FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Gosling Who Laid the Golden Egg
Quiz about The Gosling Who Laid the Golden Egg

The Gosling Who Laid the Golden Egg Quiz


Match the film starring Canadian actor Ryan Gosling to the character he portrayed in each film.

A matching quiz by Joepetz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Ryan Gosling

Author
Joepetz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
388,165
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
461
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (10/10), Guest 92 (5/10), Guest 72 (9/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Dan Dunne, a teacher and basketball coach with a drug problem  
  La La Land
2. Name unknown, stunt double and getaway driver  
  Half Nelson
3. Luke Glanton, motorcycle stuntman turned bank robber  
  The Nice Guys
4. Mr. Lindstrom, a social recluse with a rather unusual girlfriend  
  Crazy, Stupid Love
5. Sebastian Wilder, a jazz pianist   
  The Place Beyond the Pines
6. Holland March, a private eye in 1977 Los Angeles  
  The Ides of March
7. Jacob Palmer, who gives out womanizing advice   
  Drive
8. Richard Haywood, a high school student who planned an alleged perfect crime  
  Murder by Numbers
9. Stephen Meyers, a presidential campaign manager  
  Blue Valentine
10. Dean Pereira, a house painter in a difficult marriage  
  Lars and the Real Girl





Select each answer

1. Dan Dunne, a teacher and basketball coach with a drug problem
2. Name unknown, stunt double and getaway driver
3. Luke Glanton, motorcycle stuntman turned bank robber
4. Mr. Lindstrom, a social recluse with a rather unusual girlfriend
5. Sebastian Wilder, a jazz pianist
6. Holland March, a private eye in 1977 Los Angeles
7. Jacob Palmer, who gives out womanizing advice
8. Richard Haywood, a high school student who planned an alleged perfect crime
9. Stephen Meyers, a presidential campaign manager
10. Dean Pereira, a house painter in a difficult marriage

Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 50: 10/10
May 13 2024 : Guest 92: 5/10
May 09 2024 : Guest 72: 9/10
May 03 2024 : Guest 139: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 140: 2/10
Apr 07 2024 : Guest 180: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 90: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dan Dunne, a teacher and basketball coach with a drug problem

Answer: Half Nelson

In the 2006 film "Half Nelson", Ryan Gosling plays Dan Dunne, an unconventional teacher. Dan also coaches girls' basketball. He forms a close relationship with a student named Drey (Shareeka Epps) and they both learn a lot about life from each other. Dan is addicted to cocaine while Drey is involved with drug runners.

Ryan Gosling was nominated for a Best Actor Academy Award for his role in this film but lost to Forest Whitaker for "The Last King of Scotland".
2. Name unknown, stunt double and getaway driver

Answer: Drive

In the 2011 action film "Drive", Ryan Gosling's character does not have a name. Fans of the film tend to refer to him as The Driver. The Driver provides getaways for robbers. He is also a stunt double and auto mechanic. The Driver gets involved with gangsters and a botched pawnshop robbery.
3. Luke Glanton, motorcycle stuntman turned bank robber

Answer: The Place Beyond the Pines

In "The Place Beyond the Pines", Gosling plays Luke Glanton, a motorcycle stuntman who finds out he has a son. He decides to quit his job as a stuntman in order to earn more money working at a garage. His boss, Robin Van Der Hook (Ben Mendelsohn), is a former bank robber who offers Luke more money if he participates in bank heists.
4. Mr. Lindstrom, a social recluse with a rather unusual girlfriend

Answer: Lars and the Real Girl

In the 2007 comedy-drama film "Lars and the Real Girl", Ryan Gosling plays Lars Lindstrom. Lars is a young man and something of a recluse. His brother Gus (Paul Schneider) and sister-in-law Karin (Emily Mortimer) struggle to maintain basic conversations with Lars. Lars' only companion is Bianca, a blow up doll he ordered from an online adult store. Lars is convinced Bianca is a real woman and Gus and Karin go along with it on the advice of a psychologist. Soon the whole town starts treating Bianca as a real person, which helps Lars socialize with other people.
5. Sebastian Wilder, a jazz pianist

Answer: La La Land

In this 2016 musical, Ryan Gosling plays Sebastian Wilder, a jazz pianist who gets fired from his gig. His firing is witnessed by Mia (Emma Stone), a new actress. Mia and Sebastian spend a lot of time together, attending various parties but the two initially do not get along.

Ryan Gosling was nominated for a Best Actor Academy Award for his role in this film but lost to Casey Affleck for "Manchester by the Sea". He did win the Best Actor -Comedy of Musical Award at the Golden Globes. Emma Stone won the Best Actress Academy Award for her role. "La La Land" was nominated for Best Picture but lost to "Moonlight" after incorrectly being announced as the winner.
6. Holland March, a private eye in 1977 Los Angeles

Answer: The Nice Guys

"The Nice Guys" is a 2016 comedy action film starring Ryan Gosling as Holland March, a private investigator tasked with finding an adult film actress who supposedly died but may actually still be winning. March teams up with Jackson Healy (Russell Crowe) to find a young woman named Amelia (Margaret Qualley) who has some connection to the missing actress.
7. Jacob Palmer, who gives out womanizing advice

Answer: Crazy, Stupid Love

In the 2011 romantic comedy, "Crazy, Stupid Love" Gosling plays Jacob, a womanizer who befriends Cal Weaver (Steve Carrell). Cal has recently separated from his wife Emily (Julianne Moore) and Jacob helps him pick up women at a bar. Jacob is known to be a womanizer but there is one girl who alludes him: Hannah played by Gosling's "La La Land" costar Emma Stone.
8. Richard Haywood, a high school student who planned an alleged perfect crime

Answer: Murder by Numbers

In the 2002 film "Murder by Numbers", Gosling plays Richard Hawyood, a high school student. Richard and his classmate Justin (Michael Pitt) are totally opposite in every way but team up to plan and commit a perfect murder. Sandra Bullock plays Cassie Mayweather, the detective in charge of the case. This film is loosely based on Alfred Hitchcock's "Strangers on a Train".
9. Stephen Meyers, a presidential campaign manager

Answer: The Ides of March

In the 2011 political drama film "The Ides of March", Gosling plays Stephen Meyers, the campaign manager of presidential candidate Mike Morris (George Clooney). However, Meyers is offered a position on the campaign of Ted Pullman (Michael Mantell), Morris' primary rival. The film focuses on all the dirty, backroom secrets and scandals that occur during presidential campaigns.
10. Dean Pereira, a house painter in a difficult marriage

Answer: Blue Valentine

In this 2010 drama, Ryan Gosling plays Dean Pereira. Dean is married to Cindy (Michelle Williams) but their marriage is on the rocks. They have a daughter named Frankie (Faith Wladyka). Cindy is Frankie's mother but her father is not Dean but rather Bobby (Mike Vogel), Cindy's ex-boyfriend before she started dating Dean. Five years into their marriage, Cindy sees Bobby again while on a romantic getaway with Dean. Cindy is also propositioned by her boss. Both situations enrage Dean to the point that Cindy wants a divorce.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Movie Characters:

Match each of an actor's films to the role he or she played in it.

  1. Gary Sinise, Sir Easier
  2. Zac Attack! Easier
  3. Mila, Mila on the Wall Very Easy
  4. Elementary, My Dear Emma Watson Easier
  5. The Gosling Who Laid the Golden Egg Easier
  6. Tatum Tots Very Easy
  7. Your McDermott is Showing Very Easy
  8. Waving the Betty White Flag Easier
  9. Where There's a Will Smith, There's a Way Easier
  10. What the Hayek? Easier
  11. Go Jump in a Timberlake Easier
  12. Dave Franco-American Easier

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us