FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Garland Judy Quizzes, Trivia and Puzzles
Garland Judy Quizzes, Trivia

Judy Garland Trivia

Judy Garland Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
2 Judy Garland quizzes and 20 Judy Garland trivia questions.
1.
  Judy Garland's "Over the Rainbow"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about "Over the Rainbow", the song that became Judy Garland's signature song, and sung by many artists since! Enjoy!
Easier, 10 Qns, NalaMarie, Jun 10 10
Easier
NalaMarie gold member
2421 plays
2.
  Judy Garland Song Lyrics   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Judy Garland recorded hundreds of songs in her career of more than 30 years. This is a lyrics quiz based on just a few of them. I give you a lyric, you tell me the title of the song it comes from.
Average, 10 Qns, staygold82, Jun 10 10
Average
staygold82
795 plays
Related Topics
  Garland, Judy [Movies] (4 quizzes)

  Garland, Judy [Celebrities] (8 quizzes)


Judy Garland Trivia Questions

1. "Somewhere over the rainbow, ___ ___ ___." What three words are missing from this lyric?

From Quiz
Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: way up high

Just before singing this song in "The Wizard of Oz", Auntie Em tells Dorothy to find a place where she won't get into any trouble. Dorothy says, "Some place where there isn't any trouble. Do you suppose there is such a place, Toto? There must be. It's not a place you can get to by a boat or a train. It's far, far away...behind the moon...beyond the rain."

2. The following lyrics are taken from which of Judy's songs? "My heart beats like a hammer, And I stutter and I stammer."

From Quiz Judy Garland Song Lyrics

Answer: You Made Me Love You (Dear Mr. Gable)

Judy performed this song in "Broadway Melody of 1938" (1937) with the new Clark Gable lyrics by Roger Edens.

3. "There's a land that I heard of, Once ___ ___ ___." Where was the land heard about?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: in a lullaby

Though not sung in the film, "Over the Rainbow" had an introductory verse: "When all the world is a hopeless jumble, And the raindrops tumble all around, Heaven opens a magic lane, When all the clouds darken up the skyway, There's a rainbow highway to be found, Leading from your window pane, To a place behind the sun, Just a step beyond the rain."

4. "Somewhere over the rainbow, Skies are ___." What word correctly describes the sky?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: blue

On July 28, 1939, Judy Garland made her first commercial recording of "Over The Rainbow", for the Decca record label. The single was released in September 1939.

5. Which song are these following lyrics taken from? "I like potato chips, moonlight and motor trips."

From Quiz Judy Garland Song Lyrics

Answer: How About You?

This catchy number was performed by Judy and her frequent co-star Mickey Rooney in the 1941 film "Babes on Broadway." Other recordings exist of Judy singing it solo.

6. "And the ___ that you dare to dream, Really do come true." What do you dare to dream?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: dreams

In March 1940, Decca released an album for "The Wizard of Oz" with "Over the Rainbow" and "The Jitterbug" as Judy's only vocals. Other tracks on this album include, "Munchkinland Part I" ("Ding! Dong! The Witch Is Dead"), "Munchkinland Part II", "If I Only Had A Brain", "If I Only Had A Heart", "The Merry Old Land Of Oz" and "We're Off To See The Wizard".

7. The following lyrics are taken from which of Judy's songs? "Doesn't try to please me, Doesn't even tease me And he never sees me glance his way."

From Quiz Judy Garland Song Lyrics

Answer: The Boy Next Door

This pretty song was performed by Judy in the film "Meet Me In St. Louis" (1944), which was directed by her future husband Vincente Minnelli.

8. "Someday I'll wish upon a star, And wake up where the clouds are far, ___ ___." Where are the clouds?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: behind me

"Over the Rainbow" won an Oscar for E.Y. Harling and Harold Arlen for "Best Music, Original Song" in 1939 at the 12th annual Academy Awards. In 2004, "Over the Rainbow" ranked #1 on the American Film Institute's "100 Years, 100 Songs" list.

9. "Where troubles melt like ___ ___, Away above the chimney tops, That's where you'll find me." What do troubles melt like?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: lemon drops

Other artists who have covered this song are Harry Connick Jr. ("Songs I Heard"), Ella Fitzgerald ("The Very Best of the Songbooks"), Patti LaBelle ("The Spirit's In It") and Katharine McPhee ("My Destiny" CD single), to name a few.

10. The following lyrics are taken from which of Judy's songs? "My ma might scold me 'cause she told me it was naughty."

From Quiz Judy Garland Song Lyrics

Answer: Do It Again

Judy recorded this song in 1958 for her album "Judy in Love". Different versions exist; she also sang it at her successful 1961 Carnegie Hall concert.

11. "Somewhere over the rainbow, ___ fly." What kind of birds fly over the rainbow?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: bluebirds

Eva Cassidy sung a version of "Over the Rainbow" at a nightclub in Washington, D.C. A friend recorded it on a camcorder and a few years after her death, her version was played on a UK radio program. Soon after, the UK television program, "TOTP2", ("Top of the Pops 2"), aired the amateur video. This video was said to be "the best version of "Over the Rainbow" ever recorded", according to "The Sunday Times" and was later announced as the most requested video in the history of Pop. (You can watch this video here: http://www.youtube.com/watch?v=eUwTdqPkluY ).

12. From which song are the following lyrics taken? "A million baby kisses I'll deliver If you would only play that Swanee River."

From Quiz Judy Garland Song Lyrics

Answer: Rock-a-Bye Your Baby With a Dixie Melody

Originally written for the Al Jolson stage musical "Sinbad", Judy recorded it for her album "Miss Show Business" in 1955. She recorded quite a few different versions of the song, both studio and live.

13. "Birds fly over the rainbow. Why then, oh why can't ___?" What word is missing?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: I

You can watch "Dorothy" ("The Wizard of Oz" clip), sing this beautiful song here: http://www.youtube.com/watch?v=KbeoVFAUwzI .

14. "If happy little ___ fly, Beyond the rainbow, Why, oh why can't ___?" What two words correctly complete this lyric?

From Quiz Judy Garland's "Over the Rainbow"

Answer: bluebirds, I

For thousands of years, the bluebird has been the symbol of cheerfulness, happiness, prosperity, good health, births and spring.

15. Which Judy Garland song has the following lyric? "I never even make a gain, believe me."

From Quiz Judy Garland Song Lyrics

Answer: I'm Always Chasing Rainbows

This song was performed by Judy in the 1941 film "Ziegfeld Girl", which also starred Lana Turner, Hedy Lamarr and James Stewart.

This is category 19829
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.