FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Royal Rumble Quizzes, Trivia and Puzzles
Royal Rumble Quizzes, Trivia

Royal Rumble Trivia

Royal Rumble Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pay Per Views

Fun Trivia
72 Royal Rumble quizzes and 1,008 Royal Rumble trivia questions.
1.
  "Royal Rumble" Match Winners   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is on the winners of the "Royal Rumble" Match. Think you know what WWE superstars are the lucky winners of this match? Take this quiz to find out. Good luck.
Average, 20 Qns, wwefan18, Feb 05 23
Average
wwefan18
Feb 05 23
4290 plays
2.
  WWE "Royal Rumble" Winners    
Multiple Choice
 15 Qns
The WWE has had the "Royal Rumble" since 1988. How many winners do you know or remember?
Average, 15 Qns, rvdfan420, Feb 22 16
Average
rvdfan420
5634 plays
3.
  Get Lucky   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Being the last to enter to the "Royal Rumble" is a matter of luck, since entering as the least tired competitor should give more chances of winning. Find out about people who have gotten lucky and were the last to get into the match. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jul 08 23
Average
Lpez
Jul 08 23
263 plays
4.
  History of The "Royal Rumble"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is about events that have occured during the "Royal Rumble" match itself, over the years.
Tough, 25 Qns, danpotato, Feb 26 10
Tough
danpotato
2262 plays
5.
  Matches before the "Rumble"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many wrestling fans love the "Royal Rumble" Pay Per View mainly because of the actual match itself. Well the Pay Per View has matches before the actual "Royal Rumble" match. So this quiz focuses on those matches over shadowed by the "Rumble".
Average, 10 Qns, Hatchet17, Dec 09 06
Average
Hatchet17
953 plays
6.
  A History of the Royal Rumble Match    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the fourth installment of my "A History of..." series. All questions in this quiz are about the Royal Rumble Match. Good luck!
Average, 10 Qns, WWEFan23, Nov 18 10
Average
WWEFan23
255 plays
7.
  My Relative Also Entered a Royal Rumble Match    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about relatives who have entered the World Wrestling Federation "Royal Rumble Match" from 1988 through 2012.
Average, 15 Qns, workisboring, May 17 12
Average
workisboring gold member
298 plays
8.
  A History of the "Royal Rumble"    
Multiple Choice
 15 Qns
I know what some may be thinking. You already made a "Royal Rumble" quiz. This quiz has a catch. There will be no questions about the Royal Rumble Match, but instead, the undercard of every "Royal Rumble" PPV.
Average, 15 Qns, WWEFan23, Dec 25 11
Average
WWEFan23
225 plays
9.
  An Even More Royal 'Royal Rumble' Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second 'Royal Rumble' quiz. This has always been one of my favorite Pay Per Views of the year. It is one of the more important events too since it is the first stop on the road to 'Wrestlemania'. Good luck.
Average, 10 Qns, Hatchet17, Dec 04 06
Average
Hatchet17
998 plays
10.
  The Best Of W.W.E's Royal Rumbles    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your "Royal Rumble" knowledge from the events through the years. Hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, craig_is_evil, Dec 24 06
Average
craig_is_evil
993 plays
trivia question Quick Question
Who was the special guest referee in the match between Ashley and Mickie James at the "Royal Rumble" 2006?

From Quiz "WWE "Royal Rumble" 2006"




11.
  "Royal Rumble" Elimination    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is pretty much based on some of the events that took place in past "Royal Rumble" matches. Test your knowledge on "Royal Rumble" history. Good luck.
Difficult, 10 Qns, meow765, Apr 15 05
Difficult
meow765
1173 plays
12.
  Royal Rumble    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz covers all of the 30 man "Royal Rumble" Matches. ("Royal Rumble" 1988 is excluded, because it was a 20 man match.) All of the answers in this quiz will stay the same and will not be influenced by future matches.
Tough, 10 Qns, nwodkcams, Feb 09 06
Tough
nwodkcams
981 plays
13.
  It's Now Time for the 'Royal Rumble' Match!    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is on the third oldest WWE Pay Per View, the "Royal Rumble".
Average, 15 Qns, jgrangers2, Nov 01 14
Average
jgrangers2
752 plays
14.
  Royal "Royal Rumble"    
Multiple Choice
 15 Qns
I know there are a lot of hardcore wrestling fans out there. I love testing wrestling fans' knowledge of the industry. So here's a quiz about the "Royal Rumble".
Difficult, 15 Qns, hatchet17, May 13 06
Difficult
hatchet17
1299 plays
15.
  WWE General Knowledge 4: Royal Rumble Special    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my fourth quiz on WWE and this time it is about the Royal Rumble. Enjoy!
Tough, 10 Qns, gtb321, Jun 28 23
Tough
gtb321
Jun 28 23
143 plays

Royal Rumble Trivia Questions

1. Which WWE Hall of Famer is credited with inventing the Royal Rumble match?

From Quiz
WWE General Knowledge 4: Royal Rumble Special

Answer: Pat Patterson

Vince initially rejected the idea but went with it as they needed a concept for an event on PPV.

2. In 1988, two step-brothers entered the "Royal Rumble Match". Who were they?

From Quiz My Relative Also Entered a Royal Rumble Match

Answer: Jake Roberts and Sam Houston

Jake Roberts and Sam Houston were the sons of former professional wrestler Grizzly Smith. Jake Roberts entered at #5 in the 1988 "Royal Rumble Match" and lasted almost 22 minutes. Sam Houston entered at #8 in the 1988 "Royal Rumble Match" and lasted over 14 minutes.

3. What was the first match on the first "Royal Rumble" card in 1988?

From Quiz A History of the "Royal Rumble"

Answer: Ricky Steamboat vs Rick Rude

Steamboat defeated Rude by disqualification. Referee Dave Hebner disqualified Rude after Rude pulled Hebner in front of himself to avoid Steamboat's diving crossbody.

4. When was the first Royal Rumble event?

From Quiz A History of the Royal Rumble Match

Answer: 1988

The first Royal Rumble took place at the Coops Coliseum. There were over 18,000 people in attendance. Ricky Steamboat defeated Rick Rude by disqualification in the first matchup. Then, The Jumping Bomb Angels (Noriyo Tateno and Itsuki Yamazaki) defeated The Glamour Girls (Judy Martin and Leilani Kai)in a Two Out of Three Falls Match to win the WWF Women's Tag Team Championships. The main event was a Two Out Of Three Falls Match between the Islanders and the Young Stallions, which the Islanders won.

5. Who won the first ever "Royal Rumble" Match that included only 20 participants in 1988?

From Quiz "Royal Rumble" Match Winners

Answer: "Hacksaw" Jim Duggan

In 1988, "Hacksaw" Jim Duggan defeated 19 other participants to become the first ever "Royal Rumble" winner in the history of the WWE. He last eliminated One Man Gang.

6. Which city was the first ever "Royal Rumble" held in?

From Quiz The Best Of W.W.E's Royal Rumbles

Answer: Hamilton, Ontario

The first "Royal Rumble" was held in Hamilton, Ontario on January 24, 1988. Houston, Texas was the host of "Royal Rumble 1989", "Royal Rumble 1992" was held in Albany, New York and Boston, Massachusetts was the home of "Royal Rumble 2003".

7. There was a Submission Match at the 1990 "Royal Rumble". Who participated in this match?

From Quiz Matches before the "Rumble"

Answer: Greg Valentine and Ronnie Garvin

Their feud began back in 1989. Both were submission experts so it was fitting. The match went over 20 minutes or so with Garvin gaining the win and ending their six month long feud.

8. Hulk Hogan participated in the 1989 "Royal Rumble". He didn't win but he eliminated a few other wrestlers. Which tag team did he eliminate simultaneously?

From Quiz An Even More Royal 'Royal Rumble' Quiz

Answer: The Brain Busters

Hogan eliminated both men with a double clothesline to the outside of the ring. Big John Studd would go on to win the match. He eliminated Ted Dibiase to win the match.

9. The first "Royal Rumble" took place in which Canadian city?

From Quiz It's Now Time for the 'Royal Rumble' Match!

Answer: Hamilton

The first "Royal Rumble" Pay Per View took place in the Copps Coliseum in Hamilton, Ontario on January 24, 1988.

10. Who eliminated Hunter Hearst Helmsley at the 1996 "Royal Rumble"?

From Quiz Royal "Royal Rumble"

Answer: Diesel

Hunter was literally thrown out of the ring by Diesel.

11. In 1988, "Hacksaw" Jim Duggan won the first ever "Royal Rumble." Which man did he eliminate last to win the match?

From Quiz History of The "Royal Rumble"

Answer: One Man Gang

John Studd wasn't even in this match. One Man Gang entered at #19 (out of 20), and Duggan came in at #13. One Man Gang became Akeem shortly after.

12. Who created the WWE "Royal Rumble"?

From Quiz WWE "Royal Rumble" Winners

Answer: Pat Patterson

Pat Patterson, was the first WWE Intercontinental Champion. Kane became the last champion in 2002, when the title was retired.

13. Glen Jacobs has been known for having many different and crazy gimmicks throughout his career, but under how many gimmicks has he wrestled as in the Royal Rumble match?

From Quiz WWE General Knowledge 4: Royal Rumble Special

Answer: Three

They were Isaac Yankem, Fake Diesel and Kane.

14. In the 1989 "Royal Rumble Match," the father entered at #30 and was the runner-up to Big John Studd. In the 2009 "Royal Rumble Match," the son was one of the last four participants remaining. Who was this father-son duo?

From Quiz My Relative Also Entered a Royal Rumble Match

Answer: Ted DiBiase Sr and Ted DiBiase Jr

Ted DiBiase Sr entered the "Royal Rumble Match" in 1989, 1990, 1992 and 1993. Ted DiBiase Sr was the runner-up in the 1989 match. Ted DiBiase Jr entered "Royal Rumble Match" in 2009, 2010 and 2011 and was one of the last four participants remaining in the 2009 "Royal Rumble Match".

15. What was the stipulation for the Ronnie Garvin vs Greg Valentine Match at the 1990 "Royal Rumble"?

From Quiz A History of the "Royal Rumble"

Answer: Submission Match

Valentine was accompanied to the ring by Jimmy Hart. Garvin beat Valentine after applying the "Hammer Jammer" submission hold, forcing Valentine to submit.

16. Who won the first Royal Rumble Match?

From Quiz A History of the Royal Rumble Match

Answer: Jim Duggan

Duggan last eliminated One Man Gang to win the match. Over the course of the match, Duggan eliminated One Man Gang, Danny Davis, and Nikolai Volkoff. The match only had 20 participants, unlike the 30 participants in the Royal Rumble Matches afterward.

17. Who won the 1989 "Royal Rumble" Match to be declared the second winner of the match?

From Quiz "Royal Rumble" Match Winners

Answer: "Big" John Studd

"Big" John Studd last eliminated Ted DiBiase in the 1989 "Royal Rumble", and was declared the winner of the second "Royal Rumble" Match.

18. Who was the winner of the first ever "Royal Rumble" in 1988?

From Quiz The Best Of W.W.E's Royal Rumbles

Answer: Jim Duggan

Duggan entered the Rumble at 13 and lasted to the end, ducking under One Man Gang's charge and Gang went over the top rope leaving "Hacksaw" Jim Duggan victorious.

19. Who did the Big Boss Man wrestle at the 1991 "Royal Rumble" event?

From Quiz Matches before the "Rumble"

Answer: Barbarian

Big Boss Man was feuding with the Heenan Family. He defeated every member over the course of a few months. He beat the Barbarian in this match.

20. Who eliminated Bret Hart at the 1990 "Royal Rumble"?

From Quiz An Even More Royal 'Royal Rumble' Quiz

Answer: Dusty Rhodes

This was a little difficult to answer in my opinion. Mainly because when I watched this event live, I didn't see when Bret got eliminated. Watching it again, you can see after Andre the Giant gets eliminated, Bret gets elbowed out of the ring by Dusty Rhodes.

21. Who was the first ever entrant into the Royal Rumble Match?

From Quiz It's Now Time for the 'Royal Rumble' Match!

Answer: Bret "Hitman" Hart

The Hitman was the first ever "Royal Rumble" entrant. He was eliminated eighth by Jim Duggan.

22. In the 2002 "Royal Rumble" Match, two WWE Superstars eliminated seven Superstars each (almost half the participants). Who were the two Superstars?

From Quiz "Royal Rumble" Elimination

Answer: The Undertaker and Stone Cold Steve Austin

Both The Undertaker and Stone Cold Steve Austin eliminated seven Superstars each in the 2002 "Royal Rumble" Match. The Undertaker eliminated Jeff Hardy, Matt Hardy, Billy Gunn, Goldust, Rikishi, Al Snow and Maven. Stone Cold Steve Austin eliminated Chuck Palumbo, Perry Saturn, Val Venis, Christian, Test, Booker T and The Hurricane (Triple H helped Stone Cold eliminate The Hurricane). Triple H won that "Royal Rumble" Match.

23. What was the first WWF Championship Match ever to take place at the "Royal Rumble"?

From Quiz A History of the "Royal Rumble"

Answer: Sgt. Slaugter vs Ultimate Warrior

This match took place at the 1991 "Royal Rumble" PPV. Savage interfered in the match on Slaughter's behalf. Slaughter eventually defeated Warrior after hitting Warrior with a scepter.

24. What was special about the 1992 Royal Rumble Match?

From Quiz A History of the Royal Rumble Match

Answer: It was for the WWF Championship.

Usually, the winner of the Royal Rumble Match gets a title shot at WrestleMania. This match has the distinction of being the first, and as of 2010, only, Rumble Match for the WWF Championship. Ric Flair won the match, last eliminating Sid Justice, to win the title heading into WrestleMania VIII. Ric Flair entered the match at #3, and lasted over 59 minutes, which had broken the previous record for the longest time spent in a Royal Rumble Match held by Rick Martel. However, and WrestleMania VIII, "Macho Man" Randy Savage defeated Flair for the championship.

25. In 1990, who was declared the "Royal Rumble" winner?

From Quiz "Royal Rumble" Match Winners

Answer: Hulk Hogan

Hulk Hogan won his first "Royal Rumble" Match by last eliminating Mr. Perfect to be crowned the 1990 "Royal Rumble" winner.

26. How many Tag Team matches took place at the 1992 "Royal Rumble"?

From Quiz Matches before the "Rumble"

Answer: 3

There were four matches before the "Rumble" match. First was High Energy taking on Orient Express. Next was Roddy Piper and Mountie. Then it was Beverly Brothers taking on Bushwackers. Finally the last match was Legion of Doom taking on Natural Disasters.

27. Who lasted the longest at the 1990 edition of the "Royal Rumble"?

From Quiz An Even More Royal 'Royal Rumble' Quiz

Answer: Ted Dibiase

Ted Dibiase drew the first number and lasted close to forty minutes. He eliminate Marty Jannetty and Koko B. Ware. Ted Dibiase was eliminated by the Ultimate Warrior.

28. Kane set the record for most eliminations in the 2001 "Royal Rumble", with 11. Who held the record prior to Kane?

From Quiz It's Now Time for the 'Royal Rumble' Match!

Answer: Steve Austin

Austin eliminated 10 men en route to winning the 1997 "Royal Rumble". Austin had actually been knocked out by Bret Hart, but the referees didn't see it and Austin came back in and eliminated Hart to win the match.

29. Who was the only Superstar that Shawn Michaels and Marty Jannetty eliminated in the 1989 "Royal Rumble" Match?

From Quiz "Royal Rumble" Elimination

Answer: Ron Bass

Shawn Michaels and Marty Jannetty were known as The Rockers. Shawn and Marty would eventually go their seperate ways around 1992. Both as singles competitors, Shawn would become the more successful one of the two. On "Monday Night Raw" in March of 2005 Michaels and Jannetty reunited as a tag team after almost 14 years defeating La Resistance.

30. Who became the first wrestler to enter the "Royal Rumble" Match at number 30 twice?

From Quiz Royal Rumble

Answer: The Undertaker

The Undertaker entered the 1997 and 2003 "Royal Rumbles" at number 30.

This is category 6166
Last Updated Jul 13 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.