FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Darkest Evening of the Year
Quiz about The Darkest Evening of the Year

The Darkest Evening of the Year Quiz


This is a quiz on the 2007 book by Dean Koontz, it's called "The Darkest Evening of the Year". Warning "CONTAINS SPOILERS"

A multiple-choice quiz by emmyangel26. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Dean Koontz

Author
emmyangel26
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,383
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
327
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the abusive husband that Amy is called in to rescue the dog from? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the dog that Amy rescues? Hint


Question 3 of 10
3. What does Brian do for a living? Hint


Question 4 of 10
4. How do Vanessa and Brian communicate with each other? Hint


Question 5 of 10
5. When Brian is in a drawing trance, what is the focus point of the drawings of Nickie? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of Amy's ex-husband? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of Amy's daughter? Hint


Question 8 of 10
8. What are the names of Amy's other two dogs? Hint


Question 9 of 10
9. How is Piggy/Hope related to Brian? Hint


Question 10 of 10
10. What happens to Amy and Brian in the end? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the abusive husband that Amy is called in to rescue the dog from?

Answer: Carl

Carl destroyed his wife's figurines while abusing her, their children and the dog, because they were the link to the only hope she had in her life.
2. What is the name of the dog that Amy rescues?

Answer: Nickie

Nickie is a golden retriever, which happens to be Amy's favorite breed of dog ever, since she rescued a golden retriever when she was a little girl.
3. What does Brian do for a living?

Answer: Architect

Brian owns his own business and lives above the offices he conducts his business from.
4. How do Vanessa and Brian communicate with each other?

Answer: Through emails

Vanessa sends Brian encrypted emails which he tries to decrypt to find clues about where she is currently living.
5. When Brian is in a drawing trance, what is the focus point of the drawings of Nickie?

Answer: Her eyes

Brian is in such a trance that he does not notice as time passes by; when he tries to stop by putting the pencil down he miraculously finds the pencil back in his hand or in his pocket.
6. What is the name of Amy's ex-husband?

Answer: Michael

Amy shoots Michael in the woods in self-defense after he murders her daughter and all of the other people on the property and tries to kill her. When he flees the country Amy gets a name change and cuts off all of her ties to the life she used to have.
7. What was the name of Amy's daughter?

Answer: Nickie

Amy names her daughter Nickie after the golden retriever, called Nickie, whom she rescued while she was living at the orphanage.
8. What are the names of Amy's other two dogs?

Answer: Fred and Ethel

Amy adopted her two dogs while she was really depressed about loosing her daughter. It was having these two dogs that inspired her to join the Golden Heart rescue centre.
9. How is Piggy/Hope related to Brian?

Answer: Daughter

Piggy/Hope is Brian's daughter but because she was born with Downs Syndrome her mother abuses her and doesn't let Brian see her. When Brian and Amy try to rescue her, Vanessa has conspired with Michael; they have hired professional killers to kill them.
10. What happens to Amy and Brian in the end?

Answer: They get married, gain full custody of Hope/Piggy, and Golden Heart receives a generous donation which allows it to continue to run.

Golden Heart continues to run thanks to a donation of $1.26 million made to the foundation by a man who loved the foundation much to the surprise of his loved ones, who had no idea how much he loves dogs.
Source: Author emmyangel26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us