FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wisconsin Cities
Quiz about Wisconsin Cities

Wisconsin Cities Trivia Quiz


From the brief description, name the Wisconsin city. These are among the largest or most populous cities in Wisconsin.

A multiple-choice quiz by Rehaberpro. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States U-W
  8. »
  9. Wisconsin

Author
Rehaberpro
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,769
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1628
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 165 (7/10), Guest 69 (7/10), Taltarzac (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which southern Wisconsin city is the home of the Wisconsin School for the Blind? Formerly, it was the home of the Parker Pen Company and a General Motors Assembly Plant. Hint


Question 2 of 10
2. This city's name in French means clear water. Formerly the home of Goodyear Tire, it now has several technology firms. Name it. Hint


Question 3 of 10
3. Located on Fox River and Lake Winnebago, this city hosts a 'fly in' air show each year. Its name is on a well known clothing line. What city is it? Hint


Question 4 of 10
4. This city is often considered a western suburb of Wisconsin's largest city. It is the home of Carroll College, where the first football forward pass was completed by a visiting Saint Louis University player. It is the hometown of famed guitarist Les Paul. Which city? Hint


Question 5 of 10
5. Located on the north end of Lake Winnebago, this city is known for being the center of the paper making industry. Which city can claim Harry Houdini and Wilhelm Defoe as former residents? Hint


Question 6 of 10
6. Home of S.C. Johnson Wax, which city is located on the shore of Lake Michigan and claims to have the largest group of Danish immigrants in the United States? Hint


Question 7 of 10
7. Until 1988, millions of cars were manufactured by American Motors in this city. Also, Snap-On Tools and Jockey International have been a part of this industrial community. What is its name? Hint


Question 8 of 10
8. Although only the third largest city in Wisconsin, it is one that is nationally known. What is the home of one of the most storied franchises in the National Football League? Hint


Question 9 of 10
9. What city was described by a former governor as 77 square miles surrounded by reality? The city is nestled among four lakes and is the seat of government for Wisconsin and the home of the largest campus of the University of Wisconsin. Hint


Question 10 of 10
10. The largest city by population rests on the shore of Lake Michigan. The city grew as a result of immigration, particularly people of German and Polish extraction. It has a solid manufacturing and commercial base. Where do Miller Brewing and Harley-Davidson Motorcycles call home? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 24 2024 : Guest 165: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 69: 7/10
Jun 19 2024 : Taltarzac: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 184: 9/10
May 31 2024 : Guest 107: 8/10
May 30 2024 : Guest 152: 8/10
May 25 2024 : JanIQ: 7/10
May 19 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which southern Wisconsin city is the home of the Wisconsin School for the Blind? Formerly, it was the home of the Parker Pen Company and a General Motors Assembly Plant.

Answer: Janesville

In spite of losing some large employers, Janesville has a diversified economy. It is noted for its parks system and for the historical Lincoln-Tallman House.
2. This city's name in French means clear water. Formerly the home of Goodyear Tire, it now has several technology firms. Name it.

Answer: Eau Claire

Lumber was the industry that started Eau Claire, which at one time had 23 saw mills. It abuts the neighboring city of Chippewa Falls.
3. Located on Fox River and Lake Winnebago, this city hosts a 'fly in' air show each year. Its name is on a well known clothing line. What city is it?

Answer: Oshkosh

OshKosh B'Gosh has its headquarters in Oshkosh, although the clothing is manufactured elsewhere. The EEA Air show each summer attracts approximately 800,000 visitors and has at least 12,000 air crafts on display.
4. This city is often considered a western suburb of Wisconsin's largest city. It is the home of Carroll College, where the first football forward pass was completed by a visiting Saint Louis University player. It is the hometown of famed guitarist Les Paul. Which city?

Answer: Waukesha

Lying just west of Milwaukee, Waukesha is often considered a 'bedroom community' in that people live there but work elsewhere. Waukesha contains many office buildings for a variety of purposes.
5. Located on the north end of Lake Winnebago, this city is known for being the center of the paper making industry. Which city can claim Harry Houdini and Wilhelm Defoe as former residents?

Answer: Appleton

Appleton is located in what is called 'The Paper Valley', with Kimberly-Clark being one of the larger companies. The John Birch Society maintains its headquarters there.
6. Home of S.C. Johnson Wax, which city is located on the shore of Lake Michigan and claims to have the largest group of Danish immigrants in the United States?

Answer: Racine

The city was not named for the French poet Jean Racine, but for the French word that means 'root'. The Root River begins in Racine. Malted milk (Horlick) and the garbage disposal (Hammes) were invented by Racine residents. J.I. Case, a heavy equipment manufacturer, is based in Racine.
7. Until 1988, millions of cars were manufactured by American Motors in this city. Also, Snap-On Tools and Jockey International have been a part of this industrial community. What is its name?

Answer: Kenosha

Kenosha has become somewhat of a bedroom community, with many residents working in Chicago, Milwaukee, or Racine. It is sometimes considered a part of the Chicago metropolitan area. Many of the old factories are gone, replaced by parks and housing developments.
8. Although only the third largest city in Wisconsin, it is one that is nationally known. What is the home of one of the most storied franchises in the National Football League?

Answer: Green Bay

The Green Bay Packers have rooters not just in Wisconsin, but across the United States and around the world. The Packers are owned by the community and are the only National Football team not privately owned. Tickets are passed down through families, generation to generation. Green Bay is an inlet of Lake Michigan.
9. What city was described by a former governor as 77 square miles surrounded by reality? The city is nestled among four lakes and is the seat of government for Wisconsin and the home of the largest campus of the University of Wisconsin.

Answer: Madison

People outside Madison sometimes refer to the city as the "Republic of Madison", because of its liberal political system. When US surveys are done, Madison generally ranks high as a desirable place to live due to cultural opportunities and an historically low unemployment rate. Madison has been one of the fastest growing cities for years.
10. The largest city by population rests on the shore of Lake Michigan. The city grew as a result of immigration, particularly people of German and Polish extraction. It has a solid manufacturing and commercial base. Where do Miller Brewing and Harley-Davidson Motorcycles call home?

Answer: Milwaukee

Milwaukee's reputation was based on beer production with several breweries in the area, although only Miller Brewing remained. The Milwaukee Brewers are a National League baseball team and the Milwaukee Bucks are members of the National Basketball Association. Sometimes referred to as the Festival City, Milwaukee hosts various celebrations for many ethnic groups.
Source: Author Rehaberpro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 50 States, 50 Quizzes (Part 5):

Everything from geography to history to people who happen to share a name with the state.

  1. South Dakota History Average
  2. Tennessee Williams' "Cat on a Hot Tin Roof" Average
  3. The Texas Rangers, Top Cops in Texas Tough
  4. National Parks of Utah Tough
  5. A Look at Vermont Average
  6. Yes, Virginia, There Is a Santa Claus Difficult
  7. President George Washington and His Times Tough
  8. West Virginia History Average
  9. Wisconsin Cities Average
  10. The Wild Beauty of Wyoming Average

7/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us