FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Zac Attack
Quiz about Zac Attack

Zac Attack! Trivia Quiz


Match the Zac Efron movie to the character he played in the film. No Spoilers!

A matching quiz by Joepetz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. People Themed E-K

Author
Joepetz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
387,903
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
373
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Matt Brody, a former Olympic swimmer  
  Me and Orson Welles
2. Jason Flynn, a young book cover designer navigating the single life in New York  
  Baywatch
3. Dr. Jim Carrico, a doctor who treated John Kennedy after he was shot  
  The Lorax
4. Teddy Sanders, a rambunctious frat boy   
  Neighbors
5. Troy Bolton, a singing basketball player  
  High School Musical
6. Jack Jansen, the title character who helps his brother investigate a murder  
  Parkland
7. Jason Kelly, a preppy guy who goes on spring break  
  That Awkward Moment
8. Ted Wiggins, a young boy who wants to see a real tree  
  Dirty Grandpa
9. Richard Samuels, an actor in 1930s New York City  
  The Paperboy
10. Dean Whipple, an aspiring race car driver whose dad wants him to be a farmer  
  At Any Price





Select each answer

1. Matt Brody, a former Olympic swimmer
2. Jason Flynn, a young book cover designer navigating the single life in New York
3. Dr. Jim Carrico, a doctor who treated John Kennedy after he was shot
4. Teddy Sanders, a rambunctious frat boy
5. Troy Bolton, a singing basketball player
6. Jack Jansen, the title character who helps his brother investigate a murder
7. Jason Kelly, a preppy guy who goes on spring break
8. Ted Wiggins, a young boy who wants to see a real tree
9. Richard Samuels, an actor in 1930s New York City
10. Dean Whipple, an aspiring race car driver whose dad wants him to be a farmer

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Matt Brody, a former Olympic swimmer

Answer: Baywatch

Based on the series of the same name, "Baywatch" (2017) stars Zac Efron as Matt Brody, a former Olympic swimmer who is now a lifeguard. He clashes with Mitch (Dwayne Johnson) after he messes up on the job. The two men also investigate murders and drug runners in addition to their usual lifeguard duties.
2. Jason Flynn, a young book cover designer navigating the single life in New York

Answer: That Awkward Moment

In the 2014 movie "That Awkward Moment", Efron plays Jason, one of three friends who deal with the struggles of dating. Jason starts a relationship with Ellie (Imogen Poots) but fears commitment. Jason's friends are Daniel (Miles Teller) and Mikey (Michael B. Jordan) who have their own dating problems.
3. Dr. Jim Carrico, a doctor who treated John Kennedy after he was shot

Answer: Parkland

In the 2013 film "Parkland", Efron plays Dr. Jim Carrico, a young doctor who, in real life, was the first doctor to attend to President Kennedy after he was shot on November 22, 1963. "Parkland" tells the story of the medical staff and other people who witnessed the assassination or were involved in the aftermath.
4. Teddy Sanders, a rambunctious frat boy

Answer: Neighbors

In the 2014 comedy "Neighbors", Efron plays Teddy, the president of a fraternity. Teddy and his frat brothers live next door to new parents Mac and Kelly Radner (Seth Rogen and Rose Byrne) but their loud parties and antics drive the Radners crazy. The couple and fraternity try to out prank the other.
5. Troy Bolton, a singing basketball player

Answer: High School Musical

In "High School Musical" (2006), Efron plays Troy Bolton, the captain of the high school basketball team. He falls for the new girl in town, Gabriella Montez (Vanessa Hudgens). The movie is loosely based on another teen high school musical "Grease". Efron did not provide the singing voice for his character, which was done by Drew Seeley. Efron did, however, sing some small parts to certain songs.

He reprised this role in the film's two sequels.
6. Jack Jansen, the title character who helps his brother investigate a murder

Answer: The Paperboy

In the 2012 movie "The Paperboy", Efron plays Jack Jansen, a paperboy who assists his brother Ward (Matthew McConaughey) investigate the murder of a sheriff. A man named Hillary Van Wetter (John Cusack) has been convicted of the murder but his pen pal Charlotte (Nicole Kidman) wants to prove him innocent. During the course of the investigation, Jack falls in love with Charlotte, who remains attached to Van Wetter despite the latter's rudeness.
7. Jason Kelly, a preppy guy who goes on spring break

Answer: Dirty Grandpa

In "Dirty Grandpa" (2016), Efron plays Jason Kelly, an uptight man engaged to be married. He goes on spring break with his wild grandfather Dick (Robert De Niro) and the two bond as they find themselves in some rather compromising situations. Dick falls for a much younger woman named Lenore (Aubrey Plaza), whose friend Shadia (Zoey Deutch) falls for Jason.
8. Ted Wiggins, a young boy who wants to see a real tree

Answer: The Lorax

"The Lorax" is a 2012 animated film based on the Dr. Seuss book of the same name. Efron provides the voice of Ted, a young boy who wants to impress his crush Audrey (Taylor Swift) by taking her to see a real tree. Ted lives in Thneedville, a city where everything, including the trees, is fake.

He learns from his granny (Betty White) that the Once-ler (Ed Helms) knows all about trees. Ted is disappointed to learn the outside world is polluted because Thneedville's mayor Aloysius O'Hare (Rob Riggle) makes his money by selling clean air. Danny DeVito voices the title Lorax, who is the guardian of the forest who tries to protect the area from loggers and polluters.
9. Richard Samuels, an actor in 1930s New York City

Answer: Me and Orson Welles

In "Me and Orson Welles" (2008), Efron plays aspiring actor Richard Samuels who works as an actor under the direction of famed producer Orson Welles (Christian McKay) in the latter's production of "Julius Caesar". Richard is infatuated with the stage assistant Sonja (Claire Danes) but fears Welles may be having an affair with her despite having a pregnant wife.
10. Dean Whipple, an aspiring race car driver whose dad wants him to be a farmer

Answer: At Any Price

In the 2012 film "At Any Price", Efron plays Dean, a young man whose father (Dennis Quaid) wants him to take over the family business of agriculture. Dean, however, is not interested by farming and wants to be a race car driver. Their relationship is tested by this disagreement and by other situations involving the family business.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Movie Characters:

Match each of an actor's films to the role he or she played in it.

  1. Gary Sinise, Sir Easier
  2. Zac Attack! Easier
  3. Mila, Mila on the Wall Very Easy
  4. Elementary, My Dear Emma Watson Easier
  5. The Gosling Who Laid the Golden Egg Easier
  6. Tatum Tots Very Easy
  7. Your McDermott is Showing Very Easy
  8. Waving the Betty White Flag Easier
  9. Where There's a Will Smith, There's a Way Easier
  10. What the Hayek? Easier
  11. Go Jump in a Timberlake Easier
  12. Dave Franco-American Easier

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us