FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
King of The Ring Quizzes, Trivia and Puzzles
King of The Ring Quizzes, Trivia

King of The Ring Trivia

King of The Ring Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pay Per Views

Fun Trivia
12 quizzes and 150 trivia questions.
1.
  "King of the Ring" 2000    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz on WWF "King of the Ring" 2000. It was held in the Fleet Center in Boston, Massachusetts. Good luck!
Average, 20 Qns, Dead Man Inc, Apr 25 05
Average
Dead Man Inc
828 plays
2.
  WWE's 2001 "King of the Ring"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about WWE's 2001 "King of The Ring" event. The event occurred on June 24, 2001 in East Rutherford, New Jersey. Good luck!
Average, 10 Qns, workisboring, Mar 01 24
Average
workisboring gold member
Mar 01 24
56 plays
3.
  "King of the Ring" Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz with assorted questions about WWF's "King of the Ring" Pay Per View event. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, May 08 23
Average
Lpez
May 08 23
70 plays
4.
  WWE "King Of The Ring" 2002    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the 2002 "King Of The Ring". This awesome Pay Per View was live from the Nationwide Arena in Columbus, Ohio! Good luck!
Average, 15 Qns, DakotaNorth, Jun 03 10
Average
DakotaNorth gold member
2740 plays
5.
  The 'Kings of the Ring': 1993 - 2002    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will see how well you know the history of the 'King Of The Ring' tournament.
Average, 10 Qns, sde_1, Nov 21 03
Average
sde_1
2371 plays
6.
  WWE "King Of The Ring" 1999   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about all that happened in the WWE "King Of The Ring" 1999.
Average, 10 Qns, raj_dalvi2003, Dec 28 04
Average
raj_dalvi2003
1129 plays
7.
  WWF 'King Of The Ring', 2001    
Multiple Choice
 20 Qns
This is my quiz about what happened on 'King of the Ring' 2001. I hope you enjoy my quiz!
Average, 20 Qns, DakotaNorth, Apr 03 10
Average
DakotaNorth gold member
2090 plays
8.
  The Undertaker vs Mankind, 'King Of The Ring' 1998   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This match is considered by many to be the best wrestling match ever. Here's ten questions about it.
Tough, 10 Qns, metaldelph, Jun 20 07
Tough
metaldelph
1102 plays
9.
  WWF' King of the Ring'    
Multiple Choice
 15 Qns
This will test your knowledge of occurances at the KOR Events which have been going on since 1993.
Average, 15 Qns, nonanoman, Oct 29 02
Average
nonanoman
2456 plays
10.
  King of All "King of the Ring" Quizzes    
Multiple Choice
 10 Qns
This tournament has boosted so many careers in the industry. Let's see if you can boost your score by taking this quiz.
Average, 10 Qns, hatchet17, Jul 12 04
Average
hatchet17
958 plays
trivia question Quick Question
What is the furthest The Road Dogg has ever made it in the KOR Tournament?

From Quiz "WWF' King of the Ring'"




11.
  King of the Quiz Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second part of my "King Of The Ring" quiz.
Tough, 10 Qns, Not_HHH, Nov 11 21
Tough
Not_HHH
Nov 11 21
348 plays
12.
  King of the Quiz - Pt. 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is part one of a quiz about to see if you are the 'King Of The Quiz'.
Tough, 10 Qns, Not_HHH, Nov 11 21
Tough
Not_HHH
Nov 11 21
362 plays

King of The Ring Trivia Questions

1. Whose "King Of The Ring's" win was over-shadowed by another match?

From Quiz
King of the Quiz Part 2

Answer: Ken Shamrock

The Most Dangerous Man In The World won three of his four matches by submission. The only match that wasn't, he pinned Mark Henry.

2. The first King Of The Ring winner faced who in a steel cage match?

From Quiz King of the Quiz - Pt. 1

Answer: Jimmy Snuka

Muraco won the match when he escaped the cage. This brought Jimmy Snuka into the spotlight after he connected with a Superfly splash off the top of the 15ft. steel cage.

3. How many times did Mankind hit The Undertaker before he managed to climb onto the roof of the cell?

From Quiz The Undertaker vs Mankind, 'King Of The Ring' 1998

Answer: 2

Mankind punched The Undertaker twice in the head whilst he was climbing up the cell, before he countered with three punches of his own.

4. Who did Tatanka beat to qualify into the first "King of the Ring"?

From Quiz King of All "King of the Ring" Quizzes

Answer: Giant Gonzales

Giant Gonzales got disqualified and Tatanka made it to the tournament.

5. Who won the first Quarter-Final match?

From Quiz "King of the Ring" 2000

Answer: Rikishi

Rikishi defeated Chris Benoit by disqualification when Benoit hit him with a chair.

6. In the first quarter-final of the "King Of The Ring", who faced X-Pac?

From Quiz WWE "King Of The Ring" 1999

Answer: Hardcore Holly

Holly slapped X-Pac over the head with a chair, and got disqualified. He continued after the match, but was stopped by Road Dogg. I will give you the information about the "King of the Ring" Qualifiers: Mr. Ass defeated Viscera Ken Shamrock defeated Jeff Jarrett The Big Show defeated Droz Kane defeated Test Road Dogg defeated The Godfather Chyna defeated Val Venis Hardcore Holly defeated Al Snow X-Pac defeated The Big Bossman

7. Bret Hart won the very first 'KOTR' tournament in 1993, but whom did he beat in the final?

From Quiz The 'Kings of the Ring': 1993 - 2002

Answer: Bam Bam Bigelow

Bret Hart also defeated Razor Ramon and Mr. Perfect to become the King. Also at this event, Shawn Michaels successfully defended the intercontinental title against Crush, and Yokozuna defeated Hulk Hogan to become the WWF Champion.

8. In the first "King Of The Ring" Semi-Final Match, who did Rob Van Dam face off against?

From Quiz WWE "King Of The Ring" 2002

Answer: Chris Jericho & Jericho & Y2J

Rob Van Dam faced off againt Chris Jericho in the first "King Of The Ring" Semi-Final Match. However, Chris Jericho lost to Rob Van Dam when RVD knocked him down and hit Jericho with the "Five Star Frog Splash', then pinned him for the win. RVD advanced to the "King Of The Ring" finals.

9. Who lost the first match at the very first "King of the Ring" quarter-finals match in 1993?

From Quiz "King of the Ring" Challenge

Answer: Razor Ramon

Razor Ramon was beaten by Bret Hart via pinfall in the first match of "King of the Ring" 1993, held in Dayton, Ohio on June 13, 1993. The tournament had started a month earlier, but the final rounds all took place at the Pay Per View. The first match of the night featured Bret Hart facing off against Razor Ramon. Hart would end up eliminating Mr. Perfect at the semi-finals and then beating Bam Bam Bigelow in the final to become the inaugural King of the Ring.

10. Who came to the ring first?

From Quiz WWF 'King Of The Ring', 2001

Answer: Diamond Dallas Page

DDP came to the ring first. He called the Undertaker out. He said he'd be real easy to find, as he would be the one in the front row carrying a sign that read 'Make Me Famous'.

11. Who won the 1993 King of the Ring?

From Quiz WWF' King of the Ring'

Answer: Bret Hart

12. What was the famous match held at King Of The Ring 1998?

From Quiz King of the Quiz Part 2

Answer: Hell In A Cell

This was the match were The Undertaker met Mankind in the devil's playground. Mankind was thrown through and off the cell.

13. What part of The Undertaker got caught on top of the cell whilst Mankind was dragging him accross it?

From Quiz The Undertaker vs Mankind, 'King Of The Ring' 1998

Answer: His foot

Part of the cell broke under the weight of the two 300 pounders, leading to The Undertaker's foot getting slightly caught. This was just a taster for what would happen later on in the match.

14. Has Tatanka ever made it to the semi-finals of the "King of the Ring" tournament?

From Quiz King of All "King of the Ring" Quizzes

Answer: no

He defeated Giant Gonzales as stated above to get into the first one. He then went to face Lex Luger in the opening match of the tournament. They went into a fifteen minute draw so he didn't advance. He lost to Owen Hart the following year.

15. Vince McMahon said that he was what kind of cool?

From Quiz "King of the Ring" 2000

Answer: Joe cool

He said this while talking to Stephanie, Triple H, and Shane.

16. In the second quarter-final match, who were the wrestlers?

From Quiz WWE "King Of The Ring" 1999

Answer: Mr. Ass and Ken Shamrock

Mr. Ass defeated Ken Shamrock as per the referee decision.Ken Shamrock was injured earlier on by Steve Blackman, but came to the ring anyway. He looked exhausted during the match, and the referee finally stopped the match and awarded the decision to Mr. Ass.

17. Who won the 1994 'KOTR' tournament? Hint: He defeated Tatanka, the 1-2-3 Kid and Razor Ramon.

From Quiz The 'Kings of the Ring': 1993 - 2002

Answer: Owen Hart & Hart

The other participants in the 1994 'King Of The Ring' were Jeff Jarrett, Mabel, I.R.S and Bam Bam Bigelow.

18. In the second "King Of The Ring" Semi-Final Match, who did Test face off against?

From Quiz WWE "King Of The Ring" 2002

Answer: Brock Lesnar & Lesnar & The Next Big Thing

Test faced off against Brock Lesnar in the second "King Of The Ring" Semi-Final Match. Test fought hard, but was unable to defeat the unstoppable Lesnar. Lesnar pinned Test after giving him the "F5". Lesnar advanced onto the "King Of The Ring" finals.

19. Which superstar assisted Owen Hart in his "King of the Ring" 1994 victory in the tournament's final match?

From Quiz "King of the Ring" Challenge

Answer: Jim Neidhart

The Hart family played a pivotal role in the WWF in the 1990s. In 1994, brothers Bret and Owen were in the middle of a heated feud. By beating Tatanka, The 1-2-3 Kid, and Razor Ramon, Owen Hart was crowned as the new King of the Ring, following the victory of his brother Bret the year before. Jim Neidhart, who had already interfered in another match in the "King of the Ring" 1994 Pay Per View earlier, attacked Ramon and allowed Owen to score the pin.

20. Who fought in the first semi finals for 'King of the Ring'?

From Quiz WWF 'King Of The Ring', 2001

Answer: Christian and Kurt Angle

Christian and Kurt Angle faced each other in the first semi finals for 'King of the Ring'. Christian was taking a beating from Angle, and then he turned the tables on him. As this was happening, Shane came to the ring side and made Kurt Angle win. Christian was stunned!

21. Who won the WWF Title Match at the 1993 KOR?

From Quiz WWF' King of the Ring'

Answer: Yokozuna

22. What move did Mr. Ass use to pin X-Pac to win his "King Of The Ring" Final?

From Quiz King of the Quiz Part 2

Answer: Fameasser

He climbed to the top rope to hit it. The Big Show interfered in his semi final match hitting Kane with a chair.

23. Who didn't the third King Of The Ring face on his way to the top?

From Quiz King of the Quiz - Pt. 1

Answer: Rick Martel

Rick Martel faced Dan Spivey before drawing with Haku. This allowed King Kong Bundy to face the eventual winner Randy Savage.

24. What did J.R. say after Mankind was thrown off the top of the cell, through the Spanish announcers' table?

From Quiz The Undertaker vs Mankind, 'King Of The Ring' 1998

Answer: "As God as my witness, he is broken in half!"

Mankind had suggested this move to The Undertaker a week before the match, but The Undertaker would only consider doing it a day before the match.

25. Who did Mabel beat to qualify for the 1995 "King of the Ring"?

From Quiz King of All "King of the Ring" Quizzes

Answer: Adam Bomb

He beat Adam Bomb in less than 3 minutes.

26. Who won the second Quarter-Final match?

From Quiz "King of the Ring" 2000

Answer: Val Venis

Val Venis won after pinning Eddie Guerrero with the "Fisherman's Suplex".

27. Who faced Kane in the third quarter-final?

From Quiz WWE "King Of The Ring" 1999

Answer: Big Show

Hardcore Holly came to the ring and tried to hit Big Show with a chair while the referee was out, but was stopped by Kane, who himself took the chair and hit Big Show, thus ensuring himself a victory by pinfall.

28. Who was the 1995 'King Of The Ring'?

From Quiz The 'Kings of the Ring': 1993 - 2002

Answer: Mabel

Also at this event, Bret Hart defeated Jerry Lawler in a Kiss My Foot Match and Diesel and Bam Bam Bigelow defeated Sid and Tatanka.

29. Who did Jamie Noble have a match against?

From Quiz WWE "King Of The Ring" 2002

Answer: The Hurricane

Jamie Noble, accompanied to the ring by Nidia, faced off against The Hurricane for the WWE Cruiserweight Championship. The Hurricane fought terrifically against Noble, and at one point even chokeslammed the Southerner. However, Noble proved to be a little too much for the mighty superhero. Noble gave The Hurricane a "Powerbomb" and pinned him for the win and the championship. After the match, Nidia and Noble kissed in the ring.

30. After Razor Ramon got injured and wasn't able to compete in the 1995 "King of the Ring" event, who won the qualifying match that allowed him to replace Ramon?

From Quiz "King of the Ring" Challenge

Answer: Savio Vega

Puerto Rican wrestler Juan Rivera started his WWF career as Kwang, and in 1995, he was introduced as Savio Vega, a supposed childhood friend of Razor Ramon. Vega debuted in May 1995. A month later, Vega competed against Irwin R. Schyster (I.R.S.) in a qualifying match to replace an injured Razor Ramon. Vega's victory at "Sunday Night Slam" allowed him to wrestle at the 1995 "King of the Ring" Pay Per View, where he would successfully beat Yokozuna and The Roadie. In the final match, Savio lost against Mabel.

This is category 6173
Last Updated Jun 18 2024 11:24 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.