FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remember the 90s
Quiz about Remember the 90s

Remember the 90s? Trivia Quiz


If you are more than three years old - which all of you probably are :) - then this quiz should be pretty easy for you.

A multiple-choice quiz by arsalanrizvi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1990s Nostalgia

Author
arsalanrizvi
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,143
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
11035
Last 3 plays: Guest 73 (8/10), Guest 92 (6/10), Guest 152 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. 1991. Apartheid laws are repealed in ___________________. Hint


Question 2 of 10
2. 1992. Babri mosque is destroyed by Hindu extremists in _______. Hint


Question 3 of 10
3. 1993. In ________________, monarchy is re-established, and Sihanouk becomes king. Hint


Question 4 of 10
4. 1994. Israeli Prime Minister _______ and Jordanian King Hussein I sign a treaty ending the countries' formal state of war. Hint


Question 5 of 10
5. 1995. With the collapse of the peso, the United States authorizes aid of more than $20 billion to assist __________. Hint


Question 6 of 10
6. 1996. Nineteen US servicemen are killed in __________________ when a bomb explodes in front of a military personnel apartment complex. Hint


Question 7 of 10
7. 1997. ____________________ announces that its membership has reached 10 million people. Hint


Question 8 of 10
8. 1998. Steven Spielberg's movie _____________________________ hits big screen. Hint


Question 9 of 10
9. 1999. King Hasan of ___________ died. Hint


Question 10 of 10
10. 2000. Baseball's __________________ became the first team to win three World Series championships in a row since the Oakland Athletics in 1972-73-74. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 73: 8/10
Feb 14 2024 : Guest 92: 6/10
Jan 29 2024 : Guest 152: 5/10
Jan 20 2024 : Guest 164: 3/10
Jan 07 2024 : Robert907: 5/10
Jan 06 2024 : Guest 1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1991. Apartheid laws are repealed in ___________________.

Answer: South Africa

Apartheid laws established white supremacy over blacks in South Africa.
2. 1992. Babri mosque is destroyed by Hindu extremists in _______.

Answer: India

The mosque was built in the sixteenth century by the Mogul emperor, Babur. The incident sparked two months of Hindu-Muslim rioting that claimed thousands of lives.
3. 1993. In ________________, monarchy is re-established, and Sihanouk becomes king.

Answer: Cambodia

Sihanouk had renounced the crown 38 years earlier.
4. 1994. Israeli Prime Minister _______ and Jordanian King Hussein I sign a treaty ending the countries' formal state of war.

Answer: Rabin

5. 1995. With the collapse of the peso, the United States authorizes aid of more than $20 billion to assist __________.

Answer: Mexico

6. 1996. Nineteen US servicemen are killed in __________________ when a bomb explodes in front of a military personnel apartment complex.

Answer: Saudi Arabia

The bomb was planted in a fuel truck. Hundreds of military personnel were wounded.
7. 1997. ____________________ announces that its membership has reached 10 million people.

Answer: America Online

8. 1998. Steven Spielberg's movie _____________________________ hits big screen.

Answer: Saving Private Ryan

Saving Private Ryan was about World War II heroism.
9. 1999. King Hasan of ___________ died.

Answer: Morocco

The same year King Hussein of Jordan died, too.
10. 2000. Baseball's __________________ became the first team to win three World Series championships in a row since the Oakland Athletics in 1972-73-74.

Answer: New York Yankees

The NY Yankees won three back-to-back World Series titles 1998-1999-2000.
Source: Author arsalanrizvi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Terry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us