FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
German Films Quizzes, Trivia and Puzzles
German Films Quizzes, Trivia

German Films Trivia

German Films Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Foreign Mixture

Fun Trivia
3 German Films quizzes and 30 German Films trivia questions.
1.
  German Cinema    
Multiple Choice
 10 Qns
German flicks are the worst bores in the world? Why, you may be right, but still, if you take the time, you might one day fall for a German movie. I´ll give you the plot, you name the world famous movie.
Average, 10 Qns, vishvakarman, Mar 23 23
Average
vishvakarman
Mar 23 23
734 plays
2.
  German Movies and Actors    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about some movies, actors and actresses from my native country. Even we have some to remember. Take my quiz and find out if you've heard of them, too.
Tough, 10 Qns, PearlQ19, Aug 02 04
Tough
PearlQ19 gold member
532 plays
3.
  Early German Films    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know your old, dead Germans?
Tough, 10 Qns, maggie99, Jul 05 13
Tough
maggie99
688 plays
Related Topics
  Germany Government [World] (5 quizzes)

  German Music [Music] (12 quizzes)

  German Football [Sports] (11 quizzes)

  Mixed Germany [General] (9 quizzes)

  German Language [World] (29 quizzes)

  German History [History] (104 quizzes)

  German Foods [Hobbies] (6 quizzes)

  German Literature [Literature] (7 quizzes)

  Germans: Famous & Historical [People] (4 quizzes)

  Germany [Geography] (35 quizzes)


German Films Trivia Questions

1. The claustrophobic quest of a German submarine crew in the Battle of the Atlantic, 1942.

From Quiz
German Cinema

Answer: Das Boot (The Boat)

Directed by Wolfgang Petersen and starring a German all-star cast, this movie has been one of the most appreciated contributions of German cinema in the 1980s.

2. In the first Science-Fiction film ever we are taken to a futuristic city populated by the upper class while the workers slave in horrible, underground conditions.

From Quiz German Cinema

Answer: Metropolis

Directed in 1927 by Fritz Lang, arguably the most influential director of the 1920s to 1940s, who fled Germany after the Nazis had taken power.

3. After 'American Pie' was released in Germany, our filmmakers quickly reacted to it. Do you know the German answer to 'American Pie''?

From Quiz German Movies and Actors

Answer: 'Harte Jungs'

'Harte Jungs' ('Tough Boys') was the first German movie that dealt with topics similar to 'American Pie'. It is about 16-year-old Florian who wakes up one morning and finds his male organ talking to him... what follows is a movie that is so stupid that you can't help loving it. After 'Harte Jungs', there were more movies to come like 'Maedchen, Maedchen' ('Girls, Girls'), 'Schule' ('School') or, recently, 'Knallharte Jungs', the sequel to 'Harte Jungs'.

4. What was Adolf Hitler's favorite film?

From Quiz Early German Films

Answer: Metropolis

The 1926 film is thought to forshadow Hitler's reich because it shows that the common people need a strong leader.

5. Danzig in the 1920s/1930s. The story of a boy refusing to grow up (and to literally grow).

From Quiz German Cinema

Answer: Die Blechtrommel (The Tin Drum)

All these movies were directed by Volker Schloendorff, one of the protagonists of New German Cinema. The movie is based on a novel by Nobel Price laureate Guenter Grass.

6. Who played the role of the clay figure brought to life in Paul Wegener's 'The Golem'?

From Quiz Early German Films

Answer: Paul Wegener & Wegener

7. Two men and a woman get entangled in a surreal and deadly nightmare after meeting a mad doctor and a somnambulist at a fair.

From Quiz German Cinema

Answer: Das Cabinet des Dr. Caligari (The Cabinet of Dr. Caligari)

Directed by Robert Wiene, this 1919 movie is universally regarded as a milestone of experessionistic cinema.

8. On which poet's work is 'The Sorcerer's Apprentice' scene from 'Fantasia' based?

From Quiz Early German Films

Answer: Johann Goethe

9. This German-Hungarian co-production deals with a lover's triangle before World War II. The protagonist is a Hungarian composer who writes a song for the woman he loves. And this song (which really exists!) turns out to rule their faith. Which song?

From Quiz German Movies and Actors

Answer: 'Gloomy Sunday'

'Gloomy Sunday' ('Szomoru Vasarnap') was composed by the Hungarian musician Reszo Seress in 1962 (lyrics by Laszlo Javor, English lyrics by Sam Lewis). This song became famous for causing a lot of suicides (more than 200!) - it is said that Seress found such an impressive way of putting his own sadness into the melody that the song brings up all the depressions inside the listeners... kind of eerie. There are countless records of the song, among others by Elvis Costello, Heather Nova, Marianne Faithful (all for the movie soundtrack), Sarah Brightman, Freddy Quinn and Billie Holliday (the first English record). The movie was subtitled 'Ein Lied von Liebe und Tod' ('A Song of Love and Death').

10. Which film features Paul Wegener playing two roles?

From Quiz Early German Films

Answer: The Student of Prague

The student accidentally sells his reflection to a mysterious old man. The reflection gains its own identity, and procedes to haunt the student.

11. A decision taken in the matter of a second may change the course of your life irrevertably, as this recent success graphically shows.

From Quiz German Cinema

Answer: Lola rennt (Run Lola Run)

Directed by Tom Tykwer, one of the most noticed German directors of recent years.

12. After 'Scream' - as we all know - a wave of teen horror movies followed, and also our German filmmakers couldn't resist. The first German horror movie after 'Scream' was...?

From Quiz German Movies and Actors

Answer: 'Flashback - Moerderische Ferien'

'Flashback' - which isn't as bad as everyone first thought - deals with a young woman whose parents were murdered when she was a child. She survived. Now, 20 years later, she takes a job as a private French teacher, and soon, there are more murders to come... 'Anatomie' with Franka Potente deal with murders at the University of {Heidelberg;} 'Schrei - denn ich werde dich toeten' ('Scream - because I'm gonna kill you') was a TV movie which was basically the same as {'Scream';} and 'Schrei wenn du kannst' ('Scream if you can') was the German title of 'Valentine', starring Marley Shelton and David 'Angel' Boreanaz.

13. After the destruction of the Inca Empire, a Spanish expedition is out to search 'El Dorado', the Golden Land. As they advance further into the jungle, the madness of the expedition's leader becomes ever more visible.

From Quiz German Cinema

Answer: Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the Wrath of God)

All films star Klaus Kinski and were directed by Werner Herzog. Both were cineatic madmen, and more than once threatened each other´s lives in the course of shooting.

14. What German Expressionist film features a sleepwalker named Cesare?

From Quiz Early German Films

Answer: The Cabinet of Dr. Caligari & The Cabinet of Dr Caligari&the cabinet of doctor caligari

15. A German World War II woman seizes her opportunities at the cost of others. At the height of her career, fate strikes by killing her and her husband.

From Quiz German Cinema

Answer: Die Ehe der Maria Braun (The Marriage of Maria Braun)

`The Lost Honor of Katharina Blum´ is a Schloendorff film based on a novel by Heinrich Boell. It depicts the destruction of an innocent woman´s life by German tabloid papers. All other movies are woman´s stories narrated by Rainer Werner Fassbinder, the genius of German post-war cinema.

16. What is sometimes considered the first science fiction film?

From Quiz Early German Films

Answer: Metropolis

17. Fritz Knobel makes his living faking art. When one day he fakes a real 'Hitler', he gets the idea of faking Hitler´s diaries. He manages to sell them to a big German magazine, provoking a huge media scandal.

From Quiz German Cinema

Answer: Schtonk!

'Schtonk!' is a cry Charlie Chaplin had used for his parody of Hitler in `The Great Dictator´. It also fits this hilarious parody of German media discovering Nazi nostalgia. Directed by Dieter Wedel, who also directed `Late Show´ and `Rossini´, two other parodies on modern German society. `Der blaue Engel´ of course was Marlene Dietrich in 1930 after a novel of Heinrich Mann, also a satire.

18. Nosferatu, by F.W. Murnau, lives in a castle in

From Quiz Early German Films

Answer: Transylvania

19. A man has left his wife and child. Having lost all memory of his marriage, he returns after four years to face his past.

From Quiz German Cinema

Answer: Paris, Texas

All films directed by Wim Wenders.

20. 'Der Letzte Mann,' although literally translated is 'The Last Man,' is often referred to as:

From Quiz Early German Films

Answer: The Last Laugh

This is category 21318
Last Updated Feb 25 2024 9:12 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.