FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stephen Kings Christine Quiz Part 1
Quiz about Stephen Kings Christine Quiz Part 1

Stephen King's "Christine" Quiz Part 1


This is a quiz on the first twenty-five chapters of Stephen King's "Christine".

A multiple-choice quiz by REfan76. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Stephen King
  8. »
  9. Christine

Author
REfan76
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,143
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
12 / 25
Plays
1302
- -
Question 1 of 25
1. Chapter 1: Once the 1958 Plymouth had been red. Now what colour is it? Hint


Question 2 of 25
2. Chapter 2: "His hands were sensitive and quick with machinery; it was only when he was around other people, particularly girls, that they got clumsy and restless, wanting to crack knuckles or jam themselves in his pockets, or, worst of all, wander up to his face and run over the scorched-________ landscape of his cheeks and chin and forehead, drawing attention to it." Fill in the blank.

Answer: (where you live)
Question 3 of 25
3. Chapter 3: "We were coming up on the construction site now; the _____________ trailer was only two rises over." Fill in the blank. Hint


Question 4 of 25
4. In Chapter 4 "Arnie Gets Married", who does Arnie get married to?

Answer: (this should be easy for anyone that read the book)
Question 5 of 25
5. Chapter 5: When Christine breaks down in front of that woman's house, her kids come out and talk with Arnie and Dennis. The boy says, "She's a Capricorn. I'm a ______." Fill in the blank. Hint


Question 6 of 25
6. Chapter 6: "I turned the radio on to _________, where the Block Party Weekend was continuing, and got Bob Seger and the Silver Bullet Band singing 'Still the Same.'" Fill in the blank. Hint


Question 7 of 25
7. Chapter 7: During Dennis' first nightmare where Christine charges him, who is behind the wheel? Hint


Question 8 of 25
8. Chapter 8: According to Elaine, who cheats more than Dennis in croquet? Hint


Question 9 of 25
9. Chapter 9: "I remember going to a city chess tourney in _____________ one day the year before and seeing something which, to me, symbolized my friend's schizo school life." Where was the tourney? Hint


Question 10 of 25
10. The nightmare at the end of Chapter 10 was about Christine again. Did Dennis scream when he woke?


Question 11 of 25
11. Who sings the song at the beginning of Chapter 11? Hint


Question 12 of 25
12. Chapter 12: When George is telling Dennis what vehicles Rollie fixed, which one of these doesn't he mention? Hint


Question 13 of 25
13. Chapter 13: There were three reasons that Dennis's father didn't do Darnell's work for him. What was the third? Hint


Question 14 of 25
14. Chapter 14: Who took Dennis's father's place when he left?

Answer: (First name, last name or both names)
Question 15 of 25
15. Who sings the song at the beginning of chapter 15? Hint


Question 16 of 25
16. Chapter 16: Where, according to Dennis, does Mr. Casey eat his lunch? Hint


Question 17 of 25
17. Chapter 17: Christine is out on the street legally.


Question 18 of 25
18. Chapter 18: Does Dennis believe Arnie and Leigh are in love?


Question 19 of 25
19. Chapter 19: In how many places were Dennis's legs broken after getting hit by three people in the football game? Hint


Question 20 of 25
20. Chapter 20: According to Regina, what did Christine look like to her? Hint


Question 21 of 25
21. Chapter 21: Which of these wasn't a car retrospective volume that Arnie mentioned when saying that no one wrote much about the car he had? Hint


Question 22 of 25
22. Who sings the song at the beginnning of Chapter 22? Hint


Question 23 of 25
23. Chapter 23: What does Leigh's shirt say? Hint


Question 24 of 25
24. What was Leigh dreaming about in the beginning of Chapter 24? Hint


Question 25 of 25
25. Chapter 25: At the end of this chapter what brand of alcohol is Sandy pouring out his window? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 31 2024 : Guest 74: 7/25
Mar 19 2024 : Guest 71: 8/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Chapter 1: Once the 1958 Plymouth had been red. Now what colour is it?

Answer: faded wash pink

"Once, twenty years before, it had been red. Now it was a faded wash pink." -Dennis
2. Chapter 2: "His hands were sensitive and quick with machinery; it was only when he was around other people, particularly girls, that they got clumsy and restless, wanting to crack knuckles or jam themselves in his pockets, or, worst of all, wander up to his face and run over the scorched-________ landscape of his cheeks and chin and forehead, drawing attention to it." Fill in the blank.

Answer: earth

This was after they first saw Christine. This was sort of a compliment for Arnie, saying he was good at fixing up cars.
3. Chapter 3: "We were coming up on the construction site now; the _____________ trailer was only two rises over." Fill in the blank.

Answer: Carson Brothers'

This was after the argument Arnie had with his parents about Christine. It is also when Arnie and Dennis are talking about the immaturity of their parents.
4. In Chapter 4 "Arnie Gets Married", who does Arnie get married to?

Answer: Christine

Arnie getting married to Christine was a metaphor for him buying Christine. Kind of clever.
5. Chapter 5: When Christine breaks down in front of that woman's house, her kids come out and talk with Arnie and Dennis. The boy says, "She's a Capricorn. I'm a ______." Fill in the blank.

Answer: Libra

Before he can say what his sister is, Dennis interrupted and said he would be back as soon as he could when he went to get the tire for Christine. These people really didn't want the junker on their yard and nearly beat up Arnie.
6. Chapter 6: "I turned the radio on to _________, where the Block Party Weekend was continuing, and got Bob Seger and the Silver Bullet Band singing 'Still the Same.'" Fill in the blank.

Answer: FM-104

This was after Arnie's break down. I would definitely feel uncomfortable in that situation, wouldn't you?
7. Chapter 7: During Dennis' first nightmare where Christine charges him, who is behind the wheel?

Answer: nobody

In later dreams it was Arnie Cunningham, and then Roland D. Lebay. Scary dream.
8. Chapter 8: According to Elaine, who cheats more than Dennis in croquet?

Answer: Arnie

She was losing the game so she started accusing Dennis of cheating, then did the same to Arnie when he showed up.
9. Chapter 9: "I remember going to a city chess tourney in _____________ one day the year before and seeing something which, to me, symbolized my friend's schizo school life." Where was the tourney?

Answer: Squirrel Hill

This was said when Dennis was narrating what Arnie did for Shop Class and afterwards.
10. The nightmare at the end of Chapter 10 was about Christine again. Did Dennis scream when he woke?

Answer: No

"That night I kept the scream in my throat."
11. Who sings the song at the beginning of Chapter 11?

Answer: Bruce Springsteen

"Eldorado fins, whitewalls and skirts,
Rides just like a little bit of heaven here on earth,
Well buddy when I die throw my body in the back,
And drive me to the junkyard in my Cadillac." --Bruce Springsteen
12. Chapter 12: When George is telling Dennis what vehicles Rollie fixed, which one of these doesn't he mention?

Answer: Cadillacs

He fixed a Congressman's Bentley when it broke down, and he fixed the others as a military job. George never mentioned a Cadillac though.
13. Chapter 13: There were three reasons that Dennis's father didn't do Darnell's work for him. What was the third?

Answer: he's no crook

First of all, he didn't want to get involved with Darnell on a personal level. Second of all, the guys were bad with numbers. Third, he's no *curse*ing thief.
14. Chapter 14: Who took Dennis's father's place when he left?

Answer: Bill

"Yeah. Good man. Good man. Not as good as your dad, but good." --Darnell.
15. Who sings the song at the beginning of chapter 15?

Answer: Steely Dan

"Learn to play the saxophone,
I play just what I feel,
Drink Scotch whiskey,
All night long,
And die behind the wheel..." --Steely Dan
16. Chapter 16: Where, according to Dennis, does Mr. Casey eat his lunch?

Answer: wood-shop office

When he sees Buddy Repperton pulling out a knife in a fight against Arnie he tells the kid next to him to go get Mr. Casey. When he arrives the fight is broken up and Buddy is expelled.
17. Chapter 17: Christine is out on the street legally.

Answer: False

It actually wasn't, it was just given some things from Darnell to make it appear so to any passing officers. Dennis doesn't think fondly of that.
18. Chapter 18: Does Dennis believe Arnie and Leigh are in love?

Answer: Yes

They got together so fast that he couldn't think of any other explanation. Everyone else didn't think that because Arnie had, until getting Christine, a horrid looking face of pimples.
19. Chapter 19: In how many places were Dennis's legs broken after getting hit by three people in the football game?

Answer: 3

His right was broken in one place, his left in two. He was lucky he wasn't paralyzed for life.
20. Chapter 20: According to Regina, what did Christine look like to her?

Answer: a big dollar bill flying away

Michael came out to Arnie when he couldn't take the argument anymore and told him that his mother was going through the change in her life. He told him that it really symbolized Arnie's first step away from them, which is why Regina doesn't like Christine.
21. Chapter 21: Which of these wasn't a car retrospective volume that Arnie mentioned when saying that no one wrote much about the car he had?

Answer: Cars of the Late 50's

He was talking about this because he wanted to glorify his rebuilding of the car by bringing up how few sources of reference he had.
22. Who sings the song at the beginnning of Chapter 22?

Answer: Johnathan Richmond and the Modern Lovers

"First I walked past the Stop and Shop,
Then I drove past the Stop and Shop,
I liked that much better when I drove past the Stop and Shop,
'Cause I had the radio on." --Johnathan Richmond and the Modern Lovers
23. Chapter 23: What does Leigh's shirt say?

Answer: Give me Libertyville or give me death

A little catchy wordplay won't hurt anyone apparently. I guess it is sorta funny.
24. What was Leigh dreaming about in the beginning of Chapter 24?

Answer: sex

Christine came to her after the dream. There are several hints at it not being a dream, and then Leigh falls asleep and then wakes up. She thought it was a dream though.
25. Chapter 25: At the end of this chapter what brand of alcohol is Sandy pouring out his window?

Answer: Texas Driver

There will be another few quizzes following this one. They will be smaller quizzes rather than 25 questions each. Hope you enjoyed this quiz, let me know if you did.
Source: Author REfan76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us