FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Judy Garland  Name the Character
Quiz about Judy Garland  Name the Character

Judy Garland - Name the Character Quiz


Judy Garland made her first movie in 1936 and her last in 1964. This quiz is based on some of the memorable characters she played. I give you the name and year of a movie, you tell me the character she played.

A multiple-choice quiz by staygold82. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Judy Garland

Author
staygold82
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,299
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
376
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. She loves to sing on the clanging trolley and dreams about the boy next door. Who is Judy's character in "Meet Me In St. Louis" (1944)? Hint


Question 2 of 10
2. This girl dreams of the legendary pirate Macoco - unfortunately she is betrothed to be married to the town mayor, who is a bit of a clown. Name Judy's character in "The Pirate" (1948). Hint


Question 3 of 10
3. She is the daughter of fading vaudevillian stars, and she's just wild about Harry. Who is Judy's character in "Babes in Arms" (1939)? Hint


Question 4 of 10
4. She has a name change in this movie! Her star continues to rise and she mourns for the man who got away. Name Judy's character in "A Star is Born" (1954). Hint


Question 5 of 10
5. She helps to keep the soldiers spirits up during WW1, all the while wearing a big red rose (or a yellow tulip?) What is the name of Judy's character in "For Me and My Gal" (1942)? Hint


Question 6 of 10
6. She is a successful singer preparing to perform on stage in London, where she could keep on singing 'til the moon turns pink. Name Judy's character in "I Could Go On Singing" (1963). Hint


Question 7 of 10
7. She's a simple farm girl who longs for something else, somewhere over the rainbow. What is the name of Judy's character in "The Wizard of Oz" (1939)? Hint


Question 8 of 10
8. She falls in love with a soldier on brief leave in New York City. Name Judy's character in "The Clock" (1945). Hint


Question 9 of 10
9. She's a mail-order bride taking a long trip on the Atchison, Topeka and the Santa Fe. What is Judy's character's name "The Harvey Girls" (1946)? Hint


Question 10 of 10
10. Andy's not interested in her because she's just an awful in-between! Name Judy's character in "Love Finds Andy Hardy" (1938). Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. She loves to sing on the clanging trolley and dreams about the boy next door. Who is Judy's character in "Meet Me In St. Louis" (1944)?

Answer: Esther Smith

"Meet Me In St. Louis" is directed by Vincente Minnelli. Songs include "The Trolley Song", "Have Yourself a Merry Little Christmas" and "The Boy Next Door".
2. This girl dreams of the legendary pirate Macoco - unfortunately she is betrothed to be married to the town mayor, who is a bit of a clown. Name Judy's character in "The Pirate" (1948).

Answer: Manuela

"The Pirate" also stars Gene Kelly. Songs include "Mack the Black" and "Be a Clown."
3. She is the daughter of fading vaudevillian stars, and she's just wild about Harry. Who is Judy's character in "Babes in Arms" (1939)?

Answer: Patsy Barton

Although they had worked together before, "Babes in Arms" is the first film made specifically to pair Judy Garland with Mickey Rooney. Songs include "I'm Just Wild About Harry" and "Good Morning."
4. She has a name change in this movie! Her star continues to rise and she mourns for the man who got away. Name Judy's character in "A Star is Born" (1954).

Answer: Vicki Lester/Esther Blodgett

"A Star is Born" is Garland's big "comeback" film after leaving Metro-Goldwyn-Mayer four years earlier. Songs include "The Man That Got Away" and the "Born in a Trunk" medley sequence.
5. She helps to keep the soldiers spirits up during WW1, all the while wearing a big red rose (or a yellow tulip?) What is the name of Judy's character in "For Me and My Gal" (1942)?

Answer: Jo Hayden

This World War One musical-drama also stars Gene Kelly, in his first film role. Songs include "For Me and My Gal" and "When You Wore a Tulip (And I Wore a Big Red Rose)"
6. She is a successful singer preparing to perform on stage in London, where she could keep on singing 'til the moon turns pink. Name Judy's character in "I Could Go On Singing" (1963).

Answer: Jenny Bowman

This is Judy's last film role. The main song of the film is also titled "I Could Go On Singing".
7. She's a simple farm girl who longs for something else, somewhere over the rainbow. What is the name of Judy's character in "The Wizard of Oz" (1939)?

Answer: Dorothy Gale

This is Judy's most famous character and, of course, her most loved movie. Songs include "Over the Rainbow," "The Wonderful Wizard of Oz" and "If I Only Had a Brain."
8. She falls in love with a soldier on brief leave in New York City. Name Judy's character in "The Clock" (1945).

Answer: Alice Mayberry

It also stars Robert Walker. "The Clock" is one of only two movies in which Judy does not sing - the other being 1961's "Judgment at Nuremburg".
9. She's a mail-order bride taking a long trip on the Atchison, Topeka and the Santa Fe. What is Judy's character's name "The Harvey Girls" (1946)?

Answer: Susan Bradley

Songs include the Academy Award-winning song "On The Atchison, Topeka and the Santa Fe," and "It's a Great Big World." Interestingly, "The Wizard of Oz" Scarecrow Ray Bolger also stars in a small role!
10. Andy's not interested in her because she's just an awful in-between! Name Judy's character in "Love Finds Andy Hardy" (1938).

Answer: Betsy Booth

"Love Finds Andy Hardy" is Judy's first appearance in the "Andy Hardy" series. She starred in three altogether. Songs include "In-Between," "Meet the Beat of My Heart" and "It Never Rains, But What It Pours."
Source: Author staygold82

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us