FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Evanovich Janet Quizzes, Trivia and Puzzles
Evanovich Janet Quizzes, Trivia

Janet Evanovich Trivia

Janet Evanovich Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G

Fun Trivia
Stephanie Plum, lingerie buyer turned bounty hunter, has featured in over twenty novels, each of which includes its number in the series as part of the title. And that's only part of Janet Evanovich's output.
47 Janet Evanovich quizzes and 658 Janet Evanovich trivia questions.
Sub-Categories:
Stephanie Plum Mixture Stephanie Plum Mixture (15 quizzes)
1.
  Fearless Fourteen   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Miss Plum was back in June 2008!
Average, 15 Qns, Gamemaster1967, Jan 10 10
Average
Gamemaster1967 gold member
874 plays
2.
  Three To Get Deadly   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The team was all back in the 1997 release of "Three to Get Deadly". One of the area's most beloved seniors was missing, so Stephanie and her miscellaneous crew were set to the task of recovering him.
Average, 10 Qns, Gamemaster1967, Jul 20 08
Average
Gamemaster1967 gold member
973 plays
3.
  High Five   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Published first in 1999, "High Five" offers another glimpse into the world of Stephanie Plum. Her uncle is missing, her cop is worried, and her mentor is looking sexier by the hour!
Average, 10 Qns, gamemaster1967, Aug 09 08
Average
gamemaster1967 gold member
643 plays
4.
  Two For The Dough   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Stephanie Plum returned in book two, published in 1996. There's another man to hunt for, Grandma sees some action, and Joe gets closer to Stephanie.
Average, 10 Qns, gamemaster1967, Jan 19 09
Average
gamemaster1967 gold member
872 plays
5.
  Four To Score   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Four To Score" was published in 1998 and had Ms. Plum back and on the hunt for her first female fugitive. She, Lula and Grandma Mazur banded together for a take down, while Steph had to find someplace to stay!
Average, 10 Qns, gamemaster1967, Aug 05 08
Average
gamemaster1967 gold member
566 plays
6.
  Finger Lickin' Fifteen   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Book fifteen, not counting side stories, was released in June of 2009.
Easier, 10 Qns, Gamemaster1967, Dec 01 09
Easier
Gamemaster1967 gold member
397 plays
7.
  "One for the Money" by Janet Evanovich   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quick quiz about the famous Stephanie Plum. Contains spoilers!
Easier, 15 Qns, tiare75, May 20 07
Easier
tiare75
2029 plays
8.
  Sizzling Sixteen    
Multiple Choice
 15 Qns
A lucky red bottle, a pet alligator named Mr. Jingles, and a group of Hobbits cause chaos for Stephanie as she tries to rescue her cousin Vinnie in Janet Evanovich's "Sizzling Sixteen".
Easier, 15 Qns, J1020, Aug 06 10
Easier
J1020
287 plays
9.
  Stephanie Plum's Lucky 13   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Janet Evanovich's bounty hunter heroine, Stephanie Plum, is back in her 13th adventure - "Lean, Mean Thirteen". Did you pay attention while you read the book? Warning: spoilers ahead.
Average, 10 Qns, pusdoc, Jul 02 07
Average
pusdoc gold member
1259 plays
10.
  Takedown Twenty    
Multiple Choice
 10 Qns
The twentieth Stephanie Plum specific novel by Janet Evanovich was released in 2013.
Average, 10 Qns, Gamemaster1967, Apr 14 14
Average
Gamemaster1967 gold member
184 plays
trivia question Quick Question
Lula had a new love interest who had many professions- fireman, wrestler, and chicken mascot. What was his name?

From Quiz "Finger Lickin' Fifteen"




11.
  Top Secret Twenty-One    
Multiple Choice
 10 Qns
Aiding Ranger, multiple skips, an unexpected roommate and a pack of minions were all a part of this Plum adventure from Janet Evanovich. The book was released in June 2014.
Average, 10 Qns, Gamemaster1967, Oct 26 14
Average
Gamemaster1967 gold member
164 plays
12.
  "Ten Big Ones"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Ten Big Ones" is one of my favorite Stephanie Plum novels. See how much you remember from this book.
Average, 10 Qns, TNO40, Jul 29 05
Average
TNO40
923 plays
13.
  Stephanie Plum vs Alex Barnaby    
Multiple Choice
 10 Qns
Both characters of Janet Evanovich, they have never met and live separate lives. They are completely different people - or are they? Choose who the statement best describes - Alex, Stephanie, both, or neither.
Average, 10 Qns, lones78, Jan 17 12
Average
lones78 gold member
212 plays
14.
  Metro Girl   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You may know of Janet Evanovich's heroine Stephanie Plum, but have you heard of Alex Barnaby? 'Metro Girl' is Alex's first adventure. Warning: possible spoiler alert.
Average, 10 Qns, lones78, Jun 21 10
Average
lones78 gold member
182 plays
15.
  "Finger Lickin' Fifteen" Quotes    
Multiple Choice
 15 Qns
Janet Evanovich's "Finger Lickin' Fifteen" (2009) continues the story of the accident-prone female bounty hunter, Stephanie Plum, as she chases down fugitives with her friends, family, and significant others.
Average, 15 Qns, J1020, Jul 17 10
Average
J1020
229 plays
16.
  'Hard Eight'    
Multiple Choice
 20 Qns
Stephanie Plum is back and funnier than ever. Janet Evanovich's eighth novel is the best yet. Take the quiz and enjoy!
Average, 20 Qns, jennyjenjen31, Oct 01 08
Average
jennyjenjen31
1720 plays
17.
  Quotes from "Lean Mean Thirteen"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I give you a quote from the Stephanie Plum book, "Lean Mean Thirteen" and you provide me with the character's name. [Note: all curse words have been censored - that is the only change to the quotes.]
Average, 10 Qns, crazeecatgrrl, Feb 23 08
Average
crazeecatgrrl
819 plays
18.
  Plum Spooky    
Multiple Choice
 10 Qns
A Halloween-inspired Stephanie Plum holiday novel from Janet Evanovich. I will put a 'possible spoiler alert' on this quiz!
Average, 10 Qns, lones78, Jun 19 10
Average
lones78 gold member
244 plays
19.
  "Lean Mean Thirteen"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Stephanie is the prime suspect in her ex-husband's disappearance.
Average, 15 Qns, tno40, Jul 03 07
Average
tno40
844 plays
20.
  "Eleven on Top" -- Part One   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Stephanie quits her job, Lula takes on bounty hunting, and we learn some interesting facts about Ranger.
Average, 10 Qns, TNO40, Aug 08 05
Average
TNO40
838 plays
21.
  Motor Mouth    
Multiple Choice
 10 Qns
Janet Evanovich's second Alex Barnaby adventure is 'Motor Mouth'.
Average, 10 Qns, lones78, Jun 29 10
Average
lones78 gold member
180 plays
22.
  Janet Evanovich's "Seven Up"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the seventh quiz in Evanovich's series on Stephanie Plum, the bounty hunter.
Average, 10 Qns, Fi B, Jul 04 03
Average
Fi B
1745 plays
23.
  "One For The Money" Descriptions    
Multiple Choice
 25 Qns
I will describe a character from "One For the Money" by Janet Evanovich and you tell me who it is. Good Luck!
Average, 25 Qns, kshowers, Jun 06 11
Average
kshowers
298 plays
24.
  "Hot Six" by Janet Evanovich    
Multiple Choice
 10 Qns
For everyone who loves Stephanie Plum as much as I do, this quiz should be pretty easy.
Average, 10 Qns, miss_terious, Oct 23 17
Average
miss_terious
Oct 23 17
1229 plays
25.
  "Twelve Sharp"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ranger's in trouble and needs Stephanie's help.
Average, 10 Qns, TNO40, Jul 10 06
Average
TNO40
894 plays
26.
  Plum Numbers in "One For the Money"    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is all about the numbers from "One for the Money" by Janet Evanovich. Some of the questions are hard so Good Luck!
Tough, 25 Qns, kshowers, Feb 28 08
Tough
kshowers
604 plays
27.
  "Eleven on Top" -- Part Two   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Stephanie searches for the missing men, Valerie's and Albert's wedding day approaches, and Murphy's Law seems to apply once again.
Average, 10 Qns, TNO40, Nov 05 06
Average
TNO40
814 plays
28.
  Plum Colors #2 "One For the Money"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second part of my colors quiz on "One For the Money" by Janet Evanovich.
Tough, 10 Qns, kshowers, Feb 27 08
Tough
kshowers
446 plays
29.
  A Quiz on Janet Evanovich's "To the Nines"    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the ninth Stephanie Plum novel. Enjoy!
Average, 15 Qns, Miss_Terious, Nov 03 03
Average
Miss_Terious
1449 plays
30.
  "Visions of Sugar Plums"    
Multiple Choice
 15 Qns
A Stephanie Plum Holiday Novel. Author Janet Evanovich created another outstanding adventure for Steph and her friends!
Average, 15 Qns, jennyjenjen31, Apr 01 15
Average
jennyjenjen31
1079 plays
31.
  Plum Colors - "One For The Money "    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you like Janet Evanovich's "Stephanie Plum" series? Take my quiz about colors from the first book "One For the Money".
Tough, 10 Qns, kshowers, Feb 13 08
Tough
kshowers
526 plays
32.
  Janet Evanovich's "Visions of Sugar Plums"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first of Janet's spin-off series of novellas, featuring Stephanie Plum and introducing a new character who goes by the name of Diesel. How well do you know the characters in this book?
Tough, 10 Qns, Supermoo, Aug 24 08
Tough
Supermoo
330 plays
Related Topics
  American Literature [Literature] (51 quizzes)

  Mystery & Detective Fiction [Literature] (100 quizzes)

  Romantic Fiction [Literature] (17 quizzes)


Janet Evanovich Trivia Questions

1. At the beginning of the story, who did Stephanie help to capture a man named Emilio Gardi?

From Quiz
Top Secret Twenty-One

Answer: Ranger

Gardi had skipped out on his court date in Dade County, down in Florida. He was facing racketeering charges, but decided to attend a dinner party in New Jersey. Stephanie and Ranger also attended this event, and Ranger nabbed Gardi. He tried to be civilized about it, but Gardi forced Ranger into a more brutal response.

2. At the start of the story, what species of animal did Stephanie and Lula spot running loose in the 'Burg?

From Quiz Takedown Twenty

Answer: Giraffe

The giraffe was on the loose, but it kept vanishing mysteriously when Lula and Steph tried to track it. Lula finally decided to name it, and claimed they'd become friends through telepathic communication. There was a mysterious polar bear on the series "LOST".

3. Who did Stephanie inherit the lucky red bottle from?

From Quiz Sizzling Sixteen

Answer: Uncle Pip

Stephanie's Uncle Pip was killed when he wandered out of the senior center during a thunderstorm. She was uncertain why he had chosen such an odd thing to leave to her in his will.

4. Both Stephanie and Alex have men in their lives - of course they do, they are hot-blooded women! But which one 'has' a man who owns (or owned) a Porsche?

From Quiz Stephanie Plum vs Alex Barnaby

Answer: Both Alex and Stephanie

Stephanie's man, Ranger, owns a black Porsche. At one stage, he even gave one to Stephanie to drive - which she managed to destroy. His business, RangeMan, also owns several high-end cars - all black. When Alex first met Sam Hooker, he owned a silver Porsche. It wasn't destroyed in the first story 'Metro Girl' but it didn't make an appearance in the second story 'Motor Mouth' either, so it is unclear as to whether or not he still owns the Porsche.

5. Alex's fellow race day spotter, Gobbles, gets trapped in Huevo Racing's hauler and calls Alex for help. Who is the sponsor of Huevo Racing?

From Quiz Motor Mouth

Answer: Lube-a-Lot

The Number 69, Lube-a-Lot car belongs to Dickie Bonnano (otherwise known as Spanky) and, in turn, belongs to Huevo Racing. Yum Yum Snack Cakes is the sponsor of the team that Gobbles works for, Stiller Racing is who Hooker and Alex work for and Nutsy (who is mentioned later in the book) drives for Krank's Beer.

6. The heroine of 'Metro Girl', Alexandra Barnaby, has a nickname given to her by her family when she was young. What is this nickname?

From Quiz Metro Girl

Answer: Barney

Most people call Alexandra 'Alex' and that is what she prefers. However, when she was young, her family started calling her 'Barney' and it has stuck.

7. At the start of 'Plum Spooky', who does Stephanie FIRST find outside her front door (and ends up as her roommate throughout the rest of the book)?

From Quiz Plum Spooky

Answer: Carl the monkey

Carl the monkey belongs to Susan Stitch - an FTA (Failure to Appear) in 'Fearless Fourteen'. Susan left Carl with Stephanie while she went on her honeymoon. Diesel DOES end up staying with Stephanie in this book but, as per usual, she finds him INSIDE her apartment. Joe doesn't stay with Stephanie at all in this book as he is working like crazy and is babysitting his brother who was kicked out of his house. Randy Briggs doesn't appear in this story at all.

8. Lula suffered this major trauma as main story number fifteen began.

From Quiz Finger Lickin' Fifteen

Answer: she witnessed a beheading

Lula was in her car and leaned down to retrieve something. When she popped her head back up, she saw a celebrity chef being beheaded with a meat clever. The killers saw her watching the scene transpire and she hauled her booty straight to Plum Bail Bonds to report her trauma to Connie and Stephanie. The women then spent several go-arounds debating who would inform Joe Morelli, and Connie ended up making the report via telephone. Steph and Joe were off again, which always makes me happy as Ranger gets more "page" time.

9. Loretta Rizzi was Steph's FTA when the book opened. Which choice does NOT describe Loretta's life?

From Quiz Fearless Fourteen

Answer: she was once married to Moon Man

Poor Loretta had robbed a liquor store because she needed a Tom Collins! She told Stephanie she'd been on her period at the time, and therefore not thinking clearly. She wasn't willing to be taken into custody, because her son Mario would need a ride home from school that afternoon. She made Stephanie promise to take care of Mario in case she couldn't bond out immediately. That turned out to be just the case, as Loretta was worth nothing financially and had burned the last person who put up her bail. She and Stephanie had been in school together and Loretta had quit early to give birth to Mario. At the start of this tale, no one knew who Mario's father could be.

10. When Diesel first appeared in Stephanie's apartment she thought that she was in the ICU, hallucinating. What did she say had caused her to be in the ICU?

From Quiz Janet Evanovich's "Visions of Sugar Plums"

Answer: A stroke

This was said in response to Diesel saying he was the Spirit of Christmas.

11. During her search for Uncle Fred, Stephanie was given this interesting clue by her Aunt Mabel.

From Quiz High Five

Answer: pictures of a dismembered corpse

The pictures were inside Fred's desk. They couldn't have been there too long, as Mabel went into the desk every so often if she needed something. Stephanie passed the pics to Joe, but kept her own color copies. She searched them over and over for clues.

12. Why was Maxine Nowicki out on bail?

From Quiz Four To Score

Answer: stealing her boyfriend's car

Maxine and her slimy man Eddie Kuntz broke up and she stole his car, and some other personal items. He sent the cops after her, and she used Vinnie for bail money. Vinnie gave her FTA to Stephanie and it wasn't long before Ms. Plum was on another adventure.

13. Stephanie was hired to find old Moses Bedemier, who'd gone FTA (failure to appear). Why had he needed Vinnie's bond money to begin with?

From Quiz Three To Get Deadly

Answer: he'd been caught with a concealed handgun

Initially, Uncle Mo had been pulled over by a newbie cop named Benny Gaspick, better known as Officer Picky. Mo had been doing 35 mph in a 25 mph zone, which is a traffic violation. Then, Officer Picky realized Mo had a concealed weapon in his jacket pocket. Uncle Mo had owned a candy shop in town since 1958 and was beloved by practically all of the burg's citizens. Stephanie knew her work was cut out for her in locating such a cherished townie. The early investigation led her to conclude that Mo wouldn't have even bother being FTA on such a minor incident, as concealeds were common in Trenton. He could have easily appeared and been sentenced to a minor punishment.

14. Who's Stephanie's FTA at the start of the novel?

From Quiz Two For The Dough

Answer: Kenny Mancuso

The scenario was set such as Kenny had shot his good friend Moogey Bues in the knee. He'd failed to appear after he bonded out, so Stephanie went to recover him. It became clear early on that there was more to Kenny and Moogey than an accidental shooting, when Joe Morelli revealed he was looking for Kenny as well. He initially told Stephanie that he was related to Kenny and had agreed to look for him on behalf of family. Moogey was murdered shortly after the book began, and so naturally, the plot thickened.

15. How long has Grandma Mazur lived with the Plums?

From Quiz Plum Numbers in "One For the Money"

Answer: 2 years

Grandma Mazur had lived with the Plums for two years. She moved in when her husband died and never moved out.

16. What color is Joe Morelli's Jeep Cherokee?

From Quiz Plum Colors #2 "One For the Money"

Answer: Red & Gold

Joe Morelli has a brand new red and gold Jeep Cherokee. Stephanie Plum commandeers the jeep in her search for Joe Morelli.

17. What color was Stephanie's skirt when she played choo-choo with Joe Morelli in his garage?

From Quiz Plum Colors - "One For The Money "

Answer: pink

Joseph Morelli was eight when he took six year old Stephanie Plum to his family's garage to play a new game he called choo-choo. He was the train and Stephanie was the tunnel.

18. Which character from Stephanie's past plays a prominent role in this book?

From Quiz Stephanie Plum's Lucky 13

Answer: Dickie Orr

Dickie is Stephanie's ex-husband. As usual, she goes a bit ballistic in his company. Joe Morelli gets to spend time with him too, and learns just how obnoxious he is. Sally Sweet is the cross-dressing musician who has appeared in a few of the books. The other names I made up - I swear Evanovich gets her character names from my high school yearbook (I'm from Jersey originally), so I did the same by combining different names from my past.

19. Stephanie visits Dickie Orr's office under the pretence of asking for legal advice. Why does she end up choking her ex-husband during this visit?

From Quiz "Lean Mean Thirteen"

Answer: Dickie has a recent picture of him and Joyce Barnhardt on his desk.

Stephanie attacks Dickie when he tells her that he thought he'd be done with Joyce before Stephanie returned home that day.

20. Who does Stephanie work for?

From Quiz "One for the Money" by Janet Evanovich

Answer: Cousin Vinnie

She lost her job as a buyer for a lingerie store and had to go to her Cousin Vinnie for a job.

21. Where is Ranger going when he says good-bye to Stephanie in the bakery?

From Quiz "Twelve Sharp"

Answer: Miami

Ranger tells Stephanie that he could get her to smile at him the way she looks at donuts if he had five minutes alone with her. She counters he'll get five minutes if he take half of her skips. Ranger, however, says he's leaving for Miami due to "bad" business.

22. Why does Stephanie break into tears at Mama Macaroni's funeral?

From Quiz "Eleven on Top" -- Part Two

Answer: She always breaks into tear at funerals, no matter whose it is.

Stephanie goes to the funeral at the spur of a moment and is later joined by Ranger. She breaks into tears and loud sobbing when the Priest says: "Ashes to ashes, ..." She explains to Ranger that this happens to her at every funeral.

23. Who did Stephanie apprehend before she quit her job as a bounty hunter?

From Quiz "Eleven on Top" -- Part One

Answer: Sam Sporky

Stephanie chases Sam Sporky through three yards, gets bitten by a dog, and shot at by an old lady. To make matters worse, she then tackles him behind a cafe, rolling in garbage.

24. Which car catches fire at the beginning of the story?

From Quiz "Ten Big Ones"

Answer: Ford Escape

The Red Devil robs a store and throws a lit bottle into the store before he tries to make his getaway. Victor, the store manager, throws the bottle at the guy in the devil mask. It bounces off and smashes against Stephanie's car, which then catches fire.

25. Who does Stephanie find on the guardrail of the bridge between Trenton, New Jersey and Morrisville, Pennsylvania?

From Quiz "Hot Six" by Janet Evanovich

Answer: Carol Zabo

Stephanie keeps Carol from jumping by telling her that she'll look awful when they find her body. Her hair will be all messed up and she will have ruined the $400 leather jacket she was wearing. She also promises to try to get the charges dropped so that Carol won't have to spend time in jail.

26. A strange man appears in Stephanie's kitchen right before Christmas. What is his name?

From Quiz "Visions of Sugar Plums"

Answer: Diesel

Diesel appeared out of nowhere. One minute Stephanie was standing in her kitchen alone, and the next minute Diesel was standing beside her.

27. In the first chapter, who was the FTA that got globs of Vaseline all over Stephanie?

From Quiz A Quiz on Janet Evanovich's "To the Nines"

Answer: Punky Balog

The reactions Stephanie gets from people before she cleans the Vaseline off are pretty comical.

28. Who does Vinnie tell Steph (in chapter 1) that she has to bring back in?

From Quiz Janet Evanovich's "Seven Up"

Answer: Eddie DeChooch

'He got tagged smuggling a truckload of bootleg cigarettes up from Virginia'. Stephanie works for her cousin Vinnie's bond reinforcement agency and has to bring in criminals who missed their court dates. Ronald is Eddie's nephew.

29. The first fugitive Stephanie apprehended in 'Hard Eight' was named

From Quiz 'Hard Eight'

Answer: Martin Paulson

Martin Paulson was wanted for credit card fraud. He stood 5'8 and weighed 297 pounds. He was handcuffed with his legs shackled and fell out of the car. Stephanie had quite a time trying to get him back up on his feet.

30. Who was the high money FTA (failure to appear) that Stephanie had to collect in this book?

From Quiz Top Secret Twenty-One

Answer: Jimmy Poletti

Jimmy was another notorious "business man" from the neighborhood. Jimmy owned car dealerships and apparently had been involved in some illegal activities with young girls down in Mexico. Steph and Lula visited Jimmy's wife Trudy, his daughter-in-law, his son Oswald and his mother. They had no luck. Speed Weed, McG and David Greenwalt are all TV producers, writers and directors.

This is category 8902
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.