FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hey  I Know That Voice
Quiz about Hey  I Know That Voice

Hey! I Know That Voice! Trivia Quiz


I can't help but listen to the cartoons that my daughter watches and some of the voices sound so familiar...here is a quiz that will reveal why you might recognize a cartoon's voice.

A multiple-choice quiz by LoveRCrowe. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Voice Actors Mixed

Author
LoveRCrowe
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,106
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1836
Last 3 plays: Guest 161 (1/10), Guest 98 (9/10), Linda_Arizona (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What actor, with two sitcoms to his credit, provides the voice of 'Oswald' the blue octopus on Nickelodeon?

Answer: ( Two words, or just surname ... I WONDERED where he was WORKING)
Question 2 of 10
2. This actor plays the 'dumb guy' perfectly, apparently he has the perfect voice for it too. He starred on a sitcom from 1989-1997 and now does the voice of Patrick on 'Spongebob Squarepants'. Who is he? Hint


Question 3 of 10
3. What classic sitcom character provides the voice for Oswald's friend Henry the Penguin on Nickelodeon's 'Oswald'? Hint


Question 4 of 10
4. The woman who provides the voice of 'Chuckie' (as of 2001) on Nickelodeon's 'Rugrats' does the voice of what primetime cartoon character?

Answer: ( Two Words)
Question 5 of 10
5. The actress who gives voice to Marge Simpson starred on a classic sitcom in the 70s, what character did she play on that sitcom? Hint


Question 6 of 10
6. What tv mom does the voice of Little Bill's mom on Nickelodeon's 'Little Bill'? Hint


Question 7 of 10
7. The unseen character of 'Carlton the doorman' on the 70s sitcom 'Rhoda' also does the voice of what cartoon cat? Hint


Question 8 of 10
8. Which character from 'A Different World' gives voice to Susie Carmichael on Nickelodeon's 'Rugrats'? Hint


Question 9 of 10
9. My favorite cartoon was 'The Real Ghostbusters', do you know what sitcom character shares a voice with Peter Venkman? Hint


Question 10 of 10
10. What TBS cartoon series, at some point, had voices provided by Levar Burton, Whoopi Goldberg, Jeff Goldblum, James Coburn, Meg Ryan, Malcolm McDowell, Tim Curry, Ricki Lake, Helen Hunt, Louis Gossett Jr., Edward Asner, Sting, John Ratzenberger, Martin Sheen, Dean Stockwell, Jonathan Winters and Elizabeth Taylor. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 29 2024 : Guest 161: 1/10
Jun 19 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 13 2024 : Linda_Arizona: 10/10
May 24 2024 : Dracoking: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What actor, with two sitcoms to his credit, provides the voice of 'Oswald' the blue octopus on Nickelodeon?

Answer: Fred Savage

FRED SAVAGE aka Kevin Arnold! Fred Savage starred in 'The Wonder Years' and 'Working'. Get my hint now?
2. This actor plays the 'dumb guy' perfectly, apparently he has the perfect voice for it too. He starred on a sitcom from 1989-1997 and now does the voice of Patrick on 'Spongebob Squarepants'. Who is he?

Answer: Dauber from 'Coach'

Bill Fagerbakke played Michael 'Dauber' Dybinski on 'Coach'.
3. What classic sitcom character provides the voice for Oswald's friend Henry the Penguin on Nickelodeon's 'Oswald'?

Answer: Squiggy

David L. Lander played Squiggy on 'Laverne and Shirley'. He also did voice work on 'A Garfield Christmas', 'Titan A.E.', 'Who Framed Roger Rabbit', 'Tailspin' and 'A Bug's Life'. He has a great voice for characters!
4. The woman who provides the voice of 'Chuckie' (as of 2001) on Nickelodeon's 'Rugrats' does the voice of what primetime cartoon character?

Answer: Bart Simpson

Nancy Cartwright, aka Bart Simpson, also voices Nelson Muntz, Todd Flanders, and Ralph Wiggum on 'The Simpsons'. She is also Pistol Pete on 'Goof Troop', Daffney on 'The Snorks', Margo Sherman on 'The Critic', Lu on 'Mike, Lu and Og', and Rufus on 'Kim Possible'. My goodness! Christine Cavanaugh provided the voice of Chuckie from 1991-2001 on the tv series and did his voice in the 'Rugrats' movies.
5. The actress who gives voice to Marge Simpson starred on a classic sitcom in the 70s, what character did she play on that sitcom?

Answer: Brenda Morgenstern

Julie Kavner played Brenda Morgenstern, Rhoda Morgenstern's sister on 'Rhoda'. 'Rhoda' was a spin-off of 'The Mary Tyler Moore Show'.
6. What tv mom does the voice of Little Bill's mom on Nickelodeon's 'Little Bill'?

Answer: Claire Huxtable

Felicia Rashad played Bill Cosby's wife on 'The Cosby Show' and 'Cosby', now she (sort of) plays his mom! Gregory Hines does the voice of Little Bill's dad.
7. The unseen character of 'Carlton the doorman' on the 70s sitcom 'Rhoda' also does the voice of what cartoon cat?

Answer: Garfield

Lorenzo Music played Carlton the doorman and gave voice to Garfield and Peter Venkman in 'The Real Ghostbusters' in 1986.
8. Which character from 'A Different World' gives voice to Susie Carmichael on Nickelodeon's 'Rugrats'?

Answer: Winifred 'Freddie' Brooks

Cree Summer is the actress who portrayed Freddie on 'A Different World'.
9. My favorite cartoon was 'The Real Ghostbusters', do you know what sitcom character shares a voice with Peter Venkman?

Answer: Joey from 'Full House'

Dave Coulier did Peter Venkman's voice from 1987-1991. Arsenio Hall did the voice of Winston Zeddemore from 1987-1987. Lorenzo Music, as I said before, did Peter Venkman's voice from 1986-1987.
10. What TBS cartoon series, at some point, had voices provided by Levar Burton, Whoopi Goldberg, Jeff Goldblum, James Coburn, Meg Ryan, Malcolm McDowell, Tim Curry, Ricki Lake, Helen Hunt, Louis Gossett Jr., Edward Asner, Sting, John Ratzenberger, Martin Sheen, Dean Stockwell, Jonathan Winters and Elizabeth Taylor.

Answer: 'Captain Planet and the Planeteers'

'Captain Planet' was on for 6 seasons, beginning in 1990, and over the years had many notable celebrities give voice to a character. 'Captain Planet and the Planeteers' were fighting such things as pollution in their neverending quest to save the environment. Since many celebrities support the cause of saving the planet, they lent their voices to the cartoon series. Whoopi gave voice to Gaia, Levar Burton to Kwame, Ed Asner was Hoggish Greedly from 90-93, James Coburn was Looten Plunder from 90-93, Tim Curry was MAL from 90-93, Jeff Goldblum was Duke Nukem, Louis Gossett Jr. was Commander Clash and so on...
Source: Author LoveRCrowe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. One Voice, Two Personalities Very Easy
2. If My Dog Could Talk Average
3. Eep Op Ork Ah Ah Average
4. Looney Tunes Average
5. Who's Who: Santa Voices Average
6. You Know My Voice Easier
7. Famous Voices Average
8. Great Voice Talents of Disney Tough
9. That Voice Sounds Familiar Tough
10. Animation Domination Average
11. The Voice Average
12. Disney Voice Actors Tough

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us