appearance was in 'The Woman in Black' in London's West End.
5. In the movie 'Elizabeth', which character did Joseph play?

Answer: Robert Dudley, Earl of Leicester

Lord Burghley was played by Sir Richard Attenborough, the Duke of Norfolk by Christopher Eccleston and Sir Francis Walsingham by Geoffrey Rush.
6. Joseph's mother, Jini, was a novelist and writer, which 'pen name' did she use?

Answer: Jennifer Lash

Her novels include; 'Blood Ties' and 'On Pilgrimage: A Time to Seek'. Sadly, she died in 1993 of cancer.
7. Joseph's unique voice starred alongside that of Brad Pitt and Catherine Zeta-Jones in which animated children's movie?

Answer: Sinbad: Legend of the Seven Seas

He played Proteus who was Marina's betrothed (played by Catherine Zeta-Jones).
8. What was Joseph's first movie?

Answer: Stealing Beauty

'Stealing Beauty' was his first major appearance in 1996. This movie also starred Liv Tyler and Jeremy Irons.
9. In 1999, Joseph Fiennes won the MTV Movie Award for Best Kiss. With which actress did he share this award-winning smooch?

Answer: Gwyneth Paltrow ("Shakespeare in Love")

'Killing Me Softly' wasn't made until 2002.
10. In which movie did Joseph Fiennes play the character Bassanio?

Answer: The Merchant of Venice

This movie also stars Jeremy Irons and Al Pacino. Joseph Fiennes also played William Shakespeare in 'Shakespeare in Love' and he gave one of the most incredible performances seen on-screen in modern movies (in my opinion he should have been nominated for an Oscar).
Source: Author viktorya

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us