FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Wisconsin Quizzes, Trivia and Puzzles
Wisconsin Quizzes, Trivia

Wisconsin Trivia

Wisconsin Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States U-W

Fun Trivia
17 Wisconsin quizzes and 190 Wisconsin trivia questions.
1.
  Cities and Towns of the Great State of Wisconsin    
Collection Quiz
 15 Qns
Can you identify the municipalities that can be found in the U.S. state of Wisconsin?
Very Easy, 15 Qns, jcmttt, Apr 07 24
Very Easy
jcmttt gold member
Apr 07 24
420 plays
2.
The Winsome State of Wisconsin
  The Winsome State of Wisconsin    
Photo Quiz
 10 Qns
Wisconsin is a northern state in the central region of America. Its capital is Madison and it became a state in 1848. It borders Lake Michigan and Lake Superior.
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Oct 28 22
Easier
dcpddc478
Oct 28 22
369 plays
3.
  Wisconsin Cities   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
From the brief description, name the Wisconsin city. These are among the largest or most populous cities in Wisconsin.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, Mar 28 13
Average
Rehaberpro
1619 plays
4.
  Wisconsin--The Badger State    
Multiple Choice
 15 Qns
Welcome to Wisconsin--The Badger State!
Average, 15 Qns, Morrigan716, Sep 23 19
Average
Morrigan716 gold member
Sep 23 19
4121 plays
5.
  Wisconsin - Potpourri    
Multiple Choice
 10 Qns
I am from the great state of Wisconsin. Wisconsin is a beautiful and fun state and I just wanted others know some odds and ends about it!
Average, 10 Qns, trinity25, Sep 25 20
Average
trinity25
Sep 25 20
3267 plays
6.
  Cheeseheads Only   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Cheeseheads will breeze through this quiz but non-Wisconsinites may have difficulty. The questions either describe a city, town, or event in Wisconsin.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, May 02 09
Average
Rehaberpro
1836 plays
7.
  Limericks Around the State of Wisconsin    
Multiple Choice
 10 Qns
Wisconsin has many interesting things to see and places to be, but how many do you recognize from the limerick?
Average, 10 Qns, SpaceGirl451, Jul 24 12
Average
SpaceGirl451
273 plays
8.
  On, Wisconsin!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is on the state of Wisconsin! See how much you know. Enjoy!
Average, 10 Qns, Toadpaw, Aug 13 22
Average
Toadpaw
Aug 13 22
1465 plays
9.
  Milwaukee: History    
Multiple Choice
 10 Qns
Milwaukee is more than brats and beer. Then again what else do we need in life? how about some history!
Difficult, 10 Qns, blakey, Apr 01 09
Difficult
blakey
1431 plays
10.
  More Wisconsin Geography    
Multiple Choice
 10 Qns
Just another quiz on places in the great state of Wisconsin. Hopefully you'll learn something new about the Badger State.
Average, 10 Qns, parrotman2006, Jun 23 22
Recommended for grades: 11,12
Average
parrotman2006 gold member
Jun 23 22
166 plays
trivia question Quick Question
Every summer 700,000 people attend this event in Oshkosh.

From Quiz "Yes Virginia, There Is an Oshkosh"




11.
  20 Questions on Wisconsin    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz regarding "America's Dairyland." Say "Cheese".
Difficult, 20 Qns, sjewell, Apr 02 20
Difficult
sjewell
Apr 02 20
1725 plays
12.
  A Quiz About Madison, Wisconsin    
Multiple Choice
 10 Qns
I moved to Madison in 2015 to begin college at UW-Madison. It has really become home for me now, and I thought I'd make a quiz about this wonderful city! Enjoy!
Average, 10 Qns, Pejikr, Aug 26 20
Average
Pejikr
Aug 26 20
173 plays
13.
  Yes Virginia, There Is an Oshkosh   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There are quizzes about New York, Chicago, and Los Angeles, so here is one about a small city: Oshkosh, Wisconsin.
Average, 10 Qns, tinybubs, Jan 10 22
Average
tinybubs
Jan 10 22
779 plays
14.
  How Well Do You Know Wisconsin?    
Multiple Choice
 10 Qns
OK, so how well do you know the State of Wisconsin? Test your Wisconsinite knowledge here to see if you know more about the state than anyone else!
Tough, 10 Qns, FonzFan, May 02 14
Tough
FonzFan
1747 plays
15.
  World Famous Wisconsin    
Multiple Choice
 10 Qns
Wisconsin claims to be home to several of the world's largest, world's capital of, and world's only. How many of our famous places do you know?
Very Difficult, 10 Qns, AuntieJAM, Jun 01 12
Very Difficult
AuntieJAM
404 plays
16.
  Take this Wisconsin Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
These are just a few questions about the state of Wisconsin, I live there so I just figured I would make a quiz on things in Wisconsin.
Average, 10 Qns, jade_mercedes7, Dec 01 08
Average
jade_mercedes7
3239 plays
17.
  Milwaukee: More than Fonzie    
Multiple Choice
 10 Qns
If you are from Cream City, this will be easy. If you are wondering about that whole Cream City thing, try another quiz.
Average, 10 Qns, bloodthorn6, Oct 12 20
Average
bloodthorn6
Oct 12 20
1966 plays
Related Topics
  Wisconsin Badgers [Sports] (5 quizzes)

  Mixed Wisconsin [General] (4 quizzes)

  Wisconsin History [History] (1 quizzes)


Wisconsin Trivia Questions

1. There once was a boy from Dallas Who dreamed of going to West Allis He flew in to a city That isn't itty-bitty To where did he fly in via kalous? (A kalous is an owl, for that matter.)

From Quiz
Limericks Around the State of Wisconsin

Answer: Milwaukee

Milwaukee is the largest city in Wisconsin, and hosts the Wisconsin State Fair. The fair, though, is actually held in West Allis, a suburb of Milwaukee. The state fair is held for 11 days in August each year, and has many exhibits, some of the grand champion winners from all the counties across Wisconsin, and an open division of several different categories. The fair itself is famous for its cream puffs, but also has many, many small stands to buy things from. There's even a building that sells different Wisconsin products, such as baked potatoes, grilled cheese, and ice cream. And you can walk the mile under the grandstands for the racetrack for a souvenir shopping center.

2. Which Milwaukee, Wisconsin company's clock is the the largest four-faced clock in the world?

From Quiz World Famous Wisconsin

Answer: Allen-Bradley

The Allen-Bradley clock has been a Milwaukee landmark since 1962. Each face has a diameter of 40 feet, 3-1/2 inches - which is twice the size of London's Big Ben - and independently geared. The hour hands are 15.8 feet long, and the minute hands are 20 feet long. The tower rises 283 feet from the street. The clock can be seen from as far as forty-four miles out on Lake Michigan. Allen-Bradley manufactures factory automation equipment.

3. Which southern Wisconsin city is the home of the Wisconsin School for the Blind? Formerly, it was the home of the Parker Pen Company and a General Motors Assembly Plant.

From Quiz Wisconsin Cities

Answer: Janesville

In spite of losing some large employers, Janesville has a diversified economy. It is noted for its parks system and for the historical Lincoln-Tallman House.

4. The town of Hancock was founded in 1850. When did Madison, the capital of Wisconsin, become the territorial capital?

From Quiz On, Wisconsin!

Answer: 1836

Wisconsin's capital was first in Belmont. The legislature for Wisconsin moved to Madison, named for James Madison, the fourth president of the US who had just died.

5. On the shore of Lake Michigan, this city is the home of S.C. Johnson and Sons, generally known as Johnson Wax. Its headquarters is a landmark of architectural design. What is this city?

From Quiz Cheeseheads Only

Answer: Racine

Racine is also the birthplace of Barbara McNair, a popular actor and singer; William Horlick, inventor of malted milk; and Fredric March, prominent actor. The Fredric March Theatre is located in Oshkosh, Wisconsin.

6. How did the City of Oshkosh get its name?

From Quiz Yes Virginia, There Is an Oshkosh

Answer: In honor of Chief Oshkosh

Oshkosh (or Os-kosh) was the chief of the Menominee Nation in the mid 1800's. There is no record I can find of why the city was named after him, but his support of the United States in the Black Hawk War of 1832 and his participation of treaty negotiations made him a famous and respected figure in the area.

7. What was the first capital of Wisconsin before relocating to Madison?

From Quiz Wisconsin

Answer: Belmont

Madison became the capital in 1837.

8. What is the official city of the festival of "Gemuetlichkeit Days?"

From Quiz How Well Do You Know Wisconsin?

Answer: Jefferson

In September of each year, citizens of the City of Jefferson participate in "Gemuetlichkeit Days" to celebrate the German Heritage. Young and old dress in traditional German costume and participate in contests throughout the festival weekend. Just a few things you can enjoy are music and dancing, indulging in authentic German cuisine, and a huge parade on Sunday.

9. Who is not an infamous serial killer from Wisconsin?

From Quiz Wisconsin - Potpourri

Answer: Charles Manson

Residents of Wisconsin were rocked by the news that a Milwaukee local, Jeffrey Dahmer, preyed on young men and stored their body parts in his apartment.

10. What was the worst winter in the 20th century?

From Quiz Milwaukee: History

Answer: 1947

A storm dumped over five feet of snow in the town. It came so fast that the emergency vehicles were snowed in. The town was shut down for at least two days.

11. What is Wisconsin's state flower?

From Quiz Wisconsin

Answer: Wood Violet

The wood violet is pretty but don't pick it, it's illegal!

12. What does the term 'bubbler' refer to in Milwaukee?

From Quiz Milwaukee: More than Fonzie

Answer: A drinking fountain

The term bubbler came about from the sixties when drinking fountains ran constantly, and looked like they were bubbling up.

13. While there are disputes about where the geographic center of Wisconsin is, what city did Governor Walter Kohler declare as the center in 1952?

From Quiz More Wisconsin Geography

Answer: Pittsville

Kohler declared Pittsville as the center of the state, and there is a historical plaque about the announcement. The problem is that Pittsville is actually about 20 miles southwest of the actual geographical center, which is near Eau Pleine in Portage County. In you simply count the land area of Wisconsin, the center shifts to near Auburndale, which is about 20 miles north of Pittsville. Junction City has the closest claim, as it is four miles south of Eau Plein.

14. Where in Wisconsin is the world's largest penny located?

From Quiz World Famous Wisconsin

Answer: Woodruff

The proclaimed world's largest penny is 15 feet tall, and was made in 1959. It was created out of concrete to commemorate the Million Penny Parade. In the early 1950s, Woodruff was a small town in the isolated Lakeland area in far northern Wisconsin. Dr. Kate Pelham Newcomb was the only physician for 70 miles, and the closest hospital was 100 miles away. Long story short, put a community's efforts to build a hospital for their beloved doctor together with a high school math lesson on what a million looks like, and the result was a unique fundraising effort. The collection of the million pennies was helped with Dr. Kate's appearance in 1954 as a surprise guest on the TV show "This Is Your Life". Because of the publicity, pennies were received from all over the world. The students reached their goal of a million pennies by Memorial Day 1953; it took only 104 school days. The pennies were put on display in the school gym and the whole community celebrated. And the pennies kept coming. In all, 1.7 million pennies, or $107,000, were collected. Dr. Kate received the keys to her hospital on July 21, 1954.

15. This city's name in French means clear water. Formerly the home of Goodyear Tire, it now has several technology firms. Name it.

From Quiz Wisconsin Cities

Answer: Eau Claire

Lumber was the industry that started Eau Claire, which at one time had 23 saw mills. It abuts the neighboring city of Chippewa Falls.

16. When was the Wisconsin state song, "On Wisconsin," adopted?

From Quiz On, Wisconsin!

Answer: 1959

The Wisconsin state song was written in 1909 by William T. Purdy. However, the original lyrics were changed by J. S. Hubbard and Charles Rosa in 1913.

17. Each year for 10 days starting in late June, Summerfest is held, which is one of the largest celebration of popular music in the country. In what city is Summerfest held?

From Quiz Cheeseheads Only

Answer: Milwaukee

Milwaukee is also famed for its beer. Harley-Davidson makes this a mecca for motorcycle fans. Two major professional teams call it home, the Milwaukee Bucks of the National Basketball Association and the Milwaukee Brewers of the National Baseball League.

18. Oshkosh is located on the western side of which lake?

From Quiz Yes Virginia, There Is an Oshkosh

Answer: Lake Winnebago

Lake Winnebago is the largest inland lake in Wisconsin and is a mecca for watersport enthusiasts in the eastern side of the state.

19. In what port city would you catch a ferry traveling to the Apostle Islands?

From Quiz Wisconsin

Answer: Bayfield

You can travel from all of them, but you would have to charter a boat. You can catch ferries every other hour from Bayfield.

20. What city's claim to fame is the hometown of the 2003 Nascar Champion Matt Kenseth?

From Quiz How Well Do You Know Wisconsin?

Answer: Cambridge

It's true! Matt Kenseth was born and raised in Cambridge, Wisconsin. It is a town known for its shopping, craft fairs, and the central point of the Matt Kenseth Official Fan Club.

21. Which Wisconsin city was named the healthiest in the nation by Mens Health Magazine in 2003?

From Quiz Wisconsin - Potpourri

Answer: Madison

Madison is nationally reknown for its superior living standards (criteria: quality of life, education, cultural organizations, etc).

22. How many socialist mayors does Milwaukee have between 1910 and 1960?

From Quiz Milwaukee: History

Answer: 3

Emil Siedel served from 1910-1912, Dan Hoan served from 1914-1938 and Frank Zeidler from 1948-1960. Carl was Frank's brother and a Democrat.

23. What is Wisconsin's state animal?

From Quiz Wisconsin--The Badger State

Answer: badger

The badger appears on the state seal, flag, and in the capitol architecture, and is mentioned in the state song. It was made the official state animal in 1957.

24. What is the biggest city in Wisconsin?

From Quiz Wisconsin

Answer: Milwaukee

The population of Milwaukee is 628,088

25. What astronaut is from Milwaukee?

From Quiz Milwaukee: More than Fonzie

Answer: James Lovell

Discovery World Museum was dedicated to him.

26. What Wisconsin community lies at the intersection of 45 degrees north and 90 degrees west?

From Quiz More Wisconsin Geography

Answer: Poniatowski

45 degrees is the center of the northern hemisphere and 90 degrees is the center of the western hemisphere. It is the only one of the four "half points" that is easily accessible. Poniatowski is a little southeast of the actual location, which is in a city park just off Meridian Road. Poniatowski is an unicorporated community in the town of Reitbock. The closest city is Athens. It is not a very big town, mainly a bar and a church (so a typical Wisconsin small town). Rib Falls, Edgar and Little Chicago are all in Marathon County but farther away from 45-90.

27. What area of Wisconsin is Madison located in?

From Quiz A Quiz About Madison, Wisconsin

Answer: South-Central

Madison is located in South-Central Wisconsin about an hour's drive north of the border with Illinois. It is about 90 miles west of Milwaukee, the largest city in Southeast Wisconsin. Its location makes it slightly warmer during the winters than more northern cities such as Wausau, the largest city in North-Central Wisconsin. The average high in Madison in January is 26.4 degrees Fahrenheit, compared to 23.5 in Wausau.

28. There are many tales of giant fish The "one that got away"; they wish! Here is a tale That will never grow stale What is the fish never made to a dish?

From Quiz Limericks Around the State of Wisconsin

Answer: The Big Muskie

The Big Muskie is a five-story-tall fish and is 143 feet long - that's as long as a Boeing 747! It's made from fiberglass, and tourists and locals can climb up the fish to its mouth, where there is a viewing platform. The word "muskie" is short for muskellunge, the true name of this fish. It is sometimes confused with a northern pike, but a muskie is identifiable by dark, vertical stripes on a light-colored body. A northern (as many in Wisconsin shorten it to) is a dark body with light spots. Muskie are also very elusive fish, and many fishermen flock to the northern part of Wisconsin to try and find it.

29. Which Wisconsin city is home of the world's largest six-pack?

From Quiz World Famous Wisconsin

Answer: La Crosse

While all four of these cities are home to popular breweries, La Crosse is where you will find the world's largest six-pack. They were built originally in 1969 as storage tanks for G. Heilman Brewery and painted to resemble cans of their Old Style lager. The company closed in 1996, and the cans were emptied. But this being Wisconsin, a new company opened and the world's largest six-pack was reborn as La Crosse Lager. Beer is not all that is made at the plant; soda pop, tea and energy drinks might fill a "can" instead of beer. The tanks hold 688,200 barrels of beer and would fill seven million twelve-ounce cans. Hopefully, there is a bathroom nearby.

30. Located on Fox River and Lake Winnebago, this city hosts a 'fly in' air show each year. Its name is on a well known clothing line. What city is it?

From Quiz Wisconsin Cities

Answer: Oshkosh

OshKosh B'Gosh has its headquarters in Oshkosh, although the clothing is manufactured elsewhere. The EEA Air show each summer attracts approximately 800,000 visitors and has at least 12,000 air crafts on display.

This is category 4011
Last Updated May 18 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.