FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Christine Quizzes, Trivia and Puzzles
Christine Quizzes, Trivia

Christine Trivia

Christine Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Stephen King

Fun Trivia
If you don't know that the title character of this 1983 story from the pen of Stephen King is a red and white 1958 Plymouth Fury, you may find yourself in for a surprise.
4 Christine quizzes and 85 Christine trivia questions.
1.
  Christine - the red and white killing machine!    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz on one of my favourite haunted car books.
Average, 20 Qns, marx_faraway, Nov 04 16
Average
marx_faraway
2321 plays
2.
  SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
I read this book and loved it. Take my quiz and test your knowledge of the novel "Christine". The last five questions are quotes. You just have to tell me who said them.
Difficult, 25 Qns, DMCDeLorean, Jan 12 04
Difficult
DMCDeLorean
2194 plays
3.
  Stephen King's "Christine" Quiz Part 1    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz on the first twenty-five chapters of Stephen King's "Christine".
Difficult, 25 Qns, REfan76, Feb 05 04
Difficult
REfan76
1300 plays
4.
  Stephen King's "Christine" Quiz Part 2    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a follow-up quiz. This quiz is on chapters 26-40 of Stephen King's "Christine".
Tough, 15 Qns, REfan76, Feb 05 04
Tough
REfan76
931 plays
trivia question Quick Question
What makes Petunia (the truck) odd to Dennis?

From Quiz "Christine - the red and white killing machine!"





Christine Trivia Questions

1. How much does Arnie Cunningham pay for Christine?

From Quiz
Christine - the red and white killing machine!

Answer: $250

Dennis thinks this way too much for a junk-heap like Christine, but Arnie thinks it's a steal. This figure does not include all the repairs that Christine needed.

2. Chapter 26: Why does Arnie hurt Leigh's hand?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: because he spotted Christine destroyed and did it by accident

This was after Christine was wrecked by Buddy and his friends. Arnie accidentally clamped his hand so tight around Leigh's hand that it became swollen and useless the next day.

3. Chapter 1: Once the 1958 Plymouth had been red. Now what colour is it?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 1

Answer: faded wash pink

"Once, twenty years before, it had been red. Now it was a faded wash pink." -Dennis

4. How old was Roland D. LeBay when he sold his 1958 Plymouth Fury to Arnie Cunningham?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: 71 years old

Dennis Guilder, Arnie's Cunningham's friend who was with Arnie when he bought the Plymouth, calculated Roland LeBay's age from dates that LeBay had told the boys to figure out why old man was selling his car. At the age of seventy in Pennsylvania, people had to take an eye exam to renew their driver's license. Dennis speculated that LeBay had either taken the test and failed or was afraid of failure. Either way, Dennis thought that was why the Plymouth was being sold.

5. What skin condition does Arnie suffer from?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Acne

At the beginning of the book Arnie has terrible acne, and this is one of the reasons why he is treated like a loser at school. However, once Arnie buys Christine his skin begins to clear up.

6. What brand of vehicle did Arnie's father Michael own?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: Porsche

Michael Cunningham owned a Porsche while his wife, Regina, owned a Volvo.

7. What was the name of Roland D. Lebay's daughter?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Rita

Rita choked to death on a piece of meat on Christine's back seat. She was only six years old. Lebay's brother believed that Roland did not try very hard to save her.

8. Chapter 28: Who sings the song at the beginning of this chapter?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: The Who

"I don't want to cause no fuss, But can I buy your magic bus? I don't care how much I pay, I'm gonna drive that bus to my bay-by. I want it... I want it... I want it... (You can't have it...)"

9. What was the name of Roland LeBay's sister?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: Marcia

Marcia lived in Colorado and did not attend her brother's funeral.

10. What was the cause of Roland D. Lebay's wife's death?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Carbon monoxide poisoning

Veronica attached a hose to Christine's exhaust pipe, put the other end inside the car window and locked herself in after Rita's death. We at first believe it was a suicide, but then it is hinted that she may have been murdered by her husband.

11. Chapter 29: What did the yellow cards at the hospital get for Thanksgiving?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: 2 pieces of turkey, potato, Jell-O

Red cards get one slice of white meat, pureed, and potato while yellow cards get two pieces of turkey, potato, and Jell-O.

12. In Chapter 4 "Arnie Gets Married", who does Arnie get married to?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 1

Answer: Christine

Arnie getting married to Christine was a metaphor for him buying Christine. Kind of clever.

13. What disease does Will Darnell suffer from?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Emphysema

Will contracted emphysema after years of heavy smoking. This breathing disorder was his downfall when he was attacked by Christine.

14. Chapter 30: Who was Moochie going to visit?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: Buddy

Moochie never made it though. Sandy Galton left town after Moochie's death and was killed by Christine later on.

15. There were five boys who were in on the plan to trash Christine. Buddy Repperton, Don Vandenberg, Moochie Welch, and Richie Trelawney were four of them. Who was the fifth?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: Sandy Galton

While Sandy Galton didn't actually damage Christine personally, he knew about the plan and allowed Buddy and his other friends destroy Arnie's car. After Christine was wrecked, he left the state in his Mustang.

16. What does Leigh nearly choke to death on on Christine's passenger seat?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: A piece of hamburger

Leigh nearly chokes on a McDonalds hamburger on the way home from Dennis' football game, but is saved by a hitch-hiker. She later tells Arnie that Christine's dashboard lights had taken the shape of evil, malicious eyes.

17. Who was the first person Christine killed?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: Moochie Welch

Moochie Welch was murdered on the Thursday after Thanksgiving, the last day of November.

18. How does Arnie hurt his back?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: pushing Christine

After Christine was vandalised by Buddy and his friends, Arnie snuck her into the junkyard behind Darnell's and pushed her around until she had repaired herself enough so he could drive her. He hurt his back in the process but ignored the pain and kept on pushing.

19. Chapter 32: What was Regina's old habit that she said would die hard?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: checking in on Arnie after he fell asleep

She was talking with Michael about Arnie when he said he had been restless the night before. Regina said she had checked in on him at around one, which was the old habit that would die hard.

20. Chapter 7: During Dennis' first nightmare where Christine charges him, who is behind the wheel?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 1

Answer: nobody

In later dreams it was Arnie Cunningham, and then Roland D. Lebay. Scary dream.

21. At times, Christine would only pick up one radio station. What was it?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: WDIL

Sometimes, no matter what station the dial was turned to, all Christine would pick up was WDIL, the oldies station.

22. What sport was Dennis playing when he was badly injured?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Football

During a football game, Dennis was tackled simultaneously by three members of the opposing team. This broke both his legs, fractured his arm and skull and almost paralysed him.

23. Chapter 33: At around what time did Junkins arrive at Darnell's?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: 8:45 P.M.

Junkins had gone down there to talk with Arnie about Moochie Welch's murder. He told him that Christine was a likely candidate for being the car that had been used to kill Moochie.

24. Chapter 8: According to Elaine, who cheats more than Dennis in croquet?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 1

Answer: Arnie

She was losing the game so she started accusing Dennis of cheating, then did the same to Arnie when he showed up.

25. How did Arnie's girlfriend, Leigh Cabot, almost die at Christmas time?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: Choking on a McDonald's hamburger

Leigh Cabot choked on a hamburger while in Christine. This was the same way that Roland LeBay's daughter Rita died. If it hadn't been for the hitchhiker she and Arnie had picked up earlier who performed the Heimlich Maneuver on her, Leigh *would* have died. While Leigh choked, she saw that the dashboard lights had become eyes and knew that Christine was alive.

26. Who was Christine's first victim?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Moochie Welch

Moochie was one of the boys who vandalised Christine at the airport. Whilst he is walking home from a rock concert he sees Christine, empty. She then proceeds to chase him, hit him (throwing him into a brick wall) and run over him repeatedly.

27. Chapter 34: What was the hitcher's name?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 2

Answer: Barry Gottfried

George Miller and Tommy Miller are father and son in the 2004 movie "The Butterfly Effect". Thomas Anderson is more well-known as Neo in the "Matrix" trilogy. Barry saved Leigh from choking to death, but was thanked by Arnie's fist (Arnie thought Barry was killing her by doing the Heimlich Maneuver).

28. Chapter 9: "I remember going to a city chess tourney in _____________ one day the year before and seeing something which, to me, symbolized my friend's schizo school life." Where was the tourney?

From Quiz Stephen King's "Christine" Quiz Part 1

Answer: Squirrel Hill

This was said when Dennis was narrating what Arnie did for Shop Class and afterwards.

29. What was the hitchhiker's name?

From Quiz SK's Ultimate Car of Evil: "Christine"

Answer: Barry Gottfried & Gottfried

Before he saved Leigh's life while she choked, he told her that he got bad vibes from Christine. He was claustrophobic and told Leigh that he got an extreme case of claustrophobia in the Plymouth.

30. What is the name of the man in charge of the investigations into the murder of Moochie?

From Quiz Christine - the red and white killing machine!

Answer: Rudolph Junkins

Officer Junkins suspects Arnie from the beginning, but he was a little too nosey, so Christine ran him off the road and destroyed his car. Bannerman is the unfortunate policeman from "Cujo" and "The Dead Zone", Daniels is the insane, vigilante cop from "Rose Madder" and Entragian is the evil being from "Desperation".

This is category 10581
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.