FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Koontz Dean Quizzes, Trivia and Puzzles
Koontz Dean Quizzes, Trivia

Dean Koontz Trivia

Dean Koontz Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K

Fun Trivia
With novels and stories that combine suspense, horror, fantasy, mystery, science fiction and satire, Dean Koontz has had multiple best sellers.
45 Dean Koontz quizzes and 630 Dean Koontz trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  "The Husband"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The Husband" is the first Dean Koontz book I have ever read so in honor of this milestone I have created a quiz about this 2006 book.
Average, 10 Qns, pennie1478, Apr 20 07
Average
pennie1478 gold member
724 plays
2.
  'Phantoms' Part 1   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Jennifer and Lisa Paige return to the little town of Snowfield, California. It does not take Jennifer long to realize her town died while she was away. This is my favorite Dean Koontz story.
Tough, 10 Qns, Gamemaster1967, Dec 19 16
Tough
Gamemaster1967 gold member
522 plays
3.
  "The Good Guy" Dean Koontz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Dean Koontz is one of my favorite authors of all time. I loved this book, and I hope you enjoy this quiz. It isn't too difficult, as long as you paid attention!
Average, 10 Qns, nooxyjen, Jun 06 07
Average
nooxyjen
574 plays
4.
  Dean Koontz's "Velocity" Characters   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All about Dean Koontz's book "Velocity". Make sure you're ready!
Average, 10 Qns, ashli113, Jan 19 09
Average
ashli113
319 plays
5.
  'Phantoms' Part 2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This covers more of Dean Koontz's "Phantoms".
Average, 10 Qns, GameMaster1967, Dec 19 16
Average
GameMaster1967 gold member
362 plays
6.
  Dean Koontz's "The Bad Place"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the best book in the Dean Koontz collection, "The Bad Place".
Tough, 10 Qns, Sedgewick87, Dec 26 07
Tough
Sedgewick87
500 plays
7.
  We Do Our Work By The Light of The Moon    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz that will test your knowledge on "By The Light of the Moon" by Dean Koontz, one of my all-time favorite novels.
Average, 25 Qns, TheGamersGuild, Jul 04 09
Average
TheGamersGuild
277 plays
8.
  The Ultimate Watchers Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
"Watchers", by Dean Koontz, is one of my favorite novels. I loved the mystery, horror, and suspense the book held. Here's a quiz on some trivia from the book. Enjoy!
Average, 10 Qns, cinnabun, Dec 19 16
Average
cinnabun
1422 plays
9.
  "Life Expectancy" by Dean Koontz    
Multiple Choice
 10 Qns
Have you read this great book? Test your memory.
Average, 10 Qns, helegnin, Jun 04 05
Average
helegnin
1106 plays
10.
  "The Face" - Part 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of my favorite books written by Dean Koontz. Hope you enjoy Part 1!
Easier, 10 Qns, kewlbabe2020, Dec 19 16
Easier
kewlbabe2020
408 plays
trivia question Quick Question
What exactly is The House of Thunder?

From Quiz "The House of Thunder - Koontz"




11.
  The Darkest Evening of the Year   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the 2007 book by Dean Koontz, it's called "The Darkest Evening of the Year". Warning "CONTAINS SPOILERS"
Average, 10 Qns, emmyangel26, Jan 26 08
Average
emmyangel26
327 plays
12.
  Dean R. Koontz 'Lightning'    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz contains questions about the plot and characters of 'Lightning', my favorite book by Dean R. Koontz.
Average, 15 Qns, DillPickle, Mar 02 17
Average
DillPickle
1344 plays
13.
  Dean Koontz's "Dark Rivers of the Heart"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz about two people trying to secure their thoughts about their past. Another gripping tale by a master story teller, Dean Koontz. Enjoy. SPOILER ALERT. :)
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Feb 10 08
Average
Dead Man Inc
284 plays
14.
  "The Door To December": A Dean Koontz Story   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A young child is brutally examined by dangerous and psychotic men. Her mother tries to save her and a detective attempts to solve a tough case. Can they do it? Good luck! SPOILER ALERT =)
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Mar 04 16
Average
Dead Man Inc
262 plays
15.
  "Whispers" another great Dean R. Koontz book   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
"Whispers" was a bit slow for a Dean R. Koontz book, but it had just as many twists as you would expect. Enjoy this little quiz about "Whispers".
Tough, 15 Qns, mortician, Jun 18 04
Tough
mortician
477 plays
16.
  False Memory    
Multiple Choice
 10 Qns
After reading "False Memory" I have decided to make a quiz. This quiz will be about the characters and events that are crucial to the story. I hope you enjoy it.
Average, 10 Qns, babyspice, Dec 20 16
Average
babyspice
759 plays
17.
  Dean Koontz's "Hideaway"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another great Dean Koontz story involving horror and unbelievable detail. Once again, if you read the story, this should be no problem. Have fun! :) Note: There are spoilers in this quiz.
Tough, 10 Qns, Dead Man Inc, Dec 26 07
Tough
Dead Man Inc
379 plays
18.
  "The Face" Part 2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of my favorite books by Dean Koontz. Hope you enjoy part 2!
Average, 10 Qns, kewlbabe2020, May 14 17
Average
kewlbabe2020
330 plays
19.
  "False Memory": A Dean Koontz Classic    
Multiple Choice
 10 Qns
A crazy psychiatrist uses brain washing to control the lives of innocent people. Is there any way to stop him? Let's see if you know this Koontz masterpiece. Good luck! SPOILERS!
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Sep 01 18
Average
Dead Man Inc
Sep 01 18
282 plays
20.
  Dean Koontz, "The Face of Fear"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about one of my favorite books, "The Face of Fear". Even though the story was interesting, I was hoping for an alternate ending.This should be quite easy for those who read the book and have a good understanding of the book.
Tough, 10 Qns, R.Orton lover, Oct 29 04
Tough
R.Orton lover
206 plays
21.
  "Intensity" by Dean Koontz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How would you feel waking up in a house you're unfamiliar with, chasing a killer? Just ask Chyna Shepard how that worked out for her in the Dean Koontz novel, "Intensity". Good luck! SPOILER ALERT
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Dec 19 16
Average
Dead Man Inc
372 plays
22.
  Watchers Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
I have been a fan of Dean Koontz for a long time, and decided to create a quiz on my favorite book of his. Good luck!
Average, 10 Qns, dogandpony1023, Dec 19 16
Average
dogandpony1023
165 plays
23.
  The Key To Midnight   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Dean Koontz first wrote "The Key To Midnight" under the pseudonym Leigh Nichols. He wanted to experiment with a new type of novel. Now that he was taken "credit" for the novel, how much do you know about it? Good luck. There are spoilers in this quiz.
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Jan 05 08
Average
Dead Man Inc
241 plays
24.
  A Difficult "Strangers" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Dean Koontz is a master of horror and excitement and all of his novels live up to the hype. If you read "Strangers" two or three times and paid close attention to detail, this quiz will be simple. Be warned, there are spoilers. Good luck.
Tough, 10 Qns, Dead Man Inc, Dec 09 07
Tough
Dead Man Inc
248 plays
25.
  The Servants of Twilight    
Multiple Choice
 10 Qns
A woman and her son are chased by a religious cult that believes he is the Anti-Christ. Follow this spectacular Dean Koontz story that is believed to be one of his best. Good luck! SPOILERS
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Jun 21 08
Average
Dead Man Inc
265 plays
26.
  "The Taking" by Dean Koontz    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your memory of this great novel.
Tough, 10 Qns, helegnin, Jun 22 05
Tough
helegnin
542 plays
27.
  The House of Thunder - Koontz    
Multiple Choice
 10 Qns
If you've read this book - this quiz is gravy. Great book, if you haven't already read it!
Average, 10 Qns, minvc, Dec 19 16
Average
minvc
580 plays
28.
  Enter The House of Thunder    
Multiple Choice
 10 Qns
In another Koontz classic, a woman awakes in a hospital after a horrible crash. She thinks everything will be okay, until she can't remember her job. Things soon begin to unravel. Is it really a hospital? Let's see if you know! Good luck! SPOILERS
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Dec 19 16
Average
Dead Man Inc
215 plays
29.
  "Intensity" - Dean Koontz' Best    
Multiple Choice
 20 Qns
This is Koontz' best novel. Any fan should have fun, and perhaps a challenge!
Average, 20 Qns, Lady Silver, Dec 19 16
Average
Lady Silver
1138 plays
Related Topics
  Contemporary Literature and Fiction [Literature] (22 quizzes)


Dean Koontz Trivia Questions

1. Two distinct animals are mentioned in this book and are part of the main body of the story. What kind of animals are they?

From Quiz
Watchers

Answer: Golden retriever and a gorilla

According to the book, both animals are chosen for their high levels of intelligence as test subjects. In real life, both of these animals are also considered highly intelligent.

2. What is Dylan mentally complaining about in the fast food joint?

From Quiz We Do Our Work By The Light of The Moon

Answer: The 'joint' doesn't look like a joint

Dylan thought that a joint should be dim with mahogany tables. He and Shep were hungry, though, so he dealt with it.

3. Who did Ned Pearsall hate with a passion?

From Quiz Dean Koontz's "Velocity" Characters

Answer: Henry Friddle

Henry fell off the roof of his home while attempting to urinate on Ned's dining room windows. Ned hated Henry and his wife because they made a lawn gnome resembling Ned. Ned tells this story at the bar so much Billy rolls his eyes every time he hears it.

4. What incident first made Martie realize that she was suddenly scared of herself?

From Quiz "False Memory": A Dean Koontz Classic

Answer: Walking Valet

When she was walking her dog, Valet, she started to realize that she wasn't herself and something was wrong. She thought everybody was against her.

5. On their drive to Laura's house, we find out what college Chyna and her friend attend. Which college is it?

From Quiz "Intensity" by Dean Koontz

Answer: University of California

Chyna Shepard and Laura Templeton are heading to Laura's house for their break from college. Laura begins the book driving extremely fast because she doesn't want to be late for dinner.

6. In what year does the story take place?

From Quiz Enter The House of Thunder

Answer: 1980

The year is stated at the beginning of the story as a horrible year for Susan Thorton.

7. Christine and Joey are the main characters in the story. They are the mother and son that are chased by the Church of Twilight. What is their last name?

From Quiz The Servants of Twilight

Answer: Scavelo

The two soon meet up with Charlie who becomes their private detective.

8. What was so obscure about the dead bodies found by Dan and Laura?

From Quiz "The Door To December": A Dean Koontz Story

Answer: They were totally disfigured.

After a later doctor confirmation, nothing human had killed these people. All bones were shattered; they looked like goop.

9. What is the name of the night club where Joanna Rand works?

From Quiz The Key To Midnight

Answer: Moonglow Lounge

Joanna owns the bar and even sings at it.

10. What was the name of the abusive husband that Amy is called in to rescue the dog from?

From Quiz The Darkest Evening of the Year

Answer: Carl

Carl destroyed his wife's figurines while abusing her, their children and the dog, because they were the link to the only hope she had in her life.

11. To begin the story, Hatch and Lindsey are driving on an icy road. After trying to get control of their car, they have a horrible car accident. What is the cause of their accident?

From Quiz Dean Koontz's "Hideaway"

Answer: A drunk truck driver.

The truck driver, Bill Cooper, was an alcoholic since his wife, Myra, left him. He felt horrible after the accident.

12. When Ginger Weiss gets mugged at the beginning of the story, she breaks away from her foe. In order to do this, she bent one of her adversary's fingers backwards and broke it. Which finger did she break?

From Quiz A Difficult "Strangers" Quiz

Answer: index finger

Ginger got away safely after being restrained in an alley in Boston. She is a tough Jewish doctor with superior smarts and beauty to go along with it.

13. What did Corky write in a men's-room stall at the shopping mall?

From Quiz "The Face" Part 2

Answer: vicious racial epithets

In the book, it said that Corky harbored no malice toward any particular group, but regarded humanity in general disdain.

14. What was Ethan Truman's job position for the face?

From Quiz "The Face" - Part 1

Answer: Head of Security

Ethan had once worked as a detective for the police.

15. The main character in this book was Timothy Carrier. What was his profession?

From Quiz "The Good Guy" Dean Koontz

Answer: Stone mason

He was a hard-working mason, trying to live a quiet, ordinary life.

16. While Mitch Rafferty was planting flowers for one of his clients, he got a phone call about his wife Holly being kidnapped. How did the kidnapper let Mitch know he was serious?

From Quiz "The Husband"

Answer: Killed a dog walker across the street from Mitch

Mitch Rafferty was planting flowers for a client when he received a phone call from his Holly's kidnappers. They demanded two million dollars or Holly would be killed. To make sure Mitch knew they were serious, a man across the street who was walking a dog was shot in the head. The man turned out to be Mitch's old roommate and one of Holly's kidnappers.

17. Frank wakes up in an alley-way at the very beginning of the book. What is the phrase swimming in his mind?

From Quiz Dean Koontz's "The Bad Place"

Answer: Fireflies in a wind storm

The only thing Frank can think of at first is the phrase "Fireflies in a windstorm." You don't find out what that means until later on when he teleports with Bobby.

18. It was raining at the beginning of the book. In addition to being out-of-season and having a strange luminescence, there was a smell. What did it smell like?

From Quiz "The Taking" by Dean Koontz

Answer: semen

Page 19 of the hardcover: "Under that spice-market variety of exotic aromas, the rain had exuded the fecund scent of semen."

19. What "congenital defect" did Grandpa Josef predict his grandson would have?

From Quiz "Life Expectancy" by Dean Koontz

Answer: Syndactyly

Syndactyly is the webbing of fingers and/or toes. Amelia is the absence of arms or legs. (answers.com) Anencephaly is a defect of the neural tube. What happens is the head end of the neural tube doesn't close, which causes a large portion of the brain, cranium and scalp to not develop. The brain that does develop is usually not covered by bone or skin. (answers.com) Situs inversus is "a rare congenital disorder in which the major visceral organs are reversed from left to right as a mirror image of the normal condition..." (answers.com)

20. What was the occupation of Edna, the first mentioned victim in the book?

From Quiz Dean Koontz, "The Face of Fear"

Answer: dancer

Edna Mowry worked as a stripper at the Rhinestone Palace.

21. What movie company bought Hilary Thomas' screenplay?

From Quiz "Whispers" another great Dean R. Koontz book

Answer: Warner Brothers

Warner Brothers not only bought the screenplay but they agreed to let Hilary have complete control over the production of the movie.

22. Who was the first character that the author introduced in the book?

From Quiz Watchers

Answer: Travis

At the start of the book we first met Travis Cornell, a young, dark- haired man who was driving in his pick-up truck, carrying only Oreos and orange Koolaid for food.

23. Who was Chyna's best friend?

From Quiz "Intensity" - Dean Koontz' Best

Answer: Laura

Her driving techniques made Chyna nervous!

24. What was the name of the doctor who would have botched Laura Shane's delivery?

From Quiz Dean R. Koontz 'Lightning'

Answer: Paul Markwell

Paul Markwell was drunk the night Laura's mother went into labor. If he had delivered Laura she would have been crippled for life.

25. The main character is:

From Quiz The House of Thunder - Koontz

Answer: Susan

Story is centered around Susan.

26. Both animals in the story are given very odd names. One is named for its intelligence and one because it did not belong. What did they name the intelligent one?

From Quiz Watchers

Answer: Einstein

This name is given to the dog after it shows some very uncanny abilities like turning the hot water faucet off and getting a can of beer out of the refrigerator.

27. What mental disability does Shep have?

From Quiz We Do Our Work By The Light of The Moon

Answer: Autism

This leads to both frustrating and entertaining moments throughout the book. One example is Shep naming off as many nice variations for a vulgar word as he can think off.

28. What is Steve Zillis's trademark saying that annoys Billy?

From Quiz Dean Koontz's "Velocity" Characters

Answer: How're they hangin', Kemosabe?

Billy knows Steve is only ten years younger than himself, but thinks that Steve acts twenty years less mature.

29. What is Dusty's relation to Skeet, the kid who tried to kill himself?

From Quiz "False Memory": A Dean Koontz Classic

Answer: Half-brother

Skeet was Dusty's half-brother. This is the only reason why Dusty keeps him in his crew.

30. After Chyna realizes that Laura and her family have been killed, she decides to follow the mysterious killer. What animal does the killer eat inside the Templeton home?

From Quiz "Intensity" by Dean Koontz

Answer: Spider

The killer tells the spider to come to him and it does. When it is in his hand, he gobbles it up. Chyna almost throws up.

This is category 8930
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.