FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Womens Murder Club Quizzes, Trivia and Puzzles
Womens Murder Club Quizzes, Trivia

Women's Murder Club Trivia

Women's Murder Club Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Patterson, James

Fun Trivia
These novels all feature a group of women living in San Francisco, who work in professions involved in solving crimes.
12 quizzes and 130 trivia questions.
1.
  James Patterson's Women's Murder Club   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about some of James Patterson's novels...the "Women's Murder Club" series (up to and including "The 5th Horseman"). **MAY CONTAIN SPOILERS**
Average, 10 Qns, polynelland1, Jan 06 17
Average
polynelland1
1436 plays
2.
  "8th Confession" - Women's Murder Club   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge on "8th confession". Warning - it contains spoilers. Good luck!
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
280 plays
3.
  "7th Heaven"    
Multiple Choice
 20 Qns
The seventh book in the Women's Murder Club series has Lindsay Boxer investigating a number of arson cases and the disappearance of the "Boy with a Broken Heart".
Average, 20 Qns, tno40, Jan 06 17
Average
tno40
408 plays
4.
  "2nd Chance" - -Women's Murder Club   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second book in the "Women's Murder Club" series by James Patterson.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
562 plays
5.
  "4th of July" - Women's Murder Club   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the fourth book in the "Women's Murder Club" series by James Patterson. Warning - spoilers.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
577 plays
6.
  "The 5th Horseman" - Women's Murder Club   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the fifth book in the "Women's Murder Club" series by James Patterson.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
522 plays
7.
  The Women's Murder Club Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the "Women's Murder Club" series. *MAY HAVE SPOILERS*
Easier, 10 Qns, oppish93, Jan 06 17
Easier
oppish93
1303 plays
8.
  "7th Heaven" - Women's Murder Club   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the seventh book in the "Women's Murder Club" series by James Patterson.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
379 plays
9.
  " 3rd Degree" - Women's Murder Club   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the third book in the "Women's Murder Club" series, by James Patterson.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
489 plays
10.
  7th Heaven   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"7th Heaven" is the latest installment in the Women's Murder Club series. **WARNING** Contains Spoilers!
Average, 10 Qns, emmyangel26, Jan 06 17
Average
emmyangel26
458 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the prostitute suspected of killing Michael Campion?

From Quiz "7th Heaven"




11.
  "1st to Die" -- Women's Murder Club   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the first book in the "Women's Murder Club" series, by James Patterson.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
709 plays
12.
  "The 6th Target" - Women's Murder Club series   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the sixth book in the "Women's Murder Club" series by James Patterson.
Average, 10 Qns, demurechicky, Jan 06 17
Average
demurechicky gold member
404 plays

Women's Murder Club Trivia Questions

1. What type of vehicle explodes at the beginning of the book?

From Quiz
"8th Confession" - Women's Murder Club

Answer: School bus

At the time of the explosion, Lindsay Boxer and her work partner, Rich Conklin, were the first officers at the scene. It transpired that the school bus was used for the production of drugs and not to transport school children. The school bus exploded due to the preparation of a volatile mixture of drugs, which was described by Conklin as a "mobile meths lab".

2. What are the names of the couple who are murdered at the beginning of the book?

From Quiz "7th Heaven" - Women's Murder Club

Answer: Henry and Peggy Jablonksy

The killers gained access to the house by pretending to be friends of their son.

3. What did the killer Alfred Brinkley call his gun?

From Quiz "The 6th Target" - Women's Murder Club series

Answer: Bucky

'Bucky' was a Smith and Wesson Model 10, which Alfred Brinkley had in his jacket pocket.

4. What is the first name of Yuki Castellano's mother?

From Quiz "The 5th Horseman" - Women's Murder Club

Answer: Keiko

Yuki and Lindsay were with Keiko, on their way for lunch at the Armani Café, when she collapsed. She was taken to hospital, where it was diagnosed initially that Keiko had probably suffered a TIA (transient ischemic attack) which is a mini-stroke.

5. Who is the co-author of this book?

From Quiz "4th of July" - Women's Murder Club

Answer: Maxine Paetro

Maxine Paetro is an author and a journalist. She also assisted in the writing of "The 5th Horseman".

6. What did Jill say when Lindsay asked her,"What the hell is that?", referring to the couple of bruises which were 'peeking out' through the strap of her exercise bra, when she pulled her sweatshirt off as they were out jogging?

From Quiz " 3rd Degree" - Women's Murder Club

Answer: "Mashed myself getting out of the shower."

It later transpired that Jill's husband, Rick, caused the bruises. He had abused her for many years.

7. Who is the "Boy with a Broken Heart"?

From Quiz "7th Heaven"

Answer: Michael Campion

Michael Campion is called the "Boy with a Broken Heart" because he was born with an inoperable heart defect. As the son of the Governor of California, Michael was in the public eye from the moment he was born.

8. Which member of the Women's Murder Club is pregnant?

From Quiz 7th Heaven

Answer: Claire

Claire discovers she is pregnant in the previous book in the series "6th Target" after she is shot and has to be taken into the hospital.

9. In the book "2nd Chance" by James Patterson, how long had Lindsay been visiting Hope Street, at the beginning of the book?

From Quiz "2nd Chance" - -Women's Murder Club

Answer: 4 months

Lindsay went to Hope Street after her partner/lover Chris Raleigh was killed. She found that it was the only thing that helped her recover from the loss.

10. In the book "1st to die", by James Patterson, in the prologue, why does Lindsay Boxer want to kill herself?

From Quiz "1st to Die" -- Women's Murder Club

Answer: Her lover/partner Chris Raleigh has died

Chris Raleigh was shot twice by Chessy Jenks in a showdown, in the Presidio. His last words were, "That's my girl."

11. Who is Lindsay Boxer's long time best friend?

From Quiz James Patterson's Women's Murder Club

Answer: Claire Washburn

Lindsay and Claire were already long time friends when we were introduced to them in "1st to Die". Cindy and Jill didn't become friends until the first book, and although Warren is a long time friend, he is also her co-worker.

12. What is the title of the first book in the "Women's Murder Club" series?

From Quiz The Women's Murder Club Series

Answer: 1st to Die

The "1" in the title signals it as being the first in the series.

13. What is the 'street' name of the homeless man who is found murdered?

From Quiz "8th Confession" - Women's Murder Club

Answer: Bagman Jesus

Women's Murder Club member, newspaper reporter Cindy Thomas, was the first of the group at the scene of the murder of 'Bagman Jesus'. 'Bagman Jesus' was described by his peers as 'king of the street', and a 'bum with a heart of gold'. The post mortem revealed that he had been shot in the head and badly beaten. The crucifix he wore was discovered in his throat. Cindy was annoyed that the police weren't investigating the murder and decided to do a story on 'Bagman Jesus'. The Chronicle newspaper posted a twenty five thousand dollar reward, leading to the arrest and conviction of his murderer.

14. What is the first name of the mother of the 'former Governor's' son whose disappearance was being treated as kidnap?

From Quiz "7th Heaven" - Women's Murder Club

Answer: Valentina

His mother was called Valentina. He had been born with an inoperable heart condition. He was the 'adored poster boy' of the American Heart Association. He said goodnight to his parents and the following morning he had disappeared. There were no signs of a break in and no ransom demand was made. The back door however was unlocked.

15. What was the name of the woman murdered by Jose Alonzo?

From Quiz "The 6th Target" - Women's Murder Club series

Answer: Rosa

Rosa was the wife of Jose Alonzo. Lindsay was called to the scene as her business card was found in the victim's pocket. The last time she had seen Rosa, she had told Lindsay that she couldn't leave her husband as he would "hunt her down and kill her".

16. Who is Keiko's doctor?

From Quiz "The 5th Horseman" - Women's Murder Club

Answer: Dennis Garza

Dennis Garza later makes an official complaint against Lindsay for harrassment. Lindsay thinks that he is responsible for the deaths at the hospital.

17. What were the names of the couple who were found slain in their house in Crescent Heights, on 5th May?

From Quiz "4th of July" - Women's Murder Club

Answer: Jake and Alice Daltrey

Jake and Alice Daltrey had their throats cut. Crescent Heights was one of the communities along Highway 1. It was 5 or 6 miles from where Lindsay was staying.

18. Who was accused of letting the "Boy with a Broken Heart" die?

From Quiz "7th Heaven"

Answer: Junie Moon

Junie confessed to the murder in the inital interview with Lindsay and Rich and later recanted her confession.

19. What is the name of the prostitute suspected of killing Michael Campion?

From Quiz 7th Heaven

Answer: Junie Moon

Junie Moon changed her name to Junie Moon when she was 13 after the song "Tell Me That You Love Me Junie Moon".

20. What type of gun did the killer use to shoot at the church?

From Quiz "2nd Chance" - -Women's Murder Club

Answer: M-16

Lindsay knew the type of gun because Aaron Windslow told her. He knew this because he was in Desert Storm. When she repeated it to Warren Jacobi, he was surprised that she knew.

21. At what time was Lindsay's first doctor's appointment, where she found out about her illness?

From Quiz "1st to Die" -- Women's Murder Club

Answer: A little before 8.30am

Lindsay was called back to the doctor's, after going to see him for her check up. She was told that she had a fatal blood disorder.

22. What is the name of the eatery where the 'Women's Murder Club' often meet to discuss cases and personal issues?

From Quiz James Patterson's Women's Murder Club

Answer: Susie's

Susie's is a Caribbean-style eatery that the four woman frequently visit.

23. Who does Lindsay Boxer fall in love with in the first book of the "Women's Murder Club" series?

From Quiz The Women's Murder Club Series

Answer: Her partner, Raleigh.

Chris Raleigh works for the FBI and is put in as Lindsay's temporary partner on the case. They start a relationship even though it is against the rules.

24. Although not the first murder committed by 'Pet Girl', the deaths of Isa and Ethan Bailey were the first in the series investigated by Lindsay Boxer. What did 'Pet Girl' use to commit the murders?

From Quiz "8th Confession" - Women's Murder Club

Answer: Krait (a type of snake)

Rock star McKenzie Oliver was the first victim of 'Pet Girl' (whose real name is asked in a later question). His death was thought to be due to drugs and therefore not subject to a murder investigation. 'Pet Girl' used highly venomous snakes called kraits as her 'weapon' to commit the murders. She knew Isa Bailey (nee Booth), as they went to school together until the death of 'Pet Girl's' father, when she was ten years of age. She subsequently worked for the Baileys and their friends, walking their dogs and doing other household jobs. They referred to her as 'Pet Girl'.

25. What was the birth name of the prostitute Junie Moon, who was arrested regarding the disappearance of the 'former Governor's son', following an anonymous telephone call to the police?

From Quiz "7th Heaven" - Women's Murder Club

Answer: Myrtle Bays

An anonymous call was received three months after his disappearance, stating that as he, the caller, was leaving Junie Moon's house, the 'former Governor's' son was going in. The caller described a jacket worn by him, the details of which hadn't been given to the press.

26. What is the name of the lawyer who brought the case against the San Fransisco Municipal hospital?

From Quiz "The 5th Horseman" - Women's Murder Club

Answer: Maureen O'Mara

Maureen O'Mara brought the case against the San Fransisco Municipal Hospital where Dennis Garza was employed as a doctor, as 20 people had died there from 'drug-related disasters'. Garza was a witness in the case. The defending lawyer was Lawrence Kramer.

27. Which adult was present when the Lightower's baby, Caitlin, was found?

From Quiz " 3rd Degree" - Women's Murder Club

Answer: Lucille Cleamons

Lucille Cleamons was rushing back to work after taking her children for lunch at McDonald's. She found the baby in one of the toilet cubicles.

28. During which time of year was the first fire set?

From Quiz "7th Heaven"

Answer: Christmas

The Jablonskys are murdered around Christmas time. The arsonists tied the Jablonsky's up, opened their presents, took what they wanted, and then set the Christmas tree on fire.

29. What was the name of the book that was found at the scene of the first fire?

From Quiz 7th Heaven

Answer: Fahrenheit 451

"Fahrenheit 451" is a book by Ray Bradbury about a fireman in the future.

30. What creature was chalked on to the wall near where Estelle Chipman was killed?

From Quiz "2nd Chance" - -Women's Murder Club

Answer: Chimera

The Chimera is a creature with a body and the head of a lion and another head of a goat and the tail of a serpent. It is also the name of a gang in the book.

This is category 22520
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.