FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Garland Judy Quizzes, Trivia and Puzzles
Garland Judy Quizzes, Trivia

Judy Garland Trivia

Judy Garland Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K

Fun Trivia
4 Judy Garland quizzes and 40 Judy Garland trivia questions.
1.
  A Garland of Leading Men   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
You won't find this Garland on your Christmas tree, but if you are lucky, you might find some of her movies under it! Match Judy's character descriptions to the leading men.
Average, 10 Qns, spanishliz, Jan 12 19
Average
spanishliz editor
Jan 12 19
572 plays
2.
  Judy Garland - Name the Character   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Judy Garland made her first movie in 1936 and her last in 1964. This quiz is based on some of the memorable characters she played. I give you the name and year of a movie, you tell me the character she played.
Average, 10 Qns, staygold82, Jun 14 10
Average
staygold82
376 plays
3.
  Let's Go To The Movies With Judy Garland    
Multiple Choice
 10 Qns
All you have to do is match the clues to the Judy Garland movie. Simple enough, right? Enjoy.
Average, 10 Qns, sixfeettoo, Jul 16 04
Average
sixfeettoo
1017 plays
4.
  Judy Garland: The MGM Years    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about Judy Garland's movies that she made while at MGM. I hope you like the movies as much as I do!
Tough, 10 Qns, oldtvshowfan, Oct 06 05
Tough
oldtvshowfan
655 plays
trivia question Quick Question
She loves to sing on the clanging trolley and dreams about the boy next door. Who is Judy's character in "Meet Me In St. Louis" (1944)?

From Quiz "Judy Garland - Name the Character"




Related Topics
  Garland, Judy [Celebrities] (8 quizzes)

  Garland, Judy [Music] (2 quizzes)


Judy Garland Trivia Questions

1. She loves to sing on the clanging trolley and dreams about the boy next door. Who is Judy's character in "Meet Me In St. Louis" (1944)?

From Quiz
Judy Garland - Name the Character

Answer: Esther Smith

"Meet Me In St. Louis" is directed by Vincente Minnelli. Songs include "The Trolley Song", "Have Yourself a Merry Little Christmas" and "The Boy Next Door".

2. What year did Judy make 'Meet Me in St. Louis?'

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: 1944

She played the role of Esther Smith; it is one of her best-loved roles. She fell in love with and married director Vincente Minnelli while making this film.

3. Which Judy film revolved around the World's Fair coming to town, included the song 'The Boy Next Door', and co-starred Margaret O'Brien?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'Meet Me In St. Louis'

This picture was to become one of MGM's all-time grossers, second only to 'Gone with the Wind'. If you don't know Margaret O'Brien, you have to see the movie just because of her.

4. This girl dreams of the legendary pirate Macoco - unfortunately she is betrothed to be married to the town mayor, who is a bit of a clown. Name Judy's character in "The Pirate" (1948).

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Manuela

"The Pirate" also stars Gene Kelly. Songs include "Mack the Black" and "Be a Clown."

5. Who was supposed to be Judy's sidekick in 'Easter Parade?'

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: Gene Kelly

When Gene Kelly broke his ankle, Fred Astaire came out of retirement, and jumped at the chance of working with Judy. It was their only film together.

6. Which Judy film co-starred Angela Lansbury, had a business depending on the arrival of trains, and included the song 'On the Atchison, Topeka and the Sante Fe'?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'The Harvey Girls'

'On the Atchison, Topeka and the Sante Fe' won an Academy Award in 1946 for Best Song. I love the scene where she has to go to the saloon to get the meat shipment back.

7. She is the daughter of fading vaudevillian stars, and she's just wild about Harry. Who is Judy's character in "Babes in Arms" (1939)?

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Patsy Barton

Although they had worked together before, "Babes in Arms" is the first film made specifically to pair Judy Garland with Mickey Rooney. Songs include "I'm Just Wild About Harry" and "Good Morning."

8. How many movies did Judy make with Gene Kelly?

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: 3

Judy and Gene made 3 movies together- For Me and My Gal (1942), The Pirate (1948), and Summer Stock (1950). They are one of the greatest musical pairings in the history of movies.

9. Which Judy film had scenes at Grand Central Station and marrying a soldier? And, can you believe it, she doesn't sing in this movie?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'The Clock'

She almost didn't get to do this film because Arthur Freed (producer) felt the public wanted to hear her sing.

10. She has a name change in this movie! Her star continues to rise and she mourns for the man who got away. Name Judy's character in "A Star is Born" (1954).

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Vicki Lester/Esther Blodgett

"A Star is Born" is Garland's big "comeback" film after leaving Metro-Goldwyn-Mayer four years earlier. Songs include "The Man That Got Away" and the "Born in a Trunk" medley sequence.

11. Which Judy film involved the character coming to {America;} she also played a dual role, and it co-starred George Murphy?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'Little Nellie Kelly'

'Little Nellie Kelly' was released in 1940, one year after 'The Wizard of Oz'. This is the only movie for which Judy performed a dying scene.

12. She helps to keep the soldiers spirits up during WW1, all the while wearing a big red rose (or a yellow tulip?) What is the name of Judy's character in "For Me and My Gal" (1942)?

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Jo Hayden

This World War One musical-drama also stars Gene Kelly, in his first film role. Songs include "For Me and My Gal" and "When You Wore a Tulip (And I Wore a Big Red Rose)"

13. In 'In the Good Old Summertime,' who was Judy's leading man?

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: Van Johnson

'In the Good Old Summertime' was a musical remake of the film hit 'The Shop Around the Corner.'

14. Which Judy film had her co-star saying in the movie that she has no sex appeal, included the song 'A Couple of Swells', and was released in 1948?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'Easter Parade'

This movie was originally supposed to co-star Gene Kelly, but he broke his ankle playing football right before shooting was to start. Fred Astaire came out of retirement to replace Kelly.

15. She is a successful singer preparing to perform on stage in London, where she could keep on singing 'til the moon turns pink. Name Judy's character in "I Could Go On Singing" (1963).

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Jenny Bowman

This is Judy's last film role. The main song of the film is also titled "I Could Go On Singing".

16. Which Judy film included barns and tractors, had the song 'Get Happy', and was her last movie with MGM?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'Summer Stock'

The number 'Get Happy' was added after filming had ended, in order to fill more screen time. If anybody understood the musical number with all the barking dogs, let me know!

17. She's a simple farm girl who longs for something else, somewhere over the rainbow. What is the name of Judy's character in "The Wizard of Oz" (1939)?

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Dorothy Gale

This is Judy's most famous character and, of course, her most loved movie. Songs include "Over the Rainbow," "The Wonderful Wizard of Oz" and "If I Only Had a Brain."

18. Judy and Mickey Rooney made 'Babes on Broadway' in ______.

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: 1941

This was one of the many backyard musicals that Judy made with Mickey Rooney.

19. Which Judy film's primary setting was in a music store, was a remake of the movie 'Shop Around The Corner', and co-starred Buster Keaton?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'In The Good Old Summertime'

'You've Got Mail' was also a remake of 'Shop Around The Corner'.

20. She falls in love with a soldier on brief leave in New York City. Name Judy's character in "The Clock" (1945).

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Alice Mayberry

It also stars Robert Walker. "The Clock" is one of only two movies in which Judy does not sing - the other being 1961's "Judgment at Nuremburg".

21. An easy one: Who did MGM want for the role of Dorothy Gale in 'The Wizard of Oz'?

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: Shirley Temple

It is hard to imagine anyone else but the fabulous Judy playing this role! MGM wanted Shirley Temple so badly that they even offered to give away some of their biggest name stars. However, the deal fell through, and beloved Judy got the part.

22. Which Garland film co-starred Hedy Lamarr, was released in 1941, and included the song 'Minnie From Trinidad'?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'Ziegfeld Girl'

23. She's a mail-order bride taking a long trip on the Atchison, Topeka and the Santa Fe. What is Judy's character's name "The Harvey Girls" (1946)?

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Susan Bradley

Songs include the Academy Award-winning song "On The Atchison, Topeka and the Santa Fe," and "It's a Great Big World." Interestingly, "The Wizard of Oz" Scarecrow Ray Bolger also stars in a small role!

24. What song was playing as Hannah and Don entered the Ziegfeld Roof in 'Easter Parade'?

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: Drum Crazy

In this scene, Nadine wants to get even with Don and Hannah by asking Don to dance with her. Don agrees, and Hannah thinks that Don is still in love with Nadine. Of course, in the end, Don and Hannah get back together, and get engaged.

25. Which Judy film co-starred Gene Kelly, took place during World War 1, and included the song 'Ballin' The Jack'?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: 'For Me and My Gal'

This film marked Gene Kelly's official MGM screen debut. This film also was the first time her name was billed alone over the title.

26. Andy's not interested in her because she's just an awful in-between! Name Judy's character in "Love Finds Andy Hardy" (1938).

From Quiz Judy Garland - Name the Character

Answer: Betsy Booth

"Love Finds Andy Hardy" is Judy's first appearance in the "Andy Hardy" series. She starred in three altogether. Songs include "In-Between," "Meet the Beat of My Heart" and "It Never Rains, But What It Pours."

27. In 'Summer Stock', what was the name of Jane Falbury's boyfriend, before she fell in love with Joe Ross?

From Quiz Judy Garland: The MGM Years

Answer: Orville Wingate

Arte was the name of the piano player for the barnyard musical 'Fall in Love' in the movie.

28. OK, now, an easy one - Which Judy film had flying monkeys?

From Quiz Let's Go To The Movies With Judy Garland

Answer: The Wizard of Oz & wizard of oz

Please tell me you got this one right. Did you know the song 'Over the Rainbow' was almost pulled from the movie because they felt it slowed down the story?

This is category 12227
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.