FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Solomon Islands Quizzes, Trivia and Puzzles
Solomon Islands Quizzes, Trivia

Solomon Islands Trivia

Solomon Islands Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Pacific Islands

Fun Trivia
4 Solomon Islands quizzes and 40 Solomon Islands trivia questions.
1.
Solomon Islands  Gem of the South Pacific Ocean Noted for its turquoise lagoons and rich culture, the Solomon Islands is a hidden gem in the South Pacific Ocean. It offers spectacular views of untouched landscapes. What else do you know about this archipelago nation? Let's find out. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Matthew_07, May 26 21
Easier
Matthew_07 gold member
May 26 21
1060 plays
2.
  Rhonda Goes to the Solomon Islands   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Our eager, but not-so-smart traveller, is back! Rhonda enjoyed her trip to Rwanda so much, she wanted to go somewhere else! She picked Solomon Islands, but of course she doesn't know much about the country. Come along with Rhonda to learn something new!
Average, 10 Qns, guitargoddess, Aug 01 15
Average
guitargoddess gold member
4075 plays
3.
  Solomon Islands    
Multiple Choice
 10 Qns
See what you know about my country, the independent nation of Solomon Islands.
Average, 10 Qns, merip, Oct 22 11
Average
merip
409 plays
4.
  Solomon Islands - True Or False    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the Solomon Islands. What do you know about these islands?
Easier, 10 Qns, Vermic, Mar 11 10
Easier
Vermic
1979 plays
Related Topics
  Mixed Sites in Oceania [World] (12 quizzes)


Solomon Islands Trivia Questions

1. In which area of the Pacific Ocean will you find Solomon Islands?

From Quiz
Solomon Islands

Answer: South-west

Solomon Islands' nearest neighbours are Papua New Guinea and Vanuatu. Solomon Islands have a total area of 28,450 km2.

2. Post-World War II, Honiara became the capital of Solomon Islands. What was the pre-war capital?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Tulagi

Gizo, Auki and Kira Kira are all Provincial capitals. Tulagi is the capital of the Central Province.

3. What is the currency code for Solomon Islands?

From Quiz Solomon Islands

Answer: SBD

The Solomon Island dollar was introduced in 1976. Before that, the Australian dollar was used.

4. Solomon Islands is divided into semi-autonomous regions called what?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Provinces

There has long been a movement to adopt a new constitution which would result in the country having state government. There are nine provinces in Solomon Islands.

5. The lingua franca of Solomon Islands is what?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Pijin

Pijin was developed as a way for traders (mostly Chinese) to communicate with Solomon Islanders. Lingua franca refers to a "bridge" language.

6. In April 2007, a natural disaster devastated parts of Solomon Islands. What was this disaster?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Tsunami

The Western Province was most affected. The tsunami was so powerful that the island of Ranonnga was lifted up. High water mark afterwards became much lower.

7. Which late American president was marooned on Plum Pudding Island during WWII?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Kennedy

JFK was the captain of PT109 and had to hide from the Japanese. The island was later renamed Kennedy Island.

8. F.F.A is a regional organization whose headquarters are in Honiara. What does F.F.A. stand for?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Forum Fisheries Agency

Forum Fisheries Agency looks after the marine resources contained in the Exclusive Economic Zones of each member country of the South Pacific Forum (or Pacific Islands Forum). Solomon Islands is a member country.

9. The ethnicity of the majority of Solomon Islanders is what?

From Quiz Solomon Islands

Answer: Melanesian

Melanesians are from Melanesia (Black Islands). Polynesians are from Polynesia (Many Islands). Micronesians are from Micronesia (Small Islands).

10. There are only two seasons in Solomon Islands: dry and rainy. When is the rainy season?

From Quiz Solomon Islands

Answer: November - April

As in most of the world, weather patterns in Solomon Islands are not as predictable as they once were. Quite often, during the rainy season cyclones develop.

This is category 15547
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.