FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Garland Judy Quizzes, Trivia and Puzzles
Garland Judy Quizzes, Trivia

Judy Garland Trivia

Judy Garland Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Fun Trivia
8 Judy Garland quizzes and 90 Judy Garland trivia questions.
1.
  Judy Garland: A Hollywood Legend   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
My very favorite actress, Judy Garland, had it all: immense talent, a great career and plenty of adoring fans. Unfortunately, she also had a very bad drug problem and suffered from immense depression. Here is my quiz of this ultimate star.
Tough, 20 Qns, Janelle188, Jul 08 19
Tough
Janelle188
Jul 08 19
3775 plays
2.
  Do You Know Your Judy?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Judy Garland. Let's see if you know your Judy. This quiz will consist of multiple choice and true or false. Have fun!
Average, 10 Qns, gillig4nsqueen, Nov 29 23
Average
gillig4nsqueen
Nov 29 23
2614 plays
3.
  You May Love Lucy, but I Love Judy    
Multiple Choice
 10 Qns
Judy Garland's story has been around for a while, have you been paying attention?
Average, 10 Qns, Elphaba1988, Mar 03 19
Average
Elphaba1988
Mar 03 19
1553 plays
4.
  Do You Know Judy Garland?    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on the famous Judy Garland. Good luck and have fun!
Tough, 10 Qns, sprinkles, Sep 25 09
Tough
sprinkles
3154 plays
5.
  Judy!    
Multiple Choice
 10 Qns
Judy Garland is my idol and by the far one of the best Hollywood actresses ever to grace the silver screen. This is a little quiz about her life, loves and films.
Average, 10 Qns, bec786, May 11 23
Average
bec786
May 11 23
2695 plays
6.
  Judy Garland: An Extraordinary Life    
Multiple Choice
 10 Qns
A huge talent and a long career - but a hard, tough life that wasn't quite "over the rainbow".
Average, 10 Qns, robert362, Jan 05 06
Average
robert362
4230 plays
7.
  Judy's Greatest Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a part of the lyrics and you'll name the song. Simple, isn't it? I hope you'll enjoy and remember some songs of the extraordinary Judy Garland.
Average, 10 Qns, Picard25, Jan 31 06
Average
Picard25 gold member
1719 plays
8.
  The Greatest Entertainer: Judy Garland    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about my favorite actress of all time: Judy Garland! She was the greatest entertainer ever!
Tough, 10 Qns, iamleia2, Nov 10 13
Tough
iamleia2
2452 plays
trivia question Quick Question
What movie was Judy Garland nominated for both a Golden Globe and an Academy Award?

From Quiz "Do You Know Judy Garland?"




Related Topics
  Garland, Judy [Movies] (4 quizzes)

  Garland, Judy [Music] (2 quizzes)


Judy Garland Trivia Questions

1. What was Judy's birth name?

From Quiz
You May Love Lucy, but I Love Judy

Answer: Frances "Baby" Gumm

Judy Garland changed her name for reasons that are unknown to most, though some say she liked the name Judy from a radio show she listened to. She then found the name Garland from a man who saw one of her performances saying that she looked "as pretty as a ring of garland."

2. What was the cause of Judy Garland's father's death?

From Quiz Judy!

Answer: Ear infection

He died whilst Judy was doing a radio show. She wasn't allowed to go to the hospital to see him, instead she had to carry on with the show.

3. Judy was born on which date?

From Quiz Judy Garland: A Hollywood Legend

Answer: June 10, 1922

Judy's birth name was Frances Gumm. She was born to Frank and Ethel Gumm in Grand Rapids, MN.

4. As we know, Judy Garland was a famous singer/actress. What some people don't know is that 'Judy Garland' was just a stage name. What is Judy's real name?

From Quiz Do You Know Your Judy?

Answer: Frances Gumm

In 1934, Frances and her sisters performed at the Chicago World's Fair. At the Oriental Theater they were introduced by comedian George Jessel, who renamed the girls "The Garland Sisters" after getting laughs introducing them as "The Gumm Sisters" (legend has it that he chose the name after speaking on the phone with theater critic Robert Garland). Frances chose the name Judy, a song by Hoagy Carmichael.

5. Judy began performing as a child as one of the Gumm sisters. Which one was she?

From Quiz Judy Garland: An Extraordinary Life

Answer: Youngest

Little Frances Gumm was known as "Baby Gumm". She started her career early.

6. "Weep no more my lady."

From Quiz Judy's Greatest Songs

Answer: "Rock-A-Bye Your Baby"

This is one of my favourite songs. She sang it over years. The oldest recording I own is from 1940.

7. In what year was Judy born?

From Quiz Do You Know Judy Garland?

Answer: 1922

She was born on June 10th, 1922, in Minnesota.

8. What was Judy Garland's original name?

From Quiz The Greatest Entertainer: Judy Garland

Answer: Frances Gumm & Frances Ethel Gumm & Francis Gumm & Francis Ethel Gumm

9. What was the first song Garland ever performed in public?

From Quiz You May Love Lucy, but I Love Judy

Answer: Jingle Bells

She performed this during her parents' vaudeville performance. According to legend, after she finished, she loved the applause so much she started over...and over...and over, and didn't stop until her father dragged her off. Even then, it was said that you could still hear her singing back stage. She was only two years old.

10. For what studio did Judy Garland work first?

From Quiz Judy!

Answer: MGM

She was signed at the age of 13.

11. What was her first movie with longtime co-star Mickey Rooney?

From Quiz Judy Garland: A Hollywood Legend

Answer: "Thoroughbreds Don't Cry" (1937)

Judy had a small part with Mickey Rooney in "Thoroughbreds Don't Cry", but she went on to star in 10 films with the popular actor, including three Andy Hardy films, the first being "Love Finds Andy Hardy", in which she played Andy's lovestruck young neighbor, Betsy Booth.

12. Judy Garland was forced on medication as soon as she started her career. What kind of medicine was it?

From Quiz Do You Know Your Judy?

Answer: She took weight control pills.

She was already thin, but Hollywood thought she should be thinner. They put her on diet pills that eventually led to addiction and soon enough, death.

13. In her early years Judy made many successful movies for what studio?

From Quiz Judy Garland: An Extraordinary Life

Answer: MGM

Louis B. Mayer was in charge. She made a fortune for the studio.

14. "Your cares fly away."

From Quiz Judy's Greatest Songs

Answer: "Get Happy"

From the movie "Summer Stock". This song was shot a few weeks after the movie was finished, because the studio bosses decided she had to slim down. It became a real showstopper.

15. Judy performed onstage with her sisters. Their group was called The Gumm Sisters. How many sisters did she have?

From Quiz Do You Know Judy Garland?

Answer: 2

Her sisters were Mary Jane and Virginia.

16. How many movies did Judy appear in during her lifetime (including cameos and uncredited roles)?

From Quiz The Greatest Entertainer: Judy Garland

Answer: 35

The complete list is here: http://us.imdb.com/Name?Garland,+Judy It does not include the 2001 movie.

17. What movie role did Judy lose due to her many absences?

From Quiz You May Love Lucy, but I Love Judy

Answer: Annie in "Annie Get Your Gun" (1950)

Due to Judy's notorious absences and her terrible sickness, she was cut from the role as Annie in "Annie Get Your Gun" (1950) and Betty Hutton took her place.

18. Judy Garland had children. How many of them did she have?

From Quiz Do You Know Your Judy?

Answer: She had three.

She had three children. Their names were Liza Minnelli, Lorna Luft and Joey Luft.

19. Who co-starred with Judy in "The Pirate"?

From Quiz Judy Garland: An Extraordinary Life

Answer: Gene Kelly

Kelly also appeared with her in "For Me and My Gal" and in "Summer Stock". Mason was in "A Star is Born". Astaire was in "Easter Parade". Bogarde was in "I Could Go On Singing".

20. "President Coolidge is a cousin of mine."

From Quiz Judy's Greatest Songs

Answer: "Maybe I'll Come Back"

She always sang this song at the end of her show. Only 26 episodes were produced. It wasn't a success because "Bonanza" was aired at the same time.

21. How many times was she married?

From Quiz Do You Know Judy Garland?

Answer: 5

She was married to David Rose, Vincente Minnelli, Sid Luft, Mark Herron and Mickey Deans.

22. Who was Judy's 3rd husband?

From Quiz The Greatest Entertainer: Judy Garland

Answer: Sid Luft

This was also her longest marriage!

23. What movie of Judy's was this quote from? "This is Mrs. Norman Maine."

From Quiz You May Love Lucy, but I Love Judy

Answer: A Star is Born (1954)

"A Star is Born" (1954) was made with her third husband Sid Luft. She got an Oscar nomination for it, but lost. The night of the Oscars she was in labor with her third child, Joe Luft. Garland played a newly discovered actress who struggles with her husband's alcoholism and loss of popularity.

24. What is the name of the only film in which Judy Garland co-starred with Fred Astaire?

From Quiz Judy!

Answer: "Easter Parade"

Not terribly well known but by far one of her best!

25. What did Judy do when she locked herself in her bathroom during one of her breakdowns?

From Quiz Do You Know Your Judy?

Answer: She cut herself.

Judy was at the point where she was so depressed that she locked herself in her bathroom and cut her neck. Right after this rather painful ordeal her husband found a way in and got her medical attention.

26. "The stars have lost their glitter."

From Quiz Judy's Greatest Songs

Answer: "The Man That Got Away"

This song was nominated for an Oscar, but it lost to "Three Coins In The Fountain". I never will understand why the Academy chose this foolish song as a winner.

27. What was Judy's first film with Gene Kelly?

From Quiz The Greatest Entertainer: Judy Garland

Answer: For Me and My Gal

It was released in 1942.

28. What short film did Judy Garland do in order to test whether or not she could stay at MGM?

From Quiz You May Love Lucy, but I Love Judy

Answer: Every Sunday (1936)

In the short film, she and Deanna Durbin were gathering people to come see their grandfather's concert in the park, but when no one came they sang along with the band and lots of people came to listen. This short film was made in 1936. Garland made the clip due to the studio having so many song and dance actresses at that time. They were wanting to cut down. It got down to between Garland and Durbin. Due to Garland being more popular in the strip, they kept her and cut Durbin.

29. What was Judy Garland's final song and dance number at MGM?

From Quiz Judy!

Answer: "Get Happy"

For various reasons, MGM allowed Judy took a few weeks off during filming for the movie "Summer Stock". She lose a few pounds for the "Get Happy" number.

30. What was the only movie in which Judy's character died?

From Quiz Judy Garland: A Hollywood Legend

Answer: "Little Nellie Kelly" (1940)

Judy's character, Nellie, in the movie, "Little Nellie Kelly," passed away, though she also played Nellie's daughter in the movie, a character who lived through the end. Though it was the only death scene she ever filmed, critics called it "heartbreaking" and was praised as extremely convincing.

This is category 13909
Last Updated Feb 25 2024 9:10 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.