FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Voice Actors Mixed Quizzes, Trivia and Puzzles
 Voice Actors Mixed Quizzes, Trivia

Voice Actors Mixed Trivia

Voice Actors Mixed Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture

Fun Trivia
19 quizzes and 200 trivia questions.
1.
One Voice Two Personalities
  One Voice, Two Personalities   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Voice Actors and Their Roles
Each of these voice actors were memorable for multiple roles in animation. Match the voice actor with the beloved characters they played.
Very Easy, 10 Qns, trident, Aug 15 23
Very Easy
trident editor
Aug 15 23
589 plays
2.
If My Dog Could Talk
  If My Dog Could Talk   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
I want a dog, but not just any dog - I want one that can talk. Maybe if I pick one of these breeds it will sound like their cinematic counterparts! I could chat with a movie star every day!
Average, 10 Qns, reedy, Jul 26 20
Average
reedy gold member
Jul 26 20
1348 plays
3.
Eep Op Ork Ah Ah
  Eep Op Ork Ah Ah    
Photo Quiz
 10 Qns
"Eep Op Ork Ah Ah"... those are the strange sounds made by Howard Morris as Jet Screamer. Now here's a look at some actors and how they have used their voices.
Average, 10 Qns, pollucci19, Mar 14 16
Average
pollucci19 gold member
370 plays
4.
  Looney Tunes   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Voice actors might not get the attention their live-action counterparts do, but without them, so many iconic cartoon characters wouldn't have been brought to life. Here's a quiz about the voices behind the toons.
Average, 10 Qns, Kankurette, Nov 11 22
Average
Kankurette gold member
Nov 11 22
238 plays
5.
  Who's Who: Santa Voices   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
There are many representations of Santa Claus on the Fun Trivia holiday tree. They bring to mind the many actors who have played the voice of Santa over the years. See if you can correctly match the voice actor with the program on which he played Santa
Average, 10 Qns, ponycargirl, Jan 12 19
Average
ponycargirl editor
Jan 12 19
618 plays
6.
  You Know My Voice   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are ten people whose faces you might or might not not recognize, but whose voices you have heard some time in the past. Who are these ten voice actors?
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Apr 14 15
Easier
dcpddc478
1396 plays
7.
  Famous Voices    
Multiple Choice
 20 Qns
I will give you a character's name, and you tell me which celebrity provided their voice for it. There is a catch to it, I haven't given what movie the characters are from, just to make it more of a challenge. Do you accept this challenge?
Average, 20 Qns, gumnutgirl16, Oct 22 19
Average
gumnutgirl16
Oct 22 19
3856 plays
8.
  Great Voice Talents of Disney   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Disney movies are great. The animation is usually excellent and the characters entertaining; but the voice actors are often forgotten. Do you know the voices of your favourite Disney characters? Test your knowledge here.
Tough, 10 Qns, lovesaphira, Dec 04 21
Tough
lovesaphira
Dec 04 21
970 plays
9.
  That Voice Sounds Familiar    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the most popular animated characters have had famous voices behind them. See how many of these famous voices you know.
Tough, 10 Qns, James76255, Dec 30 15
Tough
James76255
2494 plays
10.
  Animation Domination    
Multiple Choice
 10 Qns
Seth MacFarlane, Matt Groening, Trey Parker, and Matt Stone are among the geniuses of animated comedy. See what you know about their extracurricular activities.
Average, 10 Qns, redsoxfan325, Feb 12 10
Average
redsoxfan325
370 plays
trivia question Quick Question
Tom Kenny is the primary voice actor for which of the following aquatic children's cartoons?

From Quiz "You Know My Voice"




11.
  The Voice    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know who voiced various cartoon characters? This quiz will contain 5 questions from movies and 5 from TV. Good luck!
Average, 10 Qns, Ilona_Ritter, Sep 07 15
Average
Ilona_Ritter gold member
495 plays
12.
  Disney Voice Actors    
Multiple Choice
 10 Qns
We all know the Disney heroes and villains, such as Aladdin, Hercules and Maleficent. But do you know who voiced them? In this quiz, I'll give you a character, and you give me the voice actor's name. (Info on question 10 comes from imdb.com)
Tough, 10 Qns, Icea, Aug 06 10
Tough
Icea
2656 plays
13.
  Cartoon Voices    
Multiple Choice
 15 Qns
Okay, here goes. I'll give you the name of a movie. You select which actress or actor did a voice in that movie. Easy as pie.
Difficult, 15 Qns, madamoisselle, Jul 04 07
Difficult
madamoisselle
3416 plays
14.
  Disney Voices    
Multiple Choice
 15 Qns
In this quiz, you will be given a character from a Disney movie and you have to match it to the person who played that voice.
Difficult, 15 Qns, ashalia, Jul 24 05
Difficult
ashalia
2168 plays
15.
  Hey! I Know That Voice!    
Multiple Choice
 10 Qns
I can't help but listen to the cartoons that my daughter watches and some of the voices sound so familiar...here is a quiz that will reveal why you might recognize a cartoon's voice.
Tough, 10 Qns, LoveRCrowe, Jul 24 05
Tough
LoveRCrowe
1836 plays
16.
  Celebrity Voice Actors    
Multiple Choice
 5 Qns
This is about all of those great actors/actresses that lend their magnificent voices to some terrific characters .. have fun and enjoy!
Average, 5 Qns, hullster, Mar 01 16
Average
hullster
3296 plays
17.
  Voice Actors and Actresses    
Multiple Choice
 10 Qns
The people who do the voice overs for cartoons! Not many people I know have much knowledge about them. Do you?
Difficult, 10 Qns, jadranska, Jul 24 05
Difficult
jadranska
1020 plays
18.
  Voice Actors and Their Roles    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on voice actors: those unsung actors whose immense talents bring our favorite cartoon characters to life. Many of us have listened to these fantastic voices for years but how much do you know about them?
Impossible, 10 Qns, StoicLion, Jul 24 05
Impossible
StoicLion
1364 plays
19.
  Actors and Voice Talents    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is all about actors and voice talents, so you think you've got the brains for this kind of thing? Here we go.
Difficult, 5 Qns, graffiti_dogg, Jan 31 06
Difficult
graffiti_dogg
961 plays

Voice Actors Mixed Trivia Questions

1. Which voice actor, better known for his work with Hanna-Barbera, provided voices for Nasty Canasta, Ned Morton and Foghorn Leghorn's old roommate Rhode Island Red? (Exit - stage left!)

From Quiz
Looney Tunes

Answer: Daws Butler

Charles Dawson 'Daws' Butler was the voice of many Hanna-Barbera characters, including Quick Draw McGraw, Snagglepuss ('exit - stage left' is one of his catchphrases), Lippy the Lion, Huckleberry Hound and Yogi Bear. Originally an impressionist, he made his voice acting debut in the 1948 short 'Short Snorts on Sports', and went on to be hired by Tex Avery to do voice work for several of his cartoons. His other 'Looney Tunes' roles included Ralph Crumden, a mouse based on Ralph Kramden from 'The Honeymooners,', and Sylvester's friend Sam Cat. Outside his voice acting work, he was a huge fan of the 'Sherlock Holmes' stories. Butler also held voice acting workshops and trained various voice actors, including Nancy Cartwright (Bart Simpson), Corey Burton (Dale in 'Chip 'n' Dale Rescue Rangers') and Bill Farmer (who replaced Will Ryan as the voice of Goofy). He died in 1988.

2. Which multi-talented performer is known for his voice acting in the "Star Wars" (1977) film series where he was the voice of the character Darth Vader?

From Quiz You Know My Voice

Answer: James Earl Jones

James Earl Jones has served as a narrator voice for many movies and television programs. He also provided the authoritative voice of Darth Vader in the original "Star Wars" trilogy. He also voiced the character of Mufasa in Disney's classic film "The Lion King" in 1994. He is one of the few performers who have won an Academy Award, a Tony Award, and a Golden Globe Award. Because of the deep resonance of his voice, it surprises many people to learn that as a child he had a severe stutter which caused him to be practically mute for many years.

3. In high school Matt Groening was the student body president, but lost this title when he did what?

From Quiz Animation Domination

Answer: Tried to amend the school constitution to make himself dictator for life.

Groening was certainly a non-conformist. When he became a First Class Boy Scout, he refused to cut his hair. Matt did actually redact the Bible once, but it wasn't the school's copy nor was it related to the incident in the question. (It was actually one of the Gideon Bibles he stole from a motel room; he said he thought it was free.) This combined with the hair got him kicked out of Scouts too. All in all, it's a good thing he turned out the way he did, or we might not have "The Simpsons" and "Futurama"!

4. This stunning singer did an excellent job at providing the singing voice for 'Pocahontas'(1995).

From Quiz Great Voice Talents of Disney

Answer: Judy Kuhn

She sang 'Colours of the Wind' and 'Just Around the River Bend' as well as 'If I Never Knew You' in the re-release of the movie 'Pocahontas' (1995). Judy Kuhn was born on the 20th of May 1958 in New York, USA. She graduated from Oberlin College's Conservatory of Music with a degree in vocal performance in 1981.

5. Best known for his work in the world of music, he was the voice behind Shaggy in the animated series "Scooby Doo, Where Are You?" and "The All New Scooby and Scrappy Doo Show". Who is it?

From Quiz That Voice Sounds Familiar

Answer: Casey Kasem

The long time host of "American Top 40", a weekly radio show, Kasem has a long list of voice over credits for animated series. In addition to Shaggy, he also did the voice for Robin in several "Batman and Robin" and "Superfriends" cartoons, plus several voices for "The Transformers" animated series. A member of the National Broadcasters Hall of Fame, Kasem was named co-host of the Jerry Lewis Labor Day Telethon in 1981.

6. In the live action sequences of "The Super Mario Bros. Super Show!", which professional wrestler acted as Mario?

From Quiz Actors and Voice Talents

Answer: Captain Lou Albano

'The Super Mario Bros. Super Show!' was first aired in 1989. It was more than just a cartoon show; it had live skits, as well, starring wrestling superstar Captain Lou Albano as Mario and Danny Wells as Luigi.

7. Ariel ("The Little Mermaid"):

From Quiz Disney Voice Actors

Answer: Jodi Benson

Jodi Benson provided both the speaking and the singing voice to Ariel in Disney┬┤s "The Little Mermaid". She also provided the voice to Lady in "Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure," but she wasn't offered the role at the beginning. The directors and producers were at a loss for who could follow up the role of the former voice of Lady, Barbara Luddy. Jodi Benson wanted the part, but everyone could only hear her as Ariel. So, after studying Barbara Luddy's voice, she sent in an audition tape anonymously. Everyone was so impressed, and when they found out it was indeed Jodi Benson, they were completely amazed.

8. What actor, with two sitcoms to his credit, provides the voice of 'Oswald' the blue octopus on Nickelodeon?

From Quiz Hey! I Know That Voice!

Answer: Fred Savage & Savage

FRED SAVAGE aka Kevin Arnold! Fred Savage starred in 'The Wonder Years' and 'Working'. Get my hint now?

9. This Hanna-Barbera staple was also the voice of Cap'n Crunch cereal's sea-faring mascot.

From Quiz Voice Actors and Their Roles

Answer: Daws Butler

Daws Butler was one of the best voice actors in history. He was a major influence on many actors in the industry today and is considered a mentor to many present-day voice actors. Sadly, he died in 1988.

10. Who provided the voice for Woody in "Toy Story"?

From Quiz Famous Voices

Answer: Tom Hanks & Hanks

The cowboy, who loves Andy. Tom Hanks lent his voice to Woody for the wonderful 'Toy Story', the first full length computer animated movie, which was made in 1995, in which Tom Hanks wanted to give the audience a little break from him, but he failed, since this was such a hit, earning three Oscar nominations. Being such a hit, a sequel was made, bringing back the same voices, for the same great characters.

11. In the 1995 movie, 'Pocahontas', who played the singing voice of Pocahontas?

From Quiz Disney Voices

Answer: Judy Kuhn

Michelle St. John played the voice of Nakoma, Linda Hunt played the voice of Grandmother Willow, and Irene Bedard played the speaking voice of Pocahontas.

12. 'My Little Pony: The Movie'

From Quiz Cartoon Voices

Answer: Danny DeVito

Danny DeVito did the voice of the Grundle King.

13. Kent Rogers voiced Beaky Buzzard from 1942 to 1944, and Woody Woodpecker from 1942 to 1943. Sadly, his voice acting career was cut short when he died in July 1944, aged just twenty years old. What was the cause of his death?

From Quiz Looney Tunes

Answer: Plane crash

Kent Rogers was an impressionist and voiced multiple parodies of celebrities in 'Hollywood Steps Out', including Bing Crosby, Cary Grant, Groucho Marx and J Edgar Hoover. Fittingly, he also played an impressionist in 'All-American Co-Ed', a rare live-action appearance. He was the original voice of Beaky Buzzard in 'Bugs Bunny Gets the Boid' and 'The Bashful Buzzard', and also played Junior Bear in 'Bugs Bunny and the Three Bears', the first entry in the 'Three Bears' series. During the Second World War, he was an Ensign in the Navy and died in a training flight crash in Florida, a few weeks short of his 21st birthday.

14. Seth MacFarlane narrowly escaped death one fateful morning when he did what?

From Quiz Animation Domination

Answer: Missed his plane, which was one of the four used in the attacks of September 11.

According to Seth in an interview, he thought the flight was scheduled to leave 30 minutes later than it actually was. That, combined with being hungover, caused him to miss his flight by only one minute. According to Seth, he was not traumatized by the event in any way, instead joking that this event proved that alcohol saved lives.

15. Who provided the voice of Phil from 'Hercules' (1997)?

From Quiz Great Voice Talents of Disney

Answer: Danny DeVito

One of the movies he has been in include 'Twins'(1988) which also starred Arnold Schwarzenegger. The two were paired up again for the movie 'Junior' (1994) which he played Dr. Larry Arbogast. He was also in the movie 'Matilda'(1996), cast as Matilda's father Harry Wormwood. Danny DeVito was born on the 17th of November 1944 in New Jersey, USA. He is Italian/American and a vegetarian.

16. What animated comedian was the voice behind the literally animated Blue Genie in the 1992 movie "Aladdin"?

From Quiz That Voice Sounds Familiar

Answer: Robin Williams

Although he had previously been a regular performer on "The Richard Pryor Show" and "Laugh-In", Williams first caught the attention of American television viewers with a guest appearance as Mork from Ork on "Happy Days" in 1978. What was intended to be a one time appearance led to a spin-off series, "Mork and Mindy", which also starred Pam Dawber.

17. Prince John and King Richard ("Robin Hood"):

From Quiz Disney Voice Actors

Answer: Peter Ustinov

British actor Sir Peter Ustinov provided the voice to Prince John and King Richard in Disney's "Robin Hood". Sir Peter was knighted in 1990 and can speak over 8 languages. He has played Detective Hercule Poirot in six movies based on Agatha Christie's famous books.

18. This actor plays the 'dumb guy' perfectly, apparently he has the perfect voice for it too. He starred on a sitcom from 1989-1997 and now does the voice of Patrick on 'Spongebob Squarepants'. Who is he?

From Quiz Hey! I Know That Voice!

Answer: Dauber from 'Coach'

Bill Fagerbakke played Michael 'Dauber' Dybinski on 'Coach'.

19. Who provided the voice for Lord Farquaad in 'Shrek'?

From Quiz Famous Voices

Answer: John Lithgow & Lithgow

He was quite short, and really wanted to be a king. John Lithgow lent his voice to Lord Farquaad for 'Shrek'. 'Shrek' was made in 2001, and a sequel has already been planned, due for release in 2004.

20. In the 1997 movie, 'Hercules', who played the voice of Hera?

From Quiz Disney Voices

Answer: Samantha Eggar

Susan Egan played the voice of Meg, Amanda Plummer played the voice of Clotho, and Barbara Barrie played the voice of Alcmene.

21. Which voice actor, whose roles included Pete Puma and Chester the Terrier, also had a career as a singer and spoken word performer, and sang parodies of various popular songs?

From Quiz Looney Tunes

Answer: Stan Freberg

As well as Pete and Chester, Stan Freberg also took on the roles of Junior Bear and Beaky Buzzard after the death of Kent Rogers. He was originally going to voice the Jabberwock in a musical version of 'Jabberwocky' in Disney's 'Alice in Wonderland', but this was cut (although the Cheshire Cat sings the opening lines in the film). Mainly known for his radio work, he was one of the first artists signed to Capitol Records' spoken word division, with his signature hit being 'John and Marsha' (a soap opera parody that solely consists of the characters' names being repeated). He also recorded parodies of the Chords' 'Sh-Boom', 'The Yellow Rose of Texas' and 'Banana Boat Song', amongst others. Freberg founded an advertising agency, Freberg Ltd., which brought humour to advertising with various satirical adverts; his clients included General Motors and Heinz. He died in 2015.

22. Who voiced Buttercup from "The Powerpuff Girls"?

From Quiz The Voice

Answer: Elizabeth Daily

Daily voiced Buttercup from 1998-2005. She also voiced her in 2002 in "The Powerpuff Girls Movie". Daily also does live acting and in 2015 she was cast as Sex-Head in the Rob Zombie's "31".

23. Which well-known comedian and actor did the voice of the Genie in Disney's 1992 animated musical "Aladdin"?

From Quiz You Know My Voice

Answer: Robin Williams

Robin Williams was one of the greatest multi-talented comedic geniuses at the turn of the 21st century. Besides voice acting the character of the Genie in the "Aladdin" movie series, he voiced the character of Pinwheeler in "Robots" (2005). His voice can be heard in "Happy Feet" (2006) where he voiced the characters of Ramon and Lovelace.

24. This actress would be known specifically for her role as Belle from 'Beauty and the Beast' (1991).

From Quiz Great Voice Talents of Disney

Answer: Paige O'Hara

Her trademark would be the voice of Belle from 'Beauty and the Beast'(1991). She also has quite a beautiful singing voice. As well as 'Beauty and the Beast'(1991), she played the character Fantine for the Broadway play 'Les Miserables'(1995). Paige O'Hara was born on the 10th of May 1956 in Florida, USA. Her full name is Donna Paige Helmintoller.

25. What supporting star of a 1990's sitcom was the voice behind the title character of the animated series "Duckman"?

From Quiz That Voice Sounds Familiar

Answer: Jason Alexander

Best known as George on the 1990-1998 sitcom "Seinfeld", Alexander has also played supporting roles in movies like 1990's "Pretty Woman" and 2001's "Shallow Hal". Along with his work on "Duckman", Jason also provided the voice for Hugo in 1996's "The Hunchback of Notre Dame", as well as Poseidon in the Disney series "Hercules".

26. After Vin Diesel directed his 1994 short 'Multi-Facial', Steven Spielberg was awed by Diesel's directing abilities and gave him the role in what movie?

From Quiz Actors and Voice Talents

Answer: Saving Private Ryan

27. What classic sitcom character provides the voice for Oswald's friend Henry the Penguin on Nickelodeon's 'Oswald'?

From Quiz Hey! I Know That Voice!

Answer: Squiggy

David L. Lander played Squiggy on 'Laverne and Shirley'. He also did voice work on 'A Garfield Christmas', 'Titan A.E.', 'Who Framed Roger Rabbit', 'Tailspin' and 'A Bug's Life'. He has a great voice for characters!

28. C. Martin Croker is famous for providing the voice of Zorak in the 5 series listed above. Who else did he do in these shows?

From Quiz Voice Actors and Actresses

Answer: Moltar

All the others are just other characters.

29. Though she did not receive credit for her roles, this actress provided many female voices for Warner Bros., Looney Tunes and Merrie Melodies cartoons.

From Quiz Voice Actors and Their Roles

Answer: June Foray

Animator Chuck Jones once commented 'June Foray is not the female Mel Blanc. Mel Blanc is the male June Foray.' Mel Blanc's contract stated that only his name was given vocal characterization credit for any of the aforementioned cartoons where his voice was heard.

This is category 13770
Last Updated Jul 20 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.