FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1990s Nostalgia Quizzes, Trivia and Puzzles
1990s Nostalgia Quizzes, Trivia

1990s Trivia

1990s Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia

Fun Trivia
7 1990s quizzes and 70 1990s trivia questions.
1.
  90s Fads (American)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Fads come and go! At that moment, we all have to have that product. Some last but most just fade away. Some of these 90s fads (products) are still as popular today as they were than. How many did you have to try or have?
Average, 10 Qns, Doodle3340, Apr 26 16
Average
Doodle3340
7458 plays
2.
  1990s All-American Fads, Fashions and Trends   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you recall from 1990s?
Average, 10 Qns, brewster76, May 05 12
Average
brewster76
5437 plays
3.
  That Is So Five Minutes Ago...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
For many of us, the 1990s seems too recent to be history, but it is. This quiz looks at some of the most important defining events of the nineties!
Easier, 10 Qns, suzidunc, Aug 24 18
Easier
suzidunc
Aug 24 18
1996 plays
4.
  Remembering the 1990s   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about U.S. nostalgia from the 1990s. Do you remember these items?
Average, 10 Qns, MyGirl2000, Jan 27 14
Average
MyGirl2000
2839 plays
5.
  The Not-So-Gay Nineties    
Match Quiz
 10 Qns
Match the correct year to the significant event.
Average, 10 Qns, nyirene330, Oct 08 19
Average
nyirene330
Oct 08 19
430 plays
6.
  Remember the 90s?    
Multiple Choice
 10 Qns
If you are more than three years old - which all of you probably are :) - then this quiz should be pretty easy for you.
Tough, 10 Qns, arsalanrizvi, Sep 08 04
Tough
arsalanrizvi
11035 plays
7.
  Prince Told Us To Party   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about 1999. Prince told us to party in 1982, but when the time came he was called squiggle or something. In honour of his busy symbol, we'll have a look at this event filled year.
Tough, 10 Qns, 480154st, Nov 27 18
Tough
480154st gold member
Nov 27 18
343 plays
trivia question Quick Question
In April 1990, the space shuttle "Discovery" launched a space telescope into low earth orbit. After which astronomer was it named?

From Quiz "That Is So Five Minutes Ago..."




Related Topics
  Died in the 1990s [People] (13 quizzes)

  NFL 1990s [Sports] (12 quizzes)

  Music from 1990 [Music] (5 quizzes)

  1990s Country Music [Music] (11 quizzes)

  1990s ARIA Top 50 Songs Chronology [Music] (155 quizzes)

  1990s History [History] (22 quizzes)

  1990s Lyrics [Music] (29 quizzes)

  1990s Movies [Movies] (41 quizzes)

  1990s Music [Music] (390 quizzes)

  1990s TV [Television] (32 quizzes)

  MLB 1990s [Sports] (26 quizzes)

  NASCAR 1990s [Sports] (6 quizzes)

  1990s Entertainment [Entertainment] (8 quizzes)

  USA by Year: 1990s Sports [Sports] (5 quizzes)


1990s Trivia Questions

1. Which sports team manager lost his job in 1999, after giving an interview in which he suggested that people with disabilities are paying for their sins in a previous life?

From Quiz
Prince Told Us To Party

Answer: Glenn Hoddle

Hoddle was manager of the England football team, when in an interview with Matt Dickinson of "The Times" about his born again Christianity he said, "that people were reincarnated 'to learn and face some of the things you have done - good and bad", following this with, "'You and I have been physically given two hands and two legs and half-decent brains. Some people have not been born like that for a reason. The karma is working from another lifetime." Although the pressure was on Hoddle to resign, he refused, saying he had done nothing wrong, and although the FA initially backed him, they bowed to public pressure after three days and sacked him. Thanks to theguardian.com for the quote

2. One of the fashion trends of the 1990s was "Tevas". What kind of footwear was this?

From Quiz Remembering the 1990s

Answer: sandal

Tevas were originally designed for river tour guides. The shoe is an open sandal with a rugged outdoor type sole and cloth straps.

3. During her 1990 "Blond Ambition" concert tour Madonna wore a coned bustier designed by which cutting edge fashionista?

From Quiz 1990s All-American Fads, Fashions and Trends

Answer: Jean Paul Gaultier

The documentary "Truth or Dare", which included footage of Madonna's relationship with Warren Beatty, was filmed during the "Blond Ambition" tour.

4. What hair style became popular in the 90s from a character on "Friends"?

From Quiz 90s Fads (American)

Answer: Rachel Haircut

Jennifer Aniston, who played Rachel on "Friends", made this hair style as popular as the Farrah cut in the 70s.

5. 1991. Apartheid laws are repealed in ___________________.

From Quiz Remember the 90s?

Answer: South Africa

Apartheid laws established white supremacy over blacks in South Africa.

6. In 1999, the first successful uninterrupted circumnavigation of the world by balloon was completed. One of the pilots was Bertrand Piccard. Who was the other?

From Quiz Prince Told Us To Party

Answer: Brian Jones

Piccard and Jones left Chateau d'Oex in Switzerland aboard the Breitling Orbiter 3 balloon on March 1st 1999, and having covered 45,755 kilometres (28,431 miles), landed in the Egyptian desert 19 days, 21 hours and 47 minutes later.

7. Which Eurasian Marxist-Leninist state was dissolved in 1991, marking a final end to the Cold War?

From Quiz That Is So Five Minutes Ago...

Answer: USSR

The Union of Soviet Socialist Republics was dissolved immediately following the resignation of its last President, Mikhail Gorbachev, in December 1991. The USSR was split into 3 Baltic States and 12 Republics, and the Russian flag was raised over the Kremlin that very day.

8. "Scrunchies" were a women's hair fashion item in the 1990s. What is a scrunchie?

From Quiz Remembering the 1990s

Answer: a ponytail band

"Scrunchies" were described as a fabric covered elastic hair tie used with long hair. A variety of colors and fabrics made this hair item a "must have" fad item in the nineties years.

9. Dr. Klaus Maertens of Germany will go down in 1990s fashion history for his design of which clothing item?

From Quiz 1990s All-American Fads, Fashions and Trends

Answer: Boots

Doc Martens' boots came to prominence in the US in such movies as "Singles" after first gaining popularity with skinheads and punk rockers in the UK in the late-70s. Legend has it that Dr. Maertens injured his foot while serving as a physician in the German Army in WWII and he redesigned his own boots for comfort.

10. Who sang the song "Macarena" that became a popular line dance of the 90s?

From Quiz 90s Fads (American)

Answer: Los Del Rio

Los Del Rio was the duo of Antonio Romeo Monge and Rafael Ruiz. They released "Macarena" in 1993, but had to wait almost three years for the song to become a worldwide hit. The single was remixed by the Bayside Boys and hit the United States charts in 1995.

11. 1992. Babri mosque is destroyed by Hindu extremists in _______.

From Quiz Remember the 90s?

Answer: India

The mosque was built in the sixteenth century by the Mogul emperor, Babur. The incident sparked two months of Hindu-Muslim rioting that claimed thousands of lives.

12. In May 1999, Robbie retired in the village of Pant y Gasseg, near Pontypool in Wales. He was probably the last to retire in UK, but who or what was Robbie?

From Quiz Prince Told Us To Party

Answer: Pit Pony

In the weeks before Robbie's retirement, Amos and Silver had retired. All were Welsh cob ponies, standing about 13 hands high and pit ponies were once a common sight in UK mines. In 1913 there were 70,000, and when the National Coal Board was formed in 1947, there were still 21,000 ponies working underground. By 1973, that number was down to less than 500, the majority being in small private mines such as the one Robbie worked in at Pant y Gasseg.

13. On 31 August 1997, two British boys named William and Harry lost their mother in a highly-publicised car accident in the Pont de l'Alma tunnel in Paris. Who was their mother?

From Quiz That Is So Five Minutes Ago...

Answer: Diana, Princess of Wales

Although blame for the deaths of the popular Princess Diana and her boyfriend, Dodi Fayed, was primarily pinned on the paparazzi, inquiries since have shown that varying portions of blame may lie with Henri Paul, the inebriated chauffeur driving them that night.

14. "Dookie" was the name of an American music hit album released by the band Green Day in the nineties. What type of music does this music group play?

From Quiz Remembering the 1990s

Answer: punk rock

The Green Day "Dookie" album received a Grammy award for best alternative music album. The music album was released on February 1, 1994 by Reprise Records. The band is considered to have a punk or rock sound.

15. What was the phrase made popular in the 1990s that contemptuously implied no interest in what the speaker was saying?

From Quiz 1990s All-American Fads, Fashions and Trends

Answer: Talk to the hand

Some other slang words and terms that came into prominence in the 90s are "as if" (meaning "not likely"), "the bomb" (as in "that rave was simply the bomb") and "schwing."

16. What caffeine-filled drink kept you awake and on the go in the 1990s?

From Quiz 90s Fads (American)

Answer: Red Bull

The Red Bull Energy Drink was founded in 1984. It vitalizes your body and mind. It's been proven to be effective by a large number of scientific studies. It came to popularity in the 1990s amongst many of the world's top athletes and drivers, opinion-leaders and hard-working people with active lifestyles. Besides Red Bull there was also Shark, Rockstar, Rhino and Monster Energy Drinks.

17. 1993. In ________________, monarchy is re-established, and Sihanouk becomes king.

From Quiz Remember the 90s?

Answer: Cambodia

Sihanouk had renounced the crown 38 years earlier.

18. 1999 was a good year for Ehud Barak as he was elected prime minister. Of which country though?

From Quiz Prince Told Us To Party

Answer: Israel

Barak became the tenth prime minister of the country, succeeding Benjamin Netanyahu. He is a classical pianist with a master's degree in engineering-economic systems from Stanford University, in California, who worked tirelessly during his premiership to attempt bring an end to the Israeli-Palestinian conflict. He was succeeded in 2001 by Ariel Sharon.

19. In April 1990, the space shuttle "Discovery" launched a space telescope into low earth orbit. After which astronomer was it named?

From Quiz That Is So Five Minutes Ago...

Answer: Edwin Hubble

Designed by astronomer Edwin Hubble, the Hubble Telescope was one of the largest space telescopes by both versatility and size from the time of its launch until well into the 2010s. The telescope uses gyroscopes to stay in orbit and to move its point towards specific phenomena. It orbits just outside the Earth's atmosphere, allowing it to take very high resolution photographs with no background light.

20. What type of doll was popularly collected for luck in the nineties?

From Quiz Remembering the 1990s

Answer: troll dolls

The "troll doll" was a popular toy and collectible of the 1990s. The "Dam dolls" were also called "good luck trolls" and were originally designed by the Danish woodcutter, Thomas Dam. The trolls were used for video games, cartoons, and even a radio show. In 2003, the dolls made the "Century of Toys" list.

21. Which brand T-shirt had "Button Your Fly" written in very large letters and was popular in the early 90s?

From Quiz 90s Fads (American)

Answer: Levi

Levi Strauss and Co. spans five generations of American and global Culture. The Blue Jean was born when business partners Levi Strauss and Jacob David received Patent #139,121 from the United States Patent and Trademark Office on May 20, 1873. To this day Levi's are a well known clothing franchise.

22. 1994. Israeli Prime Minister _______ and Jordanian King Hussein I sign a treaty ending the countries' formal state of war.

From Quiz Remember the 90s?

Answer: Rabin

23. Blackburn Rovers sold striker Chris Sutton in 1999, for a whopping £10 million. To which club did Sutton move?

From Quiz Prince Told Us To Party

Answer: Chelsea

To say that Sutton struggled at Chelsea is an understatement. He found it difficult to adapt to Chelsea'a style of play and his confidence dropped. After 130 games and 47 goals for Blackburn, his scoring prowess disappeared too and he hit the net just once in 28 games at Chelsea. In 2000, Chelsea took a £4 million hit and sold him to Celtic for just £6 million.

24. A Central European communist country dissolved in 1993, just a few years after the government of that country had been deposed in the Velvet Revolution. Which country was this?

From Quiz That Is So Five Minutes Ago...

Answer: Czechoslovakia

The Velvet Revolution of 1989 served to end communism in Czecholslovakia. It also led to political tensions, which eventually culminated in the dissolution of the country in 1990 into the two new states of Slovakia and the Czech Republic.

25. In the years of the 1990s an Olympic ice figure-skater was first U.S. skater to complete the triple axel jump in competition. Who was it?

From Quiz Remembering the 1990s

Answer: Tonya Harding

Tonya Harding completed the triple axel in the short program, two triple axels in a program, and a triple axel with a double toe loop combination as the first lady to do so in competition. She won Skate America and the Nations Cup in 1990. In 1991, the US title, second at World Champions, and the NHK trophy were won by Tonya. Nancy Kerrigan was one of her skating rivals.

26. What children's show that first aired in 1997 was aimed at tykes aged one to four but had a cult following amongst college students, launched a world-wide marketing craze and had a character accused of homosexuality?

From Quiz 1990s All-American Fads, Fashions and Trends

Answer: Teletubbies

The character Tinky Winky was charged by Evangelical preacher Jerry Falwell as being a "gay role model" in part because of his "magic bag" and wearing a tutu occasionally when he danced. The controversy proved to be a boon to the ratings of "Teletubbies" and the show remains popular in re-runs.

27. What is the name of the emoto-tronic friend that you had to take care of and was popular in the 90s?

From Quiz 90s Fads (American)

Answer: Furby

Furby was made by the toy company Hasbro and was introduced in 1998. Furby has a mind of its own. It speaks its own language and communicates with other "Furbys".

28. 1995. With the collapse of the peso, the United States authorizes aid of more than $20 billion to assist __________.

From Quiz Remember the 90s?

Answer: Mexico

29. Only 26% of inhabitants of which Canadian territory, established on 1st April 1999, speak English as a first language?

From Quiz Prince Told Us To Party

Answer: Nunavut

Inuktitut is very much the dominant language here, as 70% of people consider it their first language, with French only being the first language of 1%. The Inuktitut syllabic alphabet is used alongside English in Nunavut, including on all official signage.

This is category 12158
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.