FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Famous Five Quizzes, Trivia and Puzzles
Famous Five Quizzes, Trivia

Famous Five Trivia

Famous Five Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Blyton, Enid

Fun Trivia
Follow the adventures of Julian, Dick, Anne, George and Timmy - do you remember which one was the dog?
31 Famous Five quizzes and 400 Famous Five trivia questions.
1.
  Five Have a Quiz to Solve    
Collection Quiz
 15 Qns
Are you able to pick out the real titles from Enid Blyton's Famous Five book series? You have a mystery to solve!
Average, 15 Qns, Terry, Sep 28 23
Average
Terry editor
Sep 28 23
199 plays
2.
  Famous Five Overview   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz asks general questions about Enid Blyton's 'Famous Five' books and the characters who appear in them. It doesn't focus on any single book in the series.
Easier, 10 Qns, rossian, Oct 15 22
Recommended for grades: 4,5,6,7
Easier
rossian editor
Oct 15 22
369 plays
3.
Five on a Treasure Island Enid Blyton
  "Five on a Treasure Island" -Enid Blyton   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The first book in the celebrated "Famous Five" series and the reason why everyone wanted more. How much do you know about their first adventure? Use these multi-choice questons to find out.
Average, 15 Qns, Philian, Apr 29 04
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
3107 plays
4.
  "Five Go To Smuggler's Top"-Enid Blyton   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Dogs are not allowed.What will George do when she and her cousins go to Smuggler's Top? Visit the house on top of the hill amongst the marshes, answer the questions and find out what happens.
Average, 15 Qns, Philian, Apr 29 04
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
1384 plays
5.
  "Five On a Hike Together" - Enid Blyton   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is the adventure where the Five find themselves out in the middle of a lake looking for a missing boat. Can they avoid trouble from Dirty Dick? Try out the multi-choice questions and see.
Average, 15 Qns, Philian, Apr 29 04
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
1337 plays
6.
  "Five Go to Mystery Moor" - Enid Blyton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Try your skill with one of the most gripping "Famous Five" mysteries. Answer the questions as the mist sweeps in from the sea and the children stumble across danger near an old railway line.
Average, 15 Qns, Philian, Mar 30 07
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
1172 plays
7.
  "Five Go Down to the Sea" -Enid Blyton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
A mysterious light in a lonely tower, a secret passageway and a very suspicious farmer. Try the questions on this classic "Famous Five" adventure.
Average, 15 Qns, Philian, Apr 29 04
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
987 plays
8.
  "Five Go Off to Camp" - Enid Blyton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is the story where the Five meet the "Spook Trains" and go to a farm where all is not as it seems. Watch George lose her temper yet again as you follow these questions.
Average, 15 Qns, Philian, Apr 29 04
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
985 plays
9.
  "Five Have a Wonderful Time" - Enid Blyton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is the adventure with the mysterious Faynights Castle and the fair-folk. Join Julian, Dick, George, Anne and Timmy as they solve the mystery of the missing scientists.
Average, 15 Qns, Philian, Feb 23 07
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
951 plays
10.
  "Five Go Off in a Caravan" - Enid Blyton   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Apes, elephants and criminals all play their part when the Famous Five actually go off in two caravans for an adventure in the hills. Follow their journey with these multi-choice questions.
Average, 15 Qns, Philian, Apr 29 04
Recommended for grades: 5,6,7,8
Average
Philian
961 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the Fire-Eater?

From Quiz ""Five Have a Wonderful Time" - Enid Blyton"




11.
  "Five Go Adventuring Again" by Enid Blyton    
Multiple Choice
 15 Qns
"In their second adventure, the Famous Five have to have a tutor during the Christmas holidays at Kirrin. But things aren't what they seem..."
Average, 15 Qns, JaneMarple, Jun 05 04
Average
JaneMarple gold member
777 plays
12.
  10 Questions: Famous Five Multiple Choice Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the "Famous Five" series by Enid Blyton.
Easier, 10 Qns, rfcneil, Apr 08 09
Easier
rfcneil
1027 plays
13.
Enjoy the Famous Five's fifth adventure. It is the holidays and the Famous Five go off caravanning. They make friends wit Nobby, a circus boy. Then things begin to get mysterious...
Average, 15 Qns, JaneMarple, Jun 22 04
Average
JaneMarple gold member
691 plays
14.
  'Famous Five - Five Get Into Trouble'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
My favourite books when I was young were 'The Famous Five' adventure books written by Enid Blyton. Here is a quiz on their eighth adventure - 'Five Get Into Trouble'. Let me know what you think!
Average, 25 Qns, May02, Nov 27 20
Average
May02
Nov 27 20
1421 plays
15.
  "Five Run Away Together" by Enid Blyton    
Multiple Choice
 15 Qns
I hope you enjoy my quiz on the third adventure of the Famous Five!
Average, 15 Qns, JaneMarple, Mar 23 21
Average
JaneMarple gold member
Mar 23 21
914 plays
16.
  Five Go To Billycock Hill    
Multiple Choice
 15 Qns
Enid Blyton's Famous Five meet off-beat butterfly collectors and disappearing pilots while camping near the caves of Billycock Hill. Join the Five and their friends as they attempt to unravel some daunting puzzles...
Average, 15 Qns, HangSeller, Feb 08 10
Average
HangSeller
349 plays
17.
  "Five on a Treasure Island" by Enid Blyton    
Multiple Choice
 15 Qns
I hope you enjoy this quiz on the Famous Five's very first adventure!
Tough, 15 Qns, JaneMarple, May 11 04
Tough
JaneMarple gold member
832 plays
18.
  Enid Blyton's Famous Five    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on Enid Blyton's "Famous Five" books. Please bear in mind that my questions are based on the series of books published in the 1970's. For those of you who haven't read these books, there may be spoilers.
Average, 10 Qns, nimaine, Jul 25 18
Average
nimaine
Jul 25 18
2307 plays
19.
  "Five go to Smuggler's Top" by Enid Blyton    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my first quiz on a Famous Five book. It's about their fourth adventure. Enjoy the quiz with Julian, Dick, Anne, George and (of course!) Timmy the dog!
Tough, 15 Qns, JaneMarple, Jul 16 04
Tough
JaneMarple gold member
884 plays
20.
  Enid Blyton - "Five on a Treasure Island"    
Multiple Choice
 10 Qns
The first of the five's amazing adventures.
Average, 10 Qns, Samuel64, Dec 26 10
Average
Samuel64
398 plays
21.
  Five on a Treasure Island    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the first "Famous Five" book by Enid Blyton.
Average, 10 Qns, roseredgal, Jun 05 09
Average
roseredgal
608 plays
22.
  Five on a Secret Trail!    
Multiple Choice
 10 Qns
The Famous Five are at it again, this time encountering an ancient Roman Camp, ghostly lights and sounds, a ruined cottage, secret passageways, a valuable secret, twin friends and desperate villains. From the book by Enid Blyton.
Average, 10 Qns, HangSeller, Feb 01 10
Average
HangSeller
321 plays
23.
  Five Fall Into Adventure    
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of the best Enid Blyton Famous Five books. How well do you know it?
Average, 10 Qns, girlluck, Apr 29 04
Average
girlluck
980 plays
24.
  The Famous Five "Five On Finniston Farm"    
Multiple Choice
 10 Qns
Enid Blyton's Five are on another adventure, for the eighteenth time! Have fun!
Average, 10 Qns, laura123, Apr 09 08
Average
laura123
732 plays
25.
  The Famous Five "Five Have Plenty of Fun"    
Multiple Choice
 10 Qns
George is annoyed when a spoilt American girl comes and stays at Kirrin Cottage.... "Five Have Plenty of Fun" is the fourteenth book in the series by Enid Blyton.
Average, 10 Qns, laura123, Apr 09 08
Average
laura123
832 plays
26.
  The Last Three 'Famous Five' Books.    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello! This is a quiz on the last three books of the "Famous Five" which are written by Enid Blyton. They are: "Five go to Demon's Rocks", "Five have a Mystery to Solve" and "Five are Together Again". All the best.
Average, 10 Qns, bikoz, Mar 03 10
Average
bikoz
449 plays
27.
  'Five Have A Mystery To Solve' by Enid Blyton    
Multiple Choice
 10 Qns
Once again the Famous Five set out on yet another exhilarating adventure. This time they are stranded on the mysterious 'Whispering Island' but they soon discover they're not alone...
Average, 10 Qns, quizzer10, Apr 11 19
Average
quizzer10
Apr 11 19
174 plays
28.
  The Famous Five "Five Are Together Again"    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello, kids...and everybody else! Ready to get quizzed about the last book in the Famous Five series?
Tough, 10 Qns, laura123, Apr 09 08
Tough
laura123
775 plays
29.
  The Famous Five - Completing the Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a follow-up to my previous quiz "Enid Blyton's Famous Five". In this quiz we complete the series of the adventures of The Five.
Average, 10 Qns, nimaine, Apr 29 04
Average
nimaine
983 plays
30.
Join the Famous Five as they embark on another thrilling adventure. Follow their journey as they spend an exciting summer caravanning on the hills...
Average, 10 Qns, quizzer10, Aug 07 15
Average
quizzer10
134 plays
31.
  Fabulous 'Famous Five' by Enid Blyton    
Multiple Choice
 10 Qns
Lets see if you read the 'Famous Five' books thoroughly or not. Have fun and enjoy!
Tough, 10 Qns, princess_tiana, Mar 20 17
Tough
princess_tiana
162 plays

Famous Five Trivia Questions

1. Which special ability did Mr Luffy have?

From Quiz
Fabulous 'Famous Five' by Enid Blyton

Answer: Waggling his right ear

Mr Luffy was a teacher in the boys' school who loved to study insects. He could waggle his right ear, which amused Anne very much.

2. What is the name of the visitor who joins the children for tea at the beginning of the book?

From Quiz 'Five Have A Mystery To Solve' by Enid Blyton

Answer: Mrs Layman

Mrs Layman tells the children about her beautiful little house on the hill that overlooks the bay. She invites the children to stay there for a few weeks with her Grandson whilst she looks after her cousin who is ill. She is a very friendly person whom the children like very much!

3. What were the colour of the two caravans?

From Quiz "Five Go Off In A Caravan" by Enid Blyton

Answer: Red and Green

The caravans each had pretty curtains that hung at the windows - red curtains for the green caravan and green for the red one! The children were also thrilled to discover that each caravan had proper bunk beds and even a small sink and a real stove. They all thought it looked rather like a house inside!

4. Julian and Dick's friend Toby was quite famous for ...?

From Quiz Five Go To Billycock Hill

Answer: being a practical joker.

Toby was known to be a practical joker in the sense of scaring people with fake spiders, or getting someone to smell a fake rose buttoned to his shirt, and then squirting water into their face if they come close to it.

5. When do the children discover they are going to their aunt?

From Quiz Enid Blyton - "Five on a Treasure Island"

Answer: At Breakfast

The children discover it at breakfast.

6. How did Timmy hurt his ear?

From Quiz Five on a Secret Trail!

Answer: A rusty piece of barbed wire ripped a cut in his ear.

George is extremely upset because Timmy's ear had been cut by a piece of barbed wire, as he was jumping over a fence.

7. Who is the oldest of the four children?

From Quiz Famous Five

Answer: Julian

Julian is the oldest. George and Dick are a year younger than Julian. Anne is two years younger than Julian.

8. Where do Julian, Dick, Anne and their parents usually go on holiday?

From Quiz Five on a Treasure Island

Answer: Polseath

Polseath is an actual place in Cornwall, England.

9. "Five go to Demon's Rocks"- Name Uncle Quentin's old scientist friend who was going to come and stay with him.

From Quiz The Last Three 'Famous Five' Books.

Answer: Professor Hayling

Professor Hayling, Uncle Quentin's old-scientist friend, was arriving at Kirrin Cottage on the first week instead of the second week. He was bringing his son, Tinker, with him.

10. What is the name of the first chapter in the book, that is also similar to the title of another "Famous Five" book?

From Quiz The Famous Five "Five On Finniston Farm"

Answer: 'Five are all together again'

Sounds nearly the same as the last book in the series "Five Are Together Again"!

11. After the first day or two, the Five were planning exciting things to do. What wasn't one of the ideas they came up with?

From Quiz The Famous Five "Five Have Plenty of Fun"

Answer: Cycle along the coast

But it ruined the Five's plans when Uncle Quentin's scientist friend urgently sent Berta over to Kirrin Bay!

12. How were Julian, Dick, George and Anne getting to Kirrin?

From Quiz The Famous Five "Five Are Together Again"

Answer: By train

Timmy was waiting for them!

13. What is pulling the first caravan in the circus procession near Julian, Dick and Anne's home?

From Quiz "Five Go Off In A Caravan" by Enid Blyton

Answer: Elephant

It is the very beginning of the summer holidays. George is staying with her cousins at their home, as her father is about to start an important experiment and needs quiet. Timmy wakes up the others from a sleep as a circus procession passes the children's home. The children chat with Nobby, a circus boy. He lives with his Uncle Dan, who is the chief clown. The circus is off to camp somewhere.

14. What illness has Anne's mother got?

From Quiz "Five Go Adventuring Again" by Enid Blyton

Answer: Scarlet fever

It is George's first time at boarding school. George was going to stay with her cousins but now her cousins are coming to Kirrin for the Christmas holidays. Julian and Dick have both been ill, and fallen behind in their schoolwork so Uncle Quentin is hiring a tutor for them, for the holidays. George knows that she will have to have extra lessons too.

15. Who meets the children from the station?

From Quiz "Five Run Away Together" by Enid Blyton

Answer: George

Aunt Fanny hasn't been feeling well lately. Mrs Stick is the new cook at Kirrin Cottage and she isn't very nice. Mrs Stick's son, Edgar is also at Kirrin Cottage. He is slightly older than the cousins, and constantly torments George. Mrs Stick also has a pet dog. His name is Tinker but the children call him Stinker, as he smells. Timmy keeps fighting with Stinker so Mrs Stick has to keep him in the kitchen.

16. What day do they travel to Kirrin?

From Quiz "Five on a Treasure Island" by Enid Blyton

Answer: Tuesday

The children - Julian Dick and Anne - are going to stay with their Aunt Fanny, Uncle Quentin and Georgina, their cousin, who they have never met, for their summer holidays. They travel to Kirrin by car. It is a lovely day, when they set off.

17. In what season does this story take place?

From Quiz "Five go to Smuggler's Top" by Enid Blyton

Answer: Spring

The four children and Timmy are going to stay with George's parents at Kirrin. It is the beginning of the Easter holidays. During the night, an ash tree falls onto Kirrin Cottage. No one is injured but the four children are sent to stay with a friend of Uncle Quentin, Mr Lenoir. Mr Lenoir has a stepson, Sooty, who is in Dick's form at school, and is rather cheeky. He also has a daughter called Marybelle. They live at Smuggler's Top. Timmy is not allowed to go with the children, as Mr Lenoir does not like dogs, but George takes him along anyway.

18. For what reason do the children have to leave Kirrin Cottage and go to Smuggler's Top?

From Quiz "Five Go To Smuggler's Top"-Enid Blyton

Answer: An ash tree fell on the house during a gale.

The blame for the ash tree falling on the house can definitely be given to Uncle Quentin. For many years Aunt Fanny had warned him it was in a dangerous state but he did nothing about it. The upstairs bedrooms are badly damaged but, fortunately, no one is hurt by the disaster.

19. What caused the "Famous Five" to be delayed in getting to the station and thus nearly made them miss the train?

From Quiz "Five Go Down to the Sea" -Enid Blyton

Answer: The tyre on Dick's bicycle had a slow puncture.

Luckily Dick is able to pump up the tyre and they make it to the station in time. The four children are taking their bicycles on holiday with them and so they are given labels and put on the train.

20. One of the other girls staying at the stables with George and Anne also likes to be called by a boy's name. What is her name?

From Quiz "Five Go to Mystery Moor" - Enid Blyton

Answer: Henrietta who wants to be called Henry.

It is typical of George to resent someone who is doing exactly the same as her. What makes it worse is that with her straight short hair Henrietta (Henry) actually looks more like a boy than George does with her curly hair.

21. From whom did Anne receive an exciting letter in the first chapter of the story?

From Quiz "Five On a Hike Together" - Enid Blyton

Answer: Julian

This story begins at the boarding school attended by George and Anne. In fact the adventure is crammed into the half-term holiday. Julian's letter lets the girls know that they have been granted two days extra holiday because two boys have won a special scholarship.

22. How old was Julian?

From Quiz Five Fall Into Adventure

Answer: 13

Julian was the oldest, Anne was the youngest and Dick and George were in between. The fifth of the of the five is Timmy the dog.

23. What is the special interest of Mr. Luffy who is to accompany the Five on their camping trip?

From Quiz "Five Go Off to Camp" - Enid Blyton

Answer: He likes to study insects.

For a large part of this book Mr.Luffy is portrayed as an absent-minded fellow more interested in his hunt for interesting insects than any of the events going on around him. However, he is far shrewder and more resourceful than the children think and can do the right thing in times of danger.

24. What reason does George give for not going to Kirrin for the summer holidays?

From Quiz "Five Go Off in a Caravan" - Enid Blyton

Answer: Her father is just starting an experiment and would need quiet all the time.

Julian, Dick and Anne are all very apprehensive about George's father who is their Uncle Quentin. He often gets in a bad temper and then he is inclined to shout at the children and Timmy. It would be no fun keeping quiet around the house all the time.

25. In the eleventh book, "Five Have a Wonderful Time", what month of the year is it when the children go caravanning at Faynights Castle?

From Quiz The Famous Five - Completing the Series

Answer: April

The Five have a lot of fun meeting folk from a travelling fair, including Alfredo the Fire-Eater and the India-Rubber man!

26. In the first book, "Five on a Treasure Island", Julian, Dick and Anne are disappointed that they can't go to their usual holiday spot. Where did they go on holiday before meeting their cousin Georgina?

From Quiz Enid Blyton's Famous Five

Answer: Polseath

This is first of twenty-one books in the series. "The Famous Five" consist of Julian, Dick, George (she won't answer to Georgina!), Anne and Timmy the dog.

27. What is the name of the cook at Kirrin Cottage?

From Quiz 'Famous Five - Five Get Into Trouble'

Answer: Joanna

The cook's name is Joanna, but she does not feature in this book as she is ill, which is why the children have to go off camping - there is no-one at Kirrin Cottage to look after them.

28. Julian, Dick, George and Anne are four of the 'Famous Five'. Who is missing?

From Quiz Famous Five Overview

Answer: Timmy

The fifth member of the five has four legs, not two, and is named Timmy. He is an important part of the group and is the reason the four children are allowed so much freedom. Their parents believe, with good reason, that Timmy will do his best to protect the children from harm.

29. What is the name of George and Anne's boarding school?

From Quiz Fabulous 'Famous Five' by Enid Blyton

Answer: Gaylands School

The name was mentioned in the book 'Five Go Adventuring Again'. George was willing to go there because she was able to take Timmy along with her.

30. What is the name of Mrs Layman's Grandson?

From Quiz 'Five Have A Mystery To Solve' by Enid Blyton

Answer: Wilfred

Wilfred is particularly difficult when the children first arrive at the cottage, although after a while befriends the children and decides to offer to help them arrange the house. He is marvellous with animals and likes Timmy very much!

This is category 11755
Last Updated Jul 20 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.