FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Apollo Missions Quizzes, Trivia and Puzzles
Apollo Missions Quizzes, Trivia

Apollo Missions Trivia

Apollo Missions Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Man in Space

Fun Trivia
39 Apollo Missions quizzes and 423 Apollo Missions trivia questions.
1.
  Moon Men   great trivia quiz  
Collection Quiz
 12 Qns
See if you can recall the names of all twelve men who walked on the surface of the Moon during the Apollo Program. Be careful of red herrings.
Average, 12 Qns, RedHook13, Mar 04 24
Average
RedHook13 gold member
Mar 04 24
343 plays
2.
  Apollo Crews - 11 to 14   best quiz  
Classification Quiz
 12 Qns
Between 1969 and 1975, a total of 12 Apollo missions were flown, either in Earth orbit or to the Moon. Can you match the astronauts with the mission they flew? (This encompasses the second four missions)
Easier, 12 Qns, Red_John, Feb 13 23
Easier
Red_John
Feb 13 23
298 plays
3.
  Apollo Crews - 7 to 10   best quiz  
Classification Quiz
 12 Qns
Between 1969 and 1975, a total of 12 Apollo missions were flown, either in Earth orbit or to the Moon. Can you match the astronauts with the mission they flew? (This encompasses the first four missions)
Easier, 12 Qns, Red_John, Feb 05 23
Easier
Red_John
Feb 05 23
160 plays
4.
  Apollo Crews - 15 to "18"   top quiz  
Classification Quiz
 12 Qns
Between 1969 and 1975, a total of 12 Apollo missions were flown, either in Earth orbit or to the Moon. Can you match the astronauts with the mission they flew? This quiz encompasses the final four missions.
Easier, 12 Qns, Red_John, Mar 03 23
Easier
Red_John
Mar 03 23
157 plays
5.
  The A-Z of Project Apollo   top quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Here are some random questions about project Apollo from the development stage to the final landing. Most of them are fairly straightforward but some might require a little reflection.
Average, 25 Qns, mstanaway, Jan 04 24
Average
mstanaway
Jan 04 24
1408 plays
6.
  After Neil and Buzz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Twelve Apollo astronauts walked on the moon. Of course Armstrong and Aldrin were first. This quiz is about the other ten.
Easier, 10 Qns, Upstart3, Oct 13 17
Easier
Upstart3 gold member
Oct 13 17
1194 plays
7.
  Apollo 11: The Lunar Expedition   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will focus on the details of the Apollo 11 mission during the time spent in orbit around the moon, as well as the time spent on the moon's surface.
Average, 10 Qns, RedHook13, Oct 18 19
Average
RedHook13 gold member
Oct 18 19
278 plays
8.
  I Love You to the Moon and Back   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The manned Apollo missions
Between December 1968 and December 1972, nine Saturn V rockets took off in the greatest human exploration mission - to carry astronauts to the moon and back. Do you remember the details of these historic and, fifty years later, still unequalled, flights?
Average, 10 Qns, WesleyCrusher, Dec 07 22
Average
WesleyCrusher editor
Dec 07 22
273 plays
9.
  Going to the Moon    
Match Quiz
 10 Qns
Neil Armstrong and Buzz Aldrin were the first two people to walk on the moon. In this quiz, match other people who have landed on the moon to the Apollo mission which enabled them to go to the moon and walk there.
Easier, 10 Qns, angikar, Apr 30 18
Easier
angikar
Apr 30 18
325 plays
10.
  Average Apollo Space Program Trivia   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of the Apollo program.
Average, 10 Qns, NightDe, Nov 29 22
Average
NightDe
Nov 29 22
4617 plays
trivia question Quick Question
Where did Apollo 14 land on the Moon?

From Quiz "Apollo Missions"




11.
  Apollo's Dynamic Duos    
Match Quiz
 10 Qns
In this quiz, you will match the specific Apollo mission number with the names given to their command (CM) and lunar modules (LM). This includes one pair of names which are fictional. Good luck and enjoy.
Average, 10 Qns, RedHook13, Jul 11 19
Average
RedHook13 gold member
Jul 11 19
175 plays
12.
  The Spacecraft of Apollo   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
We all know the "Eagle" landed on the moon first, but what about the other spacecraft that ventured to the moon?
Tough, 10 Qns, kimaanja, Jan 30 17
Tough
kimaanja
917 plays
13.
  They Didn't Walk on the Moon   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Whilst there are only a handful of men who have walked on the moon, there are several more who got so close, yet were so far. How well do you know those who went to the moon but didn't get to do the moonwalk?
Tough, 10 Qns, lones78, Nov 08 10
Tough
lones78 gold member
592 plays
14.
  15 Questions on Apollo 13    
Multiple Choice
 15 Qns
Here is a quiz on the Apollo 13 mission. Note that this quiz refers to the actual mission, not the movie "Apollo 13." For any differences between the movie and the NASA archives, the archives will be considered the source.
Average, 15 Qns, pdxsteve, Nov 12 10
Average
pdxsteve
1817 plays
15.
  During, but not About: The Apollo 11 Mission    
Multiple Choice
 10 Qns
The Apollo 11 mission took off from Earth on July 16, 1969; it returned to Earth on July 24 that same year. This quiz is about events that happened in this time, but are not about the mission itself.
Average, 10 Qns, Not_Worthy, Jan 25 23
Average
Not_Worthy
Jan 25 23
276 plays
16.
  Apollo 17   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Apollo 17 was the last moon-landing mission.
Tough, 10 Qns, Polaris101, Jul 02 09
Tough
Polaris101 gold member
811 plays
17.
  The Day I Visited The Moon ...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see if you can recall what happened the day that these astronauts visited the Moon.
Average, 10 Qns, RedHook13, Jan 23 17
Average
RedHook13 gold member
303 plays
18.
  Neil Armstrong    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the famous astronaut, Neil Armstrong.
Average, 10 Qns, Cokepepsiman, Nov 08 10
Average
Cokepepsiman
960 plays
19.
  Apollo Mission Emblems    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the Apollo mission emblems? I hope you enjoy this quiz as much as I enjoyed (and learned) making it.
Tough, 10 Qns, Polaris101, Nov 28 03
Tough
Polaris101 gold member
562 plays
20.
  The Moon: So Close, Yet So Far   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz honoring those who have journeyed to the Moon, but never had the chance to set foot on lunar soil.
Tough, 10 Qns, mcdubb, Nov 08 10
Tough
mcdubb gold member
876 plays
21.
  Apollo 11    
Multiple Choice
 10 Qns
History was made in July 1969 when man first set foot on the moon. Here are some questions about the mission and the crewmembers.
Tough, 10 Qns, Polaris101, Jan 18 05
Tough
Polaris101 gold member
1007 plays
22.
  Apollo 14    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge on the third Apollo mission to land on the moon.
Tough, 10 Qns, Polaris101, Dec 13 03
Tough
Polaris101 gold member
439 plays
23.
  Apollo 9    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on one of the Apollo earth-orbital missions.
Average, 10 Qns, Polaris101, Nov 28 03
Average
Polaris101 gold member
567 plays
24.
  Apollo 12   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The second moon-landing mission demonstrated pinpoint landing capabilities.
Average, 10 Qns, Polaris101, Nov 09 04
Average
Polaris101 gold member
616 plays
25.
  Apollo Missions    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on the various Apollo missions that went to the Moon back in the 60's and 70's.
Average, 10 Qns, almach, Sep 20 13
Average
almach
1568 plays
26.
  Apollo Space Program Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of the Apollo space program. How well do you know the moon?
Average, 10 Qns, racemany2k, Sep 02 12
Average
racemany2k gold member
1896 plays
27.
  Apollo 7   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the first earth-orbital mission of Apollo.
Average, 10 Qns, Polaris101, Oct 25 04
Average
Polaris101 gold member
599 plays
28.
  Apollo 10    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the fourth Apollo mission.
Average, 10 Qns, Polaris101, Mar 16 13
Average
Polaris101 gold member
440 plays
29.
  Apollo Bric a Brac - 1    
Multiple Choice
 10 Qns
I recently competed on a TV quiz show where my special subject was Project Apollo. Rather than waste all that research I would like to share some of it with you. This is my first quiz on Funtrivia and I hope you like it.
Average, 10 Qns, mstanaway, Dec 04 19
Average
mstanaway
Dec 04 19
511 plays
30.
  Apollo Space Missions    
Multiple Choice
 10 Qns
This should be easy if you know anything about NASA or the Apollo missions.
Average, 10 Qns, c0farvee, Nov 01 03
Average
c0farvee
2122 plays
31.
  Apollo 16    
Multiple Choice
 10 Qns
A few trivia questions on the fifth moon-landing mission.
Tough, 10 Qns, Polaris101, Nov 28 03
Tough
Polaris101 gold member
518 plays
32.
  10 Questions about Apollo 13    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the third attempted moon landing.
Difficult, 10 Qns, Polaris101, Mar 03 04
Difficult
Polaris101 gold member
1087 plays
33.
  Apollo Bric a Brac - 2    
Multiple Choice
 10 Qns
I have been an Apollo fan right from the beginning and thought it was the greatest thing happening in my adolescent years. Here is some more project Apollo bric a brac to test your knowledge of this pioneering programme.
Tough, 10 Qns, mstanaway, Nov 08 10
Tough
mstanaway
534 plays
34.
  Apollo 11 - Four Decades Ago   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It's four decades since Apollo 11 landed on the moon. Let us not forget the courage of the crew, the hardships and the work that went into getting them there. Here are some questions on Apollo 11, about the mission and what happened
Average, 10 Qns, phaeton_nz, Jul 18 09
Average
phaeton_nz
662 plays
35.
  Earth's Moon    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about the Moon and the Apollo missions to the Moon.
Tough, 15 Qns, almach, Jul 01 22
Tough
almach
Jul 01 22
1265 plays
36.
  Apollo 15    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the fourth mission to land on the moon.
Average, 10 Qns, Polaris101, Mar 03 04
Average
Polaris101 gold member
459 plays
37.
  Apollo Launch Facilities    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about what is collectively known as "Launch Complex 39".
Average, 10 Qns, Polaris101, Nov 28 03
Average
Polaris101 gold member
446 plays
38.
  Apollo 1    
Multiple Choice
 10 Qns
In January 1967, America mourned the loss of the crew of Apollo 1.
Difficult, 10 Qns, Polaris101, Nov 09 04
Difficult
Polaris101 gold member
827 plays
39.
  Apollo 8    
Multiple Choice
 10 Qns
A few questions on the second manned flight of Apollo.
Average, 10 Qns, Polaris101, Nov 27 14
Average
Polaris101 gold member
671 plays
Related Topics
  Apollo 13 [Movies] (5 quizzes)

  Kennedy, John F [World] (21 quizzes)

  Moons [Sci / Tech] (45 quizzes)


Apollo Missions Trivia Questions

1. On what date in 1969 did Apollo 11 enter lunar orbit?

From Quiz
Apollo 11: The Lunar Expedition

Answer: July 19

Apollo 11 was launched from Cape Canaveral, Florida on July 16, 1969 using the iconic Saturn V rocket. Three days later on July 19, Apollo 11 entered orbit around the Moon. The Lunar Module separated from the Command Module and touched down on the lunar surface on July 20, where it remained for one day before returning to the Command Module on July 21. The mission concluded on July 24 when the Command Module "Columbia" splashed down in the Pacific Ocean.

2. From July 16 to the 24, what apocalyptic song, the only Hot 100 hit by Zager and Evans, reigned at #1 on the U.S. Billboard Hot 100?

From Quiz During, but not About: The Apollo 11 Mission

Answer: In The Year 2525

"In The Year 2525" is a song about mankind's deterioration and extinction, from 2,525 CE to 10,000 CE, after the Judgment Day has occurred. This song has been covered in more than 50 languages, and was parodied in the sci-fi comedy show "Futurama". The U.K. Top 50 charts had two songs reach #1 during the Apollo 11 mission, neither of them being "In The Year 2525": "Something in the Air" by Thunderclap Newman, and "Honky Tonk Woman" by The Rolling Stones.

3. "Pete" Conrad, the commander - you could say he was in charge - of Apollo 12, was the third man on the moon. What was his real first name?

From Quiz After Neil and Buzz

Answer: Charles

Charles Conrad was given his father's first name, but his mother had wanted to call him Peter, and he ended up being called Peter or Pete by most people despite his birth certificate. One of the shortest of the astronauts, when he set foot on the lunar surface on November 19, 1969 he remarked: "...that may have been a small one for Neil, but that's a long one for me."

4. The day I visited the Moon, I drove a golf ball for miles and miles.

From Quiz The Day I Visited The Moon ...

Answer: Alan Shepard

Alan Shepard visited the Moon on February 5, 1971 as the commander of Apollo 14. Alan Shepard was the first American in space when he launched aboard Freedom 7 of the Mercury program on May 5, 1961. He had been grounded with an ear ailment which had cleared in time for Apollo 14. He single-handedly hit two golf balls while he was on the Moon.

5. Apollo 8 was the first mission to fly around the moon. Who was the Commander of this mission?

From Quiz They Didn't Walk on the Moon

Answer: Frank Borman

Frank Borman flew Apollo 8 in 1968 with crewmates William 'Bill' Anders and James 'Jim' Lovell. Apollo 8 made 10 orbits of the moon during this mission. Frank flew two flights whilst at NASA and is one of only a handful of astronauts to fly their first mission as a Commander. James McDivitt is also one of the select few to have flown their first mission as a Commander.

6. This astronaut will be forever remembered as the second man to walk on the moon.

From Quiz The A-Z of Project Apollo

Answer: Edwin 'Buzz' Aldrin

During the early planning stages for the first lunar landing 'Buzz' Aldrin as Lunar Module Pilot (LMP) expected to be the first to set foot on the moon, because in the Gemini missions the pilot in the right hand seat always did the Extra Vehicular Activity (EVA). However due to an engineering decision made when building the LM the exit hatch was hinged to open toward the pilot so it made sense for the Commander Neil Armstrong to exit first as there would be complications trying to swap positions while fully suited up in the cramped confines of the LM.

7. What year was Neil Armstrong born in?

From Quiz Neil Armstrong

Answer: 1930

Neil Armstrong was born August 5, 1930 in Wapakoneta, Ohio. His parents' names were Stephen Koenig Armstrong and Viola Louise Engel. He had two siblings, Jean and Dean.

8. This command module orbited the moon with Michael Collins while Neil Armstrong and Buzz Aldrin walked on the moon. Which was it?

From Quiz The Spacecraft of Apollo

Answer: Columbia

Though America has a long history with the name/term Columbia, as in the District of Columbia, it is also thought that the name was given as an homage to Jules Verne's massive "Columbiad Cannon", which launched the spaceships in his book "From the Earth to the Moon". The "Columbia" can be seen at the National Air and Space Museum in Washington, District of Columbia.

9. The Lunar Roving Vehicle (LRV) was powered by four small electric motors in each wheel. The motors each produced:

From Quiz Apollo Bric a Brac - 2

Answer: 1/4 hp

Yes thats right, just 1/4 hp per wheel for a total of 1 hp was sufficient to power the fully loaded LRV over the lunar surface. With two fully kitted out astronauts it weighed up to half a ton.

10. Who was the NASA administrator at the time of the Apollo 11 mission?

From Quiz Apollo Bric a Brac - 1

Answer: Thomas Paine

James Webb was administrator from 1961 to 1968 and oversaw the implementation of Project Apollo. He resigned in 1968 just before manned flight operations commenced when Thomas Paine took over. James Fletcher was administrator from 1971 to 1977 and Christopher Kraft was Director of Flight Operations in Houston at the time of the Apollo 11 mission.

11. What was the scheduled launch date of Apollo 1?

From Quiz Apollo 1

Answer: February 21, 1967

The first manned Apollo mission was scheduled for launch on February 21, 1967, from Cape Kennedy Launch Complex 34. All three crewmen perished in the launchpad fire during the plugs-out test on January 27, 1967.

12. From which pad did Apollo 8 launch?

From Quiz Apollo 8

Answer: 39A

Apollo 8 launched at 07:51:00 am EST on December 21, 1968. This was the first manned launch from Launch Complex 39.

13. From which pad did Apollo 11 launch?

From Quiz Apollo 11

Answer: Pad 39A

Apollo 11 launched at 9:32am EDT on July 16, 1969 from Pad 39A at Kennedy Space Center, with Commander Neil Armstrong, Command Module Pilot Michael Collins, and Lunar Module Pilot Buzz Aldrin.

14. How many of the crew members of Apollo 13 were civilians at the time of the flight?

From Quiz Apollo 13

Answer: 2

Both Jack Swigert and Fred Haise were civilians. Commander Jim Lovell was a Captain in the US Navy.

15. On what date did Apollo 12 land on the moon?

From Quiz Apollo 12

Answer: November 19, 1969

Apollo 12 launched on November 14, 1969; 11:22:00 am EST from Launch Complex 39-A at Kennedy Space Center. The lunar module, "Intrepid", landed in the Ocean of Storms at 1:54:35 a.m. EST.

16. On what date did Apollo 15 launch?

From Quiz Apollo 15

Answer: July 26, 1971

Launch occurred at 9:34:00 a.m. EDT from Kennedy Space Center Launch Complex 39A. The crew consisted of David Scott, Commander, James Irwin, Lunar Module Pilot, and Alfred Worden, Command Module Pilot.

17. What time did launch of Apollo 17 occur?

From Quiz Apollo 17

Answer: 12:33 am EST

Apollo 17 launched on December 7, 1972 from Kennedy Space Center Launch Complex 39A, the only night launch of the program.

18. In what year did construction of the Vehicle Assembly Building begin?

From Quiz Apollo Launch Facilities

Answer: 1962

Clearing and filling were begun in November 1962. The VAB is 525 feet tall and is one of the world's largest buildings by volume (129,428,000 cubic ft). Construction was completed in 1965.

19. On what date did Apollo 9 launch?

From Quiz Apollo 9

Answer: March 3, 1969

Apollo 9 launched at 11am EST from Kennedy Space Center Launch Complex 39A.

20. On the Apollo 9 patch, the 'D' in McDivitt is filled in with red. Why?

From Quiz Apollo Mission Emblems

Answer: It was a "D" mission

In NASA's scheme of things, this LM/CSM combined evaluation was a "D" mission. The emblem depicts the Saturn V, the command and service module and the lunar module.

21. On what date did Apollo 16 launch?

From Quiz Apollo 16

Answer: April 16, 1972

The launch was at 12:54pm EST from Kennedy Space Center Launch Complex 39A.

22. On which date was Apollo 13 launched?

From Quiz Apollo 13

Answer: April 11, 1970

Apollo 13 was launched from launchpad 39A at Cape Canaveral on April 11, 1970 at 1:13 PM Central Time (13:13).

23. Where did Apollo 11 land on the Moon?

From Quiz Apollo Missions

Answer: Mare Tranquillitatis

July 20, 1969 - The Apollo Lunar Module landed on the Moon.

24. How many humans walked on the Moon in 1969-72 (inclusive)?

From Quiz Earth's Moon

Answer: 12

12 Apollo Astronauts walked on the Moon between the years 1969 and 1972 (2 each on Apollo 11, 12, 14 , 15, 16 and 17).

25. December 21, 1968 was a milestone in the Space program. This Apollo mission was the first to orbit the moon and return?

From Quiz Apollo Space Program

Answer: Apollo 8

Frank Borman, William Anders and Jim Lovell accomplished this mission with great success.

26. Which astronaut did not fly on an Apollo Mission?

From Quiz Apollo Space Missions

Answer: Gus Grissom

Deke Slayton flew on the ASTP, Fred Haise on Apollo 13, Alan Shepard on Apollo 14, and Gus Grissom died on the launchpad of Apollo 1.

27. What engineering company designed and built the Lunar Module (the part that actually landed on the moon)?

From Quiz Apollo Space Program

Answer: Grumman

North American Rockwell built the Command Module that orbited the moon and served as home to the astronauts during the trips to and from the moon. Grumman built the Lunar Module.

28. As Apollo 9 never flew to the moon, we will skip to Apollo 10, effectively a dress rehearsal for the actual landing. In fact, the astronauts came within ten miles of the lunar surface. Could they have actually stepped on the moon?

From Quiz I Love You to the Moon and Back

Answer: Yes, but they would then not have been able to return to Earth

When the Apollo 10 mission was planned, NASA considered the possibility that the two astronauts aboard the lunar module making up the crew could be tempted to violate their orders and actually make the landing, securing themselves the title of first human beings on the moon. The way to keep them in line was as simple as it was cruel - the ascent stage was short-fueled and, had they landed, they would not have been able to reach orbit again. If they had tried to be first on the moon, they'd have paid for it with their lives. While commander Thomas Stafford never flew to the moon again, both other Apollo 10 crew members later set foot on the moon, as commanders of Apollo 16 (Young) and Apollo 17 (Cernan), respectively.

29. Alan Bean, the lunar module pilot for Apollo 12, landed his craft in the largest lunar "sea" - so large it is named in a unique way for a "sea". What is it called, despite being peaceful?

From Quiz After Neil and Buzz

Answer: Ocean of Storms

The Ocean of Storms is the largest of the seas or maria on the moon, covering about 1.5 million square miles. It is the only mare called "Ocean", rather than "Sea". The Apollo 12 mission was nearly aborted when the spacecraft was hit by lightning less than a minute after lift off and telemetry errors were seen. Quick thinking from flight controller John Aaron saved the day. He told the astronauts to flip a switch to put the relatively obscure Signal Condition Electronics system onto auxiliary mode. Hardly anyone knew what he was getting at, but Bean did, and the mission was able to proceed.

30. The day we visited the Moon, we took Snoopy down to approximately ten miles from the Moon's surface, but did not land. I wish we could have.

From Quiz The Day I Visited The Moon ...

Answer: Tom Stafford and Gene Cernan

Commander Tom Stafford and Lunar Module Pilot Gene Cernan traveled to the Moon on Apollo 10. Apollo 10 was considered a test run for the moon landing to follow on Apollo 11. The command module was named Charlie Brown and the lunar module was named Snoopy, named after characters from the "Peanuts" comic strip. On May 22, 1969, Snoopy flew down within ten miles of the lunar surface before returning to the command module.

This is category 10284
Last Updated Mar 04 2024 12:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.