FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Solomon Islands  True Or False
Quiz about Solomon Islands  True Or False

Solomon Islands - True Or False Quiz


Ten questions about the Solomon Islands. What do you know about these islands?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Pacific Islands
  8. »
  9. Solomon Islands

Author
Vermic
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,833
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1979
- -
Question 1 of 10
1. The capital of the Solomon Islands is Honiara.


Question 2 of 10
2. Honiara is situated on the islands of Malaita.


Question 3 of 10
3. The main religion on the Solomon Islands is Baha'i.


Question 4 of 10
4. Papua New Guinea is a neighboring island in the southeast of the Solomon Islands.


Question 5 of 10
5. The official language of the Solomon Islands is Solomonian.


Question 6 of 10
6. Fishing and timber are two of the main industries on the Solomon Islands.


Question 7 of 10
7. San Cristobal (Makira) is one of the Eastern Solomons.


Question 8 of 10
8. There are lots of deserts on the Solomon Islands.


Question 9 of 10
9. The Solomon Islands are located in the Melanesian region of the Pacific Ocean.


Question 10 of 10
10. The Solomon Islands have a tropical climate.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The capital of the Solomon Islands is Honiara.

Answer: True

2. Honiara is situated on the islands of Malaita.

Answer: False

Honiara is situated on the island of Guadalcanal.
3. The main religion on the Solomon Islands is Baha'i.

Answer: False

The main religion is Christianity.
4. Papua New Guinea is a neighboring island in the southeast of the Solomon Islands.

Answer: False

No, it's a neighboring island in the west. In the southeast it's Vanuatu.
5. The official language of the Solomon Islands is Solomonian.

Answer: False

What is Solomonian? No, the official language is English, but the main language spoken on The Solomon Islands is Solomons Pidjin.
6. Fishing and timber are two of the main industries on the Solomon Islands.

Answer: True

The other main industries are agro-processing, oil palm, cocoa and copra.
7. San Cristobal (Makira) is one of the Eastern Solomons.

Answer: True

8. There are lots of deserts on the Solomon Islands.

Answer: False

No, it's mountainous, covered with dense rainforest and no navigable rivers.
9. The Solomon Islands are located in the Melanesian region of the Pacific Ocean.

Answer: True

10. The Solomon Islands have a tropical climate.

Answer: True

The climate is equatorial, with small seasonal variations governed by trade winds.
Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us