FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Man Named Buddy Ebsen that is
Quiz about A Man Named Buddy Ebsen that is

A Man Named Buddy (Ebsen that is!) Quiz


A man named Buddy (Ebsen that is!) : see how much you know of this beloved star of stage and screen who passed away in 2003.

A multiple-choice quiz by stageman. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Author
stageman
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
140,995
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1265
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (8/15), dairyman2 (11/15), gme24 (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was his real first name? Hint


Question 2 of 15
2. How old was he when he died? Hint


Question 3 of 15
3. Besides acting he was also accomplished in which of these professions? Hint


Question 4 of 15
4. What was the first thing he wanted to study when he went to school? Hint


Question 5 of 15
5. What was his first job? Hint


Question 6 of 15
6. He lost his first job as a dancer for what reason? Hint


Question 7 of 15
7. After losing his first job, he sent for his sister and they went on the road together. What was her name? Hint


Question 8 of 15
8. In which decade did he start performing? Hint


Question 9 of 15
9. For which role was he originally cast in "The Wizard of Oz"? Hint


Question 10 of 15
10. Why did he not perform in "The Wizard of Oz"? Hint


Question 11 of 15
11. What was his first television role? Hint


Question 12 of 15
12. Who was the first choice for the role of Jed Clampett in The Beverly Hillbillies? Hint


Question 13 of 15
13. Which of these statements best described how "The Beverly Hillbillies" was received? Hint


Question 14 of 15
14. How soon after "The Beverly Hillbillies" was cancelled did he start playing in "Barnaby Jones"? Hint


Question 15 of 15
15. What role did he play in the 1993 movie, "The Beverly Hillbillies"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 50: 8/15
May 23 2024 : dairyman2: 11/15
May 07 2024 : gme24: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was his real first name?

Answer: Christian

He was born Christian Rudolph Ebsen Jr in Belleville, IL.
2. How old was he when he died?

Answer: 95

He was born in 1908 and died July 6, 2003.
3. Besides acting he was also accomplished in which of these professions?

Answer: All of these

He started his career as a dancer, published several fiction novels, and sold several paintings (which he sold on his own website when he was in his nineties!)
4. What was the first thing he wanted to study when he went to school?

Answer: Medicine

His dad owned a dancing studio, but he went to The University of Florida to study pre-med. He had to leave when his family ran out of money.
5. What was his first job?

Answer: Waiter

Buddy Epsen: "My first job was in West Palm Beach; I hopped tables at a drugstore on Clematis, a corner drugstore. I got $1 a day, and I was very proud of it. To get there, I bicycled over the free bridge, which fell apart because they didn't put enough cement in it. I was very proud of that $1 a day because we needed the money." This story appeared in "The Post" on 6th March 2001.
6. He lost his first job as a dancer for what reason?

Answer: He was too tall.

The producer said to "get rid of the boy a foot taller than the rest"!
7. After losing his first job, he sent for his sister and they went on the road together. What was her name?

Answer: Vilma

8. In which decade did he start performing?

Answer: 1920s

1928 to be exact. This means he performed for over 70 years before he passed away!
9. For which role was he originally cast in "The Wizard of Oz"?

Answer: The Scarecrow

Ray Bolger was cast as The Tinman, but thought he'd do better as The Scarecrow and had the roles switched.
10. Why did he not perform in "The Wizard of Oz"?

Answer: He had an allergic reaction to the makeup.

The silver makeup used for The Tinman infected his eyes and lungs and they didn't want to hold up the production. They then cast Jack Haley (after changing the makeup!).
11. What was his first television role?

Answer: George Russel

He was Davy Crockett's side-kick. He was sent to read for Davy but Fess Parker had that role. However they liked him so much they built this role up for him.
12. Who was the first choice for the role of Jed Clampett in The Beverly Hillbillies?

Answer: Buddy Ebsen

The role was written for him. Raymond Bailey was Milburn Drysdale the banker and Frank Wilcox was Mr Brewster, the oil company executive who gave the Clampetts their millions.
13. Which of these statements best described how "The Beverly Hillbillies" was received?

Answer: Hated by critics but loved by viewers.

The critics scoffed at it for various reasons including it being so unbelievable. However, viewers immediately loved it and kept it at the top of the charts for years.
14. How soon after "The Beverly Hillbillies" was cancelled did he start playing in "Barnaby Jones"?

Answer: less than 2 years

Ebsen considered himself very lucky for going from one hit to another. Barnaby Jones stayed on for seven years.
15. What role did he play in the 1993 movie, "The Beverly Hillbillies"?

Answer: Barnaby Jones

He thought it was fun playing one of his signature characters in a movie about another one.
Source: Author stageman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us