FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Death in the Clouds Quizzes, Trivia and Puzzles
Death in the Clouds Quizzes, Trivia

Death in the Clouds Trivia

Death in the Clouds Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Single Story

Fun Trivia
Also released as "Death in the Air", this novel finds Hercule Poirot investigating a death during a flight from Paris to London on which he was a passenger.
3 quizzes and 35 trivia questions.
1.
  "Death in the Clouds"    
Multiple Choice
 10 Qns
Enjoy this quiz on Agatha Christie's fine and underrated 1935 mystery novel, "Death in the Clouds". The solution to the mystery isn't revealed, but you need to have read the book! The questions get progressively more challenging.
Average, 10 Qns, james_c_b, Jan 22 07
Average
james_c_b
635 plays
2.
  Agatha Christie's "Death in the Clouds"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of my favorite Agatha Christie books of all time. A murder is committed in an airplane and no one saw a thing. Contains Spoilers!
Average, 10 Qns, Joepetz, Jan 30 20
Average
Joepetz gold member
Jan 30 20
610 plays
3.
  "Death in the Clouds" with Poirot    
Multiple Choice
 15 Qns
This mystery is also known as "Death in the Air". There is a murder on the "Prometheus" aeroplane. Luckily Poirot is also a passenger. Warning - Spoilers ahead! Enjoy!
Tough, 15 Qns, JaneMarple, Sep 06 08
Tough
JaneMarple gold member
365 plays
trivia question Quick Question
Norman Gale's business does badly after the murder, but who becomes more popular with the customers?

From Quiz ""Death in the Clouds""





Death in the Clouds Trivia Questions

1. Jane Grey worked as a hairdresser at Antoine's until she was fired. Why was she fired?

From Quiz
Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: She yelled at a customer

The customer was a woman who always brought her dog with her. Jane yelled at her because she was fed up with telling her story about the murder.

2. What number seat does Jane sit at on the "Prometheus"?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: 16

Jane Grey is returning to Croydon, from Paris, on the "Prometheus". She won £100 on the Irish Sweep. She is sitting opposite Norman Gale.

3. Where does the first murder occur?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: In an aeroplane

The 'plane is travelling from Paris to Croydon, a flight one passanger will never complete.

4. How did the dart get into Madame Giselle's neck?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: By hand

Poirot knew the blowpipe wasn't used because it was impossible for someone to have used it and not have been seen. Also it seemed as though it was meant to be found when it could have been easily disposed of.

5. What does Lady Horbury call her maid for?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Morocco case

Lady Horbury is sitting with an acquaintance, the Honourable Venita Kerr. There is a dead passenger - Madame Giselle - on the "Prometheus". Hercule Poirot is also on the aeroplane. There is also a dead wasp near Madame Giselle.

6. What does Hercule Poirot confess his two phobias to be?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Flying and dentists' chairs

It is therefore rather disturbing for the great detective to travel in an aeroplane where one of the passengers is a dentist.

7. Who was never involved with any blackmail?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: Mr. Clancy

Lady Horbury was being blackmailed by Giselle. Poirot sent Norman, in disguise, to pretend to blackmail Lady Horbury to see if she knew any information.

8. What is Norman Gale's job?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Dentist

Madame Giselle was a well-known money lender who was based in Paris. She has been killed by a thorn, shot from a blowpipe. On the thorn is a rare poison of the South American Indians.

9. What is Jane Grey's profession?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Hairdresser's assistant

By the end of the book, Jane has been sacked, but to begin with she is indeed a hairdresser's assistant, and, knowing her social status, feels almost guilty that she is travelling first class.

10. Madame Giselle's daughter, Ann, is Lady Horbury's maid under what name?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: Madeline

Ann was very aware of who her mother was despite her conversation with Poirot.

11. Where does the boomslang snake come from?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: South Africa

The inquest into Madame Giselle's death can not determine who administered the poisoned dart. A blowpipe is found down the side of Poirot's seat.

12. Who pretended to blackmail the Countess of Horbury?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Norman Gale

At the request of Hercule Poirot, Norman Gale donned a disguise and proceeded to pretend to blackmail the drug-addicted and adulterous countess. It is in this chapter that the murderer makes his or her only mistake.

13. Which character does not have a child?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: Norman Gale

Madame Giselle's daughter is Ann/Madeline. Mr. Dupont's son is Jean. Madame Giselle's maid, Elise, had a daughter who is now dead.

14. What drug is discovered inside Lady Horbury's luggage?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Cocaine

Madame Giselle had a daughter but she has not seen her for many years. Some of the passengers on the "Prometheus" had been to see Madame Giselle, begging for money.

15. How many murders occur in the book?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Two

The first is the killing of Madame Giselle, and the second is the killing of Anne Roberts. The latter's murderer was made to look like suicide.

16. Who does Venetia Kerr want to marry?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: Lord Horbury

Lord Horbury does not want to divorce his wife because he is morally against it.

17. Who is the chief of the detective force at the French Suréte in the UK edition of the book?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Monsieur Gilles

Monsieur Giraud appears in "Murder on the Links". Poirot goes to see Madame Giselle's maid. Elise had instructions to burn all her mistresses' private papers if she was to die. But Elise gives Poirot a significant notebook, which had coded details about the people who had come to her, asking for money.

18. When Poirot tells the murderer his or her fingerprints were found on an incriminating bottle of poison, what does the culprit begin to say?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: "That's impossible, I was wearing gloves!"

This is quite possibly the funniest line in the book, and has thankfully been included in both dramatisations of the novel to date (as of 2004).

19. The owner of the Parisian curio shop said that the person who bought the blowpipe was of what nationality?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: American

Norman Gale bought the blowpipe to fool everyone into thinking he could not have done the murder.

20. What is the first name of Lord Horbury?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Stephen

Lord and Lady Horbury do not have a happy marriage. Lady Horbury has been borrowing money from Madame Giselle. The Honourable Venita Kerr is a good friend of Lord Horbury. Venita is in love with Stephen.

21. Who is making a novel of the unpleasant scenario?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Daniel Clancy

The highly eccentric Mr. Clancy is making a murder mystery of the events he experienced, although the case remains unsolved. In his solution, he plans to propound a ridiculous (he calls it "clever") solution, involving the assassin hiding behind a seat and waiting for the kill.

22. Besides Madame Giselle, who else dies in the novel?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: Ann/Madeline

Norman killed Ann on a train back to Britain. Poirot knew she was in danger, but he could not rescue her in time.

23. Who do Jane and Norman follow to Bloomsbury?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Daniel Clancy

Poirot and Jane pay a visit to the author, Daniel Clancy, who was on the "Prometheus". He brought a blowpipe from Charing Cross. Jane pretends to be Poirot's secretary.

24. Why did Madame Giselle lose contact with her daughter?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Her daughter was illegitimate

Anne Morrisso, who later became Mrs. Roberts, and later still the Countess's maid, was born of an unknown father. All we, the readers, know is that he was not Madame Giselle's husband. Anne was brought up and educated in Canada, and nurtured a growing dislike for her mother, which ultimately resulted in her conspiracy with the murderer.

25. Who had the seat directly in front of Madame Giselle?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: Mr. Ryder

This gave Mr. Ryder the most opportune seat to kill Giselle.

26. Whereabouts was Jane brought up?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Ireland

Jane is an orphan; she was brought up in an orphanage. Poirot discusses the case with Jane and Norman. Poirot would like Norman to send a blackmailing letter to Lady Horbury and request an interview with her. Gale reluctantly agrees. Lady Horbury has been seen about with Raymond Barraclough, the American actor.

27. Norman Gale's business does badly after the murder, but who becomes more popular with the customers?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: Jane Grey

Jane Grey tells Mr. Gale over dinner in a restaurant that people find it "rather thrilling to have their hair done by someone who might be a murderess".

28. Why did Mr. Clancy benefit from Giselle's death?

From Quiz Agatha Christie's "Death in the Clouds"

Answer: He would write a book about it.

Mr. Clancy was a mystery writer. He would change the ending of the case to avoid a lawsuit.

29. What was the only thing not cleared away on Madame Giselle's table, on the "Prometheus"?

From Quiz "Death in the Clouds" with Poirot

Answer: Coffee cups

Poirot sees both airline stewards who worked on the "Prometheus" - Mitchell and Davis. Davis says there were two spoons in Madame Giselle's saucer.

30. What was the only known erroneous detail, a mistake on Agatha Christie's part?

From Quiz "Death in the Clouds"

Answer: The length of the blowpipe

Years after "Death in the Clouds", the author took her unsubtle revenge against a woman who wrote to her, kindly pointing out that a blowpipe was much longer than Christie imagined, by mentioning the incident unfavourably in her novel "Mrs. McGinty's Dead", through another character. Thank you, and I hope you enjoyed playing this quiz as much as I enjoyed making it.

This is category 24622
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.